żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wrzątku. Na herbatniki wyłożyć jedną czwartą masy i przykryć kolejnymi ciastkami. Przekładać aż będą po cztery warstwy ciastek i cztery warstwy masy. Ostatnią warstwę kremu kokosowego posypać wiórkami czekoladowymi i pozostałym kokosem. Odstawić do schłodzenia, kroić najlepiej na drugi dzień po upieczeniu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawlewamy śmietanę, wkładamy ser mascarpone, 20 ml whisky i syrop "kolowy" ( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy gotowym kremem ciasto. Górę ciasta polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy np malinami
Malinowe Pocałunkilekkie, aromatyczne i wilgotne. Idealne na śniadanie i na kolację, do tego bajecznie proste do wykonania. Do dzieła! ps. Na zdjęciu jest podane z moim ostatnim wynalazkiem, czyli słodkim kremem na kanapki, który w smaku do złudzenia przypomina truskawki!, przepis będzie w tym tygodniu. Składniki na dużą keksówkę, lub standardowej wielkości prostokątną blachę: 500 g mąki w sumie, z czego
greenscarfKolor tej zupy jest obłędny! Krem z zielonego groszku to zdecydowanie mój wiosenny faworyt jeśli chodzi o zupy. Nie ma co się rozpisywać - trzeba spróbować! Składniki: 300 g mrożonego zielonego groszku (w sezonie oczywiście może być świeży) 500 ml esencjonalnego rosołu drobiowego (może być też bulion warzywny) 1 średniej wielkości cebula łyżka masła 2-3 łyżki śmietany 12% sól, pieprz
Kulinarne InspiracjeUbijamy aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy prażoną pszenicę i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. Na blaszce o wymiarach 34x24 cm układamy herbatniki. Następnie wykładamy na nie krem i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na drugą warstwę herbatników. Na wierzch posypujemy prażoną pszenicą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Passion of CookingCukinia, kukurydza i prażony słonecznik - trio idealne, zwłaszcza w zupie. Prosty przepis, szybkie przygotowanie i dobry smak to mocne strony tego kremu. Słabych po prostu nie ma. Składniki 2 cukinie 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula 2 szklanki bulionu warzywnego 1 duże opakowanie jogurtu naturalnego odtłuszczonego 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka kurkumy 1 łyżeczka suszonej kolendry 1 łyżeczka
My Chcemy Jeśćjest karnawał więc możemy przygotować domowy krem alkoholowy o smaku kawowym, mój ulubiony ... SKŁADNIKI puszka mleka skondensowanego słodzonego, 0,5 l wódki, 0,5 szkl. mleka 3,2%, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, wrzątek do rozpuszczenia kawy WYKONANIE Mleko gotujemy w puszce ok. 1,5 godziny, uważając aby puszka była cały czas zakryta wodą. Zostawiamy puszkę na noc w wodzie
słodki bratekzmięknie, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, podlewamy bulionem, gotujemy do miękkości, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem, następnie dodajemy serek, mieszamy aż się rozpuści. Wszystko razem miksujemy na krem. Podajemy z pulpecikami. Pulpeciki: Mięso mieszamy z odciśniętą z wody bułką, dodajemy jajko, przyprawy i czosnek. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce, smażymy ze wszystkich stron
słodki brateknastępnie mieszankę z żółtkami. Powoli dodajemy mąkę i orzechy, delikatnie mieszamy. Formę o wym. 24x38 cm wykładamy pergaminem, wylewamy ciasto, pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Krem Prince Polo: 1/3 szkl. mleka odlewamy, resztę zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego mleka. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy budyń, następnie spirytus i kakao
słodki brateksztywną pianę, łączymy mikserem z wystudzoną ale płynną czekoladą, dosypujemy pszenicę ( trochę odkładamy do dekoracji) i mieszamy masę łyżką. Wykładamy na herbatniki, a następnie na kremie rozkładamy kolejną warstwę herbatników, które polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypujemy pszenicą dla lepszego efektu wizualnego. Ciasto schładzamy w lodówce i wyjmujemy tuż przed podaniem
W kuchennej krainietalerzu układamy naleśniki wokół nich robimy tło z owoców. Przydadzą się małe foremki do ciasteczek, którymi można wyciąć np. kwiatki. Buzie zajączków namalowałam rozpuszczoną gorzką czekoladą (można użyć też kremu czekoladowego np. Nutelli). Kawałki banana można zamoczyć w soku z cytryny, żeby nie zrobiły się ciemne. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyJeśli po rozmrożeniu jarmuż nie jest dostatecznie wilgotny podlać 1/2 szklanki bulionu warzywnego. Jarmuż intensywnie doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. wystudzić, następnie dodać zółtka i zblendować na gładki krem białka ubić na sztywną pianę. Wymieszać z jarmużem. Ciasto rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160`C 20 minut. Uważać, by nie przesuszyć rolady, ponieważ popęka przy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!konkursie na film kulinarny :) Składniki: biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku … Czytaj dalej Rolada z kremem kakaowym
czarrna od kuchnipieprzem. Podawaj z kleksem mleczka kokosowego oraz z kawałkiem cytryny lub limonki do samodzielnego wciśnięcia. Zamiast mleczka kokosowego i cytrusów można podać zupę z wegańską śmietaną . Smacznego! Artykuł Zupa krem z kukurydzy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendman