stylu takim babcinym, ciężki na kruchym spodzie, wilgotny z sera prosto od krówki 🐄 ☺️ 😍 🥮 SKŁADNIKI Ciasto: 40 dag mąki 20 dag masła szklanka cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Sernik: 1,5 kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 2 jajka bakalie PRZYGOTOWANIE: Ciasto
RAROSSALekki sernik w kruchym, kakaowym cieście. Jedno z tych ciast, które zawsze się udają. Ciasto: 6 żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego np. PRESIDENT 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego pół szklanki oleju pół szklanki gęstej
Praktyczna plwłaśnie na niego. SKŁADNIKI na 2 kruche spody o średnicy 19cm 300g mąki pszennej typ 450, przesianej 150g zimnego masła 82% tłuszczu 90g drobnego cukru białego do wypieków 3 żółtka jajek M ½ łyżeczki soli SKŁADNIKI - CURD Z RABARBARU do 1 ciasta 350g rabarbaru (waga po obraniu)+ 2 łyżki wody 3 pełne łyżki stołowe budyniu waniliowego + 50ml zimnej wody 2 mocno
Karo in the KitchenTradycyjny sernik na kruchym spodzie, ozdobiony kratką i polany lukrem. SKŁADNIKI Ciasto: (forma 24 x 24 cm) 40 dag mąki 20 dag masła szklanka cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Sernik: 1kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) 1szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka
RAROSSAsosów czy produktów takich jak budyń, kisiel. Mąka z kolei jest ziarnista i lepiej sprawdzi się w wypiekach. Skrobia w przeciwieństwie do mąki nie zawiera w ogóle tłuszczu, ma także śladowe ilości białka. Do czego używać? Mąka kukurydziana jest dość uniwersalna i nadaje się w zasadzie do wszystkiego - chleba, naleśników, ciast (szczególnie kruchych), biszkoptów, placków, bułek czy zagęszczania sosów
Powiedz dietom nieblaszce o takich samych wymiarach jak ciasto kruche przez ok 20-25 minut w 180 st. C Krem: 1/2 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru masło Połowę mleka zagotowujemy z cukrem, w reszcie rozprowadzamy mąki, wlewamy na gotujące mleko i zagotowujemy mieszając, by nie powstały grudki. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch
Cynamonowe szczęścieKrajanka krówkowa z orzechami Kruche ciasto na spodzie i wierzch wypełniony chrupiącymi orzechami i polewą ze słodkich krówek! Które dziecko nie byłoby tym zachwycone?! Jabłkowe odwracanki Proste odwracanki z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Tarteletki z panna cottą, malinami i borówkami Babeczki ze świeżymi owocami i puszystą panna cottą przypominającą konsystencją budyń - jednak zupełnie inną w smaku
Moje Qulinariabudyniem kokosowym. Sernik wyszedł bardzo delikatny i puszysty. Do tego nie jest bardzo pracochłonny. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg sera z wiaderka 5 jaj 3/4szkl. cukru 100g masła 125ml mleka skondensowanego niesłodzonego 1 budyń bez cukru o smaku kokosowym 2 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej szczypta soli ok. 15szt. kakaowych herbatników kilka jasnych kruchych ciastek 1 czubata łyżka(...)połączyły dodałam budyń w proszku i mąkę pszenną tortową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ponownie wszystko zmiksowałam. Następnie do tak utartej masy dodawałam po łyżce ser i miksowałam aż składniki się połączyły. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubitą pianę przełożyłam do masy serowej i wymieszałam drewnianą łyżką. Masę serową wyłożyłam na herbatniki. Wierzch posypałam rozdrobnionymi ciastkami kruchymi wymieszanymi
Waniliowe Improwizacjemiksera mieszamy. Gotowy biszkopt wylewamy do blaszki wyłożonej papierem , pieczemy 20 minut w temp 170*c. Po upieczeniu studzimy. Ciasto miodowe: Wszystkie składniki łączymy ze sobą, zagniatamy ciasto tak jak kruche. Wylepiamy spód wyłożonej pergaminem blaszki-tej samej w której piekliśmy biszkopt. Wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika na grzaniu góra dół i pieczemy 15-20 minut-do zrumienienia(...)części wody rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i kisiel wlewamy do gotującego się soku i gotujemy jak budyń-aż zgęstnieje. Lekko studzimy. Upieczony biszkopt ponownie wkładamy do foremki, nasączamy ponczem (wszystkie składniki mieszamy razem) wykładamy ciepłą jeszcze masę ananasową, dokładnie rozprowadzamy, przykrywamy miodowym ciastem. Zostawiamy aż całkiem masa ananasowa wystygnie-żeby wyłożyć śmietankę na ciasto masa ta musi być całkowicie zimna
Wanilia i Kardamonminut, aby wstawić go do piekarnika. Poza tym ciasto smakuje naprawdę obłędnie. Lekko mleczny posmak, wilgotna i zwarta struktura oraz jednocześnie delikatność w smaku sprawiają, że ciężko powstrzymać się na jednym kawałku. Dodatkowo dzięki olejowi sernik długo pozostaje świeży. Polecam! (Tortownica o średnicy 18 cm) Spód: 100g kruchych ciasteczek/herbatników 30g masła/margaryny Masa: 1 kg kilkakrotnie mielonego twarogu(...)może być z wiaderka, ale dobrej jakości) 1/2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego; 1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 budyń śmietankowy/waniliowy 3 łyżki śmietany (gęstej) 3 łyżki oleju (u mnie rzepakowy Woj-Len ) Przygotować spód. Pokruszone ciastka oraz miękkie masło/margarynę dokładnie zmiksować, a następnie wklepać
Di gotujeSkładniki: na około 35 babeczek 300 g mąki tortowej 200 g margaryny 2 żółtka 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: budyń
czarrna od kuchniSkładniki: na około 35 babeczek 300 g mąki tortowej 200 g margaryny 2 żółtka 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: budyń
czarrna od kuchniKlasyczny sernik z rosą (lub sernik rosa) przypadnie do gustu wielbicielom ciast o konsystencji lekkiej, piankowej. Jest to kremowy sernik o wyczuwalnym smaku budyniu waniliowego. Jak
Wiszniówkatylko na sernik z jabłkami. Była bardzo zawiedziona. Za to sernik z jabłkami wyszedł przepyszny. Ciasto bardzo cynamonowe, lekko kwaskowe, wilgotne, wprost idealne do kawy w jesienny, zimny i deszczowy dzień. Kawa i kawałkiem takiego ciacha rozgrzeje nasze dusze i ciała:) Składniki: kruchy cynamonowy spód: 160 g mąki pszennej 90 g cukru pudru 100 g margaryny 2 żółtka płaska(...)cynamonu masa sernikowa: 500 g sera z wiaderka 100 g cukru 2 jajka opakowanie budyniu waniliowego bez cukru pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i cynamon przesiać. Wymieszać. Dodać sól, margarynę i żółtka i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i wsadzić na godzinę do lodówki. Po tym czasie
na moim stole...posmakował mu bardzo właśnie za sprawą jabłek. Przepis znalazłam tutaj ( klik ), troszkę zmieniony, bo na większą blaszkę. Polecam Wam bardzo i miłego piątku życzę :-) Blaszka 24x34 cm Składniki ciasto kruche: 130 g masła 250 g mąki pszennej 90 g cukru 3 jajka (żółtka osobno) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać(...)Podpiec w 190 stopniach około 15 minut. Ser: 1,4 kg sera 80 g masła (temp. pokojowa) 4 jajka (białka osobno + 3 z ciasta) 250 ml śmietanki 30% 250 - 300 g cukru drobnego do wypieków 2 budynie waniliowe (40 g bez cukru) 1 laska wanilii (ziarenka) 1 Ser mielimy dwa razy. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtka
kruche babeczki