krem - 19817 przepisów (strona:195/1322)

Tort kokosowo- ananasowy, niskowęglowodanowy, bezglutenowy z kremem z fasoli. 176

Tort kokosowo - ananasowy to istne szaleństwo. Bez wyrzutów sumienia możemy pozwolić sobie na taki kawałek. Bez cukru, bez mąki a krem zrobiony jest na bazie fasoli. Szczególnie polecany dla osób, które unikają cukru. Łatwy w przygotowaniu, jedynie trzeba poczekać aż biszkopt wystygnie. Najlepiej przygotowanie takiego tortu rozłożyć sobie na 2 dni. W pierwszym upiec ciasto, w drugim przełożyć kremem(...)ozdobić. Składniki na biszkopt (mała blaszka) 150g oleju kokosowego 3 jajka 150g stewii 100g wiórków kokosowych 50g orzechów włoskich Składniki na krem: 250g fasoli cannellini 4 łyżki stewii 80g wiórków kokosowych Dodatkowo: połowa świeżego ananasa Sposób przygotowania: Białka ubij na puszysta masę razem ze słodzikiem. Orzechy włoskie oraz wiórki kokosowe zmiksuj mikserem lub w młynku. Mikserem wymieszaj z żółtkami oraz

wysmienity
Ciasto "Nocka" 229

25x35) Ciasto biszkoptowe: 3 jajka 3 łyżki cukru 1 i  1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 litr śmietanki kremówki 30% 5-6 łyżki cukru pudru 5-6 łyżki kakao 5 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody Warstwa galaretkowa: 4 opakowania galaretki o smaku czarnej(...)samych naczyń np. słoików, na równą ilość. Trzeba pilnować, aby za bardzo nie stężała. Powinna mieć taką konsystencję, aby była lekko gęsta, ale mogła się wylać i rozprowadzić. Przygotowanie kremu: Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 5 minut, aby napęczniała. Następnie dolewamy jak najmniejszą ilość wrzątku (około 1/4 szklanki) i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Jeśli nie chce się rozpuścić

talerz przyjemności
Ciasto czekoladowo – miętowe 304

można zjeść ich więcej Ale wracając do smaku, czekolada z miętą jest naprawdę fantastyczna. Dlatego bardzo ucieszyłam się kiedy znalazłam ciacho w których dominują właśnie te smaki. Głównym składnikiem kremu jest właśnie rozpuszczona czekolada z nadzieniem miętowym oraz cytrynowa galaretka. Samo przygotowanie ciasta jest szybkie, ale czekałam wieki, aż galaretka zacznie zastygać i ciągle odrywałam się od innych czynności, żeby(...)ciasto mnie zawiodło. Coś mi tam zdecydowanie nie pasowało (zresztą mąż też nie był zachwycony). Trochę nie współgrał ze sobą smak słodkiej cytrynowej galaretki z miętową czekoladą, przez co krem wydawał mi się po prostu „dziwny”. Zapewne jest to kwestia smaku, ale ja ciasta nie powtórzę i zostanę przy czekoladkach z miętowym nadzieniem Składniki na blaszkę

Relaxtime
Tort Leśny mech z mascarpone, truskawki i poziomki. 150

Składniki: 400 g szpinaku 250 g ksylitolu Kłos -Pol 3 jajka niepełna szklanka oleju 300 g mąki tortowej typ 500 Kłos-Pol 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki ksylitolu Kłos Pol poziomki 3 garście     Truskawki w żelu: 300 g truskawek 30 g wody 30 g cukru 5 g skrobi(...)papierem do pieczenia( tylko spód). Piekłam koło 40 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu i wystudzeniu przekroiłam go na dwa blaty, a górę ścięłam( skruszyłam w palcach, miałam gotowy mech). Krem: Śmietanę ubiłam z ksylitolem i dodałam serek mascarpone. Krem przełożyłam( połowę) na blat biszkopta.  Na krem wyłożyłam truskawki w żelu i przykryłam biszkoptem. Resztą kremu wysmarowałam górę

Różowa kuchnia
OBŁĘDNY TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM O SMAKU AJERKONIAKU I WAFELKÓW LUSETTE 336

OBŁĘDNY TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM O SMAKU AJERKONIAKU I WAFELKÓW LUSETTE Ten tort je się oczami! Uwielbiam takie torty jak ten, jest on przygotowany nie na biszkopcie, ale na przepysznym wilgotnym i mocno czekoladowym cieście, którego smak wprowadza mnie od razu w dużo lepszy humor. Delikatny, lekko kremowy krem o smaku ajerkoniaku, przełamany chrupiącymi kawałeczkami wafelków mocno czekoladowych Lusette. Całość(...)osobnej misce i połącz z pozostałymi składnikami. Ciasto przelewamy do małej i wysokiej tortownicy. Pieczemy godzinę w temp 175 stopni C. Grzanie: dół + termoobieg. Ciasto studzimy całkowicie. KREM   SKŁADNIKI: - 150 g miękkiego masła - 300 g cukru pudru - 2 łyżki mleka w proszku - 2 łyżki serka mascarpone - 75 g ajerkoniaku - 2 wafelki Lusette smak czekoladowy - 1 wafelek Lusette

SMYKWKUCHNI
Krem śniadaniowy z batata, chia i rokitnika 124

Pomysł na ten krem z batata zrodził się z przypadku. W domu były dwa bataty, które miałam gotować do dziecięcej zupki (przy następnym gotowaniu też ją pokażę, pyszna!). Wykorzystałam do niej połowę, więc przyszło mi na myśl, by z resztą poeksperymentować... I muszę przyznać, że warto było kombinować, bo ten krem (niczym dżem) wyszedł pyszny i cała porcja poszła jednego(...)naleśnikami, resztę z bułką. Jest bardzo uniwersalny i to, do czego go wykorzystamy zależy wyłącznie od naszego pomysłu i wyobraźni. Lubisz bataty ? Jeśli tak, to polecam Ci ten krem! Ja lubię bardzo! :) Najbardziej kremowe zupy z ich znaczącym udziałem, ale też niedawno na kolację spróbowałam smażyć batatowe placki i... już je uwielbiam :) jedyne, co mi się w batatach nie podoba

Kolorowy Przepisownik
Karmelowe LOVE 278

Dzisiaj ciasto dla prawdziwych łasuchów, pełne słodkich dodatków. Biszkopt kakaowy przełożony jest kremem czekoladowym i krówkowym, a pomiędzy nimi mamy jeszcze warstwy herbatników. Wierzch zdobi bita śmietana posypana czekoladą. Ciasto słodkie i sycące, obłędnie pyszne. Składniki: Ciasto: 6 jajek – osobno żółtka i białka 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa(...)pokojowej 1 puszka mleko skondensowanego wcześniej ugotowanego. Mleko gotujemy 3 godziny na wolnym ogniu i czekamy aż wystygnie. Oczywiście możemy użyć gotowej, ale ta przygotowana samodzielnie jest dużo smaczniejsza. Krem czekoladowy (składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 1 mały słoik kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam nutelli) – około 230-250g 200g serka waniliowego homogenizowanego (możemy zastąpić serkiem mascarpone) 50g masła

Kocham Czekoladę
Torcik marchewkowy 96

łyżeczki soda oczyszczona – ½ łyżeczki cynamon – 1 łyżeczka jajka – 4 szt sól – szczypta cukier – 2 szkl margaryna stopiona – 250 g marchew starta – 2 szklanki tłuszcz do formy bułka tarta KREM: serek mascarpone - 400 g masło - 250 g cukier puder - 4 łyżki kakao - 2 łyżki CIASTO: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wlewać przestudzony tłuszcz i wsypywać produkty suche wcześniej(...)Formę keksową smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką, przekładamy do niej ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180stC przez 60 minut. Po całkowitym wystygnięciu ciasto przekroić na 3 części. KREM: Masło miękkie zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek macarpone i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i dobrze mieszamy. Kremem brązowym

Camilla w kuchni
Biedronka 141

wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę, wyrównać, piec w 170 stopniach przez ok 30-40 minut, do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty. Krem budyniowy: 6 żółtek 100 g cukru 40 g mąki tortowej 450 ml mleka kilka kropel zapachu waniliowego 250 g miękkiego masła Żółtka i cukier utrzeć do   białości. Dodać 50 ml mleka, mąkę(...)wanilię i zmiksować. Pozostałą część mleka zagotować. Na wrzące mleko wlać masę jajeczną i gotować, mieszając często, jak budyń, do zgęstnienia. Gotowy krem przykryć folią spożywczą i wystudzić. Masło przełożyć do miski i utrzeć do otrzymania kremowej konsystencji. Dodawać budyń, łyżka po łyżce, miksując po każdym dodaniu. Dodatkowo: 220 g dżemu truskawkowego np. 100% 2 galaretki truskawkowe, rozpuszczone

kulinarnyswiatdomi
Gofry z kremem pistacjowym 251

Dziś wyjątkowy przepis, nie dość że w roli głównej moje ukochane gofry, na które zdradzę Wam mój sprawdzony przepis - to jeszcze do tego cudowny, wyśmienity i przepyszny krem pistacjowy - połączenie niebiańskie, godne najwyższej formy uznania. Na bank je pokochacie! Gdy dodacie do tych cudowności jeszcze dobrej jakości syrop - polecam syrop z pigwy, lekko cierpki - świetnie pasuje! Stworzycie danie iście(...)szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki stołowe drobnego cukru 1/3 szklanki oleju Składniki (na dodatki): 1 opakowanie serka mascarpone 3 łyżki stołowe kremu pistacjowego syrop - polecam syrop z pigwy kilka pistacji Wykonanie: Rozgrzej gofrownicę. Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę. Dodaj do niej ubite

Garniec Magalie
KREM Z KUKURYDZY Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM 133

Błyskawiczna zupa. Jedyne co musimy mieć to wcześniej przygotowany bulion lub możemy użyć gotowego. Maksymalny czas jaki zajmie nam przygotowanie tej zupy to 30 minut! Słodki krem z kukurydzy z ostrą nutą papryczki chili oraz dodatkiem papryki i kurczaka smakuje wyśmienicie. Jak dla mnie jest to krem z kukurydzy o smaku paprykowym 😉Spróbujecie?  Składniki: 450 g kukurydzy mrożonej(...)warzywnego 1/2 papryczki chili 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej sól, pieprz Wykonanie: Bulion podgrzewamy i wrzucamy do niego kukurydzę. Zagotowujemy, a następnie gotujemy około 10 minut. Blendujemy na gładki krem. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w większą kostkę. Papryczkę chili myjemy i kroimy na bardzo drobne kawałeczki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Tort 136

Mój pomysł na tort z trzema różnymi kremami. Smaki kremów idealnie się uzupełniają. Tort jest lekko słodki. Składniki: ciasto: 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej masa 1: 300 ml mleka 1 budyń waniliowy w proszku 100 g masła 2 łyżki cukru masa: 1 szkl śmietanki 30% 1 łyżka cukru 1 op. bitej śmietany w proszku masa czekoladowa(...)wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch. Dodajemy do łyżce zimnego budyniu cały czas ucierając. Do tortownicy w której piekł się biszkopt wkładamy 1 blat ciasta, wykładamy krem budyniowy, wyrównujemy i układamy na kremie 2 blat ciasta lekko dociskając. Wstawiamy ciasto do lodówki. Masa 2: Zimną śmietankę ubijamy na sztywną masę z cukrem, na koniec wsypujemy śmietankę w proszku

słodkie i nie tylko historie kulinarne
biszkopt z mascarpone 139

Biszkopt przełożony kremem z mascarpone to ciasto, które można urozmaicać na różne sposoby, dowolnymi dodatkami. W tym wypadku jedna warstwa kremu wzbogacona jest domowym dżemem truskawkowym i to on nadaje temu ciastu charakteru. Jest lekkie i takie uniwersalne- na każdą okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopty: 6 jajek  1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki(...)mąki łyżka kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na warstwę truskawkową: 250 g mascarpone 200 ml kremówki 30% galaretka truskawkowa słoiczek dżemu truskawkowego na krem: 250 g mascarpone 400 ml kremówki 30% opakowanie śnieżki dodatkowo: duża paczka herbatników 2 łyżki kakao Upiec biszkopty: białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier  a później żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
HAUL KOSMETYCZNY - Wegańska pielęgnacja 163

śnieżną, które nawilżają skórę, podnoszą jej sprężystość i elastyczność. Już po jednym użyciu jestem bardzo z niej zadowolona.  Robiąc poprzednio zakupy w sklepie z kosmetykami dostałam próbki odżywczego kremu na dzień firmy Vianek. Krem od razu krem urzekł mnie swoim zapachem oraz działaniem, dlatego postanowiłam go kupić. Już po kilku użyciach widzę efekty jego stosowania. Myślę(...)jest to świetny krem na dzień.   Ostatnią już rzeczą jest olej krokoszowy, który kupiłam z myślą używania zamiast kremu na noc.  Mam cerę mieszaną, skłonną do niewielkich wyprysków, dlatego szukałam czegoś co jednocześnie będzie nawilżać i działać antyseptycznie. Dodatkowo zaciekawiło mnie to, że podobno ten olej  uszkadza mieszki włosowe, dzięki czemu hamuję porost włosów po depilacji

wegujemy
Wysoki tort bezowy z lemon curd i granatem 145

bake off”). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wysoki tort bezowy z lemon curd i granatem Składniki: Beza: 10 białek 500g cukru Krem: 750ml śmietanki kremówki 36% 260g lemon curd (link do przepisu: https://malacukierenka.pl/przepis-prosty-lemon-curd.html ) 3-4 łyżki likieru pomarańczowego skórka starta z 1-2 limonek pestki z 2 granatów(...)Bezy suszyć w temperaturze 110C na funkcji termoobieg przez około 2 godziny i 30-40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i bezy pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z pastą waniliową. Dodać lemon curd, wymieszać. Dodać likier pomarańczowy, wymieszać. 6. Największą bezę położyć na paterze. Na wierzch wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Posypać

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania