kurczak w porach - 4057 przepisów (strona:116/271)

PIECZONE PODUDZIA KURCZAKA Z WARZYWAMI 354

Mieliśmy ochotę na kurczaka, ale nie chciało nam się długo stać "przy garach", więc przyrządziliśmy pieczone podudzia z warzywami. To danie praktycznie robi się

Przepisy Aleksandry
Zupa literkowa 'Marta mówi' 156

wciąż (Co tam piszą? Co dziś na obiad?) (...)" ...a dziś na obiad zupa literkowa z bajki "Marta mówi" :) Zje ją każdy mały niejadek ;) kawałek kurczaka ( udko, dwa skrzydełka, itp. ) włoszczyzna ( marchewki, pietruszka, zielona część pora, seler ) ziele angielskie, liść laurowy makaron bez jajeczny w kształcie literek mały słoiczek koncentratu pomidorowego sól i pieprz Warzywa umyć i obrać, opłukać mięso

Atlas Smaków
Barszcz prawie ukraiński 217

pewnością poprawi wszystkim humor :) Powstał barszcz prawie ukraiński, prawie ponieważ nie jest to przepis na tradycyjny ukraiński barszcz. Oceńcie sami :) 6 pałek z kurczaka 4 buraki 3 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 1/2 pora 1/2 selera 4 ząbki czosnku 1 mały koncentrat pomidorowy ćwierć włoskiej kapusty 1 mała papryczka chilli duża garść groszku cukrowego garść fasolki szparagowej 3 ziemniaki

Jemy Pijemy
Sałatka z makaronem i kurczakiem 350

Sałatka którą szybko się przygotowuje, jest prosta i smaczna Sałatka z makaronem i kurczakiem  SKŁADNIKI: makaron penne - 1 szkl pieczarki - 8 szt małych por- kawałek filet z kurczaaka - 1 pojedyńczy papryka kolorowa konserwowa- mały słoiczek przyprawa kebab gyros sól i pieprz majonez - 3 łyżki tłuszcz listki natki pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente, odcedzić(...)zimną wodą.  Pieczarki umyć, ugotować, pokroić.  Fileta pokroić w kostkę, obsypać przyprawą kebab-gyros, przesmażyć na tłuszczu.  Paprykę odlać z zalewy, osączyć, pokroić w kostkę.  Pora drobno pokroić.  Połączyć wszystkie składniki sałatki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Zupa grzybowa 183

kurczaka ( u mnie 500 g) 1 duża marchewka  1 nieduży por 2 nieduże ziemniaki garść suszonych podgrzybków 350 g pieczarek garść mrożonego koperku 2-3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła Sposób przygotowania: Podgrzybki namoczyć w  0,5 l przegotowanej wody. Korpus umyć zalać około 1,5 litra zimnej wody, dodać pokrojoną marchewkę, pora

Gosia gotuje
Zupa-krem królewska. 141

tylko jako pierwsze danie na wykwintny obiad, ale również na gorącą kolację. Zapewniam, że goście będą bardzo zadowoleni. SKŁADNIKI: 40 dag. filetu z kurczaka 1 udko 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera i pora 125ml śmietany słodkiej 18% 1 żółtko 1-2 łyżek mąki vegeta, sól, pieprz koperek lub pietruszka jak kto woli WYKONANIE: filet kroimy na kawałki

Kuchnia Beaty
Zabielona zupa ogórkowa 85

Składniki: 2 duże udka z kurczaka włoszczyzna ( natka pietruszki, 2 marchewki, pietruszka w korzeniu, seler, por, cebula) natka koperku 500 g kiszonych ogórków 1/2 szklanki wody z ogórków 2 litry wody 5 listków laurowych 5 ziarenek ziela angielskiego 2 ziarenka owocu jałowca 1 łyżka majeranku 1/2 łyżki tymianku i rozmarynu pieprz świeżo mielony 1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej po potraw

ClauditteMissCooking
Soupe a la creme z zielonych smażonych pomidorów i grillowanej papryki z chipsem z szynki. 142

porcjuje je i zamrażam, a potem wykorzystuje do przygotowania bulionu.Jakich składników używam dziś:-mięso: korpus kaczki, szyja indycza, kawałek szpondru wołowego i skrzydełko z kurczaka-5 zielonych pomidorów-4 czerwone papryki-cebula-kapusta włoska-por-liść laurowy-ziele angielskie-pieprz ziarnisty-sól morska-cukinia-4 marchewki-2 pietruszki-seler -dwa ząbki czosnkuJak przygotować bulion?Opłukane mięso zalewamy w garnku zimną

BaRepas
Rosół drobiowo - wołowy 139

wyszedł idealny. Dziś przygotowałam pyszny, długo gotowany rosół na bazie kurczaka i kości wołowych. Potrzebne nam:- 40 dag kości wołowych- 2 duże uda z kurczaka- 2 marchewki- ćwierć selera korzeniowego- pietruszka- cebula (w łupinie)- pora (białą część)- łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach- 3 ziarna ziela angielskiego- liść laurowy- 2 kostki rosołowe- przyprawa uniwersalna- pieprz-sól-maggi  Przygotowanie

W poszukiwaniu inspiracji
KREM ZE ŚWIEŻEGO SZCZAWIU Z PESTKAMI DYNI 155

szczawiu.  Dodatek upróżonych pestek dyni i gotowanego jajka wzbogaca dodatkowo jego smak ... jak dobrze, że ugotowałam na 2 dni! :-) Składniki: 2 udka z kurczaka (bez skóry) 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 por 1 łodyga selera naciowego 800g świeżego szczawiu ziele angielskie liść laurowy sól pieprz śmietana słodka 18% do posypania:  pestki dyni jajka Wykonanie:Udka myjemy

Walijskie Pichcenie
Kotlety schabowe z karmelizowanymi gruszkami w sosie z cydru / Pork chops with caramelized pears and cider sauce 154

Ostatnio na moim blogu zdecydowanie za dużo było kurczaka, gdyż jest to ulubione mięso mojego połówka:). Nadeszła jednak pora na zmianę i dziś proponuję soczyste kotlety schabowe z kostką z karmelizowanymi gruszkami, podane w sosie cydrowym. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne. Polecam na obiad po zabieganym dniu w pracy. Scroll down for recipe

karmelowy
ZUPA PIECZARKOWA Z KASZĄ GRYCZANĄ I ZIEMNIACZANYMI KLUSECZKAMI 276

Coś mnie wzięło na zupy z kluskami. Dzisiaj ponownie gości na blogu zupa z kaszą gryczaną, ale dodatek ziemniaczanych kopytek sprawia, że jest jeszcze lepsza.  Polecam

Przepisy Aleksandry
Indyk po meksykańsku 131

Składniki:300-400 g mięsa - filet z kurczakapapryka żółta - średnia wielkość1 mała cukinia1/2 średniego pora 3 łyżki kukurydzy 2 łyżki groszku zielonego konserwowego3 łyżki

kolorowotorcikowo
Krem groszkowo-serowy 165

Cześć! Wczoraj zaprezentowałam Wam na porowym fanpage apetyczne zdjęcie zupy. Od razu pojawiły się komentarze z prośbami o przepis, więc przyśpieszyłam trochę pracę i przepis już

Pora coś zjeść
KUCHNIA DLA ZABIEGANYCH - Potrawka z kurczaka i pieczarek na ryżu z kurkumą 312

kurczaka 20 dag pieczarek (lub leśnych grzybów np. maślaków) mały por mały jogurt naturalny sól, pieprz, curry 1 łyżka oliwy z oliwek 1/4 szklanki wody 300 dag ryżu 1/2 łyżeczki kurkumy Filet pokroić w kostkę, oprószyć solą, curry, wyłożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą, zrumienić. Zmniejszyć ogień, do mięsa dodać pokrojonego w krążki pora

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała