brzoskwinie kroimy w większą kostkę, 3-4 połówki owoców kroimy w ćwiartki i odstawiamy do dekoracji. Do miski przekładamy serek,wsypujemy cukier waniliowy i całość miksujemy na gładki krem. Do masy serowej wrzucamy pokrojone brzoskwinie i delikatnie łączymy je z serkiem. W wysokim naczyniu ubijamy na sztywno z cukrem pudrem śmietankę kremówkę. Na każdym naleśniku układamy porcję nadzienia serkiem
Smakowite DaniaSoczysta i delikatna - po prostu pyszna. Smakuje świetnie na ciepło i na zimno, a ze słodkimi granatami, świeżą kolendrą i krem fraiche wprost bajkowo :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 150g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka czarnego sezamu 1 płaska łyżeczka wędzonej papryki słodkiej (lub zwykłej słodkiej) 1 płaska łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki kuminu 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oliwy
DefinicjaSmakusię składników (cały czas mieszając) zdejmujemy z kąpieli wodnej i pozostawiamy do wystudzenia. Jajka wybijamy do miski, wsypujemy cukier, sól i miksujemy az połączą sie składniki, następnie dodajemy przestudzony krem czekoladowy, przesianą mąkę z proszkiem, rodzynki i razem to miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypać bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić
Camilla w kuchniprzelewamy wrzątkiem (w ten sposób pozbywamy się goryczki). Następnie gotujemy ją do wchłonięcia wody. Ugotowaną kaszę przekładamy do miski z bananem, żółtkiem, sodą i przyprawami i miksujemy na gładki krem. Białko ubijamy i delikatnie przekładamy do masy. Pieczemy 40 minut w 180*. Kaloryczność: 450 kalorii w całej porcji Ciekawostki zdrowotne: Słodzik: Zastanawiałeś się kiedyś jaki zamiennik cukru stosować ? Ja wykluczyłam
Moja MichaPuszysty, wyjątkowo aromatyczny, domowy biszkopt. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z różnymi kremami, czy poprostu owocami z bitą śmietaną. Już sam jego cudowny, cytrynowy zapach, który wypełni wasz dom w czasie pieczenia, będzie wspaniałym antidotum na jesienno-zimową chandrę. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia
Domowe Tortyuparcie nie chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami. Babeczki możecie udekorować owocami i bitą śmietaną lub według własnego pomysłu. Jeżeli szukacie inspiracji- Zapraszamy do naszej zakładki : kremy ! Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Babeczki- przepis podstawowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortydelikatnie palcami. Czekoladowe babeczki smakują świetnie nawet bez żadnych dodatków. Jeżeli jednak chcielibyście je udekorować- możecie to zrobić za pomocą bitej śmietany, lub jednym z polecanych na moim blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym bądź pomarańczowym. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Babeczki czekoladowe pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyPyszny, puszysty, domowy, malinkowy biszkopcik. Zwolennicy lekkich ciast i deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka
Domowe TortyOryginalny i pyszny biszkopt z makiem, orzechami i migdałami. Może być wyjątkową podstawą wielu tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z kremem orzechowym, migdałowym lub masą makową. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy ( w proszku) 30g drobno posiekanych orzechów laskowych lub włoskich 3 łyżki zmielonego maku (jeżeli nie uda Wam się kupić w sklepie zmielonego maku
Domowe Tortydelikatnie palcami. Czekoladowe babeczki smakują świetnie nawet bez żadnych dodatków. Jeżeli jednak chcielibyście je udekorować- możecie to zrobić za pomocą bitej śmietany, lub jednym z polecanych na moim blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym bądź pomarańczowym. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Mini babeczki czekoladowe pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortywody różanej nadaje mu piękny aromat i ciekawy posmak. Jest lekko wilgotny, więc nie musimy go już dodatkowo nasączać. Idealnie nadaje się do ciast i tortów z dodatkiem śmietanowych kremów ozdobionych kwiatowymi akcentami. SKŁADNIKI NA BISZKOPT RÓŻANY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy ( w proszku) szklanka cukru łyżeczka wody różanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju barwnik
Domowe Tortydelikatnie palcami. Czekoladowe babeczki smakują świetnie- nawet bez żadnych dodatków. Jeżeli jednak chcielibyście je udekorować- możecie to zrobić za pomocą bitej śmietany, lub jednym z polecanych na naszym blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym, bananowym bądź pomarańczowym. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Czekoladowe babeczki z wtopioną czekoladą pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyKolorowy, puszysty, pachnący wanilią, domowy i smaczny! Przełożony Waszym ulubionym kremem- zamieni się w wyjątkowy pod względem smaku i kolorów tort. Stanowi świetną bazę do tęczowego tortu, który często dla uzyskania kolorowego efektu wykonuje się z kilku różnokolorowych biszkoptów. Jednak poniższy przepis łączy wszystkie kolorki w jednym cieście- unikamy więc pieczenia kilku kolorowych krążków- a efekt jest równie oryginalny
Domowe Tortyłyżeczki sody 2 jajka 250 ml. mleka 125 ml. oleju 2 łyżeczki waniliowego ekstraktu 200 ml. ciepłej, przegotowanej wody DODATKOWO: 300 ml. śmietany kremówki 300 g. czereśni SKŁADNIKI NA KREM GANACHE: 120 g. ciemnej czekolady ( o zawartości kakao od 60% do 80%) 50 g. masła do wypieków 3 łyżki cukru 180 ml. śmietany kremówki Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik
Domowe Tortydodatkiem orzechów laskowych. Idealna i smaczna podstawa wielu tortów, chociaż szczególnie Wam go polecam do totrów czekoladowych i tortu Snickers. Możecie go przekroić na trzy, cztery blaty- przełożyć ulubionym kremem , ozdobić i cieszyć się wyjątkowym smakiem własnorecznie zrobionego tortu! Miłego pieczenia i Smacznego ! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI : 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki zmielonych na proszek
Domowe Torty