prawej stronie na blogu Miąższ z dyni przekładam do wysokiego naczynia, dodaję przyprawy i miód. Migdały rumienie na suchej patelni. Dodaje do dyni i miksuję na gładki krem, sprawdź słodkość masy czy Ci odpowiada, jeśli jest mało słodka to dodaj łyżkę miodu. Na słodkość kremu wpłynie przede wszystkim, to czy dynia, którą kupiłaś jest słodka. P.S. Jeśli zamiast migdałów
SMYKWKUCHNIPompadurki z brzoskwiniami - pyszność z ciasta twarogowego Pompadurki to pyszne ciastka z ciasta twarogowego oryginalnie nadziewanie śliwkami węgierkami. Z braku śliwek w zaprzyjaźnionym warzywniaku postanowiłam zaeksperymentować
Korniszonkiminut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić. Po wystudzeniu ściąć 2 cm wierch ciasta i pokruszyć. Ze spodu wydrążyć ciasto tak aby utworzyć miseczkę, ale nie uszkodzić dna. Krem 600 g śmietany kremówki 36% 1 śmietanfix 50 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru pudru Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno, a na koniec dodać śmietanfix i zmiksować. Wsypać(...)pokrojoną drobno czekoladę i wymieszać. Dodatkowo 5 bananów 2 łyżki soku z cytryny Na ciasto ułożyć banany, skropić cytryną. Na bananach wyłożyć krem w formie kopca, a następnie obłożyć pokruszonym ciastem. Odstawić do lodówki na dwie trzy godziny. Żródło przepisu domowe-wypieki.com
O kuchni z uczuciemSkładniki na słodki dżem pomidorowy Słodki dżem pomidorowy 4 duże pomidory 1 szklanka cukru 1 plaster cytryny ze skórką ½ łyżeczki cynamony lub pół laseczki kory cynamonowej
KorniszonkiSkładniki na leczo z kiełbasą Leczo z kiełbasą 2 małe cukinie 2 papryki (żółta i czerwona) 2 średnie cebule Pół główki czosnku 1 puszka pomidorów lub
KorniszonkiPiec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto upuścić na podłogę z wysokości około 30 cm. Przestudzić. Przekroić na 3 blaty. Krem cytrynowy: 750 ml mleka 250 ml soku z cytryny skórka otarta z 4 cytryn 6 łyżek mąki pszennej 7 łyżek mąki ziemniaczanej 6 jajek 1,5 szklanki cukru(...)połączenia. Masę odstawić do lodówki, by lekko stężała. Blaty biszkopowe napączować wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Biszkopty przełożyć masą budyniowo - maślaną i udekorować. Na każdą warstwę kremu wykładać świeże maliny. Wierzch dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce. Tort wyjąć z lodówki około 30 minut przed podaniem. Smacznego
Domowa cukiernia EwyTort urodzinowy na puszystym biszkopcie o zdecydowanym kolorze i smaku leśnych jagód, które razem z bitą śmietaną i serem mascarpone tworzą pyszny krem. Tort ciekawie wygląda po rozkrojeniu z uwagi na nietypowe pionowe pasy biszkoptowego ciasta przełożonego kremem
Przepisy Kulinarnepizza , a także budyń domowy. Bardzo zdziwiłam się, kiedy padła prośba o przepis. Myślałam, że każdy już w życiu próbował tego cuda. Moja mama używała go jako bazy do kremu maślanego. Oczywiście ta baza jakimś cudem w połowie znikała. Mama wystawiała jeszcze gorący krem na balkon, aby się ostudził, więc bez problemu można było zwalić to wszystko na sikorki. Przynajmniej
Krupeczkipokrojone pomidory sparzone, bez skórki, bez gniazd nasiennych. Dodaję sól, pieprz, wszystko blenduję. Dodaję śmietanę i mascarpone, znów blenduję. Podaję z grzankami i kleksem śmietany 18%. Artykuł Zupa krem paprykowo-pomidorowa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plgęsta bo oprócz pomidorów zmiksowałam marchewkę i cebulę. Można podać ją z makaronem lub ryżem ale także zajadać samą, można też dodać mniej bulionu i wyjdzie nam zupa krem. składniki: 2 kg mięsistych pomidorów, u mnie lima 1,5 l bulionu 1 duża cebula 2 marchewki 1 nieduży pęczek natki pietruszki 50 ml śmietanki 30 % sól,pieprz cukier do smaku(...)drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Do garnka wlać bulion i zagotować. Następnie wrzucić pokrojone składniki. Gotować aż marchewka będzie miękka a pomidory się lekko rozpadną. Potem całość zmiksować na krem. Zabielić śmietanką, doprawić do smaku. Gotową zupę podałam z makaronem
Monia miesza i gotujewody . W momencie gdy por z wodą się zagotuje , wrzucić 2 kostki serka topionego. Gotujemy tyle , żeby ser się roztopił. Na koniec blenderujemy wszystko na gładki krem. Do kremu dodać usmażone pulpety . Sosik z pulpetami wylewamy na 'gnocchi' i dekorujemy natka pietruszki
Różne smaki w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
KorniszonkiPowiało jesienią mi zachciało się konkretniejszego wypieku. Troszkę już zbrzydły mi galaretki i lekkie owocowe desery. Naszło mnie na makowiec. Ciężki, wilgotny, z dużą ilością kremu i polewą na wierzchu. Jako bazę wykorzystałam przepis na mój ulubiony makowiec japoński. Wyszło duże, podzielne ciasto. Można je dłużej przechowywać w lodówce, dzięki czemu starczyło nam na kilka dni do kawy. *foremka(...)Wystudzić. Budynie i cukier rozmieszać w połowie mleka i wlać na gotujące się pozostałe mleko. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem. Na jeden placek makowy wyłożyć krem i przykryć drugim blatem ciasta (najlepiej odwrócić do go góry nogami i delikatnie zdjąć papier). Masło wrzucić do rondelka i rozpuścić. Wsypać cukier puder i kakao, wymieszać. Na końcu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia