krem - 19817 przepisów (strona:806/1322)

"Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn" - recenzja książki i KONKURS! 219

kolacje. Wszystkie dania Darii można zapakować do pudełek i zabrać ze sobą do pracy/szkoły :)  Znajdziecie tu m.in. przepis na kanapki z pastą z wędzonego pstrąga, zupę krem z kolorowych papryk, batony mocy, czy - mój hit o tej porze roku - leczo z czerwoną fasolą i dynią.  Ogromnym atutem tej pozycji są piękne zdjęcia - zarówno potraw, jak i samej

Moje Kuchenne Rewelacje
Zupa krem z dyni z chrupiącymi chipsami z dyni 127

zupy zależy od Was, jak lubicie bardzo ostrą to dodajcie jedną chilli więcej. Zmiksować zupę dokładnie, w razie potrzeby przelać przez sitko. Zupa ma być gładka i konsystencję zupy krem. Czipsy dyniowe – do małego garnuszka wlać olej, podgrzać mocno. Do gorącego oleju wrzucać plasterki dyni. Smażyć aż będzie widać że są chrupiące. Lekko się skręcą. Wyjąć chipsy za pomocą

Kuchnia Pokoleń
Gruszki w drożdżowych koszulkach i kremem z chałwy 143

masa wypływa. Na drugi dzień ciasto jest jeszcze lepsze i jak widać nic nie wypływa bo pięknie wsiąknęło w ciasto.   Smacznego!   Artykuł Gruszki w drożdżowych koszulkach i kremem z chałwy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Mus czekoladowy z awokado 128

spotkanie rodzinne to okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko niektóre z grzesznych przyjemności. Podawane na koniec obiadu czy na podwieczorek, stanowią słodkie zakończenie posiłku. Najzdrowszym, jak się okazuje deserem

Moja smaczna kuchnia
Poniedziałkowy fit - Pudding czekoladowy z awokado 174

Przygotowanie : Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestki i wydrążamy miąższ, przekładamy do malaksera i rozdrabniamy, następnie dodajemy miód oraz kakao i całość blendujemy przez kilkanaście sekund do uzyskania gęstego kremu czekoladowego. Na koniec dodajemy mleko sojowe i blednujemy do połączenia. Przekładamy pudding do pucharków, oprószamy tarta czekoladą. Wstawiamy na pół godziny do lodówki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kuchnia dla serca. Zdrowie z roślin - recenzja 99

zmianie nawyków straciłam zbędny tłuszczyk. Ja na pewno wypróbuję kostki z kaszy manny z pietruszką, bo urzekły mnie swą prostotą i apetycznym wyglądem. Nabrałam także wielkiej ochoty na krem z pieczonych buraków z pomarańczą, bo bardzo mnie takie połączenie smaków zaintrygowało i zaciekawiło.  Książka napisana z pasją i to się czuje w każdym słowie, w każdej dobrej radzie

Cynamonowe szczęście
Pesto z jarmużu 106

bazylii, warto pokombinować z innymi wariantami. Bardzo zdrowe jest to z jarmużu. Dodaję do niego słonecznik i natkę pietruszki. Taki zdrowy dodatek podajcie z makaronem lub z zupą, np. kremem z dyni

Milion Smaków
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 141

BEZĘ: białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Ubijać do powstania zwartej bezy. Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut.  KREM: Szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą szklankę zmiksować z żółtkami i mąkami, dodać do gotującego się mleka. Zagotować budyń, odstawić do zimna. Miękkie masło utrzeć mikserem do białości, dodawać zimnego

Gotuję Testuję
Fale Dunaju z truskawkami 137

Większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić obie mąki i cukier wanilinowy. Do gotującego mleka wlać rozpuszczone mąki i zagotować ciągle mieszając. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo wystudzony krem i wyłożyć na zimny placek. Na koniec posypać startą czekoladą

Gotuję Testuję
Przekładaniec z Michałkami 143

obie mąki, żółtka oraz cukier wanilinowy i zalać na gotujące mleko ciągle mieszając aż zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia.      Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce zimnego kremu, ucierać aż masa będzie puszysta. Pod koniec dodać spirytus i drobno pokruszone cukierki Michałki. SKŁADANIE   Na biszkopt orzechowy kładziemy połowę masy michałkowej, przykrywamy jasnym biszkoptem oraz drugą częścią masy

Gotuję Testuję
Jabłecznik z masą z orzechów laskowych 197

zagotować, a w reszcie rozpuścić obie mąki, żółtka oraz cukier wanilinowy. Wlać na gotujące mleko ciągle mieszając aż zgęstnieje. Wystudzić. Margarynę z cukrem utrzeć na puszysto. Dodawać po łyżce kremu ciągle ucierając aż do wykończenia. Pod koniec ucierania dodać spirytus i orzechy (odrobinę orzechów zostawiamy na posypanie góry placka). Dokładnie wymieszać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach

Gotuję Testuję
Domowy kopiec kreta 156

proszku (do utwardzenia) 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO 3 jabłka 1 galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru CIASTO   Do miski wbić jajka i ubić z cukrem na puszysty krem. Następnie mąki wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać przesiane przez sito suche składniki i dodać mleko i olej. Całość dokładnie zmiksować.   Ciasto wylać na tortownicę wysmarowanej margaryną

Gotuję Testuję
Karpatka z kremem adwokatowym 116

rodziny. Polecam na zbliżające się święta Wszystkich świętych, będzie rodzina, będzie mnóstwo ludzi, ciasto musi być.  TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20   Karpatka z kremem adwokatowym CIASTO 1/2 kostka margaryny 1 szklanka wody 20 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek MASA 1 litr mleka 2 jajka 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 1 kostka

Gotuję Testuję
Rokitnik doskonały w kuchni i kosmetologii 178

herbaty jesienią i zimą. KOSMETOLOGIA W kosmetologii oprócz owoców, wykorzystywane są także liście oraz olej z owoców i nasion rokitnika. Rokitnik jest naturalnym barwnikiem dodawanym do kosmetyków m.in. kremów np. do skóry suchej w celu opóźnienia jej starzenia się. Olej z tej rośliny dodawany jest do szamponów i odżywek do włosów. Dzięki jego obecności w szamponach możemy pozbyć się łupieżu

Gotuję Testuję
Kremówka 132

dwie części. Położyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok. 20 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i włożyć drugą część. Odłożyć po upieczeniu i ostudzić.  KREM: większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu.Wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zagotuje. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu

Gotuję Testuję