krem - 19817 przepisów (strona:804/1322)

Zupa krem z brokułu z klopsikami 144

Zupa krem z brokułu to prosty przepis na wyśmienite danie. Syta, smaczna i bogata w witaminy czyli idealna na jesienną pogodę. Składniki (zupa) : 1 brokuł 1 większy ziemniak 1 marchew pół cebuli  2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 0,5 litra bulionu warzywnego 1 łyżka cukru 100 gr serka topionego (bez dodatków) 1 łyżka gęstej śmietany 18% koperek sól

Mechanik w kuchni
Książki kucharskie 2 125

dbać o środowisko i jak zorganizować sobie pracę w kuchni, żeby gotowanie było przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem. No i jest tam przepis na boskie lody ze szczawiu i krem z selera z serem pleśniowym – genialne! Sarach Britton „My New Roots” – język polski Wydawałoby się, że na temat kuchni wegetariańskiej i wegańskiej powiedziano wiele, jeśli nie wszystko. Na polskim

ladykitchen
Finał konkursu BlogerChef 2016 - relacja 125

przygotowanie finałowego dania mieliśmy 60 minut. Postanowiłam przyrządzić ciepłą sałatkę na bazie róźnych kasz z dodatkiem smażonych różnokolowych papryk, podaną z pomidorkami koktajlowymi i carpaccio z indyka, polaną krem balsamicznym. Razem ze mną gotowali To co kocham, Wielki Apetyt, Mój kulinarny pamiętnik, Moje bistro, Dzieci jedzą, Po prostu pycha, Big fat daddy i Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię W jury

Kulinarne przygody Gatity
Zupa krem brokułowo - bazyliowa 124

dodać brokuła i gotować kolejne 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy ziele angielskie i liście laurowe i doprawiamy zupę solą i pieprzem, oraz dodajemy bazylię. Blendujemy zupę na gładki krem. Podając do każdej porcji dodajemy kleks jogurtu naturalnego lub śmietany. Smacznego

kuchnia doski
Polski przewodnik Paleo - recenzja 131

koktajle dla odważnych a na końcu legalne desery :). Wszystkie potrawy są opatrzone takimi zdjęciami, że aż ślinka cieknie, ja nabrałam smaku na kilka z nich, a póki co przygotowałam krem z buraków na który przepis znajdziecie w kolejnym wpisie (klik). .   Podsumowując po lekturze jestem książką absolutnie zachwycona, zarówno częścią teoretyczną jak i smakowicie się zapowiadającymi przepisami, zwłaszcza, że autorki

Cynamonowe szczęście
Szlakiem WGL II 114

razem to nadrobimy. Hotel i Restauracja Stara Drukarnia – niestety najsłabszy punkt programu -placki ziemniaczane dobre, dobrze usmażone.  Pierogi ruskie tak pieprzne, że smaku już się nie czuło, zupa krem z dyni poprawna, ale nie zachwycała. Ciastka Sokołki – gościniec z podróży z Sokołowa – nie wiem, jak są pieczone i z czego, ale brak mi w nich smaku naturalnych składników. Przepis

królestwo garów
Mus cappuccino. 175

DEKORACJA: 75 ml śmietany 30% (zimnej) 2 łyżki masy kawowej ewentualnie kakao do oprószenia      Zimną śmietanę ubijamy, dodajemy 2 łyżki masy kawowej i dokładnie miksujemy. Powstały krem przekładamy na mus kawowy i chłodzimy około 1 godziny. Przed podaniem mus cappuccino możemy oprószyć kakao. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Pomidorówka po tuningu 180

taka pomidorówka zerwała skarpety to nie powiedziałbym. Dlatego spróbowałem zrobić ją trochę inaczej. Zainspirowałem się daniem zjedzonym kiedyś u Basi Ritz w moim rodzinnym mieście (Gdańsk). Przedstawiam Wam zatem krem pomidorowy z bazylią i curry. Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka (całe udko z pałką) kilka marchewek 1 duża pietruszka (korzeń) 1 łyżeczka curry w proszku (ja użyłem żółtego) 1 łyżka

manslogblog
Cytrynowe babeczki z syropem cytrynowo-limonkowym 112

okazało się, że zdjęcia też zostały i mogę Wam dzięki temu przedstawić ten przepis. Babeczki są przyjemnie cytrynowe, ale świetnie nadają się również do tego, żeby ozdobić je jakimś kremem czy dekoracją. Dla kogo: dla lubiących orzeźwiające wypieki dla mających ochotę na pobawienie się w dekorację babeczek dla ciekawych syropu limonkowego Składniki na ciasto: 125g masła (miękkiego) 125g cukru

Mania Wypiekania
Ciastka makowe z buraczkowym lukrem czyli poWeekendowe Lakocie odc.138 181

tniemy wałek na plasterki lub też rozwałkowujemy ciasto między dwoma arkuszami pergaminu i wykrawamy kółeczka. Pieczemy ok 12-15 minut. W tym czasie buraka obieramy i blendujemy na gładki krem z 2-4 łyżkami wody. Odmierzamy 40 g tak przygotowanego puree. Dodajemy sok z cytryny i cukier puder. Mieszamy dokładnie. Tak przygotowanym lukrem dekorujemy ciastka. Odstawiamy do zastygnięcia

Dzieje kuchennej Wiewióry
WITARIAŃSKI DESER. BRZOSKWINIE Z CZEKOLADOWYM MUSEM. 122

porcje: 2 brzoskwinie, 1/2 awokado, 2 łyżki karobu, 1 łyżeczka wegańskiego słodzidła: syrop z agawy, klonowy, daktylowy..., 1/4 łyżeczki wanilii w proszku, maliny. Wykonanie: Brzoskwinie pozbawiamy pestek i wypełniamy kremem z awokado (rozgniecione widelcem awokado + karob + wanilia + słodzik). Dekorujemy malinami. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
PANIEROWANE KOTLETY Z PATISONA (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 171

patisonów, na których wykorzystanie brakowało mi pomysłów. Długo spoczywały w kuchni zanim zdecydowałam, co z nich zrobić. Myślałam, by je nafaszerować kaszą i warzywami lub przyrządzić z nich zupę krem, ale na sam koniec zmieniłam opcję i posłużyły mi jako baza do kotletów. To było rozwiązanie smakujące każdemu. Delikatny smak i aromat tego warzywa "ubrałam" w nieco pikantną panierkę. Wystarczy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Orzeszki 167

sami wyczuć, za małe nie dadzą pełnego kształtu połówki od orzecha.Piec na rozgrzanej patelni do orzeszków do rumianego koloru, ok 2-3 min z każdej strony. Wyjąć i wystudzić. Krem orzechowy: 1 szklanka mleka pół szklanki cukru 3 żółtka 3 łyżki mąki 200 g masła 3 łyżki rumu lub likieru orzechowego pół szklanki zmielonych orzechów Wykonanie: Mleko zagotować z połową

Panda i jej świat
Ptysie z kremem cytrynowym ( lemon curd ) i bitą śmietaną 168

Składniki: Krem cytrynowy: 3 cytryny, 2 całe jajka, 2 żółtka, 100g masła niesolonego, 100-150g cukru ( dosłodzić według własnego smaku ). Ciasto parzone: 250ml wody, szczypta soli, 100g masła niesolonego, 200g mąki pszennej tortowej,, 5 jaj. Bita śmietana: 250ml schłodzonej śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru. Ponadto: cukier puder. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Ciasto "Snikers" (pieczony) 420

mąki pszennej 1/2 szklanki cukru  2 jajka 2 żółtka 200 g margaryny 2 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Krem budyniowy: 700ml mleka 3 żółtka 2/3 szklanki cukru 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 100g masła Warstwa orzechowa: 200 g posiekanych orzechów włoskich 90 g margaryny 1 łyżka

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania