krem - 19817 przepisów (strona:182/1322)

Muffinki z kremem czekoladowym 142

zamiarze miał powstać tort z mocno czekoladowym kremem. Jednak po trzech próbach upieczenia biszkoptu, poddałam się. Pierwszy jaki wyciągnęłam z piekarnika przeraził mnie. Był twardy jak beton, mogłabym nim orzechy rozłupać albo połamać zęby. Kolejne próby przyniosły ubity, jajeczny placek, który nawet nie urósł o 1 mm. Podobno kiedy jest burza nie należy brać się za pieczenie biszkoptu. Szkoda(...)wtedy nie zanosiło się na nią, byłyby na co zrzucić winę ;) By jednak nie wyjadać samego kremu, przygotowałam muffinki. Połączenie idealne - puszyste babeczki przełożone masą czekoladową, przepędziły wspomnienia po nieudanym biszkopcie :)    Składniki (na 10 szt muffinek) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 kopiaste,łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki jogurt naturalnego 1/2 szklanki cukru

pink envelope
Trójplacek 357

musicie mi wierzyć na słowo, że te cztery warstwy ciasta mimo, iż oddzielnie pieczone powstają dość szybko. Ciasto kruche, orzechowe i kokosowe. Mieszanka smaków a wszystko przełożone pysznym, lekkim kremem maślano – budyniowym. Dla mnie poezja. Ciasto jest podzielne, na dużą blachę. Długo poleży a im bardziej sobą przesiąknie tym lepiej Bardzo polecam. Składniki na ciasto kruche: 300 g mąki(...)połączenia. Formę o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto orzechowe, wyrównujemy. Pieczemy około 20-25 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 5 żółtek 500 ml mleka 125 g cukru kryształu 2 łyżeczki cukru waniliowego 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła Żółtka rozcieramy z cukrem

Made By Mom And Son
Krem brokułowy 91

wykonywałam akurat ten krem z myślą o mojej półrocznej córeczce, dla której sama przygotowuję jedzenie, bo wiem wtedy dokładnie co w tym jest. na zdjęciu również prezentuje się jej miseczka. Ze względu na to, że moje dziecko jest za małe na kleksa ze śmietany, czy inne ozdoby, ten krem wygląda na zdjęciu może niezbyt rewelacyjnie, ale zapewniam, że jest smaczny(...)wrzątkiem i gotować 5 minut. Dodać brokuł, umyty i podzielony na różyczki. Dodać masło i gotować na małym ogniu 20 minut. Zdjąć garnek, dodać żółtka i zmiksować wszystko na krem. Przyprawić solą oraz pieprzem. Dla niemowląt: Jeden średni ziemniak, zalać wodą. Po 5 minutach dodać 3-4 różyczki brokułu. Dodać masło i gotować 20 minut. Dodać pół żółtka i zmiksować

dom-agi.pl
Cytrynowe babeczki 237

Krem: 0,5 szkl soku z cytryny 3 jajka 1 żółtko 0,5 szkl cukru 0,5 kostki masła 1 łyżeczka skórki cytrynowej Przygotowanie: sok cytrynowy, jajka i żółtko z cukrem mieszamy w miseczce. Dodajemy pocięte w kosteczki masło i skórkę cytrynową, mieszamy.  Ucieramy nad kąpielą wodną, czyli miskę z masą umieszczamy na rondelku z wodą gotującą się(...)delikatnie mieszając, podgrzewamy przez 10-15 minut, aż masa stanie się puszysta, jasnożółta i gęsta.  Zestawiamy miskę z ognia, studzimy, przecieramy przez sitko o drobnych oczkach i schłodzić krem w lodówce, aby pozbyć się z kremu drobinek ściętego białka. Babeczki: 3 jajka 1 żółtko 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Luźna Kuchnia
PROFITEROLKI Z KREMEM BANANOWYM I CZEKOLADĄ 256

Profiterolki to nic innego jak małe ptysie , najczęściej wypełnione po brzegi fantastycznym kremem. Idealne do popołudniowej kawy … Idealne jako deser na randkę … Idealne jako przekąska przed telewizorem w czasie nudy, czy też imprezowa przekąska. Dziś mam dla Was przepis na profiterolki z obłędnym bananowym kremem i czekoladą. Łatwe do zrobienia … Szybkie do zjedzenia … Spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO(...)PTYSIOWE: * woda – 150 ml * masło – 60 g * mąka pszenna – 85 g * jajko – 2 szt KREM BANANOWY : * śmietana 36% – 300 ml * banan – 1 szt * cukier puder – 3 łyżki * likier bananowy – 2 łyżki DODATKOWO: * mleczna czekolada SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Blachę smarujemy tłuszczem, skrapiamy po całości wodą. Piekarnik nagrzewamy do 200C. CIASTO: Do garnka wlewamy wodę

Ostra na Słodko
czarno-białe ciasto 149

pozostawić do całkowitego wystudzenia,przy otwartych drzwiczkach. W ten sposób usuwamy parę z ciasta , dzięki czemu biszkopt pozostaje idealnie równy. Upieczony biszkopt całkowicie wystudzić i przekroić na 3 blaty. Krem(...)gotujemy. Odstawiamy z ognia ,przykrywamy i odstawiamy do ostudzenia. Miękkie masło ucieramy  na puch. Cały czas miksując dodajemy  po  łyżce budyniu. Ucieramy ,aż do uzyskania gładkiego kremu

w mojej kuchni
Krem PRINCESSA kokosowa 625

Widać że kremy są bardzo lubiane przez Was więc dziś czas na premierę bardzo prostego kremu którego inspiracją jest wafelek princessa o smaku kokosowym. Ten smak zamykam właśnie w tym przepisie, na dodatek jest to PROzdrowotna wersja kremu więc będą tylko naturalne składniki. Musicie koniecznie zainwestować w mąkę kokosową i olej kokosowy. Razem z białą czekoladą i kremówką stworzą przepyszny(...)krem który na długo zapamiętacie!. Polecam na śniadanie jak również dla maluchów!  Na ok 350-400ml kremu Czas przygotowania: 10minut Składniki: 150g czekolady białej (im mniej słodka tym lepiej) 6-7 łyżeczek mąki kokosowej (jak nie macie blisko sklepu ze zdrową żywnością to tu chyba najtaniej jest  http://marketbio.pl/maka-kokosowa-bio-500-g-biolife.html ) 2 płaskie łyżeczki oleju kokosowego 200ml śmietanki

Kuchnia PROzdrowotna
Czekoladowe ciasto z czekoladowym kremem 196

wydaje się być pracochłonne, lecz tak nie jest. Jedynym utrudnieniem może być tylko upieczenie dwóch części ciasta, każdej osobno. tak jak myślałam ciasto wyszło wspaniałe.. Puszyste, z delikatnym kremem i baardzo czekoladowe.. Dokładnie takie jakie lubię :-) Do przepisu uzyłam tortownicy o średnicy 23 cm. Składniki na ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 2 szklanki drobnego cukru(...)stopni w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Jeżeli patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy, ciasto należy wyjąc z piekarnika. Składniki na krem czekoladowy: 230 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (granulki) 5 łyżek wody 2 duże jajka 1 łyżka rumu lub wódki 1 łyżka cukru 1 szklanka śmietany kremówki

Na słodko lub wytrawnie
Kakaowy torcik z kremem kajmakowym 174

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Zaległy przepis na wspaniały delikatny torcik z kremem. Tym razem przepis mój własny i przyznaję, że bardzo udany. Polecam. Kakaowe wilgotne ciasto z kremem kajakowym, oblane czekoladą dały wyśmienite połączenie. Przepis na tortownicę o średnicy 26cm: Składniki na ciasto(...)szklanki mąki 6 jajek 2 czubate łyżki kakao ½ szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru ½ łyżeczki olejku waniliowego. Składniki na krem: ½ puszki kajmaku 300 ml śmietany kremówki Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 1 szklanka cukru pudru Składniki na poncz: 1,5 szklanki wody 3 łyżki cukru pudru

Na słodko lub wytrawnie
Metrowiec w kratkę 1180

szklanki mąki 3 płaskie łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 4 jajka 8 łyżek ciepłej wody 8 łyżek oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem:3 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej sok z połowy cytryny 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki cukru 250 g miękkiego masła Polewa:200 g margaryny 1 szklanka cukru(...)przygotowujemy ciasto ciemne - z tym, że dodatkowo przed dosypaniem trochę mniejszej ilości mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dodajemy 3 łyżki kakao. Kiedy już oba ciasta wystygną należy przygotować krem do przełożenia. Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka wymieszać mikserem z mąką, sokiem z cytryny i ekstraktem waniliowym na gładką masę a następnie naszą mieszankę wlać

Świat Ciasta
Tiramisu pana Pawła 257

Składniki na krem:9 żółtek240 g cukru kryształu 750 g serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów kakao do dekoracji1/2 szklanki wody Składniki na poncz kawowy:250 ml espresso 60 ml amaretto 90 g cukruPonieważ sposób przygotowania tego tiramisu jest dla mnie innowacyjny, i niezwykle rzadko spotykany na innych blogach, pozwoliłam sobie na nazwanie go imieniem cukiernika, od którego pochodzi(...)dobrze przestygnąć po przygotowaniu. Do garnka wlewamy kawę espresso. Dodajemy cukier. Wszystko razem zagotowujemy, aż powstanie intensywnie kawowy syrop. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Dodajemy amaretto. Mieszamy.Teraz czas na krem. Do garnka wlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy cukier, zagotowujemy, aż powstanie gęsty syrop (po zagotowaniu gotujemy jeszcze syrop przez 1-1,5 minuty). Żółtka ubijamy w mikserze, stopniowo dolewamy gorący syrop

Świat Ciasta
Kakaowe muffinki z kremem kokosowym i czekoladą 136

Znów ogarnęło mnie muffinkowe szaleństwo! Czekoladowe … kakaowe …. śmietankowe … z truskawkami … i słodkim kremem – każde zajadam z wielką przyjemnością! Robi się je błyskawicznie … a cały ich urok polega na fajnym ozdobieniu!Dziś mam dla Was przepis na kakaowe przepysznym kokosowym kremem!Polecam! SKŁADNIKI:( na ok. 8 szt )MUFFINKI:- jajko – 1 szt.- cukier(...)polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ). Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do „suchego patyczka” ). Chwilę studzimy, ścinamy górę.  KREM: Mleko łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka.Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gdy kokosowe będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami.  Całość mieszamy bez przerwy, żeby

Ostra na Słodko
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 404

był tylko 1 : tort ma być „niewycudowany” … bez zbędnych ozdób … różyczek i wieży Eiffla ;)Postanowiłam połączyć klasyczny … niesamowicie puszysty czekoladowy biszkopt ( rzucany ) z delikatnym kremem na bazie serka mascarpone , kremówki , białej czekolady i malibu.Dla wzmocnienia efektu „rafaello” biszkopty nasączyłam niewielką ilości Baileysa!Zobaczcie jak wyszło!SKŁADNIKI:BISZKOPT CZEKOLADOWY – z przepisu na bloguMASA(...)tylko delikatnie kropimy po całości!Smarujemy warstwą kremu.Przykrywamy drugim blatem.Smarujemy warstwą kremu.Przykrywamy ostatnim blatem.Cały tort ( łącznie z bokami ) smarujemy resztą kremu.Ja na posmarowanie całości zostawiłam mniejszą ilość kremu , ponieważ tort musiałam transportować kilkanaście k. w upale.Wy jeśli przygotujecie go dla siebie w domu , śmiało możecie posmarować większą ilością.Obsypujemy dokładnie podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i kokosu.Zostawiamy

Ostra na Słodko
Krem serowy z suszonymi pomidorami 163

podany z ziołowymi naleśnikami.Aksamitny krem serowy z dodatkiem suszonych pomidorów przywodzących na myśl toskańskie słońce,podany z pachnącymi ziołami naleśnikami sprawia,że nasze kubki smakowe szaleją z zachwytu! Zupa jest niesamowicie sycąca!Niesamowicie aromatyczna , dzięki dodatkowi suszonych pomidorów!I niesamowicie smaczna , dzięki świetnie skomponowanym składnikom!   SKŁADNIKI:KREM:-serek topiony złoty ementaler – 300 g-czosnek – 2 ząbki-cebula(...)NALEŚNIKI:Mąkę miksujemy z mlekiem,jajkiem,solą i posiekanymi ziołami.Dodajemy olej i dokładnie mieszamy ( dodatek oleju sprawi,że nie trzeba już dodatkowo natłuszczać patelni).Smażymy średniej wielkości naleśniki.KREM :Cebulę i czosnek drobno siekamy.Podsmażamy na 2 łyżkach oleju smakowego.Dodajemy do gotującego się bulionu.Odstawiamy z ognia i dodajemy pokrojone serki topione.Mieszamy do momentu rozpuszczenia,a następnie miksujemy blenderem

Ostra na Słodko
TORT CZEKOLADOWY GANACHE Z FRUŻELINĄ Z CZARNEJ PORZECZKI 321

zupełnie spontanicznie … w nocy … a przepisy z książki były poniekąd pewną inspiracją i dały kopa do działania!____________________________________________________________________________________________Delikatne czekoladowe ciasto z chrupiącymi orzechami laskowymi … przełożone fantastycznym kremem z mlecznej czekolady i frużeliną z czarnej porzeczki, dla przełamania słodkich smaków.Ganache – czyli czekoladowa polewa jest dopełnieniem całości, która sprawia , że już po 1 kęsie każdy poczuje się(...)blaty.KREM CZEKOLADOWY:Śmietanę gotujemy z miodem , zdejmujemy z ognia.Dodajemy drobno posiekaną czekoladę i masło.CAŁOŚĆ:Tortownicę wykładamy folią spożywczą , wkładamy 1 blat.Smarujemy po całości frużeliną z czarnej porzeczki.Polewamy połową kremu czekoladowegoPrzykrywamy kolejnym blatem , smarujmy frużeliną , polewamy kremem.Przykrywamy ostatnim blatem, lekko dociskamy i wkładamy do lodówki conajmniej na 4 godziny.GANACHE:Śmietanę podgrzewamy prawie do wrzenia, a następnie zalewamy nią drobno posiekaną

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania