krem - 19817 przepisów (strona:184/1322)

Sernik cytrynowy z lemon curd 30

Sernik cytrynowy z lemon curd to podwójnie cytrynowa rozpusta. Niesamowicie kremowy, gęsty i treściwy sernik z dodatkiem soku z cytryn i najlepszy, słodko-kwaśny krem cytrynowy tworzą boski deser, którym przywołacie lato nawet w środku zimy. Pieczony sernik cytrynowy z lemon curd Przy serniku borówkowym przyznałam, że gdybym mogła wybrać tylko jedno ciasto, które miałabym jeść przez całe życie, byłby(...)słodko-kwaśne desery, to ten sernik cytrynowy z lemon curd jest właśnie dla Ciebie. Jest mocno cytrusowy, ale nie za kwaśny i ma idealną, aksamitną konsystencję. No i ten krem cytrynowy na górze… Nie sposób się w nim nie zakochać. Znajdziecie tu podwójną dawkę cytryny. W masie sernikowej pojawia się zarówno sok z cytryny, jak i skórka z cytryny

Na-talerzu.pl
Ciasto Pstrokatek – pyszny jogurtowiec z kremem i galaretką 27

Ciasto Pstrokatek to pyszny i kolorowy domowy wypiek, który można zaserwować na niedzielę czy na przyjazd gości. Składa się z mięciutkiego i puszystego ciasta jogurtowego z borówkami, aksamitnego kremu budyniowego i galaretki. Całość świetnie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej, wręcz rozpływa się w ustach. Zasmakuje zarówno małym, jak i dużym łasochom. Składniki na Ciasto Pstrokatek (blaszka(...)cukru (3/4 szklanki) 70 ml oleju rzepakowego 400 g jogurtu naturalnego gęstego (może też być grecki) płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody 250 g borówek   Krem budyniowy: 1 l mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 200 g masła ulubiony ekstrakt zapachowy (dałam pomarańczowy)   Galaretka: opakowanie galaretki truskawkowej

e-PrzepisyKulinarne
Deser matcha tiramisu w pucharkach 28

zainspirowałam się trochę i stworzyłam wersje tego deseru z herbatą. Matcha to sproszkowana zielona herbata, intensywna w smaku i przepięknie pachnie. W tym deserze świetnie przełamuje słodycz i delikatność kremu swoim wyraźnym smakiem i aromatem. Dla każdego konesera słodyczy, a także wielbiciela tiramisu, jest to mega smaczna i ciekawa propozycja. Składniki (na 4 porcje): około 12 podłużnych biszkoptów 250g mascarpone(...)ostygnięcia   Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy do chwili, aż stanie się puszysta, ale nie całkowicie sztywna. Na tym etapie dodajemy do niej mascarpone i miksujemy do połączenia w aksamitny krem. Odstawiamy na chwilę.   Biszkopty przekrawamy na pół. Układamy pierwszą warstwę – dwa kawałki biszkoptów zanurzamy w mieszance z matchy i układamy warstwę na dnie kieliszków, salaterek, miseczek, w których

Smaczna Strona
Ciasto marchewkowe z orzechami. 21

Wtedy ciasto smakuje najlepiej. Marchewkę dodajemy do suchych składników jednocześnie ze składnikami mokrymi. Ciasto rośnie z lekką górką, jednak po odwróceniu do góry nogami, wypłaszcza się. Najlepiej smakuje z kremem serowo – maślanym . Ciasto marchewkowe można posmarować tylko od góry, tak jak w moim przypadku, lub przekroić na dwa blaty i wypełnić kremem. Krem maślano – serowy Przepis na krem(...)ciasto jest już gotowe. Po upieczeniu, ciasto studzimy, wyjmujemy z formy. Odwracamy do góry nogami i zostawiamy na ok 15 min. Następnie odwracamy i dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam, kremu maślanego z serkiem śniadaniowym. Przepis znajdziesz na smartbake.pl . Notes Do ciasta marchewkowego oprócz orzechów można dodać bakalie, kandyzowane owoce. Smakuje doskonale zarówno z orzechami włoskimi, laskowymi jak i pistacjami. Jeśli

SmartBake.pl
Ciasto Przyjemniaczek – efektowny wypiek na każdą okazję 55

Ciasto Przyjemniaczek to bardzo smaczny i efektowny wypiek, w którym idealnie równoważą się smaki słodkiego kremu kajmakowego i kwaśnych owoców. Świetnie sprawdzi się na wszystkie większe i mniejsze okazje, gdyż nie tylko przepysznie smakuje, ale również bardzo ładnie wygląda. To prawda, że wymaga nieco pracy, ale nie jest jakoś szczególnie skomplikowane i tak naprawdę szybko się robi. Wystarczy upiec biszkopt(...)owocowa: 400 g porzeczki czerwonej (mogą też być inne owoce np. maliny, jagody czy wiśnie świeże lub mrożone) 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki wody   Krem kajmakowy: 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 200 g masy krówkowej kajmak (pół puszki)   Na wierzch: 200 g masy krówkowej kajmak garść migdałów około

e-PrzepisyKulinarne
HIT💜💙💙 Obłędne i efektowne ciasto JAGÓDKA -z jagodami i kremem śmietankowym +FILM 💜💜💜 41

Cześć Kochani, dziś chcę Was zaprosić na HIT-obłędnie pyszne ciasto z jagodami i kremem :) Ciasto Jagódka :) Nie dość, że pięknie wygląda to jeszcze cudownie smakuje. Jest bardzo łatwe i na każdym zrobi wrażenie.  Tradycyjnie zapraszam na film z przygotowaniem ciasta krok po kroku  SKŁADNIKI *blaszka ok 25x35cm Używam szklanki 250ml  CIASTO KAKAOWE baza -3/4 szkl(...)masa dokładnie wyłynęła do otworów i odkładamy do lodówki na ok 1 godzinę do stężenia. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu (krem można usztywnić żelatyną 1 łyżka 75ml wrzątku) Krem wykładamy na masę jagodową,  wyrównujemy i posypujemy okruszkami ciasta dociskamy lekko  Wstawiamy do lodówki na kilka godzin i gotowe :) Ciasto jest

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort czekoladowy z masą czekoladową 69

słodkiego deseru przygotowana własnoręcznie. Urodziny dzieci, dzień matki, czy dzień babcie to tylko kilka z nielicznych dni, kiedy tort czekoladowy z masą czekoladową będzie idealną propozycją. Przygotowanie tortu z kremem czekoladowym nie jest takie trudne, wystarczy odrobina pracy i będziemy mieli pewność, że nasze ciasto jest przygotowane tylko z naturalnych składników, bez ulepszaczy i sztucznych składników. Dlaczego warto przygotować domowy(...)mleka 3 jajka 5 łyżek kakao 1 łyżka sody 2 łyżki rumu 1 łyżka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 200g gorzkiej czekolady 150g mąki Składniki na krem 2 puszki masy kajmakowej 100g gorzkiej czekolady Składniki na polewę czekoladową 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietany 30% W tym wypadku wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Tort czekoladowy z masą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort orzechowy z rabarbarem i jogurtem greckim 50

miejsce znajduje. Przecież to maj :) Biszkopt jak puch, masy delikatne, bo z jogurtem.  Jabłuszko z rabarbarem to idealny duet zarówno dla orzechowego biszkopta jak i delikatnie korzennego, ciastkowego kremu wkręconego w jedną z warstw masy.  Polecam na wiosenne okazje, których z całą pewnością  nie zabraknie przez najbliższe, oby ciepłe tygodnie. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy(...)smaku Masa śmietanowo - jogurtowa 150 gram mleka zagęszczonego, słodzonego z tubki 300 ml śmietanki 30% 400 gram kremowego jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 50 gram mlecznej czekolady Słoik kremu ciasteczkowego ( np. Lotus lub Speculoos ) 2 płaskie łyżki żelatyny Poncz: 1 cytryna 1/2 szklanki przegotowanej wody 1 łyżka cukru Wykonanie: Zaczynamy od galaretki owocowej : Wkładka jabłkowa : Pokrojone w kosteczkę

Kronika Piekarnika
Tort makowy z jabłkiem, cynamonem i kremem korzennym 52

Obroni się.  Makowy biszkopt nasączony cytrynowym ponczem  smakował nawet tym, którzy maku unikają. Karmelowa wkładka i delikatna masa winno - słodka z jabłek. Wszystkie te dobroci otulone śmietanowym kremem  sprawiającym wrażenie lekkości przyjemnej i niegroźnej :) Nie wspomnę przewrotnie, że dla jednego z tych kawałeczków  chętnie raz jeszcze wbiłabym się w białą bluzkę.  Może dlatego(...)maku mielonego Masa cynamonowa: 250 gram mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30 % 1 pełna łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu Masa ciasteczkowa: 4 łyżki przygotowanej masy cynamonowej 3 łyżki kremu ciasteczkowego ( może być Lotus, Speculoos ) Polewa:   100 gram mlecznej czekolady 2 łyżki kremu ciasteczkowego  Żelka jabłkowa: 1 duże jabłko 1/2 słoiczka dżemu jabłkowego 1 łyżka żelatyny rozpuszczona

Kronika Piekarnika
Heaven 38

pyszny, że przeniesie Cię mój drogi czytelniku w obłoki błękitnego nieba. Oczywiście przy dźwiękach i słowach Depeche Mode, ale inna muzyka, też nie zaszkodzi 😉 Niby proste połączenie galaretki i kremu z mascarpone, ale właśnie prostota Nieba sprawia że jest tak wyjątkowy. Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego z moim Niebem przy dźwiękach Depeche Mode(...)wyprzedzeniem, najlepiej wieczorem. Po pierwsze w trzech różnych pojemnikach przygotuj trzy kolory galaretki według instrukcji na opakowaniu i schowaj, właśnie na noc do lodówki. Po drugie dnia drugiego stwórz krem. W tym celu mascarpone ubij z cukrem, przy pomocy robota kuchennego. Następnie wlewając powoli śmietanę, ubijaj krem dalej, aż będzie jedwabiście kremowy. Pamiętaj, że do kremu możesz dodać mój drogi

RafalCook
Fit napoleonka z kremem jaglanym 74

niej kotlety. Na kolację proponuję wegetariański pasztet z kaszą jaglaną lub paprykarz, który dobrze znają uczestnicy moich warsztatów kulinarnych, a na deser kremowy budyń jaglany lub napoleonkę z kremem z kaszy jaglanej. Żeby było jeszcze bardziej zdrowo, zamiast cukru do kremu użyłam ksylitol,  czyli cukier brzozowy.  Jest słodszy niż tradycyjny cukier, mniej kaloryczny oraz ma niższy indeks glikemiczny(...)będzie miękka i wchłonie cały płyn. W razie konieczności dodajemy odrobinę wody. Jeszcze ciepłą kaszę przekładamy do blendera, dodajemy ksylitol (lub inną substancję słodzącą) i miksujemy na idealnie gładki krem przypominający budyń. Formę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy połowę herbatników. Na ciastka wykładamy przygotowany krem jaglany, przykrywamy go resztą herbatników. Wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin

Smakowity Blog Kulinarny
Crème brûlée 51

żółtek, uwieńczony skarmelizowaną cukrową skorupką. Deser ten pochodzi z kuchni francuskiej , gdzie dosłownie oznacza przypaloną śmietankę Crème brûlée podawany jest mocno schłodzony, z kolei cukrowa skorupka i wierzch kremu powinna być lekko ciepłe od karmelizowania cukru. Tradycyjnie dodawana jest do niego wanilia, ale możecie spotkać się również z dodatkiem czekolady lub owoców. Pierwsze zapiski dotyczące crème brûlée pochodzą(...)kokilek / ramekinów (średnica 9 cm) wylewamy po 100 ml masy i pieczemy około 50-60 minut . Środek powinien być galaretkowaty, a wierzch nie powinien się zarumienić. Upieczony krem studzimy i przekładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny (najlepiej na noc). Przed podaniem wierzch kremu przecieramy papierowym ręcznikiem jeśli zgromadziły się na nim kropelki wody. Następnie wierzch każdego kremu posypujemy

WegePrzepis

Proponowane wyszukiwania