krem - 19817 przepisów (strona:844/1322)

Torcik piernikowy z kremem bakaliowym 165

grzybami i wiele wiele innych. Świątecznym daniom nieodłącznie towarzyszą słodkie wypieki - serniki, makowce i pierniki. Dzisiaj przygotowałam dla Was nieco inne wydanie piernika - mini torciki piernikowe z mocno bakaliowym kremem i efektowną dekoracją z orzechów w karmelu. Słodkie i urocze, na pewno zachwycą Waszych gości! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Świąteczne ciasto dla niejadka 206

gust starszego niejadka: wciągnął dwa kawałki, zanim się obejrzałam. I pochwalił! Byłam w szoku; właściwie to ciągle jestem... Jeśli więc Wasze dzieci nie tkną piernika, sernika ani ciasta z kremem - oto rozwiązanie. Delikatnie miodowe, z nutą cynamonu, wilgotne od migdałów i ładnie udekorowane gwiazdkami: ciasto idealne.  Nie tylko na Święta! Ciasto cynamonowe Składniki: (na formę o średnicy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 313

tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką

Karo in the Kitchen
Świąteczny barszcz z kiszonymi i pieczonymi burakami 195

wywar buraczany połączysz z lekkim wywarem grzybowym z leśnych grzybów lub shitake (cenionymi za właściwości lecznicze) jak u nas. Możesz też pójść o krok dalej i przygotować zupę krem zamiast "czystego" barszczu, Ty wybierasz :) Porcje: 4 Czas przygotowania: 1 godz. 40 minut Składniki: 7 buraków odmiany  Chioggia, 600-800 ml kwasu buraczanego  z buraków Chioggia lub ocet jabłkowy

SzczyptaSmaQ
Urodzinowy tort Mimi z musem czekoladowym, truskawkami i ganache 198

żółtek jaj 50 g cukru 20 g skrobi ziemniaczanej 40 g mlecznej czekolady 80 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 280 g ubitej śmietanki kremówki 36% Przygotowanie: Robimy krem budyniowy - dodajemy do garnka mleko, żółtka, cukier i skrobię. Podgotowujemy. Odstawiamy z gazu i dodajemy czekoladę. Dokładnie mieszamy. W szklance dodajemy żelatynę i zalewamy 2 łyżkami zimnej wody. Czekamy aż zrobi

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Smerfne niebieskie muffinki z czapeczkami 241

badaniu) Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego + na krem (wyjdzie go za dużo, w sumie można zrobić z połowy opakowania)  200 ml mleka 1 opakowanie bitej śmietany w proszku 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny trochę wody

W kuchni bez szafek
Kilimandżaro 260

Proste i bardzo smaczne ciasto. Nie jest za słodkie- bo słodkość kremu została przełamana kwaskowatą masą jabłkową, do tego kakaowy biszkopt- całość komponuje się idealnie.  Robiąc to ciasto zastanawiałam się dlaczego nazywa się ono Kilimandżaro i szczerze powiedziawszy nic nie wpadło mi do głowy.  Może Wy macie pomysły skąd ta nazwa? Przepis pochodzi z zeszytu mojej Mamci

Krakowskie smaki Ani
Domowe Bułki Pszenne 316

Witam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszne bułki pszenne lekko słodkie . Idealnie nadają się na śniadanie z kremem czekoladowym , dżemem lub miodem . Są lekko słodkie więc do wędlin nie pasują :) Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie 12 bułek 500 g mąki pszennej ( poznańskiej ) 250 ml letniego mleka 25 g świeżych drożdży 50 g cukru kryształ 50 g masła lub margaryny

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Pyszne Rogaliki Drożdżowe z Nadzieniem 335

letniego mleka 3 żółtka 1 jajko całe 100 g masła lub margaryny – roztopionego i przestudzonego 30 g drożdży świeżych  2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 łyżeczki soli nadzienie : krem czekoladowy , dżem , konfitura , marmolada do pomalowania przed pieczeniem białko i mąką do podsypania podczas wyrabiania Link do filmu z przygotowaniem : Rogalików drożdżowych  https://www.youtube.com/watch?v=3CNh4hc4nDk Przygotowanie : Najpierw przygotuję rozczyn

Uwaga Babcia Piecze Chleb
TORT RAFFAELLO (KOKOSOWY) 517

Moją pierwszą propozycją na tegoroczne Święta jest przepyszny tort raffaello. Moim zdaniem masa tego ciasta bardzo przypomina smak kremu z oryginalnych trufli Raffaello i jest zupełnie inna od mas ze znanych mi przepisów na torty kokosowe. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
Ciasto dyniowo owsiane z kajmakiem 130

sprawia, że struktura ciasta przypomina wypieki z dodatkiem orzechów. Słodki kajmak świetnie uzupełnia całość, polecam :) Przepis pochodzi z książki „Warzywo” Dominiki Wójciak. W oryginale występuje z bananowym kremem karmelowym. szklanka puree z dynii szklanka płatków owsianych górskicch 2/3 szklanki wrzątku 100 g masła 4 łyżki cukru trzcinowego 2 jajka szklanka mąki pszennej łyżeczka sody łyżeczka cynamonu szczypta soli

Mienta blog
Ciasto leśny mech -ciasto ze szpinaku 238

jajka 1 i 1/3 szkl oleju  2 szkl mąki krupczatki  3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 500 ml śmietany 30 % + 2 śmietanfixy 1 łyżka cukru pudru (do kremu) granat Brzoskwinie z syropu Do ponczu: syrop z brzoskwiń + sok z limonki Odmrożony szpinak odciskam z wody i zostawiam na sitku. Całe jajka ucieram z cukrem na puch, następnie dolewam

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania