olej kokosowy wrzuciłam cebulę, czosnek i imbir. Smażyłam 3 minuty. Dodałam przyprawy i smażyłam kolejne 3 minuty. Następnie wrzuciłam dynię oraz pomidory. Wlałam wrzątek , tak aby nie przekroczył poziomu warzyw. Gotowałam 15 minut pod przykryciem. Dosmaczyłam solą. Zblendowałam na krem. Podawałam z groszkiem ptysiowym i szczypiorkiem. Pyszne
Z Kuchni Do KuchniKsiążka jest bardzo inspirująca. Odnalazłam w niej źródło wielu patentów, które widziałam na warsztatach gotowania czy w restauracjach np. dynię z dziurkami nadziewanymi anchois, Co bym ugotowała z tej książki? Przepisy podzielone są na pory roku. Zaczynamy jesienią z kremem selerowym z gorgonzolą, polentą z pamezanem i szałwią, surówką z rzepy i jabłek, oraz pieczonym ananasem. Zima to zupa
Ugotowane pozamiatanemarchewkę, pietruszkę, pora i smażyć ok. 1 minuty. – Wlać 1 litr gorącej wody, dodać pokrojoną dynię, może być ze skórą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, gotować ok. 20 minut. – Gotową zupę zmiksować na gładki krem, dodać śmietankę, doprowadzić do zagotowania i wyłączyć zupę. – Podawać posypaną czarnym sezamem uprażonym
To co kochamswojej ofercie mają: - bezglutenowe , - nieskobiałkowe , - organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) - mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) - produkty odchudzające , - oleje (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) + asortyment dla domu (papiery, folie, serwetki, odświeżacze, proszki do prania
Wypisz Wymalujmiędzy innymi produkty: - bezglutenowe , - nieskobiałkowe , - organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) - mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) - produkty odchudzające , - oleje (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) + asortyment dla domu (papiery, folie, serwetki, odświeżacze, proszki do prania
Wypisz Wymalujrównież jako prezent. W mojej paczce znalazły się 4 wyjątkowe przekąski: Silnia - baton migdałowy (44 g) z orzechami nerkowca. Krem Sułtański - mieszanka (48 g): figi suszone, migdały, daktyle suszone. Alfa & Omega - mieszanka (50 g): morele suszone, żurawina suszona, pestki dyni. Owocowy Romans - mieszanka (42 g): morele suszone, wiśnie suszone, jabłko suszone. Wszystkie były wprost przepyszne. I tylko dzięki silnej
Słodkie okruszkiJuż jestem po porannych zajęciach, lecz wieczorne muszę sobie odpuścić. Dzisiaj czuję się o wiele lepiej niż wczoraj i dwa dni temu. Wracam do zdrowia, ale
Be Fit Be StrongZupy mogłabym jeść codziennie, jak nie na obiad to na kolację. Są sycące a jednocześnie bardzo zdrowe i zawsze mają piękny kolor, zwłaszcza kremy! Dzisiaj przepis na pyszny krem z batatami o bardzo energetycznym kolorze :) Czy nie wygląda zachęcająco? Komu miseczkę? Jeszcze troszkę zostało :) Składniki na kilka porcji: zupa : 2 duże bataty 3 ziemniaki 3 pomarańczowe marchewki 1 korzeń(...)pestek dyni do polania zupy ok 150 ml kremówki do podania Przygotowanie: Warzywa umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka i zalać wodą kilka centymerów ponad pokrojone warzywa. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować pod przykryciem do miękkości. Wyjąć ziele angielskie i liście laurowe. Zupę zmiksować aż powstanie gęsty, aksamitny krem. W razie potrzeby dolać
Ze smakiem i z pasjąświeżych daktyli (alfa-koszyk) 70 g moreli suszonych niesiarkowanych (alfa koszyk) 60 g pestek dyni (alfa-koszyk) 20 g płatków migdałowych (alfa koszyk) 40 g migdałów (alfa koszyk) 30 g oleju kokosowego (alfa-koszyk) 30 g wiórek kokosowych (alfa-koszyk) Dodatki: 6 łyżeczek kremu z orzechów nerkowca (alfa-koszyk) garść liofilizowanych truskawek (alfa-koszyk) 6 łyżeczek powideł z wiśni
Zdrowie na języku :Pmożna naciąć skórkę, sparzyć wrzątkiem i obrać). W garnku rozgrzewamy masło lub oliwę/olej. Dodajemy cebulę i czosnek. Smażymy, często mieszając, przez około 3 minuty. Dodajemy marchewkę, pietruszkę i dynię. Smażymy 2 minuty. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą chili. Dodajemy curry w proszku lub paście. Mieszamy. Dolewamy gorący bulion lub wodę i zagotowujemy. Przykrywamy pokrywką, redukujemy płomień(...)minut (lub krócej), aż warzywa będą zupełnie miękkie i zaczną się rozpadać. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Blendujemy na gładki krem. Podajemy ze świeżą kolendrą i np. smażonymi kurkami * . * Kurki płuczemy, osuszamy, większe kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy kurki i smażymy na większym ogniu przez
cool and mintyoraz lekkostrawne produkty. Ja uwielbiam na śniadanie wszelkiego rodzaju "mamałygi" , wszelkie puddingi, owsianki, kremy z kaszy - dyniowy ( przepis ) czy żurawinowy ( przepis ) od zawsze znajdowały w moim menu szczególne miejsce, wzbogacając je świeżymi owocami, orzechami, domową granolą ( przepis ) sprawiają, że nie czuje głodu aż do południa. Pierwsze dynie jakie pojawiają się na straganach zaczynają coraz częściej nawiedzać moją kuchnie, tym razem
Słodki Kompromisczęść warzyw mi została i wiecie, co z nimi zrobiłam? Ugotowałam pyszną zupkę krem z tych pozostałych warzyw. Powiem Wam, że zupa nawet dobra była :-). Radzę wypróbować te pieczone warzywka, bo są naprawdę warte grzechu ;-). Pozdrawiam. PIECZONE WARZYWA Z DIPEM. Składniki na 2 - 3 porcje: 1/2 dyni hokkaido 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 1 mały bakłażan
Zakątek rozkoszy kulinarnychZupa szybka, pyszna i pożywna, idealna aby ogrzać i nasycić organizm. Dynia to nasze dobro narodowe, powinniśmy ją sprzedawać i jeść na masową skalę. Nie wszyscy
Moje Małe Czarowanie