TEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ.ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA MILANO NIE MAJĄ WPLYWU NA JEJ TREŚĆ.______________________________________________________________________________________________________TYDZIEŃ RESTAURACJIZainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska projekt
Ostra na Słodkoskusiłam się na jej kupno i wykonanie smacznej rozgrzewającej zupki. :) Składniki: 1 kolba kukurydzy 1 l bulionu drobiowego (marchew, pietruszka, seler, skrzydełko kurczaka) 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1/2 szklanki jogurtu naturalnego przyprawy: ostra papryka, sól, pieprz, jarzynka, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie grzanki z chleba razowego Sposób przygotowania: Kolbę kukurydzy umyć i obrać. Smażyć
Truskawkowa Fiestafakt, że za jednym zamachem otrzymujemy soczyste mięso, rozpływające się w ustach warzywa oraz aromatyczny sos. Składniki - 1,5 kg udek z kurczaka - dwie duże marchewki - garść fasoli szparagowej - 1 puszka groszku konserwowego - ½ selera - przyprawa do drobiu - ostra mielona papryka - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał
Świat SmakuDługo się zastanawiałam co najlepiej będzie smakowało z zimowym, aromatycznym smakiem piwa z limitowanej serii Książęce Korzenne. Czy to powinien być gorący, ostry gulasz, czy może serowo-piwna zupa, czy pyszne, czekoladowe brownie, a może palki kurczaka w marynacie z pomarańczą. Wszystko to zrobiłam i nadal się nie mogłam zdecydować. No bo jak jeść zupę i popijać ją piwem
Bernika - moj kulinarny pamietnikszczypiorku. Niczym nie zabielana, nie zagęszczana mąką, więc mniej kaloryczna, a zarazem aromatyczna i pyszna :) Mniam! ;) Składniki: 750 ml bulionu z kurczaka kostka rosołowa 2 marchewki korzeń selera brokuły cebula szczypiorek bazylia pieprz ziołowy sól papryka ostra i słodka Wykonanie: Bulion doprowadzamy do wrzenia, dodajemy marchewkę i selera, pokrojone na mniejsze kawałki. Gotujemy razem z kostką rosołową
Czerwona Porzeczkapieprzem, smażymy na złoty kolor. Kiedy mięso mocno "sprężynuje" przekładamy je do miski, posypujemy ostrą papryką w proszku, mieszamy i przykrywamy naczynie na 2 minuty. Przystawkę można podać w głębokim talerzu, na spód którego wykładamy nasz sos kurkowy, a na wierzch kurczaka. Danie zapewne świetnie wyglądałoby z zielonym groszkiem lub zielonymi szparagami. Rzodkiewka też genialnie przełamuje słodycz sosu
Right Behind The Kitchenktóre jednocześnie z mięskiem możemy upiec w piekarniku. Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 6 -7 plasterków wędzonego boczku 1 główka młodej kapusty 150ml wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietanki (użyłam śmietanki 30%) Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, bazylia, tymianek, cukier *** Kapustę szatkujemy i przekładamy do żaroodpornego naczynia *** *** Mięso kroimy na cienkie(...)oraz szerokie plastry i nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem, bazylią, tymiankiem *** *** Wodę mieszamy z koncentratem, śmietanką i przyprawami: 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki słodkiej papryki, 1/4 łyżeczki pieprzu, pół łyżeczki cukru *** *** Tak powstałym płynem zalewamy kapustę *** *** Na kapuście układamy plastry kurczaka i każdy kawałek mięsa przykrywamy plasterkiem boczku. Na wierzchy możemy ułożyć gałązki rozmarynu *** *** Potrawę wkładamy
Blog z Apetytemkolendry i kuminu rzymskiego oraz kurkumę wrzucamy na patelnię i chwilę podsmażyć, aby uwolnić aromaty. Kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z połową podsmażonych przypraw. Na dużą patelnię z częścią przypraw wlać 2 - 3 łyżki oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czerwoną paprykę, ostre papryczki oraz przetarty czosnek. Podsmażyć około 10 minut, aż warzywa się zeszklą. Dodać resztę przypraw (kurkumę
Karola gotujebakalie nadają mu odrobinę chrupkości. Potrawa jest łatwa do przygotowania, a efekt końcowy znakomity. SKŁADNIKI: 8 podudzi z kurczaka, 4 łyżki oleju, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżeczki papryki ostrej mielonej, 1 łyżeczka czosnku granulowanego, 1/2 łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki płatków migdałowych MAKAR , 2 łyżki mieszanki ziaren MAKAR(...)przykrywam. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem. A 5 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby kurczak się zarumienił. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania potrawy wykorzystałam płatki migdałowe oraz mieszankę ziaren, którą otrzymałam od firmy MAKAR . W skład mieszanki wchodzą ziarna: słonecznika łuskanego, sezamu, siemienia
Tradycyjna kuchnia Kasismaki. U nas głosy były podzielone, gdyż nie wszyscy lubimy na ostro. Jeśli o mnie chodzi bardzo mi smakowała. Ostrość uzyskałam dzięki sosowi do kebaba i gyrosa firmy Folwark. Folwark produkuje również wiele innych sosów, ketchupy oraz pyszny majonez, który również wykorzystałam do sałatki. Składniki: 2 piersi z kurczaka 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)ogórków konserwowych 0,5 puszki kukurydzy 3 pomidory 0,5 kapusty pekińskiej 4 łyżki ketchup Premium Folwark 1-2 łyżki sosu gyros-kebab ostry Folwark 2-3 łyżki majonez kremowy Folwark 1-2 łyżki szczypiorku olej do smażenia Przygotowanie: Piersi oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Doprawić przyprawą do gyrosa papryką i wymieszać. Włożyć na pół godziny do lodówki
Ala piecze i gotujeusmażonego w ostrej przyprawie i delikatnym schłodzonym sosem. Tak powstał obiad idealny! Ps. od wtorku powracam już do rzeczywistości spośród tych wszystkich ustaw i innych prawniczych cudów! Oj, mam ochotę poszaleć w kuchni – już dziś kusi mnie zrobienie ciasta, ale muszę pójść po rozum do głowy :P Składniki: 6-7 placków tortilli Duża podwójna pierś z kurczaka Pół puszki kukurydzy
Fabryka pomysłówwifi, a w międzyczasie pozbyłam się piecyka z którego korzystałam (Konrad, mam nadzieję, że będzie się dobrze spisywał! :)), więc pieczenie odpadało, ponadto w mieszkaniu miałam do dyspozycji 3 niezbyt ostre noże, po 2 sztuki sztućców, 2 talerze, 1 miskę i deskę do krojenia. Rozgardiasz był niemały, ale mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu. Zachęcam również gorąco(...)kawałki i podawać w towarzystwie sosu czosnkowego. Nadzienie kurczakowe (na około 4-5 sztuk): 1 duża pierś z kurczaka suszone pomidory w zalewie (ja użyłam około 7-8 sztuk) około 2 dużych liści kapusty pekińskiej sol i pieprz do smaku Ostry sos pomidorowy z suszonych pomidorów i kaparów: 4 suszone pomidory w zalewie 3 kapary świeża papryczka chilli - ilość wedle
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!pyszny i niecodzienny obiad. Polecam! Składniki: Naleśniki PRZEPIS TUTAJ 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej papryki) 1 mała cebula 1 mała cukinia 1 kulka mozzarelli z zalewy przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka. papryka ostra olej do smażenia 1 szklanka bułki tartej do panierowania Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ *** W pierwszej
Blog z Apetytemcytryny - olej rzepakowy - 3 łyżki tartego parmezanu - sól, pieprz czarny, ziołowy, papryka słodka, ostra, gałka muszkatołowa Makaron ugotuj zgodnie z opakowaniem, koniecznie al dente. Dokładnie umyte szparagi pozbaw stwardniałych końcówek i gotuj ok. 4-5 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw i odstaw. Cebulę, czosnek i wędlinę pokrój w kostkę. Ugotowane szparagi pokrój na mniejsze
Corner With Recipesmiało być smacznie i dla całej rodzinki (czyli również dla Młodocianego, którego nie karmię ostrymi przyprawami) połączyłam dwa wcześniej sprawdzone przepisy: na paprykowe kurczę pieczone i ogniste skrzydełka . Wyszły z tego smaczne i łagodne skrzydełka paprykowo - pomidorowe: Składniki (dla 3-4 osób): 6 skrzydełek kurczaka łyżeczka papryki słodkiej łyżka koncentratu pomidorowego 1 marchew sól, pieprz kilka wiórków masła Przygotowanie
Kuchnia po mojemu