Przepis na : obiad
Kurki to produkt mocno sezonowy. Mrożone często okazują się po obróbce gorzkie, więc teraz kiedy jest na nie pora należy z nich korzystać jak najwięcej. Runda pierwsza tych wakacji to sos z kurek i kurczaka chociaż bez kurczaka też go można zrobić i jest pyszny. Potrzebujemy: 200 g kurek świeżych 0,5 cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku 50 g masła 1 filet z kurczaka 1 łyżka oleju kokosowego 50 ml wina białego (półwytrawne lub wytrawne) 1 łyżka pietruszki 100 ml śmietanki 30% sól piep... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.