Składniki 500 g podudzia kurczaka 3-4 łyżki ciemnego sosu sojowego łyżka octu ryżowego 1-2 łyżki brązowego cukru łyżeczka miodu kilkanaście kropel soku z limonki 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, imbir, słodka i ostra papryka łyżka masła i oleju kokosowego Przygotowanie Mięso umyć - osuszyć, wyluzować z kości. Pokroić na kawałki i przyprawić solą, pieprzem, papryką i imbirem
Gaździnka warzyokazje a jest całkiem inna niż smażony filet w panierce. Polecam gorąco. Składniki na 4 duże porcje: 1 podwójny filet z kurczaka 1 średnia cebula 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki majonezu 4 łyżki startego ostrego sera żółtego np. cheddar Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Olej do smażenia Sposob wykonania: Mięso drobiowe płuczemy, osuszamy
Wanilia i Kardamonparze, 425 g - 1 puszka białej fasoli gotowanej na parze 400 g - puszka krojonych pomidorów 1/3 szklanki bulionu z kurczaka 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka musztardy 1/2 - 1 łyżeczka ostrej papryki w płatkach sól, pieprz Przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Kiełbasę pokroić w grube plasterki, boczek w małą kostkę. Do misy
Stare Garypieprzem, dodajemy łyżkę oliwy i smażymy na patelni grillowej (można zwykłej). Jak kurczak się nam już podsmaży z obu stron dodajemy na patelnię 2-3 łyżki sosu i smażymy dalej parę minut. Resztę sosu zostawiamy do sałatki. 3. Pomarańcze obieramy, musimy ją wy filetować (ostrym nożykiem musimy wykroić cząstki miąższu z pomiędzy błonek). Rukolę myjemy, osuszamy, orzechy podsmażamy chwilkę
kruche babeczkiśred. 25 cm: 150 g mąki pszennej 100 g masła 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody sól, papryka słodka i ostra Nadzienie: 150 g świeżego jarmużu 1 łyżka soku z cytryny 1 mała pojedyncza pierś z kurczaka 125 ml śmietany 18 % 1 duże jajko i białko z ciasta ser żółty starty ( około 3 łyżki ) 1/2 kulki mozzarelli sól, pieprz
Gotowanie...to proste !będą lekko pikantne i orientalne w smaku. Polecam przygotować :) Składniki na 2-3 porcje: około 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 1 łyżeczka masła klarowanego 2 ząbki czosnku 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki: pieprzu, tymianku, papryki ostrej 1/4 łyżeczki: curry, kurkumy Udka umyć, osuszyć, odciąć nadmiar tłuszczu i pokroić mięso w paski. Następnie przyprawić: solą, pieprzem, papryką ostrą
Ugotowaćsmakoszy... no... dla tych większych też. Kolejna wersja azjatyckiego rosołku tym razem z makaronem i nna niż ostatnie z kurczakiem i z łososiem . Łagodniejsza, idealna również dla dzieciaków. Lekko słodkawa, dodając chilli (dla odważnych!) delikatnie ostra i niezwykle aromatyczna. Składniki: 2l bulionu warzywnego Garść natki pietruszki 6 łyżek sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego
Czarnawisienkapiekarniku, podane z ziemniakami z masełkiem, oraz na surówkę pomidorki z cebulką, oliwą i przyprawami. Zapraszam ! :) Składniki: 2 filety z kurczaka ser mozzarella (pokrojona na plastry cienkie) masło przyprawy do roladek: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra musztarda (może być jakaś ostra, chyba, że nie lubicie dajcie zwykłą:) ) szynka (tyle plastrów ile wyjdzie wam plastrów z fileta
Gotuj z Mąkąsię go urozmaicać na różne sposoby:). Dzisiejsza wersja to filet pieczony z pieczarkami. Wyszedł pyszny, nie suchy, naprawdę smaczny. 2 filety z kurczaka 500g pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni wysmarowanej olejem, dusimy do wyparowania
Szefowa kuchnisię łatwo rozsmarować. Z pewnością jeszcze nie raz zagości na moim stole. składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1/2 kg filetów z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 szklanka czerwonego wina garść majeranku pieprz, sól 1/2 łyżeczka ostra papryki 2 łyżeczki słodka papryka 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej olej do smażenia 1 łyżka masła wykonanie: Cebulę i czosnek
babka w formiebędzie miękkie. Makaron gotujemy w osolonej wodzie all dente. Przekładamy na sitko i przelewamy zimną woda. Do makaronu dodajemy usmażonego kurczaka, roztrzepane jajka ze śmietanką, mieszamy przyprawiamy ewentualnie do smaku solą, lub pierzem, jeśli lubicie na ostro możecie dodać kawałeczek pokrojonej papryczki chili. Wszystko mieszamy dodajemy 1 szklankę startego sera i jeszcze raz dobrze mieszamy. Blaszkę lub naczynie żaroodporne
Sama słodycz i szczypta chilipotrawy, ale jak się okazało - jest bardzo sycąca. Przepis został zaczerpnięty z Kwestii Smaku. Smacznego! Składniki: 300 g filetu z kurczaka przyprawy do marynaty: 1 łyżeczka kurkumy, oregano, kminu rzymskiego; 0,5 łyżeczki cynamonu, słodkiej i ostrej papryki, 2 łyżki oliwy 4 czerwone papryki 1 torebka kaszy jaglane 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 mała cukinia 0,5 puszki pomidorów
psgotujemypewno bardzo smaczny , mięsu nadaje soczystość i delikatność , pozostawia fajny smaczek…Polecam , nie ma jak majonezowy kurczaczek . Składniki: 4 uda kurczaka , tak zwane L 4 czubate łyżki majonezu 4 łyżeczki mielonej ,papryki słodkiej szczypta papryki mielonej ostrej ( wg.uznania -tyle żeby nas nie spopieliło ) sól do smaku Udka myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem , solimy , odstawiamy na godzinę – dwie
Ogrodnik w podróżySkładniki: 1 kg fileta z udźca kurczaka 1 jajko 1 cebula 2 łyżki kaszy manny pęczek natki pietruszki po szczypcie papryki mielonej ostrej tymianku kurkumy oregano sól i pieprz świeżo mielony 3 łyżki mąki kukurydzianej olej do smażenia Wykonanie: Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o średnich oczkach. Do mięsa dodajemy roztrzepane jajko, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, kaszę
kgwjanczewodobę w przyprawach i żurawinie. Dzięki temu szybciej się upiekło i było naprawdę pyszne. Składniki: 4 pałki z kurczaka 3 łyżki żurawiny do mięs (ze słoika) 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju słodka i ostra papryka szczypta curry sól pieprz Olej i żurawinę wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Natrzeć mięso, włożyć do zamykanej miski i wstawić na dobę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia