Szparagi z sosem muślinowym

Szparagi z sosem muślinowym

Szparagi z sosem muślinowym

Kolejny przepis na szparagi, tym razem białe w muślinowym sosie.  Składniki 1 kg białych szparagów sól szczypta cukru 70 g śmietany kremowej 150 g masła 2 żółtka 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżka soku cytrynowego biały pieprz   Przygotowanie   Szparagi umyłem, obrałem, odkroiłem zdrewniałe końce. Włożyłem do posolonej, wrzącej wody, dodałem cukier, gotowałem na średnim ogniu ok.20 minut. Śmietanę ubiłem na sztywno. Masło roztopiłem w garnku, wystudziłem. Żółtka ubiłem razem z winem, sokie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.