krem z dyni - 2019 przepisów (strona:85/135)

Zielony wegaski krem do pieczywa, kaszy, makaronu 169

kremów. Nadeszła wiosna i mam kręćka (pewnie jak większość ludzi o tej porze) na zielone. Wykombinowałam sobie krem, który teoretycznie jest do pieczywa, ale ja jadłam go jako dodatek do kaszy czy też wymieszany ze świeżo ugotowanym makaronem. Użyłam pestek dyni, ale pestki słonecznika też tu się sprawdzą, a nawet płatki migdałowe. ps. W lodówce wytrzyma około 5 dni, dłużej(...)sumie) 30 g pestek dyni (do kupienia na przykład tu ) łyżeczka ziaren zielonego pieprzu łyżeczka soli szczypta kurkumy Przygotowanie: Zacznij od podprażenia na suchej patelni pestek dyni, praż je przez 2 minuty po czym dodać pieprz i praż razem 1 minutkę. Przełóż to wszytko razem do moździerza i utrzyj. Jeżeli nie masz tego wynalazku to wrzucisz wszystko do blendera razem

greenscarf
Krem z papryki i batata zapiekany 130

Wegetariańska zupa krem z batatem i papryką w roli głównej. Zupa jest lekka, ale zarazem sycąca. Uwielbiam ją jeść z pestkami i dyni które fajnie się rozgryza. Zupa ma lekko wędzony smak za sprawą papryki wędzonej. Bulion warzywny można zrobić wcześniej albo mrozić jak ja to robię i skrócić sobie czas przygotowania. 2 papryki czerwone 1 batat 1 marchewka

wesoła kuchnia
Dyniowo-pomidorowy krem ze szczypiorkiem i groszkiem ptysiowym 104

olej kokosowy wrzuciłam cebulę, czosnek i imbir. Smażyłam 3 minuty. Dodałam przyprawy i smażyłam kolejne 3 minuty. Następnie wrzuciłam dynię oraz pomidory. Wlałam wrzątek , tak aby nie przekroczył poziomu warzyw. Gotowałam 15 minut pod przykryciem. Dosmaczyłam solą. Zblendowałam na krem. Podawałam z groszkiem ptysiowym i szczypiorkiem. Pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
“Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie”- recenzja 163

Książka jest bardzo inspirująca. Odnalazłam w niej źródło wielu patentów, które widziałam na warsztatach gotowania czy w restauracjach np. dynię z dziurkami nadziewanymi anchois,   Co bym ugotowała z tej książki? Przepisy podzielone są na pory roku. Zaczynamy jesienią z kremem selerowym z gorgonzolą, polentą z pamezanem i szałwią, surówką z rzepy i jabłek, oraz pieczonym ananasem. Zima to zupa

Ugotowane pozamiatane
Zupa dyniowa z pastą curry 153

marchewkę, pietruszkę, pora i smażyć ok. 1 minuty. – Wlać 1 litr gorącej wody, dodać pokrojoną dynię, może być ze skórą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, gotować ok. 20 minut. – Gotową zupę zmiksować na gładki krem, dodać śmietankę, doprowadzić do zagotowania i wyłączyć zupę. – Podawać posypaną czarnym sezamem uprażonym

To co kocham
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 208

swojej ofercie mają: -   bezglutenowe , -   nieskobiałkowe , -   organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) -   mąki  (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) -   produkty odchudzające , -   oleje  (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) +  asortyment dla domu  (papiery, folie, serwetki, odświeżacze, proszki do prania

Wypisz Wymaluj
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 207

między innymi produkty: -   bezglutenowe , -   nieskobiałkowe , -   organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) -   mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) -   produkty odchudzające , -   oleje  (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) +  asortyment dla domu  (papiery, folie, serwetki, odświeżacze, proszki do prania

Wypisz Wymaluj
Cieszmy się zdrowym podjadaniem z Bakeo 144

również jako prezent. W mojej paczce znalazły się 4 wyjątkowe przekąski: Silnia - baton migdałowy (44 g) z orzechami nerkowca. Krem Sułtański - mieszanka (48 g): figi suszone, migdały, daktyle suszone. Alfa & Omega - mieszanka (50 g): morele suszone, żurawina suszona, pestki dyni. Owocowy Romans - mieszanka (42 g): morele suszone, wiśnie suszone, jabłko suszone. Wszystkie były wprost przepyszne. I tylko dzięki silnej

Słodkie okruszki
Jesienny deser idealny - mus dyniowo-owocowy z orzechami i płatkami owsianymi 190

Już jestem po porannych zajęciach, lecz wieczorne muszę sobie odpuścić. Dzisiaj czuję się o wiele lepiej niż wczoraj i dwa dni temu. Wracam do zdrowia, ale

Be Fit Be Strong
Zupa krem z batatów i marchewki z rozmarynem 194

Zupy mogłabym jeść codziennie, jak nie na obiad to na kolację. Są sycące a jednocześnie bardzo zdrowe i zawsze mają piękny kolor, zwłaszcza kremy! Dzisiaj przepis na pyszny krem z batatami o bardzo energetycznym kolorze :) Czy nie wygląda zachęcająco? Komu miseczkę? Jeszcze troszkę zostało :)  Składniki na kilka porcji: zupa : 2 duże bataty 3 ziemniaki 3 pomarańczowe marchewki 1 korzeń(...)pestek dyni do polania zupy ok 150 ml kremówki do podania Przygotowanie: Warzywa umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka i zalać wodą kilka centymerów ponad  pokrojone warzywa. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować pod przykryciem do miękkości. Wyjąć ziele angielskie i liście laurowe. Zupę zmiksować aż powstanie gęsty, aksamitny krem. W razie potrzeby dolać

Ze smakiem i z pasją
Muffinki bez pieczenia! Z kremem orzechowym i wiśniowym :) 110

świeżych daktyli (alfa-koszyk) 70 g moreli suszonych niesiarkowanych (alfa koszyk) 60 g pestek dyni (alfa-koszyk) 20 g płatków migdałowych (alfa koszyk) 40 g migdałów (alfa koszyk) 30 g oleju kokosowego (alfa-koszyk) 30 g wiórek kokosowych (alfa-koszyk) Dodatki: 6 łyżeczek kremu z orzechów nerkowca (alfa-koszyk) garść liofilizowanych truskawek (alfa-koszyk)  6 łyżeczek powideł z wiśni

Zdrowie na języku :P
ZUPA DYNIOWO-POMIDOROWA Z CURRY 140

można naciąć skórkę, sparzyć wrzątkiem i obrać). W garnku rozgrzewamy masło lub oliwę/olej. Dodajemy cebulę i czosnek. Smażymy, często mieszając, przez około 3 minuty. Dodajemy marchewkę, pietruszkę i dynię. Smażymy 2 minuty.  Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą chili. Dodajemy curry w proszku lub paście. Mieszamy. Dolewamy gorący bulion lub wodę i zagotowujemy. Przykrywamy pokrywką, redukujemy płomień(...)minut (lub krócej), aż warzywa będą zupełnie miękkie i zaczną się rozpadać.  Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Blendujemy na gładki krem.  Podajemy ze świeżą kolendrą i np. smażonymi kurkami * . * Kurki płuczemy, osuszamy, większe kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy kurki i smażymy na większym ogniu przez

cool and minty
Dyniowa jaglanka z pieczonymi figami 159

oraz lekkostrawne produkty. Ja uwielbiam na śniadanie wszelkiego rodzaju "mamałygi" , wszelkie puddingi, owsianki, kremy z kaszy - dyniowy ( przepis ) czy żurawinowy ( przepis ) od zawsze znajdowały w moim menu szczególne miejsce, wzbogacając je świeżymi owocami, orzechami, domową granolą ( przepis ) sprawiają, że nie czuje głodu aż do południa. Pierwsze dynie jakie pojawiają się na straganach zaczynają coraz częściej nawiedzać moją kuchnie, tym razem

Słodki Kompromis
Pieczone warzywa z dipem. 141

część warzyw mi została i wiecie, co z nimi zrobiłam? Ugotowałam pyszną zupkę krem z tych pozostałych warzyw. Powiem Wam, że zupa nawet dobra była :-). Radzę wypróbować te pieczone warzywka, bo są naprawdę warte grzechu ;-). Pozdrawiam. PIECZONE WARZYWA Z DIPEM. Składniki na 2 - 3 porcje: 1/2 dyni hokkaido 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 1 mały bakłażan

Zakątek rozkoszy kulinarnych

Proponowane wyszukiwania