Biszkopt przełożony kremem z mascarpone to ciasto, które można urozmaicać na różne sposoby, dowolnymi dodatkami. W tym wypadku jedna warstwa kremu wzbogacona jest domowym dżemem truskawkowym i to on nadaje temu ciastu charakteru. Jest lekkie i takie uniwersalne- na każdą okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopty: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki(...)mąki łyżka kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na warstwę truskawkową: 250 g mascarpone 200 ml kremówki 30% galaretka truskawkowa słoiczek dżemu truskawkowego na krem: 250 g mascarpone 400 ml kremówki 30% opakowanie śnieżki dodatkowo: duża paczka herbatników 2 łyżki kakao Upiec biszkopty: białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier a później żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaśnieżną, które nawilżają skórę, podnoszą jej sprężystość i elastyczność. Już po jednym użyciu jestem bardzo z niej zadowolona. Robiąc poprzednio zakupy w sklepie z kosmetykami dostałam próbki odżywczego kremu na dzień firmy Vianek. Krem od razu krem urzekł mnie swoim zapachem oraz działaniem, dlatego postanowiłam go kupić. Już po kilku użyciach widzę efekty jego stosowania. Myślę(...)jest to świetny krem na dzień. Ostatnią już rzeczą jest olej krokoszowy, który kupiłam z myślą używania zamiast kremu na noc. Mam cerę mieszaną, skłonną do niewielkich wyprysków, dlatego szukałam czegoś co jednocześnie będzie nawilżać i działać antyseptycznie. Dodatkowo zaciekawiło mnie to, że podobno ten olej uszkadza mieszki włosowe, dzięki czemu hamuję porost włosów po depilacji
wegujemybake off”). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wysoki tort bezowy z lemon curd i granatem Składniki: Beza: 10 białek 500g cukru Krem: 750ml śmietanki kremówki 36% 260g lemon curd (link do przepisu: https://malacukierenka.pl/przepis-prosty-lemon-curd.html ) 3-4 łyżki likieru pomarańczowego skórka starta z 1-2 limonek pestki z 2 granatów(...)Bezy suszyć w temperaturze 110C na funkcji termoobieg przez około 2 godziny i 30-40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i bezy pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z pastą waniliową. Dodać lemon curd, wymieszać. Dodać likier pomarańczowy, wymieszać. 6. Największą bezę położyć na paterze. Na wierzch wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Posypać
Mała CukierenkaPIECZONE PĄCZKI Z KREMEM WAFELKOWYM Pączki zwykle są smażone na głębokim oleju. Ta wersja jest bardziej odchudzona, ponieważ pączki są pieczone, więc nie są nasiąknięte tłuszczem, a zatem zdrowsze. Puszyste i mięciutkie. Wierzch idealnie złoty. Posypane cukrem pudrem są na prawdę urocze. Pączki przygotowałam z oryginalnym kremem wafelkowym mlecznym. Palce lizać :) Takie pączki z pewnością poprawią humor. Zdjęcia wykonane(...)Ciasto: mąka 3 i 1/4 szklanki ciepłe mleko 250 ml. cukier puder 3 łyżki masło roztopione, ostudzone 3 łyżki drożdże suche 8 gram jajko 1 sztuka Krem: budyń śmietankowy z cukrem 1 opakowanie mleko 500 ml. wafelki Lusette o smaku mlecznym 3 sztuki ( http://lusette.pl/ ) Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ~~METODA~~ Ciasto Mąkę przesiać
Kuchnia Pauletteswyrabia, nie odstawia do wyrośnięcia, więc jak na ciasto z dodatkiem drożdży robi się je błyskawicznie. Jest miękkie i lekko sypkie, jak ciasto kruche, słodyczy głównie nadaje mu krem czekoladowy. 3 szklanki mąki pszennej szczypta soli 4 żółtka 200 g śmietany 18% 50 g drożdży świeżych 1/4 szklanki cukru 100 g masła około 1/2 szklanki kremu czekoladowego np nutelli(...)odpoczęło. Ciasto podzielić na pół i z każdej części rozwałkować koło o grubości około 3 mm. Krążek pociąć na 12 trójkąty, prowadząc zawsze nóż przez środek ciasta. Rozsmarować krem na całej powierzchni trójkąta i zwinąć zaczynając od szerszej części. Jeżeli chcemy, aby cały krem czekoladowy pozostał w środku rogalika to porcję kremu umieszczamy u jego podstawy. Układać rogaliki na blasze
https:KKuchniaMniamRadomianka to kakaowe ciasto podobne do klasycznego murzynka ale przełożone śmietankowym kremem na bazie albo kwaśnej śmietany albo zsiadłego mleka. Jogurt naturalny też świetnie pasuje i ja z braku odpowiedniej śmietany tak właśnie zrobiłam. Wyszło wyśmienicie. Składniki: na ciasto: 250 g mąki 250 g cukru pudru 100 g miękkiego masła 3 jaja 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mleka(...)łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy na krem: 200 g miękkiego masła 7 łyżek drobnego cukru szklanka kwaśnej śmietany, zsiadłego mleka, ewentualnie pół szklanki jogurtu naturalnego i pół szklanki śmietany 18% cukier waniliowy sok z cytryny polewa: 4 łyżki cukru łyżka wody łyżka śmietany 2 łyżki kakao 1/3 kostki masła wiórki kokosowe do posypania Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem
Pysznie & PięknieMangomisu czyli mango tiramisu – przepyszny deser z lekkim, puszystym kremem, biszkoptami nasączonymi w soku pomarańczowym i alkoholu. Do tego pyszne, aromatyczne mango, pychota! Deser orzeźwiający, delikatnie waniliowy, dla mnie wspaniały. Ładnie się prezentuje i wygląda jak ciasto. Do jego przygotowania proszę użyć dojrzałych owoców. Bardzo polecam… Inspiracja ze strony delicious.com. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)pomarańczy i likier. 3. Biszkopty maczamy w ponczu i układamy w tortownicy o średnicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia ( patrz FILM ). 4. Na pierwszą warstwę biszkoptów wykładamy 1/3 kremu i wyrównujemy. Na kremie układamy połowę plasterków mango. Na owoce znów kładziemy nasączone biszkopty, połowę kremu i resztę plasterków mango. Owoce przykrywamy ostatnią warstwą biszkoptów i pozostałym kremem ( patrz FILM ). Mango
Mała Cukierenkałyżeczka proszku do pieczenia Piana – 4 białka – 1/2 szklanki cukru – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – 150 g płatków migdałowych – 1 słoiczek powideł śliwkowych Krem – 250 g masła – 1/2 litra mleka – 2 żółtka – 2,5 łyżki mąki pszennej – 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej – 4 łyżki cukru – cukier waniliowy(...)połową płatków migdałowych po wierzchu. Mają powstać dwa takie same ciasta – kruche ciasto, powidła, piana, płatki migdałowe. – Piec w temp. 180 st.C przez 20-30 minut. Krem – Zagotować połowę mleka z cukrem i cukrem waniliowym. – W reszcie mleka roztrzepać żółtka i obie mąki. – Połączyć razem i ugotować budyń
To co kochamszczególności dzieciom się podoba. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 80 ml oleju 100 g mąki ziemniaczanej 220 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 6 żółtek 10 dag cukru 40 g mąki pszennej 450 ml mleka 220 g masła zapach waniliowy Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka dżemu truskawkowego wiórki kokosowe Wszystkie składniki powinny mieć(...)białości i puszystości. Dodać 50 ml mleka, mąkę i zapach. Zmiksować. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć i dodawać stopniowo budyń, aż powstanie gładki krem. Pierwszy blat ułożyć na tacy. Posmarować dżemem. Na dżem rozłożyć 3/4 kremu. W drugim blacie małą szklaneczką powycinać otworki i położyć na kremie. Blat z otworkami posmarować resztą kremu i posypać
Ewusiowe SmakiDziś podam Wam przepis na szybką , słodką przekąskę z ciasta francuskiego.Często mam tak ,że chętnie bym coś spałaszowała słodkiego,ale sama myśl o robieniu ciasta i kremu przyprawia mnie o całkowity zawrót głowy.Dlatego przygotowałam sobie Napoleonkę raz,dwa,trzy.Wsadzam gotowe ciasto do piekarnika ,a krem robię gotowy z proszku .Jednak kochani gdy mam czas i siły(...)gotowców z półki sklepowej.Myslę jednak ,że i Wam przyda się taki fajny przepis gdy nie macie pomysłu i sił na pieczenie.Zapraszam. 2 gotowe ciasta francuskie 2 kremy gotowe do napoleonek lub karpatki Cukier puder do posypania ********************************** Gotowe ciasto zostawiamy na stole do całkowitego rozmrażania.Ciasto układamy każde osobno na blaszce i pieczemy według przepisu na opakowaniu.Studzimy.Teraz przygotować krem też
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicukru pudru 1 łyżka miodu faceliowego Miody Wileńskich 250 g orzechów włoskich ale -raj 50 g orzechów włoskich zmielonych 1 łyżka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1,5 szkl mleka 1 budyń waniliowy z cukrem 2 łyżki cukru 250 g masła 0,5 szkl cukru pudru 2 łyżeczki e kstraktu waniliowe go 3 łyżeczki kakao(...)Blachę o wymiarach wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Masę orzechową równomiernie rozsmarować, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach aż blat się zrumieni. Krem budyniowy: Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem. W reszcie mleka rozmieszać budyń wlać do gotującego się mleka i mieszając zagotować. Gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą co zapobiegnie powstania
Ala piecze i gotujełyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt na górze: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 700 ml kremówki 36% 300 g mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru Poncz: 350 ml mocnego naparu z kawy 100 ml likieru kawowego Dodatkowo: 300-400 g okrągłych biszkoptów(...)minut. Można również upiec biszkopt z 8 jajek i przekroić tak by biszkopt na spodzie był grubszy od tego z góry. Poncz: Zimny napar z kawy wymieszać z likierem. Krem: Zimną kremówkę wlać do naczynia dodać mascarpone i zmiksować na sztywno. Pod koniec miksowania dodać cukier puder. Warstwy ciasta: Biszkopt z 6 jajek, nasączyć naparem, rozsmarować część kremu
Ala piecze i gotujeSłodkie, rozpływające się w ustach, z posmakiem orzechów eklerki z kremem czekoladowym. Gwarantuję na jednym się nie skończy. Ciasto parzone: 125 g margaryny 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka (L) Szczypta soli Krem czekoladowy: 600 ml mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 2 żółtka 230 g masła lub margaryny(...)cukierniczej możemy też ciasto rozprowadzić za pomocą łyżki. Z podanej porcji wyszło mi 10 eklerków (po złożeniu 5). Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180*C przez 20 minut. Krem czekoladowy: Do garnka wlewamy 1,5 szklanki mleka oraz dosypujemy cukier. W reszcie mleka mieszamy żółtka, mąki oraz kakao. Gdy mleko wrze dolewamy masę z kakao. Mieszamy do momentu powstania
VioletoweKucharzenietakże zastosować do odświeżania pięknego, wieczorowego makijażu. Ekstrakt jest wysokiej jakości, w 100% naturalnym produktem, który doskonale przygotowuje każdy rodzaj cery do dalszych etapów pielęgnacji. Pielęgnację kończymy łagodzącym kremem prebiotycznym. Jeden krem, który stosujemy na twarz, szyję, powieki, z powodzeniem zastępuje kremy na dzień, na noc, pod oczy i na powieki dla każdego rodzaju skóry. Dlaczego? Bo wszystko, co mieliśmy(...)dać skórze, już jej ofiarowaliśmy w postaci serum i kolagenu. Krem ma inne zadanie. Zabezpiecza skórę przed utratą cennych składników, które w nią wniknęły. Krem prebiotyczny nie zawiera ani grama kredy, jest stworzony na bazie masła shea z dodatkiem zmikronizowanego bursztynu. Szybko się wchłania, dlatego chętnie sięgają po niego kobiety, mężczyźni i dzieci. Oprócz kosmetyków do twarzy, firma Perfect Coll
W mojej kuchni