krem - 19817 przepisów (strona:830/1322)

batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru) 188

sumienie. Przepis jest jak zwykle banalnie prosty i szybki (ale zaskoczenie ). Pewnie większość składników macie już w domu. Składniki na nadzienie: 200g wiórków kokosowych ⅓ szklanki mleka kokosowego (najlepiej tego kremu z góry puszki) 2 łyżki oleju kokosowego 2-3 łyżki miodu Składniki na polewę 1 duża gorzka czekolada 3 łyżki oleju koksowego 2-3 łyżki mleka kokosowego (jak ktoś lubi

PaleoLife
Jogurtowe ciasto z czarnymi jagodami 188

każdy ma w lodówce i mamy genialne ciasto. Idealne dla gości czy do zabrania na wyjazd w teren. Nie za słodkie i z owocami... kiedyś nie lubiłam ciast bez kremu teraz wręcz za nimi przepadam. Idealną chwilą jest, dla mnie, usiąść w ciszy i spokoju z herbatą czy kawą i kawałeczkiem ciasta... a już wkrótce chyba ta cisza i spokój

sierotka maRysia w kuchni
Zupa krem z kurek 164

Pyszna i delikatna w smaku zupa krem z kurek, jest bardzo sycąca. Możemy ją podać z grzankami lub z groszkiem ptysiowym, idealnie się sprawdza na przyjęciach rodzinnych. Składniki: 2 litry rosołu drobiowego 600 gram kurek 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka 3 ziemniaki Kawałek pora 100 ml. śmietany 30% 100 gram serka topionego Sól, pieprz 3 łyżki masła Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia
Domowy tort urodzinowy w 5 minut 209

przełożyć ubitą śmietanką 30% i mascarpone, ja akurat miałam tylko bielucha do dekoracji owoce bakalie amarantus Wykonanie Po usmażeniu placka, kroimy go na cztery części. Przekładamy ciasto dżemem i kremem (u nas bieluch i odrobina syropu klonowego). Dekorujemy ulubionymi owocami. Tort najlepiej schłodzić w lodówce. Gotowe. Nie jest to arcydzieło, ale robiłam je spontanicznie, kilka minut przed imprezą, ze składników

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pieczona ciecierzyca 114

Niedoceniane przeze mnie kuleczki ciecierzycy doskonale sprawdziły się jako chrupiąca przekąska, a także jako dodatek do kremu z cukinii. Pomysł na nie zaczerpnęłam z internetu. W oryginale była to zwykła ciecierzyca, którą trzeba było ugotować. Kupując konserwową mogłam ten krok pominąć. Składniki: 1 słoik ciecierzycy konserwowej (400g po odsączeniu) 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska 1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Kuchnia w czekoladzie
Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 116

fasolową - smażonego łososia - rybę z frytkami w ciecie piwnym - pieczonego kurczaka - żeberka wieprzowe - zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły na bagietkę - francuską zupę cebulową - zapiekankę śniadaniową - pizzę nowojorską - sernik cytrynowy - czekoladowe semifreddo Moim zdaniem... Zanim książka trafiła w moje ręce, myślałam że to będzie zbiór przepisów

Di gotuje
Udziec z indyka delikatnie pieczony w sosie pomidorowo-miodowym 138

Mięso umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym.   Oprószyłam solą i pieprzem. Przykryłam folią i wstawiłam do lodówki na 1 godzinę.   Przygotowałam sos: W miseczce wymieszałam wszystkie składniki na gładki krem, tzn. miód, przecier pomidorowy, paprykę, sok z cytryny słodką paprykę i sól.     Na patelni rozgrzałam olej.   Włożyłam mięso i obsmażyłam go z każdej strony

Kuchnia u Krysi
Sezonowa zupa jesienna z brukselką 95

kolorowej, jesiennej zupy z brukselką w roli głównej   Po zjedzeniu tej zupy z pewnością głód Wam nie dokuczy do samej kolacji. Więc życzę SMACZNEGO! Krys Jeśli wolicie zupę krem z brukselki to zapraszam tutaj   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Zupa brokułowa z serem pleśniowym 138

Można zjeść w zimie. Wystarczy się rozejrzeć za zielonymi warzywami i już jest. A doprawienie odpowiednimi składnikami to już taka wisienka na torcie. Zapraszam Was na smaczną zupę - krem z brokułów z serem pleśniowym.... no, nie przesadzę jeśli stwierdzę, że jest nie tylko smaczna. Jest pyszna       Składniki: 3 brokuły o łącznej wadze ok. 800 g 1 duża

Kuchnia u Krysi
Vichyssoise 106

sito. Do zupy wlałam śmietanę.   Można jeszcze doprawić   do smaku. Zupę podgrzałam   (nie gotować). Podałam w ogrzanych miseczkach posypaną posiekanym szczypiorkiem       Lubicie zupy kremy? Koniecznie wpiszcie   tę właśnie na listę do zrobienia. Życzę SMACZNEGO! Krys   D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Sernik wiosenny 183

nagrzanego piekarnika i piekłam na około 12 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjęłam z piekarnika. Odstawiłam do wystudzenia.     Czas na masę: Ser utarłam na puszysty krem.   Nie przerywając ucierania wsypywałam partiami cukier. Po chwili dodałam ziarenka wanilii. Wbiłam jajko. Drugie dodałam, kiedy pierwsze dobrze się połączyło z masą. Na koniec dodałam śmietanę. Wymieszałam i przelałam

Kuchnia u Krysi
Wspaniałe lody kawowe bez jajek i bez użycia maszyny 134

Wykonanie: W misce miksera umieściłam wszystkie składniki oprócz likieru. Zmiksowałam na początku na małych obrotach. Potem obroty zwiększyłam. Masa zaczęła gęstnieć i powstał puszysty krem. Nie przerywając ubijania wlałam likier. Wymieszałam.     Likier należy wlać dopiero wtedy, kiedy masa jest już dobrze ubita i puszysta. Masę przełożyłam do plastikowego pojemnika i wstawiłam na kilka godzin do zamrażarki

Kuchnia u Krysi
Sernik jagodowy na zimno 197

tortownicy na zastygającą masę jagodową. Wyrównałam wierzch i wstawiłam na noc do lodówki.   Ubiłam kremówkę na puch, dodałam odrobinę barwnika spożywczego, żeby uzyskać kolor jagodowy. Gotowy krem przełożyłam do rękawa i wycisnęłam rozetki na moim serniku. Zabrakło mi jagód, więc ozdobiłam go borówkami.   Wyszło ładnie. Wyszło smacznie. W końcu o to chodzi....           Jeśli

Kuchnia u Krysi
Muffinki z jagodami, miodem i polewą jogurtową 189

które mają tyle samo zwolenników, co przeciwników. Ciekawa jestem, do której z grupy Ty należysz? Choć mają specyficzny smak, to ja jestem zdecydowaną wielbicielką tych okrągłych, uroczych ciast z kremem (lub bez). W mojej rodzinie należę tym samym do mniejszości. Panuje u nas opinia, że muffinki to po prostu takie „buły”. Aby […] Artykuł Muffinki z jagodami, miodem

Wiszniówka
BEZGLUTENOWA TARTA SEROWO- WIŚNIOWA 137

Tarta to moje ulubione ciasto. Piekę je z różnymi dodatkami: owocami, serem , kremami, musem. Ostatnio również w wersji bezglutenowej. Tarta serowo- wiśniowa to fajne połączenie kruchego spodu, słodkawego sera i kwaśnych wiśni, które można zastąpić konfiturą. POTRZEBUJEMY:  SPÓD : 10 dag mąki kukurudzianej 10 dag maki ryżowej 10 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag masła 1 małe jajka 1/2 szklanki mielonych

WYSPA SZCZĘSLIWA