przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:12/1100)

Tarta cytrynowa! Kruche ciasto z kremem LEMON CURD – wersja wegańska 32

cytryny zrobisz lemon curd, który możesz wykorzystać do przełożenia tortu, do wypełnienia kruchych babeczek, do przełożenia makaroników, a także do kruchej tarty! " } } ] } Tarta cytrynowa – przepis bez jajek Tarta z kremem lemon curd - wegańska Via Gusto Tarta cytrynowa, czyli tarta z kremem lemon curd! Kruche ciasto z orzeźwiającym kremem, a całość w wersji wegańskiej, czyli bez… Drukuj Proporcje(...)małych oczkach tarki) 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka mąki ziemniaczanej duża szczypta kurkumy szczypta soli przygotowanie Przygotowanie kruchego ciasta: Wszystkie składniki posiekaj nożem, a następnie wyrób zwarte ciasto. Włóż je na 15 minut do zamrażarki. Następnie wylep ciastem formę na tartę i piecz 15-20 minut w 180 stopniach Celsjusza (do zarumienienia).   Przygotowanie kremu lemon curd: Wszystkie składniki

Via Gusto
Przepisy na słodkości 2176

Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto maślankowe z czarną porzeczką Ciasto maślankowe z czerwonymi porzeczkami Ciasto maślankowe z truskawkami Ciasto piernikowe z jabłkamiCiasto św. JakubaCiasto kruche z brzoskwiniami  Ciasto kruche ze śliwkami i budyniemCiasto kruche z morelamiCiasto kruche z borówkami, wiśniami i budyniową pianką Ciasto kruche z rabarbaremCiasto kruche z serem, truskawkami i rabarbarem Ciasto makowe z kremem Ciasto ShrekCiasto(...)Rafaello na krakersachRodzynkowiecSernik gotowany Anastazji Sernik gotowany na miodowym cieście  Sernik na zimno z brzoskwiniamiSernik na zimno z owocamiSernik orzechowy z brzoskwiniamiSernik szachownica Sernik z brzoskwiniamiSernik z mlekiem i kokosem Sernik z pomarańczową piankąSeromakowiec Strucla drożdżowa z serem i jagodami Szarlotka idealna Szarlotka krucha Szarlotka Sióstr DuchaczekSzarlotka sypanaSzarlotka tatrzańska Śmietanowiec z galaretkamiTiramisuTorcik serowo-truskawkowyTort brzoskwiniowyTort czekoladowyTort

Kuchnia domowa Ani
Jak zrobić idealne kruche ciasto ? - porady kuchenne 112

Dzisiaj przychodzę do Was z moją poradą i przepisem, na idealne kruche ciasto. Przepis jest prosty i stosuje się do zasady 3:2:1 :) Za chwilę, będzie wszystko jasne. Proporcje 3:2:1 dostałam od pewnej kucharki - Pani Uli, z którą pracowałam, w barze, podczas studiów. Do dzisiaj się jej stosuję i wiem, że kruche ciasto wyjdzie tak jak powinno(...)czyli idealnie. Najważniejsze, w kruchym cieście jest to, aby składniki (masło, jajko) było zimne a mąka i cukier puder przesiane.  Składniki: - 300g mąki pszennej - 200g masła (zimnego) - 100g cukru pudru - 1 jajko Mąka - największą kruchość ciastu da mąka krupczatka, chociaż ja przeważnie stosuję taką jaką mam pod ręką. Masło - tylko prawdziwe, min 82% tłuszczu. Nie używajcie margaryny, mixów

CookYourself
Sernik na kruchym, ciemnym cieście nadziany kwaśnymi owocami 155

pozorom nie jest ciężki w smaku. Zachęcam do pieczenia. Ps. w sezonie można wykorzystać, np. same świeże maliny/truskawki. Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto 1 i 4/5 szklanki mąki pszennej (250 g) 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków (100 g) 3/4 kostki masła (150 g) 3-4 łyżki gorzkiego kakao 1 jajko(...)łyżeczki cukru wanilinowego 2 jajka do nadziania 1 opakowanie rozmrożonej mieszanki owocowej (450 g) 1 łyżki mąki ziemniaczanej Owoce przesypać do miski i rozmrozić. Na samym początku przygotować kruche ciasto : do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, gorzkie kakao i dodać pokrojone w kostkę zimne masło. Za pomocą robota kuchennego (lub ręcznie) składniki szybko połączyć ze sobą

Ugotować
Ciasto kruche z truskawkami i budyniową pianką 80

Ponownie wymieszać nożem, następnie dłońmi wyrobić szybko gładkie ciasto. Zrobić wałek. Ciasto podzielić na dwie części: 2/3 i 1/3. Obie części ciasta zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 20 minut. Po 20 minutach większą część wyjąć z lodówki (małą część pozostawić jeszcze w lodówce). Blachę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na wielkość blachy(...)góry. Mniejszą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach na truskawki. Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 40 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostudzenia i przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Polecam wypróbować przepis na truskawkowe tiramisu . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto kruche z truskawkami

Danka Pichci
Kruche ciasto z malinami, waniliową pianką i kruszonką 139

Kruche ciasto z malinami, pianką z ziarenkami wanilii, która przypomina ptasie mleczko i maślaną kruszonką. Proste i bardzo smaczne ciasto. Zamiast malin możecie użyć innych, ulubionych owoców. Idealne do kawy lub herbaty Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 4 żółtka 1/3 szklanka cukru pudru 160 g masła 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Waniliowa pianka(...)mąki ziemniaczanej 1 szklanka drobnego cukru 1 laska wanilii 1/2 szklanki oleju rzepakowego Kruszonka: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 100 g miękkiego masła Dodatkowo: 500 g malin Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, masło, proszek do pieczenia i cukier puder. Masło siekamy nożem na jak najmniejsze kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować

Oryginalny smak
Idealne ciasto kruche 59

łyżki ), poprawi bardzo kruchość ciasta można dodać całe jajka, lub same żółtka, lub żółtka nadmiar białek powoduje twardnienie ciasta , więc należy używać z rozwagą można też dodać niewielką ilość kwaśnej śmietany jak ciasto się nie chce skleić, wtedy jest półkruche można też dodać zimną wodę zaczynamy od jednej łyżki, gdy ciasto jest kruszące się nie ugniatać zbyt długo po wyrobieniu(...)nagrzany jeśli nie będzie piekarnik nagrzany ciasto będzie się ześlizgiwać z brzegów., zacznie się topić masło i będzie „ciągło” całe ciasto za sobą w dół NIE MOŻNA DO TEGO DOPUŚCIĆ dzięki uderzeniu wysokiej temperatury ciasto od razu się zapiecze i pozostanie na swoim miejscu (to są częste powody rozpływania ciasteczek) Artykuł Idealne ciasto kruche pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Ciasto ze śliwkami i budyniem / Plum and Pudding Shortcake 58

Ciasto ze śliwkami i budyniem Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem to łatwy przepis na pyszny, jesienny wypiek. Ciasto śliwkowe na kruchym cieście zawsze się udaje, to najlepszy deser bez miksera w sezonie na śliwki. Półkruche ciasto ze śliwkami i budyniem jest bardzo proste w przygotowaniu. Kruchy spód można przygotować dzień wcześniej - długo chłodzone ciasto ma najlepszą strukturę i smakuje(...)bardzo Wam się spieszy, warto włożyć nasze półkruche ciasto do zamrażarki na 5-10 minut - to duża oszczędność czasu:) Najszybciej przygotować takie ciasto w robocie kuchennym.  Zobaczcie, jak łatwo przygotować ciasto ze śliwkami i budyniem na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto ze śliwkami na kruchym spodzie możecie przygotować z budyniem waniliowym lub śmietankowym

Lekcje w kuchni
Jabłecznik z bezą kokosową 163

Jakie ciasto najlepiej smakuje w mroźne, zimowe dni? JABŁECZNIK ♥ ! Dzisiaj zachęcam Was do upieczenia kruchego ciasta nadzianego plasterkami jabłek i ozdobionego kokosową bezą. Proste i bardzo smaczne połączenie składników. Ciasto świetnie smakuje na drugi dzień po przygotowaniu (kruche ciasto lekko zmięknie).   Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: kruchy spód 3/4 kostki masła(...)małej cytryny 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej beza kokosowa 3 białka odrobina soli 2/3 szklanki zwykłego cukru (150 g) 70 g wiórków kokosowych Na samym początku przygotować kruche ciasto : zimne masło połączyć wraz z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem i żółtkami. Przygotowane kruche ciasto przełożyć do woreczka i schłodzić co najmniej 30 minut w lodówce. Następnie ciasto rozwałkować i przełożyć

Ugotować
NAJLEPSZE PRZEPISY NA SERNIKI- ZBIÓR PRZEPISÓW 50

najsmaczniejszych serników jakie jadłam.  TRADYCYJNY SERNIK Z MALINAMI NA KRUCHYM SPODZIE-  przepis tutaj Łatwy przepis na sernik, który zawsze się udaje. Jest wilgotny w środku, lekki,  nie za słodki i wygląda bardzo efektownie.  SERNIK KRAKOWSKI-  przepis tutaj Sernik krakowski składa się z kruchego ciasta, masy twarogowej z rodzynkami, skórką pomarańczy i kratki na wierzchu. Idealny(...)ROSĄ-  przepis tutaj Przepyszny sernik na kruchym spodzie i bezą na wierzchu. A skąd nazwa "sernik z rosą"? To za sprawą kropelek, które magicznie wytwarzają się na bezie po jej upieczeniu. Sernik zachwyca nie tylko wyglądem ale i smakiem. Jest kremowy, delikatny, lekki, aksamitny. SERNIK Z BRZOSKWINIAMI NA KRUCHYM CIEŚCIE-  przepis tutaj Pyszny, tradycyjny, delikatny sernik z brzoskwiniami

Zrób to smacznie
Puszyste ciasto z rabarbarem 190

Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szarlotka truskawkowa 48

Czas czytania: 2 min Dzień dobry, dziś zapraszam na kolejny wpis z serii ciast mało wymagających, jest to szybka szarlotka truskawkowa na pysznym kruchym cieście. Do dzisiejszego przepisu wykorzystamy truskawki, które wspaniale wzbogacają klasyczną wersję szarlotki. Połączenie jabłek i truskawek jest bardzo udane, doprawione szczyptą cynamonu smakują wyśmienicie! Oczywiście poza wkładem owocowym potrzebne jest dobre kruche ciasto! Kruche ciasto(...)tart i szarlotek powinno być cienkie, cienki spód jest o wiele smaczniejszy i delikatniejszy od grubej warstwy kruchego ciasta, które mogłoby przytłoczyć smak wkładu owocowego. Ciasto można przygotować dzień lub nawet kilka dni wcześniej i przechować je bezpiecznie w zamrażalniku, a w dowolnej chwili odmrozić i przygotować pyszną szarlotkę truskawkową. Koniecznie spróbujcie, ta wersja jest pyszna! Print Szarlotka truskawkowa .wprm

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto kruche ze śliwkami i bezą 866

Ciasto kruche ze śliwkami i bezą to połączenie trzech warstw - kruchego spodu, aromatycznych śliwek oraz słodkiej, chrupkiej bezy. Najlepiej jest użyć śliwek lekko kwaskowatych, o wyraźnym smaku, który będzie wyróżniał się spomiędzy słodkiej bezy i dość słodkiego ciasta kruchego. Ilość bezy na wierzchu wypieku jest niezbyt duża, więc idealnie współgra z resztą składników, nie przytłaczając ich swoim smakiem. Jest(...)więc ciasto nie tylko dla wielbicieli bezy, ale też osób sceptycznie podchodzących do tego rodzaju wypieku (jak ja) :-) Ciasto przygotowałam w formie o wymiarach 24x24cm. Ciasto kruche ze śliwkami i bezą Składniki: ciasto kruche 160g mąki pszennej 80g masła 50g cukru pudru 2 łyżki domowego cukru z wanilią 2 łyżki śmietany 18% 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Smakołyki Bereniki
Ciasto Zemsta Teściowej 115

dodanie na bloga) a drugi raz na domową uroczystość( no i w końcu mogę opisać jakie jest w smaku i podzielić się z Wami wrażeniami). To połączenie bardzo, bardzo kruchego ciasta z orzeźwiającą galaretkową masą na bazie soku i mrożonych wiśni, słodkiej śmietanowej pianki i chrupiących płatków migdałowych.  Średnio słodkie ciacho i ze względu na niesamowitą kruchość bardziej(...)konsumpcji ręką niż widelczykiem. Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 200 g margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 5 żółtek Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na dwie części i wkładamy do lodówki na 30 minut.  Po schłodzeniu ciasta wykładamy do dwóch brytfanek jednakowej wielkości

Domowe ciasta
Wilgotne ciasto ze śliwkami i kruszonką 628

połowy sierpnia do początku października w mojej kuchni królują ciasta ze śliwkami. Cała moja rodzina uwielbia wypieki ze śliwkami. W ostatni weekend upiekłam ciasto ze śliwkami i płatkami owsianymi , które bardzo szybko znikło z talerza. Dlatego od razu przystąpiłam do upieczenia nowego ciasta. Tym razem padło na wilgotne ciasto ze śliwkami i kruszonką . Nieziemsko smakuje, pięknie pachnie i jest bardzo(...)wykładam drugą kulę ciasta . W miarę równo wylepiam całe dno i dodatkowo nakłuwam widelcem. Blachy z ciastem nie chowam do lodówki, gdyż zawiera proszek do pieczenia (półkruche ciasto). Gdybym nie dała proszku do pieczenia, to musiałabym schować blachę z ciastem do lodówki na 30 minut . Dzięki temu, że dodaję proszek do pieczenia, ciasto po upieczeniu jest delikatne i aksamitnie miękkie

Ania gotuje