QUESADILLA Z KURCZAKIEM LUB WOŁOWINĄ / CHICKEN OR BEEF QUESADILLA Kuchnia meksykańska kojarzy mi się papryczkami chilli, burrito i chilli con carne, a ja nie przepadam za bardzo ostrym jedzeniem. Stąd też quesadilla – delikatne danie gdzie podstawą jest ser (hiszp. quesa – ser). Jedyne co potrzebujesz, żeby zrobić to danie to warzywa, ser i tortille oraz pół godziny. To sprawia(...)tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu cheddar Guacamole: 1 1/2 awokado 1/2 cebuli 1/2 pomidora sól, pieprz, oliwa Marynata do mięsa: oliwa z oliwek woda ostre papryczki ocet balsamiczny sól
Martyna CooksQUESADILLA Z KURCZAKIEM LUB WOŁOWINĄ / CHICKEN OR BEEF QUESADILLA Kuchnia meksykańska kojarzy mi się papryczkami chilli, burrito i chilli con carne, a ja nie przepadam za bardzo ostrym jedzeniem. Stąd też quesadilla – delikatne danie gdzie podstawą jest ser (hiszp. quesa – ser). Jedyne co potrzebujesz, żeby zrobić to danie to warzywa, ser i tortille oraz pół godziny. To sprawia(...)tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu cheddar Guacamole: 1 1/2 awokado 1/2 cebuli 1/2 pomidora sól, pieprz, oliwa Marynata do mięsa: oliwa z oliwek woda ostre papryczki ocet balsamiczny sól
Martyna Cooksprostestują. Lubicie jambalayę? To danie przyrządzam na wiele spososób. Ostatnio robiłam je z pomidorami . Najczęściej jednak gości u mnie jambalaya na ostro z szynką, krewetkami i curry. Dzisiaj właśnie przyrządziłam podobne danie ale dodałam jeszcze kurczaka. To danie można komponować z różnymi warzywami i mięsem, nawet z kiełbasą! Jambalaya przepis Składniki: 250 g ryżu, nieugotowanego 1 kostka bulionowa, warzywna
codojedzeniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 3 większe piersi z kurczaka (pojedyncze), sól, pieprz, szklanka mleka, jajko, 1/2 szklanki mąki, po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki, opakowanie płatków kukurydzianych, 4 łyżki oleju. Przygotowanie: Filety kroję na kawałki (około 2,5 cm.), oprószam solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozdrabniam blenderem
JejKuchniabanalnie prosty, a zawsze to jakaś odmiana. Uprzedzam, że to pyszne, jednak najlepsze na świeżo, kiedy panierka chrupiąca. 2 filety z piersi kurczaka Ciasto: jajko szklanka wody gazowanej 3/4 szklanki mąki 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka granulowanego czosnku 1/4 łyżeczki sody Oraz: szklanka mąki olej do smażenia papierowe ręczniki niewielki garnek Mięso kroimy w paski, grubość
Dieta moja pasjaheight: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Hm.. dzieci i ich gusta ..;) Składniki : 6 podudzi z kurczaka sól do smaku glazura : 2 czubate łyżki słodkiej musztardy ( np. Roleski słodko-ostra) 1 płaska ,łyżka ostrej musztardy chrzanowej 4 łyżki miodu z mniszka-porządne ( lub pszczelego ) 1 łyżeczka mąki kartoflanej 1 szklanka bulionu drobiowego ( można zrobić
Ogrodnik w podróżysezamem czy czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 20 minut. Składniki na farsz: 1 pojedyńcza pierś z kurczaka 1 cebula 1 mała marchewka 2-3 łyżki startego żółtego sera przyprawa gyros ostra papryka pieprz 2 ząbki czosnku olej Pierś kroimy drobniutko. Posypujemy przyprawami. U mnie była to przyprawa gyros, mielony pieprz, ostra papryka. Cebulę siekamy. Podsmażamy
Walijskie Pichceniepomidorów w puszce makaron cannelloni (nieugotowany) 150 ml mleka 150 ml wody 1 mozzarella 1 szklanka tartego sera emmentaler (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka drobno kroimy i smażymy na patelni, doprawiamy curry, kurkumą, oregano, pieprzem, solą i ostrą papryką. Dodajemy pomidory w puszce i gotujemy przez kolejne 7 minut aż woda odparuje. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie nadziewamy makaron cannelloni i układamy
Delusional TrineSkładniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jajko 1 sztuka, czarnuszka - ile potrzeba piersi przeciąć wzdłuż na cztery porcje, posmarować olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczką roztartych w moździerzu przypraw. Odstawiamy do zamarynowania. Na dużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Stopniowo, w 3-4 partiach dodajemy kurczaka i obsmażamy na dużym ogniu, do lekkiego zrumienienia. Często mieszamy. Dodajemy posiekane warzywa, ostrą i słodką paprykę w proszku oraz pozostałe roztarte w moździerzu przyprawy. Smażymy przez około 4 minuty, cały czas mieszając. Stopniowo dolewamy wino
cool and mintyząbki czosnku, średnią cebulę, olej do smażenia. Czosnek i cebulę obierz z łupinek, drobno posiekaj i przełóż do miski. Piersi z kurczaka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Usuń z nich skórę i ostrym nożem odetnij mięso od kości. Zacznij od nacięcia wzdłuż mostka. Tak przygotowane filety pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski z cebulą
blog.moje-pasje.inforazem coś dla zwolenników majeranku i czosnku. Ten duet często gości w mojej kuchni. Składniki (na 2 porcje): 4 pałki z kurczaka 5 - 6 łyżek oliwy 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej pół płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka majeranku (u mnie Skworcu ) pół płaskiej łyżeczki pieprzu pół płaskiej łyżeczki soli 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
Smak mojego domusmacznie. Danie podałam z ugotowanym ryżem basmati, który świetnie tutaj pasuje. Składniki na 3-4 porcje: około 0,5 wyluzowanych udek z kurczaka (bez skóry i kości) 1-2 młode cukinie (mniejszych rozmiarów) sól, pieprz papryka ostra kurkuma olej do smażenia Mięso (można już dzień wcześniej) umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części i przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką
Ugotowaćrazem przedstawiam przepis na smaczne, aromatyczne a jednocześnie dość uniwersalne w smaku (podpasuje każdemu!) danie z fileta. 3 duże filety z kurczaka 2 duże pory 2 papryki czerwone 1,5 szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka ostrej musztardy 50g serka topionego sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, natka pietruszki olej 1. Filety i paprykę kroimy w cienkie paski
Szefowa kuchniłyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego 0%,2 łyżki ketchupu ,sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Filet z kurczaka myję a następnie kroję na dwie części. Przyprawiam dowolnymi przyprawami ja dałam mix ostrych z młynka. Rozgrzewam patelnię grillową i smażę mięso.Kiedy wystygnie kroję mięso w kostkę. Ser żółty kroję w niewielkie paski. Ogórki
Gotowanie Patkicurry ( do kupienia w Tesco) - suszone pomidory z żurawiną w oleju (do kupienia w Biedronce) - masło - oliwa z olwiek - rozmaryn Filety z kurczaka rozkrajamy tak aby utworzyły jak największą powierzchnię do rolowania, smarujemy musztardą (uwaga jest ostra!), układamy dużo pomidorów i żurawiny, gałązkę rozmarynu, polewamy olejem ze słoiczka po pomidorach, rolujemy układamy w naczyniu. Polewamy 2 łyżkami masła
SMYKWKUCHNI