Glazurowane pulpety z kurczaka i kaszy z ryżem

Glazurowane pulpety z kurczaka i kaszy z ryżem

Glazurowane pulpety z kurczaka i kaszy z ryżem

Glazurowane pulpety są delikatnie słodkie, trochę klejące, pyszne i aromatyczne oraz lekko pikantne za sprawą imbiru. Czas : 30 minut Poziom trudności: Dość łatwe Liczba porcji : 2 duże Pulpet, jak się okazuje, nie jedno ma imię. Może być postrachem stołówek, ale może też nieźle zaskoczyć smakiem, wyglądem i konsystencją. Takie właśnie są glazurowane pulpety: delikatne, choć zwarte, obtoczone w słodko-słono-kwaśnej glazurze, lekko pikantne za sprawą imbiru, który występuje zarówno w składnikach mięsnych kulek jak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pulpety, ryż, sosy, mięso, mielone, kurczak, bułki, sezam, kotlety, kurczak z ryżem, mięso mielone, kotlety mielone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.