krem - 19817 przepisów (strona:814/1322)

.1227. sukcesy małe i duże 153

kokosowy krem z tofu* z domowym dżemem truskawkowym i prażonymi wiórkami kokosowymi~ *z dodatkiem "śmietanki' kokosowej Dziękuję za wszystkie kciuki w piątek! Chyba mocno trzymaliście, bo...udało mi się! Zajęlam 3 miejsce w eliminacjach okręgowych i jadę na finał ogólnopolski już za miesiąc! :o Zupełnie nie byłam na to przygotowana i teraz trochę się stresuję...Zaczęło się od tego

breakfast of dreams
TRUFLOWY MARCHEWKOWIEC 172

stopniach. 2. Masa truflowa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy 5 łyżek śmietany, studzimy. Resztę śmietany ubijamy, dodajemy wystudzoną czekoladę. Ciasto nasączamy ponczem, nakładamy krem, posypujemy startą czekoladą. Schładzamy 2 godziny w lodówce

słodki bratek
Deser chałwowy /krem / 291

domu brakuje jakiegoś ciasta, ciastek lub zwyczajnie nie ma się na nie ochoty przygotowuję w takiej sytuacji na przykład jakiś kremowy deser z produktów, które mam pod ręką. KREM CHAŁWOWY   Składniki: (na 2 porcje) 50 g chałwy waniliowej 100 g białej czekolady 200 g sera białego 40 g masła 60 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego

Bon appetit mon amie
Pomysły na czosnek niedźwiedzi 191

czosnku niedźwiedziego i orzechów włoskich to najsmaczniesze pesto jakie przygotowałam. Smakuje absolutnie genialnie.  Jeśli zdobędziesz zielone listki, musisz koniecznie je zrobić. Z czosnku niedźwiedziego przygotujesz smaczną zupę krem. Przepis znajdziesz tutaj. Spätzle z dodatkiem czosnku niedźwiedziego ciszą oko pięknym wiosennym, zielonym kolorem i na pewno posmakują całej rodzinie . Smak i zapach czosnku niedźwiedziego możesz zachować na dłużej, jeśli przygotujesz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
3 bit ciasto bez pieczenia 210

cukier kryształ, a pozostałe zagotować i wlać budyń. Zagotować aż zgęstnieje i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na gładką masę i łyżkami stopniowo dodawać zimny budyń miksując na gładki krem. V Ciastka VI Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno i na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w minimalnej ilości wody, a następnie lekko podgrzać, ale nie gotować. Wlać przestudzoną

O kuchni z uczuciem
Zupa z pokrzywy i czosnku niedźwiedziego 183

robicie to zazwyczaj – jogurtem, śmietaną. U mnie było dość mało „substancji zagęszczającej” – ziemniaków i marchwi, więc zupa jest dość rzadka. Jeśli lubicie gęste zupy – kremy, wtedy dodajcie dwa razy więcej warzyw. Ja używam w kuchni warzyw z uprawy ekologicznej, nie są to zbyt okazałe egzemplarze, jakie kupicie w marketach, bierzcie to pod uwagę gotując według

Mieszam w Garnku
Bo z nimi gotowanie stało się fajniejsze? 162

domu, że trzepaczki rózgi to moje berła, ale patrząc na tą Fiskars przypuszczałam, że będzie sobie świetnie radzić nie tylko z ubijaniem, ale mieszaniem w garnkach czekolady i kremów będzie ładnie zbierać z brzegów naczynia. Nie pomyliłam się. Ten model jest do tego idealny, bo rózga nie zawsze daje radę z tymi zakamarkami. Plusów jest więcej, bo tworzywo

Blondynka Gotuje
Lody o smaku waniliowego puddingu ryżowego 222

szklankę mleka i w międzyczasie ucieramy żółtka z 6 łyżeczkami cukru na jasną lejącą masę. Kiedy mleko się zagotuje cienkim strumieniem gorące przelewamy do masy żółtkowej stale ucierając. Następnie krem custard przelewamy do garnka i podgrzewamy go nie doprowadzając do wrzenia, tak aby delikatnie oblepiał łyżkę i zgęstniał. Kiedy jest gotowy przelewamy go do gorącego puddingu ryżowego i dokładanie mieszamy

Malinowe Pocałunki
Fit obiad #4 - Zupa krem z białych warzyw 160

Zupa krem z białych warzyw to ulubiona zupka mojej Malwinki z czasów niemowlęctwa. Doprawiałam ją wtedy sporą ilością natki pietruszki i podawałam z gotowanym łososiem - zajadała, aż miło. Warzywa korzeniowe obie kochamy miłością absolutną, a naszym faworytem zawsze był seler, tak niedoceniany i nielubiany przez wiele osób. My z Malwinką selera uwielbiamy! W zupie, na surowo, w formie frytek

Cakes By Kejt
CIASTO MARCHEWKOWE Z MORELAMI 192

wyjmij z formy. W międzyczasie przygotuj lukier. Wlej białko do miseczki. Ubijaj trzepaczką rózgową, dodaj cukier puder, a następnie 1 łyżkę soku z cytryny, ubijaj do uzyskania jednolitego kremu. Wlej lukier na ciasto. Rozprowadź go za pomocą małej szpatułki (lub łyżki stołowej). Pozostaw do ostygnięcia, po czym wstaw na co najmniej dwie godziny do lodówki. Podawaj ciasto marchewkowe z bitą

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zupa krem z kukurydzy 250

Jest moim zupowym faworytem, szybka i naprawdę kukurydziana. Ważnym elementem jest dobry mikser, kiedyś używałam blendera, i zupa była kremem, ale zdarzały się niedokładnie zmiksowane skórki ziarenek kukurydzy. Czego potrzebujemy? :) Dwie puszki kukurydzy 20 g masła 200 ml mleczka kokosowego * łyżeczka chili w proszku** 1-2 lyżki cukru sól, ilość wg uznania Bulion WARZYWNY lub woda ok 2-3 szklanki

Pora na pora
Kremowa pomidorowa z pomidorów z puszki 167

pomidory z puszki. Zagotować, wlać bulion i dodać przyprawy. Wszystko gotować ok 15 minut. Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba. Następnie garnek zestawić z ognia. Zawartość zmiksować na gładki krem. Gotową zupkę podawać z kleksem słodkiej śmietanki, ja dodatkowo oprószyłam suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią

Monia miesza i gotuje
Ramen perliczka/ topinambur/ szpinak 156

gotuję przez 3- 4 godziny. Po tym czasie bulin przecedzam. Ponownie do bulionu przekładam jedynie cały topinambur i wszystkie białe warzywa w tym cebulę i czosnek. Zupę miksuję na krem. Doprawiam sosem sojowym, solą lub pieprzem. Tuż pod koniec gotowania dodaję umyty, świeży szpinak. Gorącą zupę podaję z dodatkami. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Zupa krem z brokułów z jogurtem naturalnym 258

Miewacie problem z pomysłami na wykorzystanie rosołu z poprzedniego dnia? Ja też, dlatego zabrałam się za modyfikowanie starych przepisów. Dawno, dawno temu wrzucałam Wam pomysł na zupę krem z brokułów z serkiem topionym , dziś odchudzona wersja :) Składniki: - 500 g brokułów - dwie cebule - opakowanie jogurtu naturalnego - 1,5 litra bulionu - 1 marchewka - kawałek czerwonej papryki - łyżka oleju kokosowego - mielona słodka papryka

Kulinarne zapędy Kokosa
Hummus 177

robić pulsacyjnie. Pasta powinna być bez grudek. Dodajemy powoli lodowatą wodę a następnie oliwę cały czas miksując przez kolejne 2-3 minuty aż całość zmieni się w jasny, gładki krem. Posypujemy ulubionymi dodatkami i polewamy oliwą. Najlepiej smakuje z podpieczonym chlebem wyjadany prosto ze słoika

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania