krem - 19817 przepisów (strona:508/1322)

Kopiec kreta 237

minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić. Po wystudzeniu ściąć 2 cm wierch ciasta i pokruszyć. Ze spodu wydrążyć ciasto tak aby utworzyć miseczkę, ale nie uszkodzić dna. Krem 600 g śmietany kremówki 36% 1 śmietanfix 50 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru pudru Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno, a na koniec dodać śmietanfix i zmiksować. Wsypać(...)pokrojoną drobno czekoladę i wymieszać. Dodatkowo 5 bananów 2 łyżki soku z cytryny Na ciasto ułożyć banany, skropić cytryną. Na bananach wyłożyć krem w formie kopca, a następnie obłożyć pokruszonym ciastem. Odstawić do lodówki na dwie trzy godziny. Żródło przepisu domowe-wypieki.com

O kuchni z uczuciem
Słodki dżem z pomidorów z nutą pomarańczy i cynamonu 184

Składniki na słodki dżem pomidorowy Słodki dżem pomidorowy 4 duże pomidory 1 szklanka cukru 1 plaster cytryny ze skórką ½ łyżeczki cynamony lub pół laseczki kory cynamonowej

Korniszonki
Marynowane maślaki 222

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Marynata octowa 187

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Leczo z kiełbasą 163

Składniki na leczo z kiełbasą Leczo z kiełbasą 2 małe cukinie 2 papryki (żółta i czerwona) 2 średnie cebule Pół główki czosnku 1 puszka pomidorów lub

Korniszonki
Tort cytrynowy z malinami 194

Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto upuścić na podłogę z wysokości około 30 cm. Przestudzić. Przekroić na 3 blaty. Krem cytrynowy: 750 ml mleka 250 ml soku z cytryny skórka otarta z 4 cytryn 6 łyżek mąki pszennej 7 łyżek mąki ziemniaczanej 6 jajek 1,5 szklanki cukru(...)połączenia. Masę odstawić do lodówki, by lekko stężała. Blaty biszkopowe napączować wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Biszkopty przełożyć masą budyniowo - maślaną i udekorować. Na każdą warstwę kremu wykładać świeże maliny. Wierzch dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce. Tort wyjąć z lodówki około 30 minut przed podaniem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Tort jagodowo - borówkowy zawijany (w pionowe pasy) 218

Tort urodzinowy na puszystym biszkopcie o zdecydowanym kolorze i smaku leśnych jagód, które razem z bitą śmietaną i serem mascarpone tworzą pyszny krem. Tort ciekawie wygląda po rozkrojeniu z uwagi na nietypowe pionowe pasy biszkoptowego ciasta przełożonego kremem

Przepisy Kulinarne
Pomysł na śniadanie i kolację. Pyszny domowy budyń daktylowy. 142

pizza , a także budyń domowy. Bardzo zdziwiłam się, kiedy padła prośba o przepis. Myślałam, że każdy już w życiu próbował tego cuda. Moja mama używała go jako bazy do kremu maślanego. Oczywiście ta baza jakimś cudem w połowie znikała. Mama wystawiała jeszcze gorący krem na balkon, aby się ostudził, więc bez problemu można było zwalić to wszystko na sikorki. Przynajmniej

Krupeczki
Zupa krem paprykowo-pomidorowa 95

pokrojone pomidory sparzone, bez skórki, bez gniazd nasiennych. Dodaję sól, pieprz, wszystko blenduję. Dodaję śmietanę i mascarpone, znów blenduję. Podaję z grzankami i kleksem śmietany 18%.   Artykuł Zupa krem paprykowo-pomidorowa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Gęsta zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 128

gęsta bo oprócz pomidorów zmiksowałam marchewkę i cebulę. Można podać ją z makaronem lub ryżem ale także zajadać samą, można też dodać mniej bulionu i wyjdzie nam zupa krem. składniki: 2 kg mięsistych pomidorów, u mnie lima 1,5 l bulionu 1 duża cebula 2 marchewki 1 nieduży pęczek natki pietruszki 50 ml śmietanki 30 % sól,pieprz cukier do smaku(...)drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Do garnka wlać bulion i zagotować. Następnie wrzucić pokrojone składniki. Gotować aż marchewka będzie miękka a pomidory się lekko rozpadną. Potem całość zmiksować na krem. Zabielić śmietanką, doprawić do smaku. Gotową zupę podałam z makaronem

Monia miesza i gotuje
Kopytka a/la gnocchi z pulpecikami w sosie porowo-paprykowym 155

wody . W momencie gdy por z wodą się zagotuje , wrzucić 2 kostki serka topionego. Gotujemy tyle , żeby ser się roztopił. Na koniec blenderujemy wszystko na gładki krem. Do kremu dodać usmażone pulpety . Sosik z pulpetami wylewamy na 'gnocchi' i dekorujemy natka pietruszki

Różne smaki w kuchni
makowiec japoński z kremem 366

Powiało jesienią mi zachciało się konkretniejszego wypieku. Troszkę już zbrzydły mi galaretki i lekkie owocowe desery. Naszło mnie na makowiec. Ciężki, wilgotny, z dużą ilością kremu i polewą na wierzchu. Jako bazę wykorzystałam przepis na mój ulubiony makowiec japoński. Wyszło duże, podzielne ciasto. Można je dłużej przechowywać w lodówce, dzięki czemu starczyło nam na kilka dni do kawy.  *foremka(...)Wystudzić.  Budynie i cukier rozmieszać w połowie mleka i wlać na gotujące się pozostałe mleko. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem.  Na jeden placek makowy wyłożyć krem i przykryć  drugim blatem ciasta (najlepiej odwrócić do go góry nogami i delikatnie zdjąć papier). Masło wrzucić do rondelka i rozpuścić. Wsypać cukier puder i kakao, wymieszać. Na końcu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
25 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA DYNIĘ 152

ORZECHOWEGO. DROŻDŻOWE ŚLIMAKI Z DYNIĄ I MALINAMI. DROŻDŻÓWKI Z LUKREM! PLACUSZKI Z DYNI Z PIEKARNIKA ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z DYNI PODANA Z JARMUŻEM AMUR ZE SMAŻONĄ DYNIĄ CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM / PUMPKIN BREAD PUMPKIN SPICE LATTE BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM Z CYNAMONU BEZGLUTENOWE KLUSECZKI SZPINAKOWE Z DYNIOWĄ ZUPĄ! SPAGHETTI IDEALNE NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA(...)PIECZONĄ! TARTA Z DYNIĄ I ŁOSOSIEM! KOPYTKA Z DYNI! DYNIOWO- TWAROGOWE KLUSECZKI Z KORZENNYM SOSEM! BROWNIE Z DYNI DWUKOLOROWE! NAJSMACZNIEJSZE! GRYCZANE NALEŚNIKI. KURCZAK Z CUKINIĄ W SOSIE DYNIOWYM! ZUPA KREM Z DYNI Z GRZANKAMI! LASAGNE Z BAKŁAŻANEM I SOSEM Z DYNI! RISOTTO Z DYNIĄ I SZPINAKIEM! DŻEM Z DYNI, MANGO I CYTRYNY! NAJLEPSZY

SMYKWKUCHNI
Przepis #69 FIT torcik czekoladowo- orzchowy na pożegnanie wakacji 131

wsypujemy kakao a do drugiej masło orzechowe. Na talerzu/paterze układamy pierwszy blat tortu i smarujemy masą z kakao. Następnie układamy na nim 2/3 malin. Przykrywamy drugim krążkiem, którego smarujemy kremem orzechowym. Odrobinę kremu zostawiamy, aby posmarować boki.   W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę, którą smarujemy całe ciasto. Na wierzchu układamy pozostałe maliny. Mój tort udekorowałam jeszcze drobno posiekanymi orzechami nerkowca

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania