tortowej ( może być 1 ½ w zależności od szpinaku) -> ½ szklanki cukru kokosowego -> 2 jajka -> ¾ szklanki oleju -> 2 łyżeczki proszku do pieczenia -> Kilka kropel aromatu waniliowego Krem jogurtowy : -> 2 opakowania jogurtu greckiego -> 1 galaretka ( preferowana agrestowa) -> 1-2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Szpinak należy dokładnie umyć i wysuszyć. Przełożyć do blendera, zmielić na papkę
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Wszystkie składniki wystarczy zmiksować i przelać do miseczki (takiej, która wytrzyma grzanie w mikrofali - odradzam kamionki). Piec ok 3-4 minuty, w zależności od mocy urządzenia. Podawać z kremem śliwkowo-czekoladowym (powidła + kakao = <3 ). Dodatkowo pokroiłam batonik białkowy o smaku żurawinowym. Smacznego
Chocolate Muffin BlogWiększość ciast też zamrażam. Dzielę na niewielkie kawałki, owijam folią i po rozmrożeniu w temperaturze pokojowej jest dodatek do popołudniowej kawy. Jakie ciasta mrożę? Serniki, ciasta drożdżowe, ciasta przekładane kremem budyniowym etc. Galarety mięsne i rybne Po przełożeniu do plastikowego pudełeczka wrzućcie je do zamrażarki. Po rozmrożeniu są tak samo smaczne. Zupy Można zamrozić lub zapasteryzować w słoiczku. Nawet
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszna i rozgrzewająca zupa krem z pora, z dodatkiem serka topionego oraz grzanek, posypana czarnuszką. Idealna zupa na chłodne jesienne dni. SKŁADNIKI 1 duży ziemniak, 1 por, 2 szkl. bulionu, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, majeranek, 1 łyżka masła, 1 liść laurowy, 3 ziela angielskie, 50 g serka topionego śmietankowego Grzanki: 3 łyżki masła, 3 kromki chleba, czosnek granulowany Dodatkowo
słodki bratekOstatnio szalałam z różnego rodzaju ciachami z kremem i owocami. Czas przyszedł na coś lżejszego, ale równie pysznego. Panie i Panowie, oto one, krąglutkie, pyszniutkie, szybciutko znikające…Ciastka z mąki gryczanej z dodatkiem masła orzechowego. Robi się je dosłownie w kilka minut, potem tylko pieczenie. Masło oczywiście mojej produkcji, w wersji crunchy, z kawałkami orzeszków, bo pan blender
Mieszam w GarnkuDostałam tanią paprykę czerwoną i kupiłam sporą jej ilość. Co roku robię z niej pastę paprykową, marynuję w zalewie octowej. Obowiązkowo kilka razy muszę ugotować z niej zupę krem :). W tym roku zrobiłam dodatkowo ketchup paprykowy. Ketchup smakuje świetnie. Można nim posmarować kanapki z kiełbasą, dodać go do marynaty lub posmarować spód pizzy. Polecam! KETCHUP PAPRYKOWY
Zakątek rozkoszy kulinarnychoknem szaro, buro i ponuro. Mam więc pyszną zupę krem z czerwonej soczewicy. Do zupy użyłam soli himalajskiej Plenus. Przyprawy Plenus możecie kupić tutaj , na pewno znajdziecie coś dla siebie. Zapraszam do sklepu i przygotowania takiej zupki. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSałatka z czerwonym ryżem, wędzonym kurczakiem i serem Marzena Enchilada Małgosia Pure z dyni i papryki chili Angelika Naleśniki idealne Kasia Zupa krem z borowików i brązowych pieczarek z nutą lubczyku, czerwonego pieprzu i parmezanu Danuta Mus jabłkowy Joanna Błyskawiczne ciasteczka z nutellą Dominika Deserek z musem z mango Marzena Ciasteczka maślane
Magiczne Życie Martypietruszki oraz czarnuszkę. Doprawiamy do smaku. Mieszamy i wkładamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się". Podajemy z kremowy serkiem kozim, ułożonym na wierzchu. Zamiast kremowego serka koziego, możesz dodać krem balsamiczny
Moja smaczna kuchniastrzał w dziesiątke. Szybkie w przyrządzeniu i pyszne. Do tego są puszyste i w mgnieniu oka znikają z talerza. Zostało mi pół puszki mleczka kokosowego, którego użyłam do zupy kremu z dyni. I tak mnie ta puszka zainspirowała od rana do wyczarowania śniadania w nieco innej wersji. SKŁADNIKI : mąka pszenna – 1 szklanka – 200 gram mleczko kokosowe – 1 szklanka
kuchniabellissima.wordpress.comśliwkami Składniki: (na formę do tarty o średnicy 20 cm) spód: 80 g mąki kasztanowej 80 g mąki gryczanej 40 g cukru 80 g zimnego masła 1 jajko krem: 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki (38%) 150 g masy kajmakowej 1 jajko 1 łyżka mąki kasztanowej dodatkowo: 300 g śliwek Mąki przesiać, wymieszać z cukrem. Dodać pokrojone
Pożeraczka, czyli raz adobrzesobie "jak można dodawać marchew do deserów". Jednak równie dobrze pamiętam, jak spróbowałam go po raz pierwszy... zakochałam się w tym smaku. Wilgotne, aromatyczne, pyszne! Próbowałam połączeń z różnymi kremami, białą czekoladą, ale to jest zdecydowanie jednym z najlepszych. Ciasto marchewkowe /na dużą blachę / 6 jajek 3 szklanki cukru 3 szklanki mąki 2 szklanki oleju 3 łyżeczki sody 3 łyżeczki
Biały fartuszekcukru kostki lodu do kąpieli wodnej Mleko zagotować z naciętym wzdłuż strąka wanilii lub dodać po zagotowaniu olejek waniliowy. Żółtka z cukrem utrzeć w metalowej misce na krem. Wlać porcjami mleko jednocześnie mieszając trzepaczką, podgrzewać na małym ogniu do zgęstnienia, nie gotować. Następnie miskę natychmiast wstawić do schłodzonej kostkami lodu wody i mieszać masę do wystudzenia. Masę zamrozić
Biały fartuszekCiasto brzoskwiniowo - kokosowe jest idealne dla dużych łakomczuchów, jest bardzo słodkie! Składa się z trzech części lekkiego biszkoptu, wilgotnego ciasta kokosowego i kremu na bazie soku z brzoskwiń z cząstkami owoców. Jest dosyć pracochłonne, ale na pewno odwdzięczy się Wam smakiem. Zapraszam! Czytaj więcej
Biały fartuszekKrem raffaello Pudding chia z mango Placki z jabłkami Pancakes Tiramisu Domowe lody waniliowe
Biały fartuszek