Wegańska, bezglutenowa i bez laktozy pyszna zdrowa i pożywna zupa krem. Zrobicie ją bardzo szybko i tak samo szybko ją zjecie. Mi bardzo smakowała z pestkami dyni które fajnie się chrupie w zupie. Rzepę można jeść nie tylko na surowo ale wychodzą z niej pyszne zupy. Koniecznie zróbcie chipsy do niej. 1 biała rzepa 1 por biała część 1 korzeń
wesoła kuchniaZimno, zimno, a jak zimno to trzeba się czymś rozgrzać, a najlepiej zupą dyniową, taką pikantną z pachnącym lubczykiem, a żeby było bardziej sycąco zupę podałam
Izabelawkuchniminutach posolić dynię. Podsmażać jeszcze 3 minuty. Przyprawić imbirem w proszku, wlać sok pomarańczowy oraz zalać bulionem tak aby przykryć dynię. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Dolać śmietankę, wymieszać. Zblendować zupę na gładki krem. W razie potrzeby posolić. Podawać z makaronem łezki Arc Pol i posiekaną natką pietruszki Wpis powstał we współpracą
Kuchnia w oparachpestek i włókien. Miąższ pokroić w kostkę. Na rozgrzanym klarowanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać dynię, całość smażyć kilka minut, podlać drobiowym bulionem i dusić 15 minut. Następnie zblendować na gładki krem, dodać 2 łyżki masła ekstra, drobno posiekane suszone pomidory oraz kurczaka. Całość wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę. 4. Kurczaka w sosie dyniowym
Szalona Kuchnia EwelinyCebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na malutkiej ilości oleju. 2. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, puree z dyni, i bulion. Gotować około 15min. Doprawić solą, pieprzem i imbirem. 3. Całość zblendować na gładki krem, jeśli zupa jest za gęsta dodać odrobinę bulionu. Na sam koniec dodać śmietanę. Smacznego
Dziś Ja gotujeMałopolskim Apetytem - magazynem blogerów kulinarnych" , gdzie także mogliście przeczytać moje przepisy A oto 10 najpopularniejszych wpisów 2015 roku: 1. Dżem z dyni z galaretką pomarańczową 2. Banoffee - ciasto z bananami i toffii bez pieczenia 3. Bardzo łatwy krem do babeczek 4. Ciasto toffii z prażonym słonecznikiem 5. Pieguski - ciasteczka z czekoladą 6. Ciasto czeskie 7. Waniliowy krem do dekoracji babeczek
Mania Wypiekaniagodzin. Zjadamy z ulubionym pieczywem. Dżem dyniowo - pomarańczowy jest także smacznym dodatkiem do owsianki lub serka wiejskiego. Inne przepisy z dynią w roli głównej oraz informacje o jej dobroczynnym działaniu można znaleźć w przepisach: Chleb dyniowy Krem dyniowy Pani Hokkaido z pieca
My Chcemy JeśćZupa dyniowa to popularne jesienne danie, choć najwięksi miłośnicy tego warzywa mogą pokusić się również o ugotowanie zupy z dyni mrożonej. Przepisów na zupę z dyni
Kulinarna PokusaWpis pochodzi z www.mgotuje.plWczoraj po raz pierwszy zrobiłam zupę dyniową. Trochę obawiałam się smaku, ponieważ nie do końca wiedziałam czy będzie mi smakować. Zupa
Marta Gotujektóre świetnie emitują smak sera. Jeśli brakuje wam wolnego czasu na gotowanie, taka zupka, a w sumie bardziej krem, jest dla was. Przygotowanie zajmuje maksymalnie 30 minut. Mój krótki wstęp ma nawet puentę: garnki w ręce i gotujemy! SKŁADNIKI: mała dynia hokkaido 0.6l wody 1/2 cebuli ząbek czosnku 2 łyżki płatków drożdżowych przyprawy: pieprz, sól, tandoori masala, curry
healthy dreamsGęsty, gorący i czosnkowy krem z czosnkiem. Dla miłośników czosnku i nie tylko :) Kolejna moja propozycja zup/kremu na moim blogu. Idealne zarówno z pestkami dyni, słonecznika, grzanek czy groszkiem ptysiowym. Spróbujcie i wybierzcie swoją ulubioną wersję. Składniki: - 2l wody - 500g ziemniaków - 3 marchewki - 1 pietruszka (korzeń) - 1 łyżka tłuszczu - ja użyłam oleju - 1 główka czosnku - sól, pieprz - 1 liść laurowy(...)wyjąć) z ząbkami czosnku przesmażyć na złoto. Zalać wodą, dodać liść laurowy, sól i pieprz i gotować do miękkości ziemniaków. Wyjąć marchewkę i resztę zmiksować do uzyskania gładkiego kremu. Podawać z posiekanym szczypiorkiem/kleksem śmietany/jogurtu oraz ulubionymi pestkami/grzankami/groszkiem ptysiowym. Smacznego! Inne moje propozycje na zupy krem: Krem z kukurydzy z chipsami i kindziuka Krem z pomidorami z serem Krem serowy
CookYourselfpszennej 150 g m ą ki migdałowej 350 g miąższu z dyni 150 g masła 150 g cukru 70 g ciasteczek amaretti 100 ml mleka 16 g proszku do pieczenia 6 jaj 1 laska wanilii szczypta soli Krem 250 g serka mascarpone 250 g serka typu philadelphia 50 g masła 50 g cukru pudru Dekoracja ciasteczka amaretti(...)mascarpone 250 g di philadelphia 50 g di burro 50 g di zucchero a velo Decorazione biscotti amaretti cioccolato fondente PRZYGOTOWANIE W garnuszku rozpuszczamy masło. Blendujemy miąższ z dyni z mlekiem oraz ostudzonym masłem. Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy zblendowaną dynię, ziarenka z laski wanilii, pokruszone amaretti oraz mąkę
La grande e la piccola cuocasiebie, że ulegają zniszczeniu pod wpływem temperatury. Dlatego ten owoc najlepiej jeść na surowo. Można nim smarować kanapki, można zrobić guacamole, ale można też spróbować oryginalnej zupy krem bez gotowania. Jest tak prosta i szybka, że spokojnie zdążymy ją zrobić nawet na śniadanie. Składniki (1-2 porcje): 1 dojrzałe (!), miękkie awokado 2 średnie jabłka, obrane 1/2 małej cebuli spora garść(...)kartonach, jest bardziej rzadkie) szczypta ostrej papryki sól i pieprz do smaku Do przybrania: listki szpinaku łyżeczka pestek dyni (słonecznik lub orzechy też będą pasować) opcjonalnie płatki papryki Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dolej mleka lub wody. Pamiętaj, że im dłużej miksujesz zupę, tym bardziej się ogrzewa - nie podgrzej
Powiedz dietom nieszybkiego gotowania :) Jest to moja lekko ulepszona - zmieniona wersja przepisu na krem mojej dobrej koleżanki Patrycji ( pozdrawiam:* ) Krem Dyniowy z grzankami Składniki: 1 litr bulionu warzywnego (może być 1 kostka drobiowa + 1 kostka warzywna + 1 litr wody) 1 kg dyni 3 marchewki - średniej wielkości 3 małe cebule 3 średniej wielkości ziemniaki 100 ml śmietany 18% sól , pieprz, vegeta, magi(...)kostkę i wrzucamy do gotującego się wywaru. W między czasie kiedy warzywa się gotują, kroimy na nieco większą kostkę dynię ( 2x2 cm) i na mniejszą kostkę cebulę i wrzucamy dynię razem z cebulą na rozgrzaną patelnię wraz z oliwą - podsmażamy przez około 10-15 minut, następnie wlewamy na patelnię 0,5 szklanki bulionu na patelnię przykrywając podsmażone warzywka i dusząc
W Moim Magicznym Domuksiążeczkę z przekąskami. W niej znalazłam przepis na babeczki dyniowo - kukurydziane. Zapisałam sobie recepturę i czekałam, aż pojawi się dynia. Wreszcie nadszedł ten czas, upiekłam te babeczki i powiem Wam szczerze, że są naprawdę pyszne. Smakują świetnie z różnymi zupami - kremami. Ja akurat jadłam je z zupą pomidorową. Idealne są jako przekąska, a nawet można je zaserwować na śniadanie albo(...)BABECZKI DYNIOWO - KUKURYDZIANE. Składniki na około 12 małych foremek lub 6 dużych:: 225 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g dyni hokkaido, obranej ze skóry, bez pestek, grubo pokrojonej (kostka około 1cm) 120 g kukurydzy konserwowej 60 g szynki grubo pokrojonej 30 g grubo startego sera cheddar 2 szalotki drobno pokrojone
Zakątek rozkoszy kulinarnych