krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:369/534)

Babka czekoladowa 147

wiosennych stołach. Ja bardzo je lubię,  są naprawdę wdzięczne do robienia. Plusem jest to, że robi się je na ogół szybko i z niewielkiej ilości składników. Dziś babka czekoladowa i to tak na 100%,gdyż czuć ją w każdym kęsie. Delikatna, wilgotna, smaczna.Zapraszam... Składniki: 120 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 3,2% 150 g masła śmietankowego lub margaryny(...)puszysty i jasny krem. Dodawać po 1 jajku, stale ucierając. Na koniec wlać przestudzoną czekoladę i zmiksować. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy keksowej lub do formy z kominkiem. Piec około 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.  Wystudzić. Czekoladowa polewa: 100 g mlecznej czekolady

Kubki smaku
Tort truskawkowy 203

kremu na cały tort wypełniając dokładnie luki i szpary między blatami. Schładzamy w lodówce przez ok. 1 godzinę lub w zamrażarce przez 10-15 minut. W tym czasie możemy przygotować dekorację z truskawek z czekolady i polewę. Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu (nie wolno jej przegrzać). Dla nieco rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej(...)mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli chcemy uzyskać nieco bardziej intensywny kolor, dodajemy odrobinę barwnika spożywczego w żelu lub proszku. Polewę odstawiamy do ostudzenia. Na tort nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Dekorujemy polewą truskawkową (można przełożyć sobie ją do małego woreczka) i zostawionym wcześniej białym kremem. Na kremie układamy truskawki w czekoladzie. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym 229

kremu białego z orzechów laskowych Karmello , 100 g białej czekolady Karmello ,  migdały w mlecznej czekoladzie Karmello . Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy nutellę i pojedynczo jajka. Miksujemy na wolnych obrotach ok. 3 minut. Następnie dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy kakao, tak by powstał nam ładnie czekoladowy kolor(...)upieczeniu wyciągamy babkę z foremki i studzimy (ja upiekłam ją na wieczór i odstawiłam na całą noc, po 2 godzinach przykryłam ściereczką). Na następny dzień przekroiłam babkę i przełożyłam kremem. W rondelku rozpuściłam białą czekoladę i polałam nią babkę. Na jeszcze ciepłą czekoladę ułożyłam migdały w czekoladzie

Aga w kuchni
Słodko-kwaśno. Piąte urodziny bloga 153

namiękną, ale zostawiają swój delikatnie migdałowy posmak, dodają też ciastu tekstury. Kolejna warstwa to słodziutki mus na bazie czekolady karmelowej i kremówki. Lekki, delikatny i puszysty, świetnie równoważy kwaśny krem cytrynowy.  Na wierzchu galaretka z rokitnika; ma oszałamiający kolor i bardzo ciekawy, również kwaśny smak. Torcik udekorowałam kandyzowanymi kumkwatami (przygotowałam je jak pomarańcze, ale pokroiłam na cieńsze plasterki(...)krem cytrynowy, posypać pokruszonymi amaretti. Schłodzić w lodówce. 50 ml kremówki zagotować. Zalać nią posiekaną czekoladę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Ostudzić. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno, partiami dodawać do czekolady, delikatnie mieszając łyżką. Wyłożyć na mus cytrynowy, wyrównać wierzch. Schłodzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Konfiturę mocno podgrzać, zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę. Wymieszać. Wylać na mus czekoladowy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto czekoladowe z polewą czekoladową 62

Mocno czekoladowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Idealne dla wszystkich wielbicieli czekolady, bo jest podwójnie czekoladowe. Składniki 150 g masła 270 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki czubate przesianego kakao 270 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka Polewa: 75 g masła 2 łyżki czubate kakao czubata szklanka cukru pudru Przygotowanie Jajka ubić(...)cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszać z przesianym kakaem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Masło stopić i wymieszać z mlekiem. Do masy jajecznej dodać suche składniki i masło z mlekiem, dobrze wymieszać – najlepiej mikserem. Formę typ tortownicy (moja prostokątna) wysmarować tłuszczem i posypać mąką, wlać ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika 175 stopni termoobieg, pieczemy

Wasze Przepisy
TARTA Z KREMEM KARMELOWYM I ORZECHAMI 89

albo najlepsza tarta, jaką w życiu jadłam! Spróbujcie i Wy! Ps, cukierniki, które wykorzystałam do przepisu to: Cukierki w czekoladzie CHRUPKI ORZECH – mocno chrupiące i mocno orzechowe. Delikatna czekoladowa masa zawiera dużą ilość orzechów zatopionych dodatkowo w pysznej czekoladzie. Cukierki w czekoladzie SŁONY KARMEL – pod kruchą czekoladą znajdują się dwie warstwy – jedna truflowa, druga delikatna i miękka(...)kąpieli. Oblewamy schłodzone ciasto. Dekorujemy cukierkami. Dużą ilością cukierków! Zobaczcie też NOWE czekoladowe słodkości marki ODRA, które już dostępne w sklepach! Ps. w wolnej chwili zapraszam Was do wysłuchania bajki marki Odra czytanej przez Piotra Fronczewskiego na Spotify: „Przygody Odrzańskich” The post TARTA Z KREMEM KARMELOWYM I ORZECHAMI first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Ciasto Rurociąg 119

Rurociąg wygląda bardzo ciekawie, dlatego też śmiało możecie je przygotować na święta, a także inne nadarzające się okazje. Do przygotowania ciasta możecie wykorzystać rurki z ulubionym nadzieniem, ja wybrałam czekoladowe, ale nachodzi mnie ochota na przygotowanie tego ciasta z rurkami śmietankowymi. Niedługo na pewno pojawi się taka wersja na moim blogu, dlatego też bacznie obserwujcie kolejne wpisy Zapraszam serdecznie(...)łyżki cukru pudru 1/5 szklanki gorącej wody 1 paczka rurek z nadzieniem czekoladowym Przygotowanie Formę o wymiarach 24×24 wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę herbatników. Śmietankę kremówkę, wcześniej schłodzoną ubijamy na puch, stopniowo dodając cukier puder, a następnie serek mascarpone. Do kremu wlewamy rozpuszczoną w 1/5 szklanki wody żelatynę, miksujemy do połączenia składników. Połowę

Przepiski.pl
MUS CZEKOLADOWY Z SOLONYM KARMELEM 142

była genialna decyzja! Mus czekoladowy z dodatkiem solonego karmelu jest najlepszym musem czekoladowym jaki w życiu jadłam! Nie można oderwać się od łyżki! Chcesz jeszcze i jeszcze i jeszcze. Smakuje fenomenalnie zarówno mocno schłodzony, jak i temperaturze pokojowej. Jedzony odrazu po przygotowaniu jest bardziej kremem niż musem. Musem staje się po schłodzeniu. W obu wersjach to rawdziwy raj dla podniebienia

Ostra na Słodko
Lodowy tort z porzeczkami i polewą 238

Okrągłą formę o średnicy 20 cm wyłożyć folią spożywczą i wylać na spód krem porzeczkowy. Wstawić do zamrażarki na co najmniej parę godzin. Pozostałą kremówkę ubić wlewając pod koniec 1/4 szklanki mleka skondensowanego. Wyłożyć na zmrożoną warstwę porzeczkową i wyrównać. Wstawić ponownie do zamrażarki. Polewę czekoladową przygotować jak tort lodowy będzie całkowicie zmrożony. Czekoladę posiekać i razem z kremówką podgrzewać

https:KKuchniaMniam
Ciasto Marlenka 301

posmarowanie boków. Miodowe blaty przełożyć kremem kajmakowym, nie smarować wierzchu ciasta. Pozostawionym kremem posmarować natomiast jego boki. Na wierzch ciasta położyć papier do pieczenia, na nim niewielkie obciążenie (np. zeszyt). Całość wstawić do lodówki na minimum 24 godziny, najlepiej na 2-3 dni. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 75 ml śmietany 30% Polewę przygotować i wyłożyć na wierzch ciasta

Domowa cukiernia Ewy
Tort maślano cynamonowy 188

Bardzo fajne połączenie kremu maślanego z cynamonem , świetnie się sprawdza na spotkaniach rodzinnych , bardzo szybko znika z talerzyków , zapraszam do wypróbowania . Składniki  1 kostka masła dobrej jakości  3 śmietany  ( po 200 ml ) spody do tortów czekoladowe  2 tabliczki czekolady mlecznej  4 łyżeczki cynamonu  1 pudełeczko malin ( do ozdobienia ) kakao ( do ozdobienia ) 2 łyżeczki kawy

Mój Smak
Ekstrymalnie czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym 131

żółtka (białka zachować).  Dodać kakao i zmiksować. o masy jajecznej wlać sos czekoladowy i zmiksować do połączenia. Pozostałe białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie (w trzech partiach) do masy. Tortownicę 20 cm wyłożyć papierem i przelać ciasto. Piec 35 minut w 180*C. Krem: 250 g mascarpone 250 g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru Składniki umieścić

Chocolate Muffin Blog
miodownik z masą kajmakową 475

pozostałymi blatami postępujemy tak samo. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 250 g masła, miękkiego 1 gotowej masy kajmakowej 70 g orzechów włoskich, zmielonych wykonanie: Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo masę kajakową, miksujemy. Na koniec dodajemy orzechy i mieszamy. dodatkowo: polewa czekoladowa Gotowe blaty przekładamy masą kajmakową. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Gotowe ciasto

Domowy Smak Jedzenia