krem - 19817 przepisów (strona:493/1322)

Dwudniowe szkolenie z mistrzem cukiernictwa – Bożeną Sikoń w szkole Ashanti 176

waniliowym, z rozmarynem, gruszką karmelizowaną, galaretką malinową i oblany jest błyszczącą, malinową polewą (glasage). Kolejny tort, to tort bezowy „Mokka”. Mocno kawowy z żurawiną i wiśnią, dosyć słodki, z kremem muślinowo – maślanym . Poniżej również tort bezowy „Dacquoise” pomarańczowo – truskawkowy mój faworyt. Biały tort, to tort pralinowo – kawowy, ozdobiony konwaliami z lukru. Jeśli śledzicie mnie na Facebooku lub Instagramie(...)liściem z czekolady. A tak nasze torty wyglądały w przekroju. Hitem kursu były kruche ciastka migdałowo – rumowe z bitą śmietaną, po prostu palce lizać! :). Delikatne, kruche ciasto, pyszny krem migdałowy, rum i polewa czekoladowa. Na koniec odbyło się wręczanie dyplomów i pamiątkowe zdjęcia. Kurs był świetny i polecam go każdemu, kto kocha przygotowywać słodkości. Szkoła robi wrażenie i ma wspaniale

Mała Cukierenka
Malinowe pocałunki, ptysie pod kruszonką 158

mleka 3,2% 125 ml wod 125 g masła 140 g mąki 1 szczpta soli 4 jajka kruche ciasto: 90 g masła 110 g mąki 100 g cukru krem: 300 ml śmietany 2 łyżki cukru pudru maliny Wykonanie: Ciasto kruche: Zagniatamy wszystkie składniki na kruche ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części, a każdą z nich rozwałkowujemy, między dwoma kawałkami papieru(...)krążku ciasta kruchego.  Blaszke wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, a potem zmniejszam temperaturę do 175 na kolejne 10 minut.  krem: Śmietanę ubijamy z cukrem, nakładamy na przekrojone ptysie, dodajemy maliny

Bon appetit mon amie
Tradycyjne lody na bazie żółtek o smaku kawy latte 168

zagotowanego mleka i miksujemy. Mleko z żółtkami przelewamy do garnka z resztą mleka. Całość podgrzewamy na małym ogniu, ważne jest aby nie doprowadzić do wrzenia, bo może się zwarzyć. Krem powinien lekko zgęstnieć, wtedy przykrywamy go folią i wkładamy do lodówki do całkowitego schłodzenia. Kiedy masa jest schłodzona przelewamy ją do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z jej instrukcją(...)Zamrożoną masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Jeśli nie mamy maszynki to schłodzony krem miksujemy i przekładamy do pojemnika, który następnie wkładamy do zamrażarki. Co 30 minut przez 3 godziny wyciągamy lody i je miksujemy, aby nie powstały kryształki lodu. Smacznego Artykuł Tradycyjne lody na bazie żółtek o smaku kawy latte pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik „noc i dzień” 179

Naprawdę warto go spróbować. Sernik „noc i dzień” Składniki: Ciasto : 4 jajka 100 g mąki 200 g cukru 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 jajka 600 g zmielonego twarogu 2 łyżki cukru 200 g białej czekolady 300 ml śmietany kremówki 36% 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej Dodatkowo: puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczone(...)Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (wymiary 35×24 cm). Pieczemy w piekarniku w 180°C przez około 30 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Przygotowania kremu rozpoczynamy od roztopienia białej czekolady w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i dokładnie mieszamy. Jajka z cukrem ubijamy w kąpieli wodnej na parze. W czasie ubijania

PatiGotuje
Krem z kukurydzy z wędzoną papryką na mleku kokosowym 142

Aromatyczny i pachnący. Słodki i pikantny. Sycący i treściwy. Taki jest krem z kukurydzy z mojego przepisu. Sprawdź już teraz - nie pożałujesz! Artykuł Krem z kukurydzy z wędzoną papryką na mleku kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Zupa-krem z zielonego groszku 170

kolorami w kuchni tak, aby choć na chwilę zazieleniło się przynajmniej w naszych miseczkach. Wraz z zupą do domu wkrada się odrobinę nadziei, dobrego humoru i duża porcja zdrowia. Krem idealnie smakuje w parze z chrupiącymi grzankami. Składniki: 400 g zielonego groszku (świeży lub mrożony) 1,2 szklanki (300 ml) mleka 1 szklanka (250 ml) wody 1 (100 g) cebula

Fitsweet.me
Tarta z owocami 131

romans, zamierzam jeszcze nie raz powtórzyć… Składniki: Ciasto: 2 szklanki (280 g) mąki pszennej 1 kostka (200 g) masła 2 żółtka 0,75 szklanki (90 g) cukru pudru Krem: 1 kubeczek (250 g) śmietanki 30% lub 36% 1 kubeczek (250 g) serka mascarpone 4 łyżki (40 g) cukru pudru z wanilią Dodatkowo: kilka (200 g) truskawek 2 owoce kiwi(...)nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 7) Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać cukier z wanilią oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. 8) Krem wykładamy na wystudzony kruchy spód i dekorujemy owocami

Fitsweet.me
Ciasto 3Bit 176

ciast. Spędzam z nim każdy wieczór. Ma w sobie wszystko co uwielbiam. Słodką, rozpływającą się warstwę kajmaku oraz gęstą, mocno budyniową masę pachnącą prawdziwą wanilią. Całość pod lekkim, puszystym kremem. Jedyne czego w nim nie lubię to to, że długo każe na siebie czekać. Dla tych którzy się wahają, że ciasto będzie zbyt słodkie i po kawałku przykleją się(...)odstawić na kilka godzin do lodówki. 7) Kiedy ciasto się dobrze schłodzi (! kilka godzin) śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. 8) Na koniec posypać startą czekoladą

Fitsweet.me
Deser z kaszy jaglanej z mango 229

łyżki Miód – 2 łyżki Mango – 1 sztuka Płatki kokosowe – garść Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować na mleku z miodem. Gdy kasza wystygnie, zmiksować ją na gładki krem z awokado, bananami i połową mango. Do masy dodać kakao i całość dokładnie wymieszać. Krem przełożyć do miseczek i udekorować pozostałym mango i płatkami kokosa

Kuchnia Bon Appetit
Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli 247

masa nie będzie jedwabiście gładka. Przełożyć do formy. Piec 45 min w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia przykryć folią, aby się nie przypiekło. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, posmarować Cieciorellą (kremem z ciecierzycy z orzechami). Cieciorella: 250 g ugotowanej ciecierzycy mała garść orzechów lub 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżki płynnego słodzika (syrop z agawy, klonowy, miód, daktylowy) 3 łyżki kakao(...)szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego 50 ml mleka Wszystkie składniki umieścić w malakserze lub wysokoobrotowym blenderze, zmielić na jedwabiście gładką masę. Kremem posmarować ciasto. Smacznego! Wegańskie krówki morelowe Wegańskie krówki morelowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka niesiarkowanych moreli (takich ciemnobrązowych) 1 szklanka roślinnego mleka 250 g ugotowanej fasoli czerwonej (może być z puszki, wówczas

moj przepis na
Krem marchewkowy 160

Bardzo prosta w przygotowaniu zupa-krem o delikatnie słodkim smaku marchwi i cebuli. Jest dość gęsta i bardzo sycąca. Najlepiej smakuje skropiona oliwa z oliwek z płatkami parmezanu. Składniki: 700g marchewki 2 ziemniaki biała cebula biała część pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1l bulionu warzywnego 1 łyżeczka słodkiej papryki Sól, czarny pieprz 500ml bulionu warzywnego 200ml(...)wszystkie wcześniej przygotowane warzywa oraz łyżeczkę słodkiej papryki. Przesmażyć około 5 minut a następnie podlać bulionem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości warzyw. Całość zmiksować na gładki krem z dodatkiem 200ml mleka. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwować z odrobina oliwy z oliwek (może być aromatyzowana), płatkami parmezanu, czarnuszką i/lub zieleniną

Pyry na Gaz
Wiosna / Lato 2017: Deser lodowy z sosem truskawkowym 135

lodowy z sosem truskawkowym Przygotuj blender, miarkę kuchenną, szklankę, łyżkę, miskę, sitko, ewentualnie łyżkę do lodów. Przygotuj składniki: 250 ml lodów waniliowych, 200 ml sorbetu z mango, 200 ml kremu jajecznego typu advocat, wafelki do dekoracji, Sos: 1 szklankę truskawek, 3 łyżki cukru pudru. Zacznij od przygotowania sosu truskawkowego. Owoce umyj, osusz na sitku i odszypułkuj. 2-3 większe truskawki(...)pokrój w plasterki, pozostałe owoce zblenduj z dodatkiem cukru pudru. Do pucharków rozłóż sorbet i lody waniliowe. Lody w pucharkach polej kremem jajecznym i przygotowanym sosem truskawkowym. Deser udekoruj pokrojonymi na plasterki truskawkami i wafelkami

blog.moje-pasje.info
Sałatka z zielonymi szparagami na szpinaku i rukoli 196

Pyszna zielona kompozycja z zielonymi szparagami w roli głównej. Do sałatki użyłam całych szparagów ale najlepiej użyć samych główek (np. gdy robimy zupę krem główki można wykorzystać do sałatki a resztę zmiksować na krem). Główki są najsmaczniejsze i ładniej prezentują się na talerzu.  składniki: 6-7 zielonych szparagów 1 garść listków szpinaku 1 garść rukoli 10-12 małych pomidorków

Monia miesza i gotuje
ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW 168

Zupa ze świeżych zielonych ogórków. Jest delikatna i lekka, pachnąca ogórkiem i koperkiem - idealna na wiosnę. Trochę zmodyfikowałam ją pod siebie, gdyż nie jest to do końca zupa krem - ogórki nie są zblendowane, tylko starte na tarce i dokładnie czuć je podczas jedzenia. Osobiście wolę bardziej takie zupy, ale jeśli komuś przeszkadzają takie farfocle w zupie polecam zblendować 😉 Dla mnie(...)Podsmażamy około 5-7 min., a następnie zawartość patelni przenosimy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Zestawiamy z ognia i blendujemy na gładki krem.  Ogórki obieramy ze skórki, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do garnka i gotujemy przez około 5 min. Na końcu dodajemy serek topiony oraz posiekany koperek

Kuchnia MagdaLeny
TARTA Z JAGODAMI 179

jeszcze trochę jagód, więc postanowiłam zrobić kruchą tartę z jagodami, pychotka. SKŁADNIKI Ciasto: ½ kostki margaryny, 1i 1/3 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka kakao Krem: 200 g sera kremowego philadelphia, 200 g śmietany 36 %, 3 łyżki cukru pudru, ½ szkl. jagód 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Dodatkowo: gorzka czekolada lub polewa  WYKONANIE Ciasto: Formę(...)bułką tartą.Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciastem wylepiamy formę, nakłuwamy widelcem, wkładamy do lodówki na 20 minut. Schłodzone ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy 20 minut. Krem: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, a następnie serek. Na końcu dodajemy jagody oraz przestudzoną żelatynę. Wylewamy na ostudzone ciasto, wierzch polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą

słodki bratek