bardzo drobno -50g roztopionego masła -4 łyżki mleka -2,5 łyżki kakao ciecierzycę moczymy całą noc, potem gotujemy do miękkości, zimna miksujemy w malakserze na krem lub blendujemy-masa musi być gładka i kremowa. Wychodzi jej dużo, ja mam mały malakser, dlatego miksowałam na dwie partie dodajemy resztę składników, z tym że masło musi być roztopione
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukostki margaryny 125g , (2 łyżki margaryny) -6 łyżek cukru, (4 łyżki cukru) -4 szkl mleka, (3 szkl mleka) -1 łyżka mąki, (do blaszki 25x25 nie dajemy mąki) KREM ORZECHOWY -300ml mleka , (200ml mleka) -300g zmielonych orzechów włoskich, (200g zmielonych orzechów włoskich) -300g masła ,(200g masła) -3/4 szkl cukru pudru
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWitam Kochani Dziś przychodzę do Was z przewspaniałym ciastem, które wywodzi się z Czech. mowa tu o marlence. Składa się ono z 6 miodowych spodów przełożonych kremem kajmakowym. Ciasto po nocy w lodówce wręcz rozpływa się w ustach. Pięknie wygląda i bardzo dobrze się kroi. Idealnie nadaje się na rodzinne uroczystości czy święta. Przygotowanie ciasta wbrew pozorom nie jest
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułatwo można się uzależnić! Na co dzień awokado ląduje na moim omlecie – plasterki awokado i szczypta soli to mój prawdziwy comfort food, od święta robię z niego czekoladowy krem do smarowania, ale ostatnio przekonałam się także do wersji pieczonej i to tę przygotowałam dzisiaj dla Was! Jestem zwolenniczką awokado w wersji nieprzetworzonej, ale wspomniana pieczona forma jest idealnym sposobem
Fill The Bowlktóre mogę polecić! Świetny skład, bez dodatku cukru, a dodatkowo bezglutenowe i ekologiczne. Używam ich do zagęszczania i nadawania dodatkowego smaku moim śniadaniowym owsiankom. Dobrze sprawdzą się również jako krem do ciast i innych wypieków. Dotychczas próbowałam tylko wersji waniliowej i czekoladowej, także poniższe bardzo mnie interesują, a szczególnie ten z dodatkiem herbaty matcha :) truskawkowy morelowy ananasowy z matchą
Zdrowie na języku :Pmalinowy krem jaglany z gorzką czekoladą~ Kolejny tydzień zakończony...robi się coraz ciężej :( Mam tyle dodatkowych zajęć i nauki że ciężko znaleźć czas dla siebie, to wszystko mnie przytłacza :( Czemu doba nie ma 36 godzin? Wspominając wakacje - na YT dodałam drugi vlog z Budapesztu , zapraszam do oglądania :) Akurat do sobotniego śniadania ;) SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ >>KLIK
breakfast of dreamsokoło 5 minut. Po 5 minutach zalewamy przesmażoną zawartość garnka bulionem, doprawiamy solą, pieprzem i gałką, gotujemy do miękkości. Kiedy warzywa będą już miękkie, rozdrabniamy całość blenderem na gładki krem. Gotujemy jeszcze chwilkę, dolewamy śmietankę i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Gęstość zupy możemy modyfikować bulionem, dodając go więcej więcej, lub mniej, w zależności od tego jak gęstą
NiePieprz.plprzygotowane figi zapiekamy ok. 15-25 minut (w zależności od wielkości fig) na rozgrzanym grillu lub w piekarniku nagrzanym do 190°C. Jeśli tylko lubicie – podajcie je z kremem balsamicznym (zredukowanym octem balsamicznym, można kupić gotowy) – będą jeszcze bardziej intrygujące. Post Figi w szynce parmeńskiej pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuoczywiście jako dodatek do mięsa. Warzywa możemy dodać takie jakie lubimy, nie podaję ilości, bo oczywiście kroimy tyle warzyw na ile mamy apetyt... Z niezjedzonych warzyw można zrobić zupę krem (to taka podpowiedź dla tych co nie lubią marnować jedzenia):-) Składniki: buraki ziemniaki marchew pietruszka seler tymianek przyprawa do pieczonych ziemniaków olej Wykonanie: Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w grube
IMPRESJA SMAKUwszystkim za architekturę - jedyną i unikatową, za najlepsze lody na świecie o smaku mango, za pyszne pasty (makarony) podawane na milion sposobów, za aromatyczne espresso i za cornetto z kremem patissiere. Pizza, która smakuje tylko tam w ten jeden, jedyny unikatowy sposób. Dzisiaj chciałabym Was, jak i siebie przenieść choć na chwilę do słonecznej Italii, za sprawą pysznego i chwalącego
SMYKWKUCHNImałe kawałki, cebulę i czosnek drobno siekamy. Z zalewy odsączamy jedną puszkę kukurydzy oraz ananasa. Dodajemy do przetartych pomidorów i gotujemy ok 40 minut. Miksujemy blenderem na gładki krem. Dodajemy pozostałe składniki: ocet, cukier oraz przyprawy i ponownie gotujemy ok 20 minut. Zagęszczamy mąką rozmieszaną w zimnym soku ananasowym. Do 1/2 przecieru dodajemy odcedzoną drugą puszkę kukurydzy. Przekładamy do słoiczków
Kuchnia w czekoladzieprzepisie sody! Podane z cukrem pudrem, lukrem, albo np. mleczną czekoladą smakuje obłędnie! Można śmiało upiec je w mniejszej tortownicy i rozkroić na 2 blaty a środek wypełnić kremem mascarpone – fajny torcik w błyskawicznym tempie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 21 cm ) * mąka pszenna – 1 czubata szkl * puree z dyni – 3/4 szkl szkl * cukier – 0,5 szkl * olej roślinny
Ostra na SłodkoZadaniami, treningami, rowerami.... Mamy dosyć szeroki repertuar zup, ale są w naszym jadłospisie takie, które pojawiają się częściej. Wszyscy chętnie jemy zupy kremowe, jednym z przykładów jest krem z porów z nutą curry. Prosta i szybka zupka. Aby przygotować 8 porcji, robię oczywiście zawsze zupę na dwa dzionki, potrzeba: - 2 duże lub 3 średnie pory - 4 średnie ziemniaki
I tu będę miała takie teminut. W połowie czasu dodać wydrążoną , obraną i pokrojoną gruszkę. Warzywa powinny być bardzo miękkie. Przestudzony warzywa należy przełożyć do misy blendera, dodać sól, pieprz i zmiksować na gładki krem. W razie konieczności można dodać odrobinę wody. Proponuję podać z jogurtem naturalnym, prażonymi orzeszkami oraz ziołowymi grzankami* 1 kromka chleba wieloziarnistego Oliwa, zioła Chleb kroimy w kostkę. Oliwę wraz ziołami
Jedz zdrowo żyj zdrowo!zupa-krem, ale kremowa brokułowa. Bez ani jednej kropli śmietany. Light i fit – ale w żadnym wypadku nie mdło czy byle jak. Oszczędzamy kalorie, ale nie smak. Brokuł myjemy, trzonek oddzielamy, koronę dzielimy na małe różyczki. Duże róże brokułu kroimy na pół. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pora rozcinamy nie całkiem do końca wzdłuż i dokładnie płuczemy go między listkami
Karo in the Kitchen