przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:18/1100)

Orzeźwiająca tarta cytrynowa 142

smaku tarta cytrynowa. To ciasto to idealna propozycja na letnie, niedzielne popołudnie. Przygotujecie ją bardzo szybko i z całą pewnością zaskoczycie swoich bliskich jej smakiem. Tarta jest na kruchym cieście, nie bójcie się jego przygotowania. To nie jest takie trudne! Składniki na ciasto 250 g mąki pszennej 120g cukru 125g masła 2 żółtka 2 łyżki wody Składniki na krem cytrynowy(...)Następnie dodajemy startą skórkę z cytryn. Przepis na kruche ciasto Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Sprawdź przepis: Cytrynowe ciasto drożdżowe Przepis na tartę cytrynową Kruche ciasto wykładamy na formę do tarty. Obciążamy grochem i pieczemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szarlotka z budyniem i pianką 177

mojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta przypomina mi lata dziecięce, wydaje mi się, że moja mama robiła kiedyś podobną. Ciasto bardzo smakowało rodzince, dzieciaki były zachwycone bezową pianką. Jest lekko słodkie i delikatne w smaku. Składniki ciasta są trochę podobne(...)składników na Ciasto kruche z rabarbarem i pianką . Ciasto robi się łatwo, szybko i przyjemnie. Polecam! Składniki na dużą blachę 38 cm na 25 cm ale radzę robić w mniejszej, bo wyszło mi bardzo niskie, optymalna wielkość blachy to 33 cm na 23 cm: Ciasto kruche: 320 gr mąki pszennej (1 + 2/3 szklanki) (najlepiej krupczatki

moj przepis na
Tarta z kremem pâtissière i owocami lata 141

Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: forma 25cm Drukuj Tarta z kremem pâtissière i owocami lata By Piotr 20 czerwca 2018 Tarta z kremem pâtissière i owocami lata - idealnie kruche ciasto, przepyszny, przygotowany od podstaw krem pâtissière i świeże, pełne smaku owoce: truskawki, maliny, jeżyny, czerwone winogrona oraz kiwi. Absolutnie fantastyczny deser! Składniki: Kruche ciasto: mąka pszenna - 300g masło - 140g(...)części (kiwi uprzednio obierając). Gotowe rozkładamy na kremie i ciasto umieszczamy w lodówce na min. godzinę do przegryzienia. Alergeny Alergeny mąka Tarta z kremem pâtissière i owocami lata - idealnie kruche ciasto, przepyszny, przygotowany od podstaw krem pâtissière i świeże, pełne smaku owoce: truskawki, maliny, jeżyny, czerwone winogrona oraz kiwi. Absolutnie fantastyczny deser! [foodiepress] [hide] Tarta z kremem pâtissière i owocami

Pogotujmy.pl
Ciasto z jagodami i budyniową pianką 107

Ciasto z jagodami i budyniową pianką to jedno z lepszych wakacyjnych ciast, jakie robiliśmy. Kruche ciasto, dodatek jagód oraz pianka z białek i budyniu – tak smakuje lato. Kusi mnie wersja z czerwonymi porzeczkami, ale niestety nie mamy takich krzaczków, a do miasta daleko. Dla wyjaśnienia – piszę przepis w rodzinnym domu na wsi. A wracając do ciasta – oczy(...)środku zrobić wgłębienie, wlać w nie żółtka jajek. Szybko zagnieść ciasto, podzielić je w proporcjach 60:40. Mniejszą część ciasta owinąć w folię spożywczą i schować do zamrażarki. Większą porcję ciasta rozłożyć na blasze (25/30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i ponakłuwać widelcem. Spód kruchego ciasta wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec

niecodziennikpary
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 99

Dziś wspaniały przepis na maślane, kruche ciasto z owocami. Idealne ciasto-baza do wszelakich owoców się nadaje, dziś padło na śliwki. Sprawdzą się także jabłka, gruszki, brzoskwinie, w sezonie truskawki, maliny, agrest, nawet te mrożone. Do ciasta możecie dodać ulubiony aromat, kilka łyżeczek wiórków kokosowych lub kakao. Będzie pysznie! Delikatne, kruche, cudnie maślane, w sam raz na weekend do kawy(...)najdzie ochota na coś słodkiego, domowego i niewyszukanego. Polecam wypiek jak nic Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego, posiekanego masła 3/4 szklanki drobnego cukru 1 opakowanie cukru z wanilią 3 żółtka 1 łyżka śmietany 18% 450 g śliwek forma o wymiarach: 20 x 22 cm. PRZYGOTOWANIE: Wymieszaj w misce mąkę z cukrem

Zasmakuj Kuchni
KRUCHE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI I KRUSZONKĄ 106

Kruche ciasto z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi to idealny i prosty deser dla każdego. Ciasto, do którego wrzucicie rozmaite owoce, nawet mrożone. Świeżo upieczone ciasto musi przestygnąć, by dobrze się kroiło. I szczerze ciężko czekać, gdy maślany zapach zawładnął całą kuchnią i kusi niesamowicie. Brzoskwinie stały się jeszcze słodsze niż na początku. Kruche ciasto z brzoskwiniami lub innymi owocami jakie(...)dół, bez termoobiegu. Po godzinie wyjmij ciasto. 1/3 ciasta wylep formę. Ja rwę je na kawałki i wylepiam nimi dno formy. Wyrównuję. Układam równomiernie posiekane brzoskwinie i posypuję resztą kruchego ciasta. Ciasto kruche z brzoskwiniami piekę 45 minut na środkowej półce piekarnika aż ładnie się zarumieni z wierzchu. Wystudzone oprószam cukrem pudrem, delikatnie kroję na kawałki, podaję. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z bezą i kremem cytrynowym 156

Coś ostatnio mało kruchych ciast na blogu… Co by więc nadrobić straty przychodzę z ciastem kruchutkim jak najlepszy maślany herbatnik J Jest to ciasto naprawdę słodkie i wyjątkowe dzięki nadzieniu „lemon curd”, które, jak dla mnie jest rewelacyjne- słodkie, ale jednocześnie orzeźwiające. Krem wymaga trochę czasu, ale uwierzcie- będziecie naprawdę zadowoleni- ja jestem i zapewne wykorzystam go jeszcze(...)komponuje się z lemon curd. Słowem: kruche, słodkie, z niespodzianką w postaci kremu o zupełnie innym poziomie słodyczy, takiej słodyczy bardzo słodko- kwaskowej. Pycha! Inspiracja: tutaj - dziękuję! Składniki na ciasto kruche: 80 g prawdziwego masła extra 150g mąki pszennej 2 żółtka 50 cukru Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. schładzamy w zamrażalniku ok. 20 min. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia

Domowe ciasta
Kruche ciasto z mango i malinami 267

Kruche ciasto z mango i malinami to wynik przeglądu zamrażalki. Znalazłam resztki zamrożonego kruchego ciasta, kakaowego i białego. Zawsze przyrządzam więcej ciasta i przechowuję w zamrażalniku. Miałam też resztki mrożonego mango i malin. Postanowiłam więc upiec kruche ciasto z resztek . Ciasto wyszło pyszne! Kruche ciasto Składniki: prostokątna foremka 15 cm x 25 cm 250 g kruchego białego, tutaj przepis(...)przez 50 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej wraz ze śmietanką. Rozprowadź czekoladę na wierzchu ciasta i posyp wiórkami. Pokrój na kawałki. The post Kruche ciasto z mango i malinami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Wegański sernik królewski 63

Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak i zwieńczeniem. W niektórych częściach Polski nazywa się go Krakowskim sernikiem.  Podstawą idealne kruchego ciasta jest masło, oczywiście można zastąpić olejem kokosowym, ale ideału nie ma, no tak na 80 % satysfakcjonujące.  Moim najnowszym odkryciem z wegańskich wynalazków jest wegańskie masło! i to swoje(...)kruche ciasto czekoladowe: 320 g mąki pszennej białej 200 g masła 100g cukru pudru 50 g kakao szczypta soli Masa „serowa”: 4 kostki naturalnego tofu (około 800 g) 2 opakowania budyniu waniliowego sok z 2 cytryn 200 g cukru pudru 200 g masła* Przygotowanie: Z podanych składników zagnieć ciasto. Jest to ciasto kruche, więc wyłóż wszystkie składniki

greenscarf
Kruchy sernik 159

Składniki: kruche ciasto * 60 dag mąki * 35 dag cukru * 25 dag margaryny * 2 jaja * 2 łyżeczki sody sernik * 1 kg twarogu mielonego * 20 dag margaryny * 3 jaja * 2 budynie śmietankowe * szklanka cukru pudru * 25 dag rodzynek polewa * tabliczka gorzkiej czekolady * galaretka o dowolnym smaku * 13 dag masła * 5 łyżek kwaśnej śmietany Sposób przygotowania:  Składniki na ciasto kruche szybko zagniatamy(...)cukrem za pomocą miksera. Margarynę rozpuszczamy w garnku. Do gorącego tłuszczu dodajemy twaróg. Mieszamy. Dodajemy rodzynki i dwa suche budynie. Podgrzewamy tak długo, aż masa zacznie gęstnieć. Układamy warstwami kruche ciasto, sernik, kruche ciasto, sernik, kruche ciasto. Przygotowujemy polewę. Galaretkę rozpuszczamy w  szklance wody. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku razem z tłuszczem. Dodajemy tężęjącą galaretkę i śmietanę. Wylewamy na ciasto

Pobite gary Barbary
Śliwkowa rozkosz 71

dało się ich zjeść. Jedynym wyjściem było umieszczenie ich w cieście. Upiekłam je więc z cukrem. Myślę sobie dalej, skoro śliwki takie kwaśne to beza do nich podpasuje jak ulał… idąc dalej tym tropem, jak robię bezę to zostają żółtka, a co z żółtek wychodzi najlepiej – ciasto kruche. Żeby było ciekawiej ciasto kruche zrobiłam w wersji czekoladowej(...)lubi śliwek w czekoladzie? :) Dopełniłam całość bitą śmietaną i proszę bardzo tak oto powstała Śliwkowa rozkosz. Od razu uprzedzam ciasto jest dość pracochłonne, czasochłonne i trochę trudne. Trud wynagrodzi Wam smak ciasta. Ciasto kruche jest na prawdę kruche. Słodycz bezy przełamana jest kwaśnymi pieczonymi śliwkami, całość dopełniona bitą śmietaną. Ciasto można zacząć robić dzień wcześniej. Wówczas można przygotować ciasto kruche

moj przepis na
Śliwkowa rozkosz 65

dało się ich zjeść. Jedynym wyjściem było umieszczenie ich w cieście. Upiekłam je więc z cukrem. Myślę sobie dalej, skoro śliwki takie kwaśne to beza do nich podpasuje jak ulał… idąc dalej tym tropem, jak robię bezę to zostają żółtka, a co z żółtek wychodzi najlepiej – ciasto kruche. Żeby było ciekawiej ciasto kruche zrobiłam w wersji czekoladowej(...)lubi śliwek w czekoladzie? :) Dopełniłam całość bitą śmietaną i proszę bardzo tak oto powstała Śliwkowa rozkosz. Od razu uprzedzam ciasto jest dość pracochłonne, czasochłonne i trochę trudne. Trud wynagrodzi Wam smak ciasta. Ciasto kruche jest na prawdę kruche. Słodycz bezy przełamana jest kwaśnymi pieczonymi śliwkami, całość dopełniona bitą śmietaną. Ciasto można zacząć robić dzień wcześniej. Wówczas można przygotować ciasto kruche

moj przepis na
Śliwkowa rozkosz 117

skoro śliwki takie kwaśne to beza do nich podpasuje jak ulał… idąc dalej tym tropem, jak robię bezę to zostają żółtka, a co z żółtek wychodzi najlepiej – ciasto kruche. Żeby było ciekawiej ciasto kruche zrobiłam w wersji czekoladowej, bo kto nie lubi śliwek w czekoladzie? :) Dopełniłam całość bitą śmietaną i proszę bardzo tak oto powstała Śliwkowa rozkosz(...)razu uprzedzam ciasto jest dość pracochłonne, czasochłonne i trochę trudne. Trud wynagrodzi Wam smak ciasta. Ciasto kruche jest na prawdę kruche. Słodycz bezy przełamana jest kwaśnymi pieczonymi śliwkami, całość dopełniona bitą śmietaną. Ciasto można zacząć robić dzień wcześniej. Wówczas można przygotować ciasto kruche, włożyć je do lodówki, aby sobie odpoczywało (nieupieczone oczywiście), można również upiec śliwki, można też przygotować bezowy

moj przepis na
Śliwkowa rozkosz 194

skoro śliwki takie kwaśne to beza do nich podpasuje jak ulał… idąc dalej tym tropem, jak robię bezę to zostają żółtka, a co z żółtek wychodzi najlepiej – ciasto kruche. Żeby było ciekawiej ciasto kruche zrobiłam w wersji czekoladowej, bo kto nie lubi śliwek w czekoladzie? Dopełniłam całość bitą śmietaną i proszę bardzo tak oto powstała Śliwkowa rozkosz(...)razu uprzedzam ciasto jest dość pracochłonne, czasochłonne i trochę trudne. Trud wynagrodzi Wam smak ciasta. Ciasto kruche jest na prawdę kruche. Słodycz bezy przełamana jest kwaśnymi pieczonymi śliwkami, całość dopełniona bitą śmietaną. Ciasto można zacząć robić dzień wcześniej. Wówczas można przygotować ciasto kruche, włożyć je do lodówki, aby sobie odpoczywało (nieupieczone oczywiście), można również upiec śliwki, można też przygotować bezowy

moj przepis na
Seromakowiec 568

trud wynagrodzi. Kruche i delikatne ciasto w połączeniu z wilgotną masą makową i serową to bogactwo smaków, które zadowoli każdego łasucha… i nie tylko.     Składniki na ciasto kruche: - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g masła - 2 żółtka - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę makową(...)cukru do wypieków - 150g miękkiego masła - 8 jaj + 2 żółtka - 2 budynie waniliowe - 1,5 łyżeczki esencji migdałowej Lukier: - cukier puder - sok z cytryny Dzień wcześniej – wieczorem – zagniatamy ciasto kruche. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką

mojewypiekiinietylko