krem - 19817 przepisów (strona:807/1322)

Placki miodowo - korzenne przekładane kremem mleczno - orzechowym. 114

smarujemy wierzch ciasta. Ta polewa nie jest konieczna, doskonale sprawdza się oprószenie kakao lub np inką. Niestety aby ciasto dobrze smakowało musi trochę postać, aby suche placki naszły wilgocią kremu. I czym dłużej leżakuje tym jest lepsze. A w ogóle najlepsze jest jak się kończy, ale to zawsze tak jest.  W tym cieście zamknęłam kilka smaków.... korzenną nutę piernika

Dieta moja pasja
"Michałki" domowa wersja znanych i lubianych . 150

zalewamy daktyle. Zaparzone kakao jest bardziej intensywne w smaku,  a kawa jeszcze bardziej podkręca ten smak. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia i lekkiego rozmoknięcia daktyli. 3/4 orzechów miksujemy na krem,  resztę odkładamy na bok. Do zmiksowanych orzechów wlewamy mleko z daktylami i miksujemy. Następnie partiami wsypujemy mleko w proszku i miksujemy aby nie było żadnych grudek.  Ciasteczka kruszymy

Dieta moja pasja
Mleczno owocowy krem z makaronem. 139

zagotowanego i zagęszczonego nic nie ruszy, nawet owocowy kwas. Teraz dodajemy jagody, mogą być nawet mrożone. Wyławiamy goździki , słodzimy według własnych upodobań i dokładnie miksujemy. Powstaje delikatny, aromatyczny krem, znakomity o każdej porze roku. Niczym nie przypomina zupy mlecznej, a jednak na mleku

Dieta moja pasja
Gołąbki z papryką i natką pietruszki czyli z dużą dawką witaminy C. 102

wolnym ogniu około 30 minut. Gotowe gołąbki przekładamy na talerz, do tego co powstało w czasie duszenia, dodajemy rozgotowaną cukinię, czosnek przegnieciony przez praskę i miksujemy na gładki krem. Do jednolitej masy wlewamy przecier oraz resztę składników,  doprawiamy do smaku, doprowadzamy do wrzenia. Otrzymujemy naturalny, pyszny i rozgrzewający sos, który nie tylko się sprawdzi z gołąbkami ale także

Dieta moja pasja
Słodko ostry krem z pasternaku 133

jesienną niepogodę proponuję rozgrzewający, optymistycznie kolorystyczny krem z pasternaku. Jest lekko słodki dzięki głównemu składnikowi, zaś pikantność zawdzięcza przyprawom. Zdaję sobie sprawę, ze pikantność jest pojęciem względnym i niektórzy prychną widząc jakich niewielkich ilości przypraw do niej dodałam, ale ja bardzo pikantnych przypraw nie lubię i niespecjalnie mogę. Jeśli ktoś lubi "żyletki w buzi", może spokojnie zwiększyć ilość imbiru

Kuchenne zapiski Edyty
Tort leśny mech 1034

Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł

Domowe Torty
Pieczona dynia - baza nie tylko do zupy 203

mniejsze kawałki i łyżką  wydrążyć środek. Pestki można oczyścić, podsuszyć lekko i uprażyć na suchej patelni. Będzie pyszna i zdrowa przekąska, a także smaczny dodatek do zup-kremów. Kawałki dyni obrać ze skóry. Najłatwiej zrobić to kładąc dynię na desce i dużym, ostrym nożem odkrawając twarda skórę po kawałku. Obkrojoną ze skóry dynię pokroić w niewielką kostkę . Przełożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
dynianka z kluskami 137

składniki na zupę: 1000 dyni, obranej 500 ml mleka 500 ml wody sól wykonanie: Dynię kroimy w kostkę, zalewamy wodą i gotujemy, aż będzie miękka. Miksujemy blenderem na krem i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie wlewamy mleko, doprawiamy solą i mieszamy do połączenia się z dynią. Podajemy z kluskami. składniki na kluski: 250 g ziemniaków ugotowanych 250 g ziemniaków surowych

Domowy Smak Jedzenia
ZUPA JAGLANA Z GRANATEM I MIGDAŁAMI 113

mleko, dodajemy płatki jaglane i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 5 min. Banana obieramy, kroimy w plasterki i wrzucamy do mleka. Za pomocą blendera miksujemy wszystko na gładki krem. Wyłuskujemy ziarenka granatu. Gotową zupę wylewamy na talerz, posypujemy ziarenkami granatu i płatkami migdałowymi

Kuchnia MagdaLeny
Zupa krem z pomidorów 189

Zupa krem z pomidorów....pyszna .. 500 g pomidorów 1 cebula  1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 30 ml oliwy z oliwek 600 ml bulionu sól, pieprz grzanki Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Pomidory umyć,zdjąć skórkę,  pokroić w cząstki.Przełożyć do garnka, dodać oliwę, koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz.Zalać bulionem i wymieszać.Gotować około 20 minut

Moje domowe kucharzenie
Domowa karpatka. Przepis na ciasto i krem 636

przypadku. Na szczęście pagórkowatość ciasta nie wpływa na jego smak i bez urodziwych szczytów karpatka była pyszna jak zwykle. Jeśli nie chce się Wam robić kremu budyniowego od podstaw ugotujcie 2 budynie z torebki używając połowy mleka a potem zmiksujcie je z masłem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Najprostsze babeczki- Czyli waniliowe muffinki z wiórkami kokosowymi 167

spokojnie wystarczy na małą przekąskę. Babeczki są banalne w przygotowaniu a co najważniejsze wystarczy niecałe 35 minut by się nimi cieszyć. Wybaczcie również skromną formę prezentacji, ale uważam że krem na wierzchu jest tutaj zbędny. Babeczki same bronią się smakiem no i z powodzeniem sprawdzą się w sytuacji kryzysowej, gdy zaskoczy was niezapowiedziana wizyta gości. Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę

vaniliowoczekoladowa
Placek drożdżowy z kruszonką jak u babci 330

Naszło mnie na ciasto drożdżowe. Takie najzwyklejsze, jak kiedyś robiła babcia. Pachnące masłem, żółte od masła i jajek a nie od barwników. Bez żadnych kremów, udziwnień i obcych nazw;) Ot, zwykły placek drożdżowy z kruszonką. Jest doskonały, wilgotny, dobrze się kroi i niesamowicie pachnie w trakcie pieczenia i później. Doskonały sam, z masłem, dżemem, miodem czy jak tam jeszcze jadacie

Mieszam w Garnku
Zupa-krem z granatowej marchwi "Dragon" 135

ViolaPassion Inność, prostota i smak . Tak tą zupę opiszę . Tak, wiem już mamy dość zupy - krem. Ale nie mogłam się oprzeć!!! Składniki: 4 osoby 0,5kg marchwi granatowej "Dragon" 2 średnie cebule pokrojone w większą kostkę 2 łyżki masła klarowanego 1 kostka rosołowa ,może być wołowa około 750 ml wody przegotowanej świeżo mielony pieprz wedle uznania do smaku 1 płaska

Viola cooks with passion
Tort śmietankowo -kokosowy princessa 186

dość pisaniny przejdźmy to konkretów  SKŁADNIKI przepis na małą tortownicę 18-20cm BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -3/4 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM -350ml śmietany 30-36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -trochę likieru kokosowego do naponczowania biszkopta -2 wafelki  kokosowe (np princessa) -dowolne ozdoby Przygotowanie tortu jest bardzo proste, szybki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku