przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:20/1100)

Sernik z ajerkoniakiem 129

jest coś co tygryski lubią najbardziej ” Delikatny puszysty i pyszny. Przygotowanie ciasta kruchego – wszystkie składniki na ciasto kruche wrzucić do miski i zagnieść szybko rękoma. Przygotowanie blaszki o wymiarach 35 x 25 – wyłożyć ją papierem do pieczenia i rozłożyć równo ciasto kruche. Przygotowanie masy serowej – Twaróg powinien być trzykrotnie zmielony. Żółtka z połową cukru utrzeć(...)przerywając mieszania. Tak ubite białka dodać do sera, jeszcze nie mieszać. Śmietanę ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Teraz już można delikatnie wymieszać. Wylać masę na ciasto kruche. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C, wstawić sernik do nagrzanego piekarnika i piec 65-70 minut. Jeśli zauważycie że sernik robi się za szybko przypieczony to można

Kuchnia Pokoleń
Migdałowy makowiec 141

ciasto drożdżowe sprawiło mi psikusa. Już w chwili wyrabiania czułam, że coś jest nie tak. Dałam mu jednak szansę na wyrośnięcie. Niestety trud był daremny, pozostało wykorzystać opcję z ciastem kruchym i nie żałuję, bo wyszedł pyszny migdałowy makowiec.   Składniki na ciasto kruche: - 500g mąki tortowej - 250g cukru pudru - 250g miękkiej margaryny (lub masła) - 4 żółtka surowe - 2 żółtka(...)szczyptą soli. Dodajemy połowę do masy makowej – mieszamy. Dodajemy resztę piany i delikatnie łączymy z masą. Gotową masę makową wykładamy na podpieczony kruchy spód – wyrównujemy powierzchnię. Z pozostałego ciasta kruchego wykrajamy, do wyboru – paski, kwadraty, czy jak u mnie prostokąty i wykładamy na masę makową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy przez 30 minut. Po wyjęciu, jeszcze

mojewypiekiinietylko
Greckie obwarzanki 48

Greckie obwarzanki - to pyszne, delikatne i kruche ciastka, uzyskane z połączenia ciasta francuskiego z ciastem kruchym. Dzięki kilku warstwom, z których przygotowujemy obwarzanki - tworzymy idealne pszenne ciasto "listkujące" popularne na Bałkanach. Ciastka idealne do popołudniowej kawki :) Z podanych składników uzyskamy 12 sztuk obwarzanek.  Składniki: gotowe ciasto francuskie (ok. 300 g) 150 g mąki pszennej 80 g masła (ziemnego(...)masło, pokrojone na mniejsze kawałki i żółtko. Chwilę wszystko posiekać nożem, a później szybko zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 30 minut.  Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na pół - na dwa osobne blaty. Ciasto kruche wyjąć z lodówki i rozwałkować na tą samą wielkość, co ciasto francuskie. Ponieważ kruche ciasto jest bardzo

Świat Ciasta
Tarta z gruszkami i karmelem 215

Tarta z gruszkami i karmelem to propozycja pysznego kruchego ciasta, wypełnionego kremowym nadzieniem i aromatycznymi gruszkami, z dodatkiem sosu karmelowego. Tarta jest dość prosta w przygotowaniu, choć wymaga kilku etapów: upieczenia ciasta kruchego, przyrządzenia nadzienia oraz owoców, a także sosu karmelowego. Całość dobrze ze sobą współgra smakowo, a jeśli wykorzystacie miękkie, soczyste gruszki, będzie także rozpływać się w ustach. Swoją(...)nawiasach. Ilość nadzienia jest natomiast przygotowana trochę na wyrost; w zależności od wielkości gruszek, może się zdarzyć, że nie wykorzystacie całości nadzienia. Tarta z gruszkami i karmelem Składniki: ciasto kruche 100g (120g) mąki pszennej 50g (60g) masła 40g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii nadzienie 350g serka mascarpone 50g cukru (ja dałam domowy cukier waniliowy) 2 małe

Smakołyki Bereniki
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 43

mojprzepisna.pl | Kruche ciasto z rabarbarem(...)kruszonką Końcówka rabarbaru, więc korzystajcie ile możecie! U mnie w postaci kruchego ciasta z kruszonką. Ciasto nie jest pracochłonne. Składniki są łatwo dostępne, nic tylko robić. Jeżeli nie dacie rady znaleźć świeżego rabarbaru, spokojnie możecie użyć mrożonego i postępować tak samo jak w przypadku świeżego. Ciasto jest dla tych co lubią bardziej kwaśne wypieki, moja rodzina była wniebowzięta :) Inspiracja blog

moj przepis na
Kruche ciasto, beza i curd z rabarbaru 134

Rabarbar i beza. Cierpkie i słodkie. To podstawowe połączenie smaków towarzyszy mi od lat, wykorzystywane w przeróżnych wypiekach. Dzisiaj połączyłam delikatny ale zwarty krem – curd z rabarbaru, kruche ciasto na żółtkach i bezowy, chrupiący i subtelny jednocześnie, elegancko zapiekany wierzch. Przepis obiecałam jeszcze przed ‚urlopem’ i modernizacją strony – a jak obiecałam, to po prostu musi tu być Zapisz Zapisz Kruche(...)ciasto na żółtkach Sypkie składniki kruchego ciasta – mąkę, cukier i sól mieszamy. Dodajemy schłodzone, pokrojone masło i siekamy wszystko razem. Wbijamy trzy żółtka i zagniatamy kruche ciasto. Wszystko ręcznie na stolnicy lub szybciej – w misie malaksera. Dokładnie w takiej samej kolejności – mąka, sól, cukier, zimne masło – miksujemy razem w misie malaksera aż masło porozpada się na drobniutkie kawałeczki. Dopiero teraz

Karo in the Kitchen
Zemsta teściowej 375

jakoś do ciasta mi ni jak nie pasuje. Po drugie spodobały mi się kolorowe i różnorodne warstwy.  Dla mnie ciasto najlepsze było po dwóch dniach jak już kruche ciasto nabrało wilgoci. Jest słodko - kwaśne a takie smaki właśnie lubię. Ciasto podane na Porcelanie Bogucice z kolekcji Ibiza . Składniki: Kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła 3 łyżki(...)łyżeczki żelatyny Ale-raj 1/4 szkl ciepłej wody Kruche z bezą: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 40 g płatków migdałowych Ale-raj Przygotowanie: Kruche ciasto: Do misy miksera przesiać mąkę, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, żółtka oraz zimne i pokrojone w kostkę masło. Końcówką do ucierania zmiksować  na jednolitą masę. Wyjąć z misy

Ala piecze i gotuje
Keto tarta borówkowa (Paleo, LowCarb) 185

tarta borówkowa. Smakowała wybornie. Co najlepsze – jest banalnie prosta w przygotowaniu. Chyba dzięki temu jeszcze bardziej docenia się jej zniewalający smak. Prostota jest po prostu urzekająca. Niezawodne keto ciasto kruche znajduje zastosowanie w wielu słodkich i wytrawnych wypiekach Keto tarta borówkowa to właściwie kruche ciasto i borówki . Kruche ciasto to moje ulubione ciasto na tartę , które pojawiło się już(...)którego korzystam zawsze przy tego rodzaju wypiekach. Zmieniam tylko kilka składników w zależności od tego czy ma to być wyrób słodki czy też wytrawny. I tak przepis na kruche ciasto kokosowe został użyty w tej tarcie ze szpinakiem , w tych keto babeczkach z budyniem i owocami , jak również w przypadku keto key lime pie . Tarta borówkowa Bilans zabrudzeń: misa malaksera

Modern Cave Girl
Mini tartaletki z jabłkami 167

Mini tartaletki zamiast jednej dużej tarty z jabłkami w jesiennym wydaniu, ozdobione listkami z kruchego ciasta. Wygladają uroczo, a jeszcze lepiej smakują. Delikatne, kruche ciasto i mnóstwo jabłek poszatkowanych na cieniutkie plasterki. Przepis na kruche ciasto ten sam co  tutaj . Ciasto z tego przepisu jest pyszne, bez dodatku cukru i jajek. Świetnie się wałkuje i łatwo wykrawać z niego(...)różniste elementy ozdobne, bo jest bardzo plastyczne. Właśnie wypróbowałam nową foremkę. Pyszny deser do kawy, zadowoli wielbicieli szarlotek i kruchego ciasta. Polecam, to prawdziwe pyszności! Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki orkiszowej jasnej 140 g masła 1/3 łyżeczki soli 3 łyżki zimnej wody dodatkowo: 1 kg jabłek 100 g ksylitolu/ cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 żółtko+2 łyżki mleka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 251

Kruche ciasto z rabarbarem i bezą – Uwielbiam desery z rabarbarem, dlatego w Małej Cukierence jest z nim sporo przepisów, polecam sprawdzić kategorię „ Ciasta z rabarbarem ”. Teraz zapraszam na pyszne ciasto z dużą ilością rabarbaru na kruchym cieście. Kwaskowate, troszkę cytrynowe i waniliowe. Dzięki chrupiącej bezie pięknie pachnie cynamonem. Ciasto wygląda apetycznie i na jednym kawałku nie można poprzestać, piekę(...)ostatnio na okrągło :). Bardzo polecam, przepis autorski. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruche ciasto z rabarbarem i bezą Składniki: Ciasto: 200g schłodzonego masła 380g mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 łyżki cukru pudru 4 żółtka 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 16g Nadzienie: 3 łyżki bułki tartej

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z ptasim mleczkiem i malinami 61

się w tym cieście! Nic więcej nie napiszę, sami musicie wypróbować, a ja dokładam kolejną porcję na talerz i rozkoszuję się jego smakiem 🙂 Jest taki mały problem z tym ciastem, że z powodu smaku szybko się kończy. Specjalnie dla tego ciasta mam na zimę zamrożone dwie szufladki malin…tak bardzo kochamy to ciasto! Print Kruche ciasto z ptasim mleczkiem(...)ciasto. Gdyby okazało się, że jest zbyt suche i nie chce się skleić, dodać śmietanę. Ciasto można również zagnieść w malakserze. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na przynajmniej 3 godziny do lodówki, aby porządnie stwardniało. Można ciasto przygotować dzień lub dwa wcześniej i przechować w zamrażalce. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia 25 x 30 cm. Wyjąć ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Szarlotka na kruchym cieście 121

Szarlotka na kruchym cieście – moja propozycja na dziś. Szarlotka na kruchym cieście Składniki: 2kg jabłek 2,5 szklanki mąki 200g masła 3 żółtka ½ szklanki cukru 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cynamonu 2 łyżki bułki tartej ½ szklanki cukru cukier puder do posypania 1 łyżka masła Wykonanie: Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z dodatkiem(...)piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Na podpieczony spód ciasta, posypujemy bułkę tartą, na które następnie wykładamy jabłka. Na jabłka trzemy druga część ciasta. Jabłecznik na kruchym cieście Ciasto pieczemy jeszcze przez ok 40 minut. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Szarlotka na kruchym cieście pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Ciasto makowe na kruchym cieście 1211

Lubicie „Makowca Japońskiego”? Jeśli tak, to ta wersja również powinna przypaść Wam do gustu Ciasto makowe na kruchym cieście to bogatsza wersja makowca japońskiego, z masą kawową oraz kruchym ciastem posmarowanym dżemem porzeczkowym. Jak dla mnie idealne, super wilgotne, z posmakiem zarówno kawy jak i dżemu. Dla mnie idealne, wg mojego męża odrobinę za słodkie – kwestia gustu(...)tego makowca. Ciasto makowe: 200 g maku mielonego 500 g jabłek 200 g drobnego cukru 100 g masła 5 jajek 90 g kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kruche: 50 g masła 130 g mąki pszennej 2 żółtka 60 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kawowa: 1 jajko 1 żółtko 100 g drobnego cukru

Smaki Na Talerzu
Kruche ciasto z rabarbarem 187

Wiosenna klasyka czyli kruche ciasto z rabarbarem :). Proste, nieprzekombinowane, łatwe do wykonania. A smakuje oczywiście wybornie :). Kruche ciasto jest naprawdę apetycznie kruche, pięknie pachnie masłem i wanilią, a kruszonka chrupie nawet na drugi dzień. Starajcie się wybierać rabarbar o jak najbardziej czerwonych łodygach; taki rabarbar jest słodszy no i ładniej wygląda po upieczeniu. Cóż więcej mogę powiedzieć - pozycja obowiązkowa(...)sezonie na rabarbar :).  Kruche ciasto: 160 g masła, zimnego 360 g mąki pszennej 3 duże żółtka 100 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Nadzienie z rabarbaru: 650 g rabarbaru ( waga samych łodyg, bez liści i końcówek ) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej opcjonalnie - kilka łyżek

Opowieści z piekarnika
Szarlotka super krucha 155

szarlotka, to taka pieczona na bardzo kruchym, maślanym cieście. Jest przepyszna na ciepło i znika z blachy zanim zdąży do końca wystygnąć. Oto przepis na super kruchą szarlotkę z dwoma rodzajami kruchego ciasta :) Porcja na małą blachę lub tortownicę. Ciasto kruche na spód szarlotki 20 dag mąki krupczatki 12 dag zimnego masła 2 jajka (żółtka i białka oddzielnie(...)odstawiamy ciasto do lodówki na min. 30 minut. Takie ciasto można spokojnie zamrozić i wykorzystać przy innej okazji. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Gotowe, schłodzone ciasto rozkładamy równomiernie  na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w silikonowej formie. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 - 20 minut - po tym czasie powinno mieć jasnozłoty kolor. Gdy ciasto się podpieka ubijamy

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania