Bakłażany są idealne do nadziewania. Mam wrażenie, że jest to warzywo, do tego stworzone.. Dzisiaj postanowiłam zrobić krem pomidorowy- witaminy zawarte w pomidorach zostają przyswajane przez nasz organizm w towarzystwie tłuszczów- dlatego też użyłam awokado. Całość posypałam bobem. Pysznie i proste danie. SKŁADNIKI: bakłażan duży pomidor awokado szklanka bobu łyżka nasion chia przyprawy: czosnek granulowany, curry, majeranek, suszone pomidory
healthy dreamsuciekam do szkoły, z niecierpliwością czekając na powrót do domu. Dzisiaj po raz pierwszy (od dawna), czekać będzie na mnie gotowy obiad- mama wykazała inicjatywę, obiecała zrobić mi krem marchewkowy, na który mam ostatnio wielką ochotę. SKŁADNIKI: ok 50g białej fasoli (suchej) 1/2 jabłka (u mnie dużego) łyżeczka cynamonu kopiata łyżeczka karobu łyżeczka mielonego lnu WYKONANIE: fasolkę gotujemy do miękkości
healthy dreamsnaszym wypieką lekkości. Uznałam, że idealnie nada się do naleśników, których jednym z bardziej wyczuwalnych składników była mąka amarantusowa (mały prezent od sklepu naturalna spiżarnia ). Całość podałam z kremem z fasolki i mleka kokosowego oraz kawałkami gruszki. Przyznam, że smak naleśników był nietypowy, z jednej strony intensywnie amarantusowy, z drugiej słodki, a zarazem lekko wytrawny. Jedno jest pewne, warty
healthy dreamspieczenia lub folią spożywczą. Przekładamy do nich ciasto formując miseczki quinoę gotujemy w niewielkiej ilości wody ok 13 min (do wchłonięcia całego płynu) kaki obieramy i blendujemy na gładki krem, następnie mieszamy z ugotowaną quinoą i masłem orzechowym musem nadziewamy talaretki i odkładamy je do lodówki na kilka godzin Dwa główne składniki: quinoa i płatki jaglane są prezentem od EkoRein
healthy dreamspółki z której można przyczepić tabliczkę "ZDROWIE". W sklepie FRISCO.PL można kupić między innymi produkty: - bezglutenowe , - nieskobiałkowe , - organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) - mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) - produkty odchudzające , - oleje (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) + asortyment
Wypisz Wymalujwywaru i gotujemy ok 15 minut (do miękkości ziemniaków). Upieczone jabłka i czosnek wyciśnięty z łupinek zalewamy resztą wywaru. Dorzucamy trzy łyżki ugotowanych już ziemniaków i blendujemy na gładki krem. Wlewamy go do garnka z zupą. Solimy, pieprzymy, wsypujemy listki z pozostałych gałązek tymianku. Przekładamy do garnka upieczonego fenkuła. Całość zagotowujemy i podajemy
Dzieje kuchennej Wiewióryszpinakowy krem jaglany z gorzką czekoladą~ Nadzieja na dobry dzień - ciężko może być w szkole na dwóch pierwszych lekcjach, po pierwsze kartkówka z matematyki, bo drugie - biologia. Na poprzedniej lekcji sorka mówiła coś o jakiejś "niespodziance", a chyba kazdy się domyśla co to może znaczyć... :( Całe szczęście w tym tygodniu więcej sprawdzianów mnie nie czeka ♥ I każdy dzień przybliża mnie
breakfast of dreamsNastępnie czymś, co jest zakończone małym i okrągłym otworem (np. butelką) wykrawamy dziurki w środku - powstaje kształt podobny do pączka z dziurką. Teraz naszą przekąskę smarujemy kremem, do którego przykleimy dodatki. Ja użyłam domowego masła orzechowego na zmianę z nutellą z awokado (zblendowane awokado + kakao + miód). 2. Dodatki do posypania: Użyjcie tego, co macie pod ręką. U mnie
Powiedz dietom nieNiespełna półtora tygodnia temu byłam jeszcze w słonecznym Rzymie, było pięknie, siedemnaście stopni ciepła, słońce, duża ilość pysznego cappuccino, cornetto z obłędnym kremem maślanym, bardzo jajecznym, nie do podrobienia, i ogromne ilości pizzy, pizza z cukinią i parmezanem, do tego filety z anchois. Pyszności! Jeśli nie byliście jeszcze w Rzymie to musicie tam koniecznie pojechać. Nie obawiajcie się
SMYKWKUCHNIobsypuję mąką. Wylewam ciasto do formy i wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 25 minut Gotowy biszkopt odkładam do ostudzenia. W tym czasie przygotowuję krem. Śmietankę wraz z cukrem pudrem miksuję aż będzie gęsta. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie. Gdy lekko przestygnie, dodaję do niej nieco ubitej śmietany i mieszam. Dopiero wtedy przekładam
Kuchnia co dniabistro , ale za to potwierdzam jego rewelacyjny smak. Zamiast przygotowywania z niego kanapek, jedliśmy go z Panem Mężem z wielką przyjemnością jako dodatek do parówek, leczo czy zupy-kremu. Chleb zdecydowanie bronił się w smaku sam, bez niepotrzebnych dodatków w postaci masła, wędliny czy innych, kanapkowych "usprawnień
Grunt to przepis!cieście kilka dni, rozmyślałam i wykombinowałam. Jest idealne. To nie wątpliwie mój smak, i muszę Wam powiedzieć, że chyba mój numer jeden. Osobiście nie przepadam za ciastami z tłustymi kremami itd, robię je bardzo rzadko, a jeśli robię to zawsze próbuje przemycić do nich troszkę owoców. Ciasta takie jak to dzisiejsze uwielbiam, za kilka rzeczy, za sposób wykonania, czyli szybko
SMYKWKUCHNIPrzepis autorski (mój). Pyszny i lekki deser w formie puszystego musu/pianki. 370-400g jogurtu greckiego/naturalnego 2 łyżki cukru pudru (do smaku) 1,5-2 łyżki kakao 1 łyżka kremu czekoladowego 2 łyżeczki żelatyny (użyłam od Skworcu ) Dodatkowo (opcjonalnie) do posypania: wiórki czekoladowe wafelki w czekoladzie (zmiksowane) Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Resztę składników dokładnie wymieszać
Di gotujeDostałam dziś paczkę w której była nagroda z konkursu na rozgrzewającą zupę który odbył się na stronie przepisy.pl Ja wysłałam przepis na Zupę krem z dyni . W paczce były same wspaniałe produkty, do ciała i do kuchni, czyli dla każdego coś miłego. - szampon do włosów Dove - odżywka do włosów w sprayu Dove - żel pod prysznic Dove - mydło Dove
Kulinarne życiepoprzednim wpisie , a także gåsebryst , którego indywidualny wygląd zależy od fantazji cukiernika. Tym razem przygotowałam białe z truskawkami i czekoladowymi ornamentami. Te maleństwa to babeczki wypełnione kremem cukierniczym i udekorowane - a jakże! - bitą śmietaną. Robiło się ciepło, sezon na wytęsknione truskawki właśnie się zaczął, nie mogłam się im więc oprzeć. Oczywiście, szkolenie na cukiernika nie może obejść się
Pożeraczka, czyli raz adobrze