łyżka oleju 1 szklanka wody ( można dodać w zależności cista ) szczypta soli Składniki na farsz 3 sztuki udek podwójnych z kurczaka 5 sztuk marchewek z rosołu 1 pietruszka z rosołu pora z rosołu cebula z rosołu 1 cebula surowa sól pieprz 5 plastrów szynki długo dojrzewającej pęczek szczypioru(...)się nie przyklejało do stolnicy , i zagniatamy ciasto do momentu jak powstanie nam gładka kulka . Jak mamy już ciasto przygotowane to zajmiemy się szybciutko naszym farszem . Obieram ugotowanego kurczaka , który wcześniej nam się ugotował w rosole , obieramy go i pozbywamy się kości i chrząstek , jak mamy obranego kurczaka , odpalamy maszynkę do mielenia mięsa , może być ręczna , mielę mięso
Mój Smaksoli (aby piwo wypływało). Dodatkowo kurczaka polewamy odlanym piwem. Na 10 minut przed końcem pieczenia do warzyw dokładamy pomidorki koktajlowe (skropione olejem i oprószone solą). Po wyjęciu z piekarnika kurczaka ostrożnie zdejmujemy z butelki i pozostawiamy na 8-10 minut, zanim go pokroimy.Kurczak generał z warzywami, to naprawdę proste, szybkie i przepyszne danie. Mięso przygotowane w ten sposób jest kruche(...)podczas pieczenia, skórka jest rumiana oraz chrupiąca. Dodatkowo mamy już upieczone warzywa. Oczywiście dodatek surówki jest zawsze mile widziany. Ja podałam z surówką z pora, ale o tym – przy okazji. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Kurczak generał z warzywami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoGarść orzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli (taka solidna) 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek selera przyprawy: kilka listków laurowych, parę ziaren jałowca, kilka ziaren ziela angielskiego, łyżka soli. Krem z pieczonej dyni. Fot. Kasia Solanska Przygotowanie Składniki
Kate's KitchenGarść orzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli (taka solidna) 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek selera przyprawy: kilka listków laurowych, parę ziaren jałowca, kilka ziaren ziela angielskiego, łyżka soli. Krem z pieczonej dyni. Fot. Kasia Solanska Przygotowanie Składniki
Kate's KitchenGarść orzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli (taka solidna) 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek selera przyprawy: kilka listków laurowych, parę ziaren jałowca, kilka ziaren ziela angielskiego, łyżka soli. Krem z pieczonej dyni. Fot. Kasia Solanska Przygotowanie Składniki
Kate's KitchenGarść orzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli (taka solidna) 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek selera przyprawy: kilka listków laurowych, parę ziaren jałowca, kilka ziaren ziela angielskiego, łyżka soli. Krem z pieczonej dyni. Fot. Kasia Solanska Przygotowanie Składniki
Kate's Kitchenkapusty pekińskiej - zielona część z 1 pora - 1/2 - 2/3 puszki brzoskwiń - 300g. grillowanej piersi z kurczaka - 2 po 2 łyżki śmietany i majonezu
Lubię to gotujęmamy ulubionych zup. Ta jedna szczególnie zapadła nam w pamięć, swoim smakiem i sytuacją w której znaleźliśmy się. Składniki: 500 g skrzydełek kurczaka 500 g udek kurczaka 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler korzeniowy 1 por 1 pęczek natki pietruszki 4 kapelusze grzybów suszonych 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 500 g ziemniaków 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej sól
R'n'G Kitchenm.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -2 kg ćwiartek z kurczaka -40 g suszonych grzybów -3 marchewki -2 pietruszki -por ( zielona część ) -2 cebule -4 listki laurowe -2 ziela angielskie -1 łyżka przyprawy warzywnej do potraw NATUR VEGETA -gałka muszkatołowa w proszku -2 ząbki
Kulinarne przemysleniaimprezy. Można taką galaretkę przygotować również z resztek rosołu i mięsa które nam zostało z poprzedniego dnia. Zapraszam :) Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 3 małe marchewki 1 pietruszka kawałek selera i pora pęczek zielonej pietruszki 1 łyżka suszonego lubczyku sól, pieprz do smaku listek laurowy 2 ząbki czosnku kilka ziarenek ziela angielskiego 100 g żelatyny
Sama słodycz i szczypta chiliorzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli (taka solidna) 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek selera przyprawy: kilka listków laurowych, parę ziaren jałowca, kilka ziaren ziela angielskiego, łyżka soli. W garnku Ambition nastawiłam bulion: Składniki na bulion zalałam
Kate's KitchenOdrobina oliwy Mieszanka orzechowa 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego* Puder orzechowy z kminkiem i kolendrą** Zaczęłam od nastawienia *bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek selera oraz przyprawy: kilka listków laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego, łyżka soli zalałam ok. 3 litrami wody i gotowałam na wolnym ogniu przez
Kate's Kitchenrazem zamiast ziemniaków dodałam do niej ryż. Zupa wyszła sycąca i naprawdę bardzo dobra, polecam :) Składniki: 600 g skrzydełek lub 2 udka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 małego selera kawałek pora 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 szklanka ryżu 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki posiekanej pietruszki 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz
magiczna kuchnia KasiSkładniki: -pół kilo filetu z kurczaka -przyprawa kebab-gyros -4 łyżki oleju -duży por -puszka krojonych pomidorów -400 ml wody -makaron spaghetti -sól -pieprz Sposób przygotowania: Filet kroimy w dużą kostkę i smażymy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Doprawiamy solą i przyprawą gyros. Wyjmujemy z patelni. Por myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na reszcie oleju. Następnie dodajemy pomidory
Magia jedzenia.przygotowaniu i nie pochłania wiele naszego czasu. Jak ugotować zupę z młodej kapusty? Składniki na ok. 2,5 litra zupy. - 4 skrzydełka z kurczaka lub żeberka wieprzowe - 3 marchewki - 2 pietruszki - kawałek pora - kawałek selera - 6 ziemniaków - mała główka kapusty - 20 dag wędzonego boczku lub kielbasy - cebula - sól - kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu oraz dwa liście laurowe
Pani domowagotuję zupę ze świeżych pomidorów, zima zastępuję je domowym przecierem. Taka zupa jest bardzo smaczna, najlepiej smakuje z makaronem. Składniki: 2 udka z kurczaka 2 średnie marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Kawałek pora Mała cebula 1 kilogram dojrzałych pomidorów 3 litry wody 200 ml.śmietany 18% 2 łyżki mąki 5 ziaren pieprzu Przyprawa do rosołowa Swojski Wyrób
Bajeczna KuchniaSKŁADNIKI : 2 udka z kurczaka 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka 3 liście pora liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach sól, pieprz mielony do smaku
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: ćwiartka kurczaka 2 pietruszki 2 marchewki niewielki kawałek selera kawałek pora pół szklanki drobnej kaszy jęczmiennej listek laurowy ziarna ziela angielskiego ziarna pieprzu czarnego sól natka pietruszki około 3 litrów wody Sposób przygotowania: Umyte mięso wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy. Gdy wywar zacznie wrzeć, zdejmujemy z powierzchni szarą pianę i doprawiamy wywar przyprawami. Włoszczyznę
Qchnia po prostusię z późną jesienią i zimą. Zapraszam na pyszny, grzybowy krupnik z kaszą jęczmienną. Składniki: pół szklanki grzybów suszonych 2 skrzydełka z kurczaka + 2 udka 2 marchewki pietruszka 1/2 selera mały por 2 płaskie łyżeczki Vegety domowej roboty (mieszanka suszonych warzyw i ziół) 5 ziaren pieprzu sól 10 dag kaszy jęczmiennej 45 dag ziemniaków 1 cebula
Smak mojego domugościć w każdej kuchni. Jest pyszna w smaku, niezwykle łatwa w przygotowaniu, grzechem byłoby jej nie spróbować ;) składniki na 6 porcji 2 udka z kurczaka pęczek koperku włoszczyzna ( marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora, cebula ) kilka ziarenek czarnego pieprzu 1/2 szklanki śmietany 18 % 250 g ryżu sól przepis W dużym garnku umieszczamy udka, dodajemy obraną włoszczyzną marchew, pietruszkę, kawałek
Smakowite Daniapory stroniłam od ostrych, pikantnych smaków- dopóki nie spróbowałam kurczaka po tajsku. Kuchnia tajska jest niezwykle aromatyczna i zachwyca walorami wizualnymi oraz niezwykłymi połączeniami smaków. W każdym tajlandzkim daniu lub posiłku powinno znaleźć się 5 podstawowych smaków, w tym także gorzki- w poniższym przepisie tę nutę zapewnia dodatek zielonej papryki. Sztuka kulinarna Tajlandii kształtowała się pod wpływem kuchni chińskiej
Wrzosowa Polanazupe zajmuje sporo czasu jednak smak wynagrodzi wszystko Skala smaku: 10/10 Flaczki z kurczaka Składniki 3 duże udka z kurczaka 1 pierś z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 3 ząbki czosnku kawałek pora seler 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 2 łyżeczki przyprawy do flaczków 3 łyżki majeranku 1 łyżka wegety
Kubki smakutych, którzy domowe ciepło (w dosłownym znaczeniu) cenią sobie ponad wszystkie inne zbytki i pokusy tego świata. I w końcu do jesieni pora też przystosować codzienne menu. Tym razem na obiad kurczak w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i pieczarkami. Do tego ryż, kasza gryczana, kiszony ogórek... U mnie jedzą wszyscy, a taka zgoda nieczęsto panuje przy
bistro mamabyły uzasadnione, więc jeżeli i Wy się boicie - przestańcie! ;) CONSOMME DROBIOWE Z POROWO-SZPINAKOWYM RAVIOLI Składniki na bulion drobiowy: - 1 porcja rosołowa z kurczaka - 3-4 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - kawałek pora - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 3 litry wody - 2 liście laurowe - 3 ziarna ziela angielskiego - sól Przygotowanie bulionu: Porcję rosołową myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy
Życie zamknięte w smakuPolecam Wam pyszną sałatkę gyros, którą to większość zna lub jadła. Ja osobiście także ją już jadłam nie raz, ale jeszcze nie robiłam, więc pora ku temu najwyższa :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy konserwowej 4-5 ogórków konserwowych 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 1/2 główki kapusty pekińskiej przyprawa Gyros
Bea(u)ty kitchenZupa pomidorowa, zmiksowana z warzywami. - 3,5 litra wody - 2 marchewki - 2 pietruszki - 1/4 selera - niewielki por - sól, pieprz, liście laurowe - ziele angielski - 2 uda kurczaka - 1 i 1/2 litra sosu pomidorowego, lub z 4 puszki z całymi pomidorami U da umyj, wrzuć do zimnej, osolonej wody, dodaj kilka ziaren pieprzu, 3 liście laurowe i 5-6 ziaren ziela angielskiego
Pasje Jolki