krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:367/534)

Ciasto krówka bez pieczenia 97

siedem kubków Ciasto z rabarbarem Szarlotka Pani Ogonowskiej Ambasador z orzechówką Beza z owocami Brownie z kremem orzechowym Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Pieczone placki z cukinii (keto) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Trufle kokosowe (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Pulpety z kaszy

WegePrzepis
Proste szaszłyki z grilla 213

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasto babie lato 180

lodówki do stężenia. Wykładamy 1/2 część kremu, przykrywamy biszkoptem. Następnie rozsmarowujemy pozostałą część kremu, na niej rozsmarowujemy masę jabłkową i przykrywamy drugim ciastem kruchym. Obciążamy deseczką. Całość wstawiamy do lodówki, do stężenia mas. Następnie wstawiamy do spiżarki aby „oddało”. Polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto najlepiej przygotować dwa dni przed podaniem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto milky way 382

czubata łyżka kakao • 4 łyżki oleju • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: • 250 g masła - kostka • 150 g mleka skondensowanego, słodzonego* • szklanka mleka w proszku - pełnotłuste • łyżeczka pasty lub esencji z wanilii Dekoracja: Cukier puder oraz maliny lub polewa czekoladowa

AniaGotuje.pl
Orzeźwiające CIASTO Z OWOCAMI (porzeczki, borówki, cytryny) 238

mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka porzeczek (czerwone) Krem: 1 szklanka soku z cytryny 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta kurkumy ok. 100 g borówek Dodatkowo: roztopiona czekolada lub polewa czekoladowa borówki i porzeczki Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji

Via Gusto
Babeczki choinki 112

klik ), dziś przedstawiam wersję choinkową, ale to nie ostatni pomysł w tym roku. Baza to czekoladowo-pomarańczowe ciasto, do którego dla wzmocnienia smaku dodałam posiekanej, gorzkiej czekolady i kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Dekoracyjna choinka na czubku babeczki zrobiona z zabarwionego zielonym barwnikiem spożywczym kremem na bazie mascarpone, który jest idealnie sztywny, nie traci kształtu i się nie rozpływa. Posypane delikatnymi

Słodkie inspiracje
Placek cappuccino z kokosem 442

Miarka jednak się przebrała. Naszła mnie ochota na placek bez owoców, za to dużą ilością kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt, przekładany masą z kawą cappuccino, a po środku beza kokosowa, no i oczywiście wszystko

na moim stole...
Potrójna SŁODYCZ z pikantną NUtkĄ 177

Składniki: ciasto: 1 kostka masła 6 żółtek 0,5 kubka cukru muscovado 6 łyżek kakao 2 budynie śmietankowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kubki mąki

Luźna Kuchnia
Drożdżowa babka wielkanocna kokosowo-pomarańczowa 120

dodatkiem mleka kokosowego.W tej babce dodatkowo wykluczylam dodatek masla ,zastepujac je wylacznie tlustym,aksamitnym kremem kokosowym.Poniewaz smak i zapach mleka kokosowego jest bardzo ulotny,dodalam wiorki kokosowe,ktore ocalily delikatny kokosowy posmak.Babka pieknie urosla.Jest bardzo pulchna, mocno puchata,aromatyczna,pyszna a polewa czekoladowa zastapila u mnie przeslodzony lukier.Polecam! Skladniki: 400 g maki pszennej 70 g wiorkow kokosowych 3 zoltka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort Snickers. 216

mieli 3 równe warstwy wafli. Powstałe płaty waflowe złączamy kremem orzechowo-kajmakowym i pozostałym kremem smarujemy boki. Odstawiamy na 2 godziny do schłodzenia.  W rondelku zagotowujemy śmietankę i wrzącą śmietanką zalewamy pokruszoną czekoladę, wszystko energicznie mieszamy, aż powstanie nam gładka masa.  Polewą czekoladową polewamy nasz Snickers i dekorujemy wedle własnego uznania. Chłodzimy najlepiej 24 godziny w lodówce

Kuchnia Łukasza
Ciasto z truskawkami i bezą na oleju rzepakowym 324

również przepisy na: Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) Ciasto z truskawkami jest słodkie, pyszne i nie wiadomo kiedy znika Przygotowywałam ciasto podobnie jak ciasto na Tartaletki z musem czekoladowym, tylko zamiast masła wykorzystałam olej rzepakowy. Czemu akurat olej rzepakowy? Gdyż olej rzepakowy jest naturalnym źródłem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto czekoladowe z serkiem mascarpone i sosem owocowym. 678

między czasie można sprawdzić patyczkiem, czy ciasto już jest gotowe. Krem: Serek mascarpone mieszamy z sokiem z cytryny i cukrem na gładką masę. Upieczone ciasto studzimy na kratce, kroimy na dwa płaty i przekładamy warstwą owocową, mascarpone i znów owocami. Gotowe ciasto wykańczamy polewą czekoladową (podgrzewamy w kąpieli wodnej śmietankę i czekoladę aż do rozpuszczenia i dokładnego połaczenia

Z butelką mleczka w tle
Lekki torcik owocowy z dżemem porzeczkowym, cynamonowym jabłkiem i śmietanowo-budyniowym kremem 150

szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego (na 1/2 litra mleka) 200 ml śmietany kremówki (36%) 400 ml mleka dodatkowo: 1/2 słoika jabłek z cynamonem prażonych z cukrem Stovit (1/2 z 720 g) 1 słoiczek dżemu z czarnych porzeczek Stovit (260 g) dekoracja -  użyłam częściowo pokruszonych czekoladowych kulek zbożowych i czekoladowej posypki Przygotowanie ciasta(...)stopni przez około 40 minut (w zależności od wielkości formy). Przed wyjęciem ciasta należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto na pewno jest dopieczone. Po upieczeniu ciasto dobrze wystudzić. Przygotowanie kremu: Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale w 400 ml mleka. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Budyń należy przykryć, alby nie utworzyła się na nim twarda skorupka. Śmietanę ubić na sztywno

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto kawowo-czekoladowe 157

Cześć dziś ciasto kawowe z delikatnym posmakiem czekolady. Biszkopt jest lekko namoczony ponczem kawowym i przełożony kremem cappuccino z serkiem mascarpone. Składniki na ciasto: 70 g

Panda i jej świat

Proponowane wyszukiwania