klasycznego Monte po najnowszy Monte plus. Występuje on w dwóch wariantach smakowych, karmel i czekolada. Jest to połączenie klasycznego Monte z pysznymi sosami. Na górze jest tradycyjny mleczny krem, po środku krem orzechowo-czekoladowy a na końcu pyszny sos. Pierwszy który spróbowałam to Monte plus karmel. Sos karmelowy który znajduje się na dnie kubeczka jest mocno karmelowy sos. Dla wielbicieli
Kulinarne życiefirmy Targroch ok. 1 szkl mleka 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1/2 szkl cukru kokosowego firmy Targroch 1/4 szkl oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 200 ml śmietany 30 % 1 biała czekolada kule śnieżne 4 łyżeczki żelatyny firmy Gellwe 8 łyżeczek zimnej wody 15 małych baloników 15 wykałaczek dodatkowo wiśnie czerwone kandyzowane firmy Targroch(...)wyschną, odcinamy końcówkę i usuwamy delikatnie pozostałości. 16. Żelatynowe kule są dość giętkie ale nie pękają, można spokojnie wyrównać je od środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny , mąka migdałowa
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatylekko ciepłą czekoladę, miksujemy. Dodajemy proszek cappuccino i miksujemy do połączenia składników. Na paterze układamy pierwszy kakaowy blat, nasączamy lekko kawą cappuccino zmieszaną z likierem kawowym. Wykładamy 1/3 kremu, wyrównujemy. Następnie układamy blat kokosowy, 1/3 kremu i drugi blat kakaowy. Biszkopt nasączamy, wierzch i boki tortu smarujemy pozostałą masą. Dekorujemy wg uznania, u mnie boki obsypane były
Smak mojej kuchnicytryny lub gorącej wody kilka kropel barwnika (opcjonalnie) Wykonanie: Ciasto czerwone: Masło miksujemy z cukrem, cukrem z wanilią i szczyptą soli na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy po 1 jajku miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Wsypujemy mąkę z proszkiem i miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Wlewamy barwnik i miksujemy ponownie. Ciasto przekładamy(...)kromki grubości 1,5cm. Z każdej wycinamy foremką serce. Ciasto jasne: Masło miksujemy z cukrem, cukrem z wanilią i szczyptą soli na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy skórkę cytrynową i po 1 jajku miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy na przemian po 1 łyżce mąki i 1 łyżce
Smak mojej kuchnizarumieniły. 4. W międzyczasie zagotowałam w garnuszku mleko z daktylami. Po zagotowaniu dodałam ksylitol (1 łyżkę), kakao i mąkę kokosową. Wymieszałam, a następnie zblendowałam. Powinien powstać w miarę gęsty krem - jeśli uważasz, że jest zbyt rzadki dodaj więcej kakao lub mąki kokosowej. 5. Wystudzone tartaletki napełnij kremem czekoladowym. Polecam na dno tartaletek dodać owoce albo dżem - moim zdaniem świetnie będą
Vroblewska-fitlifeMaleńkie babeczki, a tyle radości... Dzieciakom, aż śmieją się buźki na widok tych kolorowych wypieków na jeden kęs. Z pysznym kremem śmietanowym na wierzchu i kolorowymi jajeczkami będą miłym akcentem na Wielkanocnym stole. Wypróbujecie? Składniki: 1 szkl cukru 25 dag mąki uniwersalnej ( pszennej ) Szymanowskiej 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia op.cukru waniliowego 1/4 kostki margaryny szklanka maślanki szczypta soli(...)piec 20 minut w 180 st. *Kremówkę ubić na sztywno, dodawać po łyżce mascarpone, miksować. Dosłodzić cukrem pudrem do smaku. * Na każdą wystudzona babeczkę nakładać za pomocą szprycy cukierniczej krem, udekorować kolorowymi jajeczkami
Z Majeczką w kuchniKaszę jaglaną powinniśmy łączyć z granatem, który często też występuje w połączeniu z orzechami włoskimi. Tak też stworzyłam przepis na tartę, w której skład wchodzi ciasto z mąki jaglanej, krem na bazie kaszy jaglanej i mleka orzechowego oraz granat. Zapraszam do obejrzenia dokładnego przepisu // Składniki: Ciasto: 250 g mąki jaglanej (mąkę możemy zrobić z kaszy) 100 g oleju kokosowego(...)cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Krem: 0,5 szklanki kaszy jaglanej 3 szklanki mleka orzechowego (klikając tutaj zobaczycie w jaki sposób je zrobić) 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki cukru żelującego Dodatkowo ziarna z jednego granata. Sposób przygotowania znajdziecie w filmiku powyżej, Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału
Via GustoGdyby ktoś kiedyś powiedział mi, że będę miała w domu sprzęt, który będzie siekał, mielił, mieszał, blendował, miksował, rozdrabniał, robił mąkę, kremy, przeciery, majonezy, pasty, gotował zupy, a nawet sam po sobie zmywał – to bym go wyśmiała, powiedziała, żeby nie pierniczył głupot albo przestał pić ;) A dziś cholera mam taki sprzęt – jest nim BLENDER WYSOKOOBROTOWY. Blender zwykły(...)ułatwia miksowanie nawet bardzo twardych składników – lodu, orzechów, twardych warzyw i owoców. Bez problemu możemy przygotować z nim kostki lodu do drinka, masło orzechowe, wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe, kremy, masła, mleka , drinki i inne napoje. System obiegu chłodzenia zabezpiecza Blender wysokoobrotowy Happycall przeciwko przegrzaniu się silnika podczas pracy urządzenia na maksymalnych parametrach. Z ryżu robi mąkę: Groch mieli
Ostra na Słodkomasę, która była dość gęsta, dlatego rozrzedzałam ją mlekiem, po prostu krowim. Mleka dodawaj po kilka łyżek i miksuj, sprawdzając czy uzyskana gęstość jest dla Ciebie odpowiednia. Ten zdrowy krem najsmaczniejszy jest taki prosto z lodówki, choć jeśli poleży chwilę na blacie też jest pyszny. Przechowuj krem w lodówce, nawet kilka dni. Ps. Masło orzechowe przygotujesz w kilkanaście sekund, link
Blondynka Gotujekolor nie będzie tak mocny. Składniki na ok. 20 małych sztuk: 1,5 szklanki suchej kaszy jaglanej ulubione mleko (do gotowania kaszy) sok z 1-2 cytryn 1 opakowanie kremu kokosowego/pasty kokosowej ksylitol (ewentualnie cukier lub inne sypkie słodziwo - dowolna ilość) 1 szklanka mrożonych borówek (mogą być również przetwory) Ugotuj kaszę na mleku (może być lekko rozgotowana). Dodaj(...)cytryny, ksylitol i pokrojony na kawałki krem kokosowy. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę. Podziel na 2 części, do jednej z nich dodaj borówki i ponownie zmiksuj/zblenduj. Nagrzej piekarnik do 170°C. Natłuść olejem formę na muffiny. Nakładaj jasną masę jaglaną, później borówkową. Piecz babeczki przez ok. 25 minut. Najlepiej smakują po całkowitym wystudzeniu. Cocina Verde to już trzeci
Qlinarnie i Qlinarniecukru (drobnego do wypieków). Bezy trzeba cierpliwie ubijać i dodawać stopniowo cukier. Do ostudzonej tarteletki wkładamy troszkę lemon curd- przepis na ten krem podałam wcześniej w poście o muffinkach Można nadziać innym kremem, na przykład gęstym budyniem albo jabłkami. Na lemon curd szprycą albo łyżeczką wykładamy ubite
Piekarz-Kucharz-GarkotłukMojego pierwszego podejścia do zupy krem z pieczarek nie wspominam najlepiej ... Była ona taka "nijaka" w smaku , a niestety ze względu na nietolerowanie przez mój organizm nabiału , dodatek mleka czy jogurtu nie wchodził w grę . W efekcie wyszła wodnista breja bez wyrazu :/ Dzisiaj z racji , że "zalegała" u mnie w lodówce paczka pieczarek podjęłam ponowną próbę zrobienia z nich(...)chwili dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawy.Dusimy chwilę (w razie potrzeby dolać odrobinę wody ) . Dodajemy resztę wody i kalafiora i świeży koperek. Gotujemy ok.20-25 min.Na koniec miksujemy całość na gładki krem i doprawiamy do smaku.Proponuję dodatkowo posypać suszonym cząbrem,który sprawi,że danie będzie lekkostrawne i lepiej trawione :) SMACZNEGO
Marcepanowa kuchniasztywno z fixem, cukrem pudrem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać. Następnie przetrzeć kawę w granulkach, wlać whisky i krótko wymieszać mikserem do połączenia składników. 8. Połowę gotowego kremu wyłożyć na biszkopt w blaszce i wyrównać. Na wierzchu położyć drugi biszkopt, nasączyć go i posmarować dżemem morelowym. Wyłożyć pozostały krem, wyrównać i przykryć ostatnim nasączonym biszkoptem ( patrz FILM ), lekko
Mała Cukierenkazmiksowane mrożone maliny z namoczonymi orzechami nerkowca (oczywiście w sezonie możecie użyć świeżych malin). Spód do tarty oraz orzechy nerkowca można przygotować wieczorem, a na drugi dzień położyć krem. Do przygotowania tego zdrowego deseru należy użyć namoczonych wcześniej bakalii. Najlepiej wieczorem zalać bakalie wodą i moczyć całą noc. Jeśli nie chcecie jednak tyle czekać, możecie bakalie zalać wodą, pogotować(...)jada. Dlatego dość długo do ciast wegańskich nie umiałam się przekonać. Jednak jakież było moje zdziwienie, kiedy skosztowałam tego deseru :) Pychotka :) Jedynie co może przeszkadzać, to niezbyt gładki krem, który ma strukturę grudkową. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/double2b-surowa-tarta-bezcukru-bezpieczenia-bezglutenu-raw-tart-glutenfree2-1170x874.jpg The post Surowa tarta z malinami – bez glutenu, bez mąki, bez cukru, bez nabiału appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjapierwotnej wizji i zamiast trzech bezowych blatów upiekłam jedną większą... Więc skończyło się pavlovą z leśnym, lekko przełamującym słodki smak, akcentem - z malin i jeżyn. Z delikatnym, puszystym kremem, niezbyt słodkim. A nad tortami bezowymi będę musiała popracować, więc może i niedługo zrealizuję tamten plan ;) Składniki Beza 170 ml białek (4 białka z jajek o rozmiarze(...)spodzie i po bokach. W samym środku pozostanie lekko wilgotna, piankowa. Bezę można upiec 1-2 dni wcześniej. Niska temperatura pieczenia zapewni suchą bezę i zachowa jej jasny kolor. Krem 300 g śmietany kremówki łyżka cukru pudru Dodatkowo owoce leśne (u mnie maliny i jeżyny) listki mięty do dekoracji Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Bezę posmarować śmietaną
Słodkie inspiracje