krem z pomidorów - 1437 przepisów (strona:53/96)

Lawendowa jaglanella z kaszy jaglanej z jaglaną czekoladą i jagodami 258

aglanella to aksamitny krem z kaszy jaglanej do podania na ciepło lub zimno z dowolnymi dodatkami, na słodko lub w wersji wytrawnej.  Znakomity deser i/lub śniadanie ze świeżymi lub suszonymi owocami, orzechami, ziołami lub jadalnymi kwiatami - zdrowa alternatywa dla nutelli. Wyśmienita przystawka z suszonymi pomidorami lub wędzonym łososiem. Z chłodzącymi dodatkami (np. miętą) przyniesie przyjemne orzeźwienie w upalne(...)dwie części.  Połowę mleka kokosowego zagotować z miętą i lawendą, wystudzić pod przykryciem. Usunąć gałązki, dodać po jednej części orzechów, daktyli i połowę kaszy. Zmiksować na gładki krem (ok. 10-15 minut przy pomocy robota). Jeśli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję dodać trochę wody, w której moczyły się orzechy.  Do kremu dodać jagody, wymieszać łyżką, rozlać do pucharków

SzczyptaSmaQ
Krem pomidorowy z musem awokado / Tomato cream with avocado mousse 152

smaż na dużym ogniu około 4 minut, aż zaczną się przypalać. Dodaj pokrojone pomidory i 1 szklankę wody. Posłódź i posól. Przykryj garnek i gotuj 30 minut. Do zupy dodaj listki bazylii i pieprz do smaku, gotuj jeszcze 5 minut. Zdejmij z ognia i zblenduj na krem. Możesz przetrzeć zupę przez sito, ale nie jest to konieczne. Dojrzałe awokado rozdrobnij

Delicious Place
Wegańska pomidorowa 156

tarce na grubych oczkach.  Do garnka wrzucamy starte warzywa, czosnek, puszkę pomidorów, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotujemy wszystko do miękkości i blendujemy. Jeżeli zupa jest za gęsta, dodajemy szklankę wody i jeszcze raz zagotowujemy. Podajemy z makaronem bez jajecznym, ryżem lub samą jako zupę krem. Można także posypać koperkiem. Smacznego

Dominacja smaku
76 przepisów na jesienne obiady 159

Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową Zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa krem z kukurydzy z czarnuszką Zupa z żółtą fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
zupa krem z papryki 192

składniki: 1000 ml bulionu 100 g papryki czerwonej 150 g pomidorów 30 g cebuli 1 serek topiony kremowy 20 g kaszy jaglanej 200 ml śmietany sól

Domowy Smak Jedzenia
Dyniowe bułeczki pełnoziarniste 154

nawet dodatek do koktajli. Z pewnością pojawi się u mnie klasyczny krem z dyni, który jest chyba najpopularniejszym sposobem na wykorzystanie tego warzywa. Tym razem miałam jednak ochotę na coś nowego. Padło więc na wytrawne bułeczki dyniowe. Jako bazę wykorzystałam przepis na bułeczki z suszonymi pomidorami , które niedawno piekłam. Są bardzo szybkie i łatwe w wykonaniu.  Bułeczki wyszły miękkie

HealthyCreations
Krem pomidorowy z soczewicą 149

garnka i zagotować, dodać pokrojona cebule i marchewkę oraz soczewicę. Sparzone pomidory obrać ze skórki, wykroić zgrubienia po ogonku i pokroić na mniejsze kawałki. Także wrzucić do garnka. Całość gotować aż soczewica i marchewka będą miękkie. Potem garnek zestawić z ognia a zawartość zmiksować na krem. Do smaku doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotową zupę podałam z kleksem gęstej

Monia miesza i gotuje
Zupa paprykowo-pomidorowa z pesto i orzechami włoskimi 188

pokrojoną w piórka cebulę, rozmaryn i tymianek. Podsmażaj około 2 minut. Dodaj pomidory, czosnek , daktyle i paprykę. Wlej gorąca wodę, dosmacz solą, skórką z cytryny i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną. Do zupy dodaj kilka listków bazylii następnie zmiksuj blenderem, na krem. Jeśli zupa wyda Ci się za gęsta, możesz oddać wody. Teraz robimy pesto

Z Kuchni Do Kuchni
Gorrrrąco jak w Meksyku! PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI. 249

syberyjskie to małe piwo. Kto ma ochotę na porządną rozgrzewkę? PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI. /źródło: przepis autorski;  inspiracja:kuchnia meksykańska;/ 4 porcje czas przygotowania: 30 minut  (plus przygotowanie papryki: ok. 40 minut) 5 czerwonych dużych papryk 500ml bulionu warzywnego 2 papryczki chili 2 puszki pomidorów bez skóry wraz z zalewą 2 ząbki czosnku 2 duże cebule

W kuchni Karmel-itki
Zupa dyniowo - pomidorowa z fasolką szparagową 220

Taka pyszna zupa dziś na stole mym wylądowała. Dzielę się przepisem aby i na Waszym stole zagościła. Aromatyczna, połączenie dyniowego kremu i pomidorówki, polecam. Dodatek fasolki

Moje Małe Czarowanie
Zupa z soczewicą i suszonymi pomidorami 218

Mrozy wróciły, więc mam dla Was kolejną rozgrzewającą i sycącą zupę :) 3-4 porcje: łyżka masła klarowanego puszka drobno siekanych pomidorów bez skórki (passaty pomidorowej, im

Mienta blog
Konkurs z Hendi.pl Pierś z kurczaka sous-vide na grillowanej cukini podana z pianką z pomidorów 260

Produkty Potrzebne; Pierś z kurczaka- około 150 gram sok z pomarańczy- łyżeczka rozmaryn- gałązka krem balsamiczny - kilka kropel do smaku i dekoracji cukinia- 1 sztuka 

pichciszto
Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów 223

kakao, a w pewnych przypadkach nawet ziemniaki, pomidory, paprykę itp. Ale jest ciasto czekoladowe, które się mieści nawet w tak restrykcyjnej diecie ! Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów – bezglutenowe, bez zbóż, bez nabiału, bez jajek, bez orzechów, bez czekolady i kakao: banany – dojrzałe, 3 duże albo 4 małe krem kokosowy – ½ szklanki (160 g) mąka kokosowa(...)raczej wiąże się z salicylanami, których kokos ma dużo. Produkt nazywany w Polsce mąką ziemniaczaną jest tak naprawdę czystą skrobią ziemniaczaną i nawet osoby unikające roślin psiankowatych (ziemniaki, pomidory, papryka…) mogą ją bezpiecznie jeść. W skrajnie ostrej alergii na psiankowate, gdy nawet skrobia ziemniaczana jest problemem, możesz ją zastąpić mąką ararutową . W miejsce kakao jest karob, a jajka zastępujemy

PaleoSMAK
KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM 174

ogniu przez kilka minut. Przenosimy do garnka z mięsem. Następnie zalewamy pomidorami z puszki oraz odrobiną wody, tak aby całe mięso było zatopione. Dusimy pod przykryciem przez około 20-25 min., na małym ogniu. Po tym czasie, mięso wyciągamy na talerz, a sos blendujemy na gładki krem. Na końcu dodajemy śmietankę oraz ajwar (ilość w zależności jakie kto ostre lubi

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM 188

ogniu przez kilka minut. Przenosimy do garnka z mięsem. Następnie zalewamy pomidorami z puszki oraz odrobiną wody, tak aby całe mięso było zatopione. Dusimy pod przykryciem przez około 20-25 min., na małym ogniu. Po tym czasie, mięso wyciągamy na talerz, a sos blendujemy na gładki krem. Na końcu dodajemy śmietankę oraz ajwar (ilość w zależności jakie kto ostre lubi

Kuchnia MagdaLeny
Pomidorowe kuleczki z czerwonej soczewicy (VEGAN) 146

nawet nie wymaga wcześniejszego namaczania!  Do tej pory stworzyłam już zupę krem oraz potrawkę z soczewicy, więc teraz czas na... pomidorowe kuleczki. W sam raz jako zagryzka na imprezę, jak i "mięsny" dodatek do obiadu. Ja najchętniej podaję je w towarzystwie sosu pomidorowego ( zazwyczaj są to pomidory z puszki + czosnek + koncentrat + przyprawy ), ryżu i ulubionych warzyw

Kuchnia Ellie
Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść? 431

nachosów. Kolejnym zastosowaniem jest to, że można z niej zrobić zupa-krem lub wykorzystać jako składnik zupy ziemniaczanej, kapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych.  Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych pomidorów, gulasz czy ciecierzyca smażona to kolejne wykorzystanie tego cennego warzywa. Jak sami

Pause Gotowanie!
Sałatka z pomidorów i kiszonego ogórka 238

pokroic w polkrazki .Przesypac sola,wymieszac i ugniesc ,by sol zmiekla.Odstawic pomidory przekroic na pol ,wyciac pietki pokroic w cienkie polplasterki lub mniejsze kawalki ogorka odsaczyc z zalewy,osuszyc,przekroic na pol ,a nastepnie pokroic w polplasterki oliwe polaczyc z octem winnym i miodem na gladki krem ziola posiekac wszystkie skladniki polaczyc,wymieszac ,doprawic ewentualnie sola i pieprzem.Podawac schlodzona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa pomidorowa z zielonym makaronem naleśnikowym 196

żaroodpornego. Nieobraną główkę czosnku przekrawamy na połowę bez obierania i dodajemy do pomidorów. Skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 st.C (termoobieg) przez godzinę. Upieczone warzywa przekładamy do garnka, czosnek obieramy z łupinek. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy przez chwilę, po czym miksujemy blenderem na gładki krem. przyprawiamy solą i pieprzem.  Makaron:  Z jajka, mleka, wody, mąki

Smakowity Blog Kulinarny