krem z pomidorów - 1437 przepisów (strona:52/96)

Makaron z sosem szparagowo-serowym i boczkiem 148

boczku kilka suszonych pomidorów stary ser do posypania Sos: pęczek szparagów 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła, najlepiej klarowanego 1 łyżeczka mąki sól i pieprz 2/4 szklanki słodkiej śmietanki 50 g sera z niebieską pleśnią Szparagi umyć, ugotować, odciąć łebki, odłożyć, ale trzymać w cieple. Pozostałe części szparagów wraz z wywarem zmiksować na gładki krem. M asło rozgrzać

Czerwień i błękit
Restauracja Grube Ryby w Zabierzowie 124

okoliczne restauracje. Jeden z typów okazał się trafionym. Zamówiliśmy:  Krem z kurek w czarce chlebowej.  Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z sezonowymi warzywami z pieca w miodzie i puree ziemniaczanym.  Stek z polędwicy argentyńskiej w sosie z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów i rukoli. Filet z pstrąga Zabierzowskiego smażony na klarowanym maśle podany(...)Obsługa jest bardzo miła, stale dopytuje czy wszystko jest w porządku i czy dania są smaczne.  Potrawy podawane są niezwykle szybko. Wszystkie dania prezentują się bardzo zachęcająco. Zupa krem z kurek (na którą wszyscy się zdecydowaliśmy) była przepyszna, bardzo aromatyczna i dobrze doprawiona - pełnia smaku. Polędwiczki według taty były "odlotowe". Poprosiłam o stek średnio wysmażony. Danie ogólnie było bardzo

Karola gotuje
Krem z cukinii z dodatkiem sera gorgonzola i mięty. 160

znalazłam swoją własną zupową "dziąłkę" - zupy kremy. Czasami zdarza mi się zrobić tradycyjną zupę, ale dzieje się tak naprawdę rzadko. :) Ostatnio przyszła pora na cukinię, która jest bardzo wdzięcznym warzywem na zupę. Jest delikatna, kremowa i pasuje do niej naprawde wiele dodatków. Tym razem zdecydowałam się na ser pleśniowy, świeże pomidory i miętę, która stanowi fantastyczny orzeźwiający akcent. SKŁADNIKI

DefinicjaSmaku
Orientalna zupa krem z pieczonych warzyw i z dynią piżmową. Niezwykle zdrowa i aromatyczna. Post dr Dąbrowskiej. 158

jest najzdrowiej i najsmaczniej :) ORIENTALNA ZUPA KREM Z PIECZONYCH WARZYW ORAZ Z DYNIĄ PIŻMOWĄ   Składniki: 3 marchewki 1 pietruszka 1 seler 2 pory 1 duża cukinia 1 niewielka dynia piżmowa 3 cebule 1 główka czosnku 1 czerwona papryka 1 papryczka chilli ok. 3 cm świeżego imbiru 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka kminu rzymskiego 1 łyżka kurkumy 1 łyżka(...)przekładamy na ok. 15 min do foliowego woreczka i szczelnie zamykamy. Dzięki temu łatwo ściągniemy z niej skórkę. Upieczone warzywa przekładamy do dużego garnka, zalewamy gorącym bulionem warzywnym, dodajemy pomidory z puszki i gotujemy ok 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy beztłuszczową patelnię i na gorącą wrzucamy kmin rzymski, kurkumę, kolendrę oraz liść laurowy. Prażymy przyprawy ok. minutę (uważamy

Naturalna Kuchnia
Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 189

dania kuchni włoskiej. Wybraliśmy się do restauracji we czwórkę (a w zasadzie szóstkę, jeśli liczyć dzieci ;)), więc i paru rzeczy udało nam się spróbować. Przystawki  Caprese z mozarellą, pomidorami i bazylią - sałatka jak sałatka, pomidorki koktajlowe, małe kulki mozarelli, sos balsamiczny - dobra, ale bardzo niewielka porcja; koszt: 26 zł   Rumiane pierożki z gęsiną podane z bukietem sałat(...)Zdjęcie pochodzi ze strony: http://willaport.pl/atrakcje-w-hotelu/gastronomia-2/ Zupy Krem pomidorowy - zupa dobra, ale tylko dobra. Najlepszą zupę pomidorową póki co jedliśmy u znajomej, z którą byliśmy, więc nasz punkt widzenia równa wszystko do tego poziomu. I w większości przypadków pozycje restauracyjne przegrywają ;); koszt: 19 zł   Wyśmienita zupa rybna na pomidorach z sandaczem, łososiem i mięsem raka - nie próbowałam

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Zupa-krem z kapusty i pomidorów 100

przez 3 minuty podsmażaj cebulę. Włóż kapustę, marchew, ziaemniaki i seler. Dobrze wymieszaj. Dodaj pomidory. Przykryj i gotuj przez 10 minut. Wlej bulion, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu około pół godziny. Dopraw do smaku. Po ugotowaniu zblenduj na gładki krem. Zupę podałam z mango i czarnuszką, która dodatkowo ubogaciła ją o cenne składniki odżywcze. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa krem z zielonych warzyw 120

nią i za wiosenną zielenią. Stąd też zielona, bardzo dietetyczna zupa krem. Zielona za sprawą brokuła, cukinii, rukoli i bazylii. Aby stała się bardziej treściwa, polecam dodatek łyżki otrąb owsianych na miseczkę zupy. Doskonale prezentuje się z dodatkiem plastra pomidora. Składniki: • 1 brokuł • 1 cukinia • ok. 10 listków bazylii • garść rukoli • 1 cebula • sól, pieprz

To co kocham
Sos pomidorowo-chrzanowy z kozim serem (idealny do makaronów, ryżu, mięs i ryb) 112

zapiekanka czy gęściejsza zupa typu krem. Moja rada : jeśli chcecie poeksperymentować usmażcie kawałki ulubionej ryby podobne np. do dania ryby po grecku i dodajcie ten sos. Aby bardziej pasował do ryby możecie dodać do niego łyżkę – dwie octu winnego. Uwierzcie mi, że ryba w takim sosie smakuje wyjątkowo. Składniki: 1 puszka pomidorów 400 g 1 średnia cebula 1 płaska

Zasmakuj Kuchni
Makaron z dynią i suszonymi pomidorami 207

możemy wykorzystać dynię w kuchni. Chyba najpopularniejszym daniem z dyni jest „zupa krem z dyni” jednak wystarczy odrobina fantazji i możemy przygotować wyśmienity makaron z wykorzystaniem dyni. Aby to danie było zdrowe użyjemy do jego przygotowania makaronu razowego . Makaron z dynią i suszonymi pomidorami – składniki (na ok. 4 porcje) 400g dyni 1 mała cebula 300g makaronu razowego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa krem z kurek 126

Krem z kurek to przepis od mojej kochanej cioci. Zupa jest delikatna w smaku o aksamitnej konsystencji, posypana prażonymi pestkami dyni idealnie dopełnia jej smak. To zdecydowanie mój nr 1 wśród wszystkich zup :) Składniki na 4-5 porcji: ok. 1 - 1,5 szklanki kurek (u mnie mrożone) 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki 1/2 szklanki pestek łuskanej dyni(...)łyżka masła pieprz Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło - smażymy kurki, cebulę i czosnek. Kilka kurek można odłożyć do dekoracji. Dodajemy pomidory z puszki (z zalewą) i serki topione (rozdrobnione) - mieszamy. Kostkę bulionową rozrabiamy w 0,5 litra gorącej wody. 1/4 szklanki bulionu wlewamy na patelnię i całość dusimy ok. 5 minut. Reszta

Alutka-Gotuje
Chłodnik pomidorowy z fetą 221

Idealny obiadek w czasie upałów Chłodnik pomidorowy z fetą SKŁADNIKI: kilka pomidorów 1 papryka 2-3 ogórki czarne oliwki 2-3 ząbki czosnku 1 cebula feta

MarciochaKucharzy
Zupa pomidorowa-krem 116

Składniki: 5 skrzydełek z kurczaka 2,5 l wody 4 średnie marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 mały por 250 ml gęstej śmietany 1 puszka pomidorów

O kuchni z uczuciem
Zupa krem z soczewicy 112

Jeżeli miałabym wskazać, która zupę lubię to na pewno byłaby to zupa krem z soczewicy. Po raz pierwszy jadłam ją u córki i tak mi smakowała, że postanowiłam ja sama zrobić :-) Składniki: 4 marchewki 2 pietruszki mały seler por 2 szklanki czerwonej soczewicy 3 listki laurowe 3 ząbki czosnku 5 – 6 ziaren ziela angielskiego 1 czerwona papryka kilka drobno pokrojonych(...)krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego pieprz, słodka papryka do smaku 6 ziemniaków Sposób wykonania Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Do garnka wlać 3 litry wody i zagotować. Warzywa obrać i   drobno pokroić, wrzucić gotującej się wody, dodać jeszcze przyprawy, cebulę i całość gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu zupę zmiksować na krem, podawać gorąca

Na słodko lub wytrawnie
Gazpacho 125

sól, chilli 2 łyżki oliwy łyżka octu winnego kromka chleba pszennego kilka liści bazylii Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.  Kromkę chleba namoczyć w wodzie. Wszystkie warzywa pokroić na kawałki i razem z chlebem i przyprawami wrzucić do blendera. Zmiksować na gładką zupę krem.  Ewentualnie doprawić i ponownie krótko zmiksować. Schłodzić w lodówce i podawać

wyzwania kuchenne
Krem ze szparagów z parmezanowymi grzankami 100

pieczołowicie policzył i z dumą stwierdził że ma całkiem sporą "plantację" - całe 32 zielone maleńkie pomidory:) A kuchnia wydawała dziś pyszną zupę szparagową. Sezon szparagowy trwa tak krótko, że w jego czasie szparagi goszczą u nas bardzo często i w różnych postaciach. Dziś jako krem z dodatkiem razowych grzanek z parmezanem. Składniki: pęczek zielonych szparagów 1 i 1/2 litr bulionu

Magiczna kuchnia Darii