krem - 19817 przepisów (strona:819/1322)

Tartaletki z kremem budyniowym i owocami 125

odstawić do całkowitego ostudzenia. Masło zmiksować razem z żółtkiem na jasną, puszystą masę  (fot.2) . Ciągle miksując stopniowo dodawać po łyżce budyniu. Na spód każdej babeczki włożyć trochę kremu budyniowego  (fot.3) . Wyrównać.  Udekorować dowolnymi owocami.  Wierzch babeczek polać delikatnym kisielem przygotowanym z soku brzoskwiniowego i mąki ziemniaczanej  (fot.4) . Z puszki brzoskwiń odlać 1 szklankę soku. Przelać

Świat Ciasta
Torcik bezowy z figami 93

bezy a właściwie suszyć około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni. Wystudzić. Kremówkę ubić razem z cukrem pudrem. Ułożyć bezy na spodzie patery tworząc okrąg, wyłożyć połowę kremu, przykryć drugą połową kremówki. Ciasto udekorować owocami. Podawać od razu

Magiczne Życie Marty
Ciasto ze słonecznikiem 4690

był sypki. masa słonecznikowa: Po wyjęciu słonecznika z piekarnika studzimy go dokładnie. Kajmak miksujemy z 100 g masła i serkiem mascarpone. Masę mieszamy z dokładnie wystudzonym uprażonym słonecznikiem. Kremem przekładamy blaty biszkoptowe. Wierzch polewamy plewą czekoladową wg.poniższych wskazówek polewa: Zagotowujemy masło,cukier,kakao i śmietanę

Bon appetit mon amie
Francuska tarta z szynką, gruszką i serem pleśniowym 348

orzechami. Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut, aż ciasto się zarumieni. Francuską tartę z szynką, gruszkami i serem pleśniowym podajemy na ciepło. Podobne przepisy Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady Confit z kaczki Tarta grejpfrutowa Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height

Pociąg Do Kuchni
Malinowy krem z kaszy jaglanej 98

Krem z kaszy jaglanej to pomysł na smaczny, zdrowy i lekki deser. Banalny w wykonaniu, a nadaje się doskonale na śniadanie lub podwieczorek. Koniecznie spróbujcie!  SKŁADNIKI na 1 porcję: 80 g kaszy jaglanej 1 pudełko malin (250g) ksylitol do smaku Kaszę jaglana bardzo dokładnie wypłucz. Zalej wodą w stosunku 1:1 i ugotuj. Gdy kasza wchłonie wodę, zdejmij

Kuchnia bezglutenowa
Biszkopt bezglutenowy najsmaczniejszy 123

bardzo przyzwoity, bez dodatkowych polepszaczy . Dokładne informacje o mieszance tutaj . Biszkopt smakuje tak samo jak tradycyjny upieczony na mące pszennej. Idealny do przygotowania ciast z bitą śmietaną i lekkimi kremami. Inspiracja od Doroty z bloga Moje Wypieki. Składniki: 5 jajek 120 g drobnego cukru  150 g maki bezglutenowej - u mnie Nutrii Free per dolci 1 łyżeczka bezglutenowego proszku

Kuchnia bezglutenowa
Koktajl kokosowy z awokado 169

zajmuje wiele miejsca w kuchni i dzięki temu zawsze stoi pod ręką załączone są 4 pojemniki - dwa mniejsze i dwa większe, które w zależności od ilości koktajlu, bądź zupy-krem można zabierać ze sobą w odpowiednim pojemniku, lub zwyczajnie przechować je w lodówce do następnego dnia. Koktajle często zabieram do pracy lub zjadam w postaci gęstego smoothie. 1/2 awokado

Tetiisheri
Ciastka francuskie ze śliwkami i orzechami z nutką kardamonu. 168

Pasuje ono idealnie zarówno do wypieków słodkich jak i wytrawnych. Lubię z niego robić tartę z różnymi warzywami i mięsem albo tylko z warzywami. Jest świetnym dodatkiem do zupy krem. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego, a w szafkach pustki i ciacho zjedzone, wtedy wyciągamy takie gotowe ciasto francuskie i możemy zrobić ciastka lub rogaliki, pomysłów jest wiele. Ja zrobiłam

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Kruche ciasto z dżemem z czarnej porzeczki z kokosową pianką 202

międzyczasie przygotować piankę. Białka upić na sztywno i stopniowo połączyć z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Na końcu wmieszać (delikatnie) śmietanę. Na podpieczonym spodzie rozsmarować warstwę dżemu i wyłożyć krem kokosowy. Całość posypać (równomiernie) pozostałym ciastem - startym na dużych oczkach tarki. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Di gotuje
RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE ŚMIETANĄ 162

śmietaną. Wyszły świetne, kruche, a co najważniejsze ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. W sam raz na niespodziewane przybycie gości. Takie rurki z powodzeniem można nadziać kremem budyniowym  (przepis tutaj) . Składniki: * 1 opakowanie ciasta francuskiego * 250 ml śmietany kremówki 36% * cukier puder do śmietany (według uznania) * cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na paski

Zrób to smacznie
Zupa z pieczonej dyni Hokkaido. Rozgrzewająca zupa na jesień. 157

Zupa z pieczonej dyni Hokkaido! Jedna z najlepszych rozgrzewających zup na jesień. Bardzo gładka, sycąca i gęsta. Bardziej to krem -zupa. Przygotowuje ją z pieczonej dyni obficie polanej oliwą z oliwek. Zamiast grzanek czy makaronu podałam ją z białą fasolką gotowaną na parze. Podsmażaną razem z szynką wędzoną na surowo. Całość smakuje rewelacyjnie. Polecam na niejeden jesienny obiad! Życzę smacznego

SMYKWKUCHNI
Beziki z Lemon Curd 105

opisywałam tutaj . Można oczywiście upiec je tradycyjnie- w piekarniku. Przepis na Lemon Curd znajdziecie już na blogu-  klik . Słodkie bezy w połączeniu z kwaśnym kremem to rozkosz dla podniebienia. Polecam!     Składniki: (na ok. 20-30 sztuk po złożeniu)   3 białka w temperaturze pokojowej szczypta soli 160 g cukru, najlepiej drobnego   Lemon Curd z tego

Nastoletnie Wypiekanie
SZARLOTKA KRÓLEWSKA 140

trochę budyniu oraz sok z cytryny by masa nie była zbyt mdła. Biszkopt uprzednio nasączyłam by nie był suchy( nie jest to konieczne). Na biszkopt dajemy tężejące jabłka,następnie krem budyniowy,całość posypujemy startą czekoladą bądź polewamy polewą.     Do ciasta idealnie sprawdzi się również gotowy mus z jabłek,ciasto zrobi się znacznie szybciej

Niespełnione zdolności kulinarne
Prawdziwe włoskie tiramisu 954

wkładam na prawie 24 godziny – masa potrzebuje czasu żeby stężeć). Prawdziwe włoskie tiramisu przed podaniem oprószyć kakao. Podobne przepisy Roladki z wędzonego łososia Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4

Pociąg Do Kuchni
Zupa kremowa z dyni na ostro. 142

ogniu aż wszystko zmięknie. Jeśli płyn podczas gotowania za szybko odparuje, dolejcie wody lub bulionu, gęstość zupy zależy już od Waszego upodobania. Następnie wyciągamy zieleninę i miksujemy blenderem na krem, przyprawiamy ewentualnie jeszcze do smaku. Dodajemy śmietankę i mieszamy. Zupa najlepiej smakuje na gorąco posypana żółtym serem z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili