krem z dyni - 2019 przepisów (strona:78/135)

Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 158

wiaderkowego (da\u0142am Wielu\u0144)\r","300 g puree z dyni \r","170 g br\u0105zowego cukru\r","6 jajek\r","1 budy\u0144 waniliowy\r","2 \u0142y\u017ceczki cukru waniliowego\r","1 \u0142y\u017cka kaszy manny\r","Polewa\r","1\/2 puszki masy kajmakowej\r","3 \u0142y\u017cki krem\u00f3wki\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki cynamonu"],"name":"Sernik dyniowy(...)krem\u00f3wki dodajemy cynamon i p\u00f3\u0142 puszki masy.\r","Mieszamy.\r","Ciasto smarujemy mas\u0105 lub robimy z niej paski."]} Drukuj Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie Składniki Spód 175 g herbatników czekoladowych 25 g mielonych orzechów włoskich 100 g masła Masa serowa 1 kg sera wiaderkowego (dałam Wieluń) 300 g puree z dyni 170 g brązowego cukru

Mieszam w Garnku
DYNIOWE MUFFINY Z KREMEM JAGLANO-KOKOSOWYM 162

szklanki mleka roślinnego (np.sojowe) 50 g gorzkiej czekolady 85% 10 łyżek kremu jaglano-kokosowego * 10 pistacji Przygotować kisiel z siemienia lnianego, w tym celu należy do szklanki wsypać łyżeczkę zmielonego siemienia i zalać przegotowaną, ale nie wrzącą wodą.Odstawić na około 15 minut. Dynię oczyścić, pozbyć się gniazda nasiennego i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem(...)pieczenia i piec około 15-20 min w 180 stopniach C. Po tym czasie przestudzić dynię, obrać ze skóry i przełożyć do naczynia, dodać banana i razem zblendować na mus. Dodać przygotowany wcześniej kisiel lniany i ponownie zblendować. W oddzielnym naczyniu wymieszać mąki oraz proszek do pieczenia. Mieszankę mąk dodawać stopniowo do musu dyniowo-bananowego i delikatnie mieszać

Banana Smiles
Krem z cukinii 165

śmietankę.  Zupę miksujemy na prędkości 12 przez ok 30 sekund. Podajemy z ziarnami i grzankami. Sposób przygotowania tradycyjny: Ziarna słonecznika i dyni prażymy na oliwie. Można to zrobić od razu w garnku, w którym chcemy przygotować krem. Po ok 5 minutach dodajemy posiekany czosnek, cebulę oraz umytą i pozbawioną nasion cukinię w mniejszych kawałkach. Zalewamy wodą oraz bulionem. Gotujemy

Kuchnia w czekoladzie
Rozgrzewająca zupa krem dyniowo-batatowa z nutką chili 192

lecz mimo wszystko wstawię smakowity, rozgrzewający przepis na zupę krem. Dzisiaj na szybach samochodu zastałam szron, jest coraz zimniej, więc taka zupka będzie jak znalazł. Ogłaszam ostatni przepis z dyniowego cyklu. Przepis na 6-8 porcji. Składniki: - 1,25l bulionu (1,25l wody + 3 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego ) - 1 dynia (ok. 1kg) - 1 duży batat - 2 cebule - 2 ząbki(...)można więcej, ale uważajcie, by nie przesadzić! ) Przygotowujemy bulion. Dynię kroimy na pół, wydrążamy, kroimy w "uśmieszki", obieramy i kroimy w kosteczkę. Batata obieramy, kroimy w kosteczkę. Cebule kroimy w ćwiartki. Wszystkie warzywa gotujemy w bulionie do miękkości ok. 20-25 minut. Dodajemy ząbki czosnku, przyprawy i miksujemy na gładki krem. W razie potrzeby dolewamy przegotowanej wody w celu rozrzedzenia

Be Fit Be Strong
Złote racuchy z dyni 173

Dynia to warzywo nie tylko smaczne, choć tanie, ale też niezwykle uniwersalne, bo można zrobić z niej prawie wszystko. Nadaje się na zupę - zarówno w wersji  tradycyjnego kremu , jak i bardziej  "orientalnej" - na mleku kokosowym , oraz do  pieczenia  i marynowania. Można zrobić z niej też racuchy i właśnie to proponuję Wam dziś. Do zrobienia złotych

W SMAK
Garam masala zupa z dyni piżmowej 180

dekoracji), opłukaną soczewicę i gotuj zupę przez 25 minut. Kiedy warzywa są już miękkie zmiksuj zupę na krem. Dopraw zupę solą, oliwą i sokiem z cytryny. Rozlej do miseczek i posyp kolendrą, pokrojoną w piórka dymką i prażonymi pestkami dyni. Podaj z chlebem naan. Smacznego!   Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 25.11.2016r. 162

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków .   W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Małgorzata  Zupa krem z selera i kaszy jaglanej Aga Sałata z brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone   Małgorzata  Kukułkówka - nalewka Agnieszka  Pieczone pestki dyni   Magdalena  Orzechowe placuszki waniliowe   Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim

Magiczne Życie Marty
Makaron w sosie dyniowym 151

gniazda nasienne, układamy na blaszce skorą do góry i pieczemy w 200°C, aż skórka ściemnieje. Następnie obieramy ją ze skórki. Do dyni dodajemy obraną paprykę, drobno straty imbir, chili, kurkumę i pieprz i blendujemy na gładki krem. Jeśli będzie zbyt gęsty dodajemy do niego jeszcze trochę wody. Doprawiamy solą, jeśli jest taka potrzeba. Sos doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień

PatiGotuje
Kremowa zupa dyniowo-jabłkowa z wołowymi klopsikami 193

będzie powtórka. Jak zauważycie w przepisie napisałam, że dynię piekłam razem ze skórą. Po upieczeniu też jej nie obierałam bo przy użyciu dyni hokkaido nie jest to konieczne. Można zmiksować kawałki miąższu razem ze skórka. Dyniową zupę krem możecie podać także z łososiem - zapewniam, że taka wersja jest bardzo smaczna. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Słodko-kwaśny krem dyniowy 152

  Jest wiele wersji tej kultowej, jesiennej zupy. Najczęstsza na słodko, na ostro... ja proponuje wariant słodko-kwaśny z pikantną nutą, który wymyślił mój mąż, który

Pyry na Gaz
Zupa krem z dyni z pestkami słonecznika 153

miąższu i wrzucamy do garnka w którym jest rosół. Chwilę gotujemy. Następnie miksujemy na gładki krem. Doprawiamy imbirem, solą i pieprzem do smaku. 2-3 garście słonecznika prażymy na suchej patelni. Nalewamy zupę do miseczek i każdą porcję posypujemy uprażonymi pestkami dyni lub słonecznika. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Koktajlowy krem pomidorowy :) 161

jest delikatna, choć z ostrym akcentem, aksamitna, niezwykle aromatyczna, słodko - kwaśna, pyszna! Podałam ją z makaronem orkiszowym i kleksem z jogurtu :) Krem z pomidorów jest w pełni wegetariański, a także wegański, jogurt można zamienić na jogurt sojowy, pestki dyni czy słonecznika ;) Składniki (na ok. 6 porcji) - 700 ml wody - 1 kg pomidorków koktajlowych - 1 duża marchewka - 1 średnia pietruszka - kawałek(...)cebulka z czosnkiem i pomidorki. Dodać wszystkie przyprawy i zioła (posiekane) oprócz soli. Zagotować. Gotować przez ok. 20-30 minut. Pod koniec doprawić solą. 4. Zupkę zmiksować na gładki krem. Nie obwiać się skórek z pomidorków. One również ulegną rozpadowi :) W ten sposób zachowujemy wszystkie, cenne właściwości pomidorów :) 5. Podawać z pełnoziarnistym makaronem/brązowym ryżem/jogurtem/jogurtem sojowym/pestkami dyni/słonecznika

Zdrowie na języku :P