krem - 19817 przepisów (strona:806/1322)

Domowy kopiec kreta 160

proszku (do utwardzenia) 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO 3 jabłka 1 galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru CIASTO   Do miski wbić jajka i ubić z cukrem na puszysty krem. Następnie mąki wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać przesiane przez sito suche składniki i dodać mleko i olej. Całość dokładnie zmiksować.   Ciasto wylać na tortownicę wysmarowanej margaryną

Gotuję Testuję
Karpatka z kremem adwokatowym 119

rodziny. Polecam na zbliżające się święta Wszystkich świętych, będzie rodzina, będzie mnóstwo ludzi, ciasto musi być.  TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20   Karpatka z kremem adwokatowym CIASTO 1/2 kostka margaryny 1 szklanka wody 20 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek MASA 1 litr mleka 2 jajka 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 1 kostka

Gotuję Testuję
Rokitnik doskonały w kuchni i kosmetologii 180

herbaty jesienią i zimą. KOSMETOLOGIA W kosmetologii oprócz owoców, wykorzystywane są także liście oraz olej z owoców i nasion rokitnika. Rokitnik jest naturalnym barwnikiem dodawanym do kosmetyków m.in. kremów np. do skóry suchej w celu opóźnienia jej starzenia się. Olej z tej rośliny dodawany jest do szamponów i odżywek do włosów. Dzięki jego obecności w szamponach możemy pozbyć się łupieżu

Gotuję Testuję
Kremówka 136

dwie części. Położyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok. 20 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i włożyć drugą część. Odłożyć po upieczeniu i ostudzić.  KREM: większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu.Wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zagotuje. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu

Gotuję Testuję
Placki miodowo - korzenne przekładane kremem mleczno - orzechowym. 118

smarujemy wierzch ciasta. Ta polewa nie jest konieczna, doskonale sprawdza się oprószenie kakao lub np inką. Niestety aby ciasto dobrze smakowało musi trochę postać, aby suche placki naszły wilgocią kremu. I czym dłużej leżakuje tym jest lepsze. A w ogóle najlepsze jest jak się kończy, ale to zawsze tak jest.  W tym cieście zamknęłam kilka smaków.... korzenną nutę piernika

Dieta moja pasja
"Michałki" domowa wersja znanych i lubianych . 155

zalewamy daktyle. Zaparzone kakao jest bardziej intensywne w smaku,  a kawa jeszcze bardziej podkręca ten smak. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia i lekkiego rozmoknięcia daktyli. 3/4 orzechów miksujemy na krem,  resztę odkładamy na bok. Do zmiksowanych orzechów wlewamy mleko z daktylami i miksujemy. Następnie partiami wsypujemy mleko w proszku i miksujemy aby nie było żadnych grudek.  Ciasteczka kruszymy

Dieta moja pasja
Mleczno owocowy krem z makaronem. 142

zagotowanego i zagęszczonego nic nie ruszy, nawet owocowy kwas. Teraz dodajemy jagody, mogą być nawet mrożone. Wyławiamy goździki , słodzimy według własnych upodobań i dokładnie miksujemy. Powstaje delikatny, aromatyczny krem, znakomity o każdej porze roku. Niczym nie przypomina zupy mlecznej, a jednak na mleku

Dieta moja pasja
Gołąbki z papryką i natką pietruszki czyli z dużą dawką witaminy C. 108

wolnym ogniu około 30 minut. Gotowe gołąbki przekładamy na talerz, do tego co powstało w czasie duszenia, dodajemy rozgotowaną cukinię, czosnek przegnieciony przez praskę i miksujemy na gładki krem. Do jednolitej masy wlewamy przecier oraz resztę składników,  doprawiamy do smaku, doprowadzamy do wrzenia. Otrzymujemy naturalny, pyszny i rozgrzewający sos, który nie tylko się sprawdzi z gołąbkami ale także

Dieta moja pasja
Słodko ostry krem z pasternaku 138

jesienną niepogodę proponuję rozgrzewający, optymistycznie kolorystyczny krem z pasternaku. Jest lekko słodki dzięki głównemu składnikowi, zaś pikantność zawdzięcza przyprawom. Zdaję sobie sprawę, ze pikantność jest pojęciem względnym i niektórzy prychną widząc jakich niewielkich ilości przypraw do niej dodałam, ale ja bardzo pikantnych przypraw nie lubię i niespecjalnie mogę. Jeśli ktoś lubi "żyletki w buzi", może spokojnie zwiększyć ilość imbiru

Kuchenne zapiski Edyty
Tort leśny mech 1043

Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł

Domowe Torty
Pieczona dynia - baza nie tylko do zupy 208

mniejsze kawałki i łyżką  wydrążyć środek. Pestki można oczyścić, podsuszyć lekko i uprażyć na suchej patelni. Będzie pyszna i zdrowa przekąska, a także smaczny dodatek do zup-kremów. Kawałki dyni obrać ze skóry. Najłatwiej zrobić to kładąc dynię na desce i dużym, ostrym nożem odkrawając twarda skórę po kawałku. Obkrojoną ze skóry dynię pokroić w niewielką kostkę . Przełożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
dynianka z kluskami 143

składniki na zupę: 1000 dyni, obranej 500 ml mleka 500 ml wody sól wykonanie: Dynię kroimy w kostkę, zalewamy wodą i gotujemy, aż będzie miękka. Miksujemy blenderem na krem i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie wlewamy mleko, doprawiamy solą i mieszamy do połączenia się z dynią. Podajemy z kluskami. składniki na kluski: 250 g ziemniaków ugotowanych 250 g ziemniaków surowych

Domowy Smak Jedzenia
ZUPA JAGLANA Z GRANATEM I MIGDAŁAMI 117

mleko, dodajemy płatki jaglane i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 5 min. Banana obieramy, kroimy w plasterki i wrzucamy do mleka. Za pomocą blendera miksujemy wszystko na gładki krem. Wyłuskujemy ziarenka granatu. Gotową zupę wylewamy na talerz, posypujemy ziarenkami granatu i płatkami migdałowymi

Kuchnia MagdaLeny
Zupa krem z pomidorów 195

Zupa krem z pomidorów....pyszna .. 500 g pomidorów 1 cebula  1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 30 ml oliwy z oliwek 600 ml bulionu sól, pieprz grzanki Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Pomidory umyć,zdjąć skórkę,  pokroić w cząstki.Przełożyć do garnka, dodać oliwę, koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz.Zalać bulionem i wymieszać.Gotować około 20 minut

Moje domowe kucharzenie
Domowa karpatka. Przepis na ciasto i krem 640

przypadku. Na szczęście pagórkowatość ciasta nie wpływa na jego smak i bez urodziwych szczytów karpatka była pyszna jak zwykle. Jeśli nie chce się Wam robić kremu budyniowego od podstaw ugotujcie 2 budynie z torebki używając połowy mleka a potem zmiksujcie je z masłem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania