krem - 19817 przepisów (strona:509/1322)

Malinowa chmurka 1330

porcji: 20 kawałków (forma 20 cm x 30 cm) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej ½ kostka masła (100 g) 2 żółtka 1 opakowanie cukru waniliowego ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy; 400 ml śmietany kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 3 płaskie łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany Galaretka: 3 galaretki malinowe 600 g malin Beza : 2 białka(...)można wstawić ją do lodówki i od czasu do czasu wymieszać). Galaretkę przełożyć na kruche ciasto i wstawić do lodówki, aby całkowicie stężała. Krem: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Gdy śmietana będzie lekko sztywniała przesiać do niej cukier puder wymieszany z usztywniaczem. Zmniejszyć obroty miksera i stopniowo

KuchniaWeDwoje.pl
Kremowe lody śmietankowe z dwóch składników 162

Składniki na lody śmietankowe Kremowe lody śmietankowe 200 ml skondensowanego słodzonego mleka 500 ml śmietanki kremówki (36%) Schłodzoną śmietankę ubijacie na sztywno, po czym dodać do

Korniszonki
Deser z malinami i kremem z białej czekolady 105

przez kilka godzin. Do dekoracji używamy świeżych malin, poziomek i listków mięty. Tak naprawdę do tego deseru można użyć dostępnych, ulubionych owoców. Smacznego!   Artykuł Deser z malinami i kremem z białej czekolady pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Koktajl malinowy bez pestek 200

2 szklanki świeżych malin Koktajl malinowy bez pestek 2-3 łyżki płynnego miodu, syropu klonowego lub cukru (według uznania) Szklanka mleka Pół szklanki naturalnego jogurtu lub

Korniszonki
Krem brokułowo-cukiniowy 173

Gdyby przyszło nam urządzić plebiscyt na najbardziej uniwersalne warzywo, cukinia zdecydowanie znalazłaby się w jego czołówce. A pozycja obowiązkowa wśród sezonowych dań z cukinią? Zupa! Najlepiej krem z dodatkiem zielonych brokułów, pełen esencjonalnego smaku krótko gotowanych warzyw. To zdrowe, odżywcze, pełne wartości danie – do przygotowania w nieco ponad kwadrans. Składniki na 2 – 3 porcje: około 150 g różyczek brokuła(...)kostkę, wrzucić do zupy i gotować jeszcze 2 minuty. Zupę zdjąć z ognia, wyłowić liść laurowy i ziele angielskie, dodać natkę pietruszki i zblendować całość ręcznym blenderem na gładki krem. Dodać jogurt/śmietanę, doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą, podawać np. z kiełkami lub rzeżuchą. Zupa będzie świetnie smakować z pomidorowym chlebem na sodzie . Smacznego! Zapisz Zapisz

Even Better Food
Aromatyczna zupa krem pomidorowa 109

Bardzo aromatyczna zupa krem pomidorowa, a to za sprawą dużej ilości warzyw i ziół. Świeża bazylia i oregano są doskonałym dodatkiem do pomidorów. Do jej przygotowania wykorzystałam bazylię i oregano wprost z mojego ogródka. SKŁADNIKI 1,5 kg pomidorów 1 korzeń pietruszki 1/2 korzenia selera 2 marchewki 2 czerwone papryki 3 liście laurowe 3 ząbki czosnku 2 pełne garście liści(...)ogniu 40 minut, po czym dodać umyte liście bazylii i oregano. Gotować nadal do miękkości wszystkich warzyw. Wyciągnąć z garnka liście laurowe, po czym zblendować wszystkie warzywa na jednolity krem (najlepiej blenderem ręcznym). Następnie dodać koncentrat pomidorowy i doprawić solą i pieprzem do smaku. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Zupę nalewać do talerzy lub misek i udekorować natką pietruszki

Passions hobbies life
Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową 140

Ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaki na słodko 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100

Korniszonki
Zupa krem z groszku, cukinii i mleczka kokosowego 148

Zielono mi, a co póki lato trwa... Dzisiaj proponuję krem z zielonego groszku, cukinii z orientalną nutą mleczka kokosowego. Nielubiany przeze mnie groszek w tej postaci jest pyszny, a słodko-kwaśny smak jest tutaj idealny. Do zupy wykorzystałam mrożony groszek firmy Poltino , który idealnie nadaje się do przygotowania groszkowych zup kremów. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tort czekoladowy z truskawkami i brzoskwiniami 165

biszkopt (należy upiec dwa): 4 jajka 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 2/3 szklanki cukru 2 łyżki oleju szczypta soli Nasączenie: 2/3 szklanki naparu z mocnej słodkiej kawy Krem: syrop z brzoskwiń mleko 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2/3 szklanki drobnego cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 400 g masła puszka brzoskwiń w syropie(...)porcje. Do 2/3 masy dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i truskawki. Masę z owocami wyłożyć na pierwszy biszkopt i przykryć drugim biszkoptem, lekko dociskając. Wierzch i boki udekorować resztą kremu. Schłodzić. Przed podaniem udekorować truskawkami i plastrami brzoskwiń na brzegu tortu

Czerwień i błękit
Ciasto z kremem i pierniczkami 217

Kopernika” 🙂 #przepisnakopernika Składniki: ciasto: 1 tabliczka czekolady mlecznej 50 ml mleka 10 dkg mąki 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku … Czytaj dalej Ciasto z kremem i pierniczkami

czarrna od kuchni
CZEKOLADOWE ZABAGLIONE ZE ŚLIWOWICĄ 134

ręką czy choćby na zamówienie. Makarony, sałatki, calzone i inne specjały. Desery też mają smakowite. Wszyscy znamy tiramisu na wszelkie możliwe sposoby, panna cottę czy creme brulee. Crostata, kremy z dodatkiem likieru limoncello, panforte, amaretti... mogłabym wymieniać tak do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej.    Polska ciastem stoi (i mocnym alkoholem), Włochy uzupełniają deserami (i słodkimi likierami(...)metalowej misie, która swoją średnicą pasuje do któregoś z posiadanych garnków - przyda się, ponieważ będę ubijać żółtka w późniejszym etapie na parze. Żółtka ucieram z cukrem na biały, puszysty krem z widocznymi pęcherzykami powietrza.  Następnie dodaję startą czekoladę i łączę. W garnku zagotowuję wodę (tak, aby przykrywała dno, a nie dotykała swoim poziomem dna miski). Ustawiam na nim misę

W kuchni Karmel-itki
Genialna krucha tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami 181

wstawić ciasto i piec 15 min. Następnie wyjąć, usunąć papier i obciążenie i piec kolejne 5-7 min. do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Krem 250 g białej czekolady 450 g gładkiego, zmielonego, tłustego serka w temp. pokojowej truskawki Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić, tak aby była chłodna, ale wciąż płynna. Serek ubić krótko mikserem, wlewać stopniowo czekoladę(...)cały czas miksując. Truskawki umyć, obrać, pokroić w plasterki. Tartę wypełnić kremem i udekorować truskawkami. Schłodzić przed podaniem przez 3 godziny w lodówce. źródło: ciasto M. Roux

Słodkie inspiracje
Przepis #67 Bezglutenowa FIT rolada z kremem czekoladowym 151

Witajcie, dzisiejsza propozycja to bezglutenowa rolada z nadzieniem czekoladowym a raczej daktylowym kremem czekoladowym. Ciasto powstało na bazie mąki kukurydzianej (miałam obawy, czy zwinie się w rulon - jednak udało się bez problemu). Bez mleka i białego cukru. Lekka i puszysta:) Wykonana w formie o wymiarach 24 x 24 cm. Idealna do weekendowej herbatki:) Spróbujcie koniecznie;) Składniki  Ciasto(...)zwijamy (jeszcze ciepłe) ciasto w rulon na kształt rolady. Pozostawiamy do wystygnięcia. Daktyle odsączmy z wody. Dodajemy do nich kakao oraz banana. Całość blendujemy na jednolitą masę. Tak przygotowanym kremem przekładamy naszą roladę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i polewamy nią nasze ciasto. Wierzch dekorujemy siekanymi orzeszkami lub posypką. Ciasto jest bardzo delikatne w smaku. To świetna alternatywa dla tradycyjnych

Health-Fit-Life
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniową pianką 184

szklanki mąki pszennej 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na budyniową piankę: 5 białek ( z jajek wielkości L) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe do ciast i kremów Winiary (2 x 35 g) 1/4 szklanki oleju rzepakowego Pozostałe składniki: 1 puszka brzoskwiń w syropie (po odsączeniu ok. 470 g) cukier puder do dekoracji Żółtka dokładnie utrzeć z dwoma(...)Następnie stopniowo dodawać po jednej łyżce cukru cały czas miksując na najwyższych obrotach miksera. Otrzymana masa powinna być gładka i błyszcząca. Następnie stopniowo dodawać śmietankowe budynie co ciast i kremów Winiary, cały czas miksując. Na koniec cienką strużką wlać olej, dalej miksując. Bezowo-budyniową masę przełożyć na podpieczony spód. Brzoskwinie z puszki dokładnie odsączyć z zalewy na sitku i/lub papierowym

Zasmakuj Kuchni
Klasyczna Wu-Zetka (W-Z) 583

kakaową masą. Wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy na około 40 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Po przestudzeniu kroimy na dwa blaty. Krem: 250g miękkiego masła 2 cukry wanilinowe 130 g cukru pudru 3 szklanki kwaśnej śmietany w temperaturze pokojowej Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy kwaśną(...)śmietanę. Przygotowanym kremem przekładamy kakaowe ciasto. Polewa: 200g czekolady deserowej 1/4 szklanki kremówki lub mleka 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku i ciągle mieszając rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Gdy wszystkie składniki się połączą, polewamy ciasto przygotowaną polewą.   Moje dziecko również spontanicznie wyraziło zachwyt nad ciastem

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania