krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:362/534)

CZEKOLADOWA MALINKA 294

Maliny świetnie komponują się smakowo zarówno z białą jak i mleczną czekoladą, a  w towarzystwie przepysznego kremu ciasto to smakuje wybornie. SKŁADNIKI: (forma 22 x

RAROSSA
Wuzetka z chrupiącym kremem 327

Lubicie wuzetki? Pewnie tak no bo kto nie lubi jednego z najbardziej typowych polskich ciast... ciemny biszkopt, pyszna śmietana i czekoladowa polewa.. mniam... ale moja

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto czekoladowo - orzechowe z kremem truskawkowym 126

prostej, efektownej, a jednocześnie nieziemsko pysznej. Ciasto mocno czekoladowe, nie zawierające mąki,  zastępują ją godnie mielone orzechy laskowe. Kremowa masa truskawkowa na bazie śmietany - zarówno kwaśnej i słodkiej. Kompozycja kompletna, wymuszająca delektowanie się, i skupienie na powolnym smakowaniu,  widelczyk za widelczykiem.  Składniki: proporcje na blaszkę 20cm/20 cm Ciasto czekoladowo - orzechowe: przepis znaleziony na blogu "natchniona.pl" 4 jaja(...)mieszamy do powstania aksamitnego, gładkiego kremu. Odstawiamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na najwyższych obrotach miksera, na szklistą, sztywną masę. Żółtka ucieramy z cukrem na biały puch,  pod koniec ucierania wlewamy dwie łyżki oleju. Do powstałego kogla - mogla wlewamy rozpuszczoną czekoladę  i mieszamy ( wystarczy kilka sekund miksowania na zmniejszonych obrotach ). Do mieszaniny czekoladowo - jajecznej wsypujemy  wcześniej wymieszane

Kronika Piekarnika
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 167

trochę więcej pracy ale efekt końcowy jest warty włożenia odrobiny więcej wysiłku. Przygotowanie go nie zajmie Ci jednak więcej niż 10 minut. Kilka wskazówek jak przygotować idealny, domowy budyń czekoladowy Poniżej spisałam parę trików, które sprawią, że przygotowany budyń będzie miał idealną konsystencję i smak. Przed przystąpieniem do gotowania przygotuj wszystkie składniki w odpowiedniej ilości. Budyń gotuj na średnim ogniu(...)świeżymi owocami, bakaliami, konfiturą lub ubitym kremem kokosowym. Smacznego! Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram , dołącz do mnie na Facebooku i przypnij pina na Pintereście ! Domowy budyń czekoladowy Drukuj Porcje: 2 porcje (ok. 300ml) Czas przygotowania

Book of spells
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 276

trochę więcej pracy ale efekt końcowy jest warty włożenia odrobiny więcej wysiłku. Przygotowanie go nie zajmie Ci jednak więcej niż 10 minut. Kilka wskazówek jak przygotować idealny, domowy budyń czekoladowy Poniżej spisałam parę trików, które sprawią, że przygotowany budyń będzie miał idealną konsystencję i smak. Przed przystąpieniem do gotowania przygotuj wszystkie składniki w odpowiedniej ilości. Budyń gotuj na średnim ogniu(...)świeżymi owocami, bakaliami, konfiturą lub ubitym kremem kokosowym. Smacznego! Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram , dołącz do mnie na Facebooku i przypnij pina na Pintereście ! Domowy budyń czekoladowy Drukuj Porcje: 2 porcje (ok. 300ml) Czas przygotowania

Book of spells
Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów 197

Zorganizowane zostały one w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie, gdzie znajduje się kulinarne centrum szkoleniowe HoReCa. Warsztaty Śniadanie Mistrzów , na których nauczyłam się robić między innymi idealny suflet czekoladowy , obfitowały w tak pyszne propozycje, że na samo ich wspomnienie dostaję ślinotoku. Ale zacznijmy od początku – bo nie gotowaliśmy sami, lecz z wyjątkowymi nauczycielami. Sieć Makro Cash & Carry(...)cierpkim sosem danie było kompletne. Wszystko ze sobą grało. Zupa krem z zielonego groszku - do tego ptysie, mascarpone i... miętowy puder Przemek z którym gotowałam mimo młodego wieku ma bardzo dużą wiedzę - mogłam się od niego uczyć Deseru nie przygotowaliśmy w parach – zrobiliśmy to wspólnie. Suflet czekoladowy okazał się wspaniałym zwieńczeniem warsztatów. Czekolada i pomarańcze to połączenie klasyczne

Poezja smaku
Babka czekoladowa 154

wiosennych stołach. Ja bardzo je lubię,  są naprawdę wdzięczne do robienia. Plusem jest to, że robi się je na ogół szybko i z niewielkiej ilości składników. Dziś babka czekoladowa i to tak na 100%,gdyż czuć ją w każdym kęsie. Delikatna, wilgotna, smaczna.Zapraszam... Składniki: 120 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 3,2% 150 g masła śmietankowego lub margaryny(...)puszysty i jasny krem. Dodawać po 1 jajku, stale ucierając. Na koniec wlać przestudzoną czekoladę i zmiksować. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy keksowej lub do formy z kominkiem. Piec około 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.  Wystudzić. Czekoladowa polewa: 100 g mlecznej czekolady

Kubki smaku
Tort truskawkowy 218

kremu na cały tort wypełniając dokładnie luki i szpary między blatami. Schładzamy w lodówce przez ok. 1 godzinę lub w zamrażarce przez 10-15 minut. W tym czasie możemy przygotować dekorację z truskawek z czekolady i polewę. Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu (nie wolno jej przegrzać). Dla nieco rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej(...)mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli chcemy uzyskać nieco bardziej intensywny kolor, dodajemy odrobinę barwnika spożywczego w żelu lub proszku. Polewę odstawiamy do ostudzenia. Na tort nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Dekorujemy polewą truskawkową (można przełożyć sobie ją do małego woreczka) i zostawionym wcześniej białym kremem. Na kremie układamy truskawki w czekoladzie. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym 235

kremu białego z orzechów laskowych Karmello , 100 g białej czekolady Karmello ,  migdały w mlecznej czekoladzie Karmello . Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy nutellę i pojedynczo jajka. Miksujemy na wolnych obrotach ok. 3 minut. Następnie dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy kakao, tak by powstał nam ładnie czekoladowy kolor(...)upieczeniu wyciągamy babkę z foremki i studzimy (ja upiekłam ją na wieczór i odstawiłam na całą noc, po 2 godzinach przykryłam ściereczką). Na następny dzień przekroiłam babkę i przełożyłam kremem. W rondelku rozpuściłam białą czekoladę i polałam nią babkę. Na jeszcze ciepłą czekoladę ułożyłam migdały w czekoladzie

Aga w kuchni
Słodko-kwaśno. Piąte urodziny bloga 161

namiękną, ale zostawiają swój delikatnie migdałowy posmak, dodają też ciastu tekstury. Kolejna warstwa to słodziutki mus na bazie czekolady karmelowej i kremówki. Lekki, delikatny i puszysty, świetnie równoważy kwaśny krem cytrynowy.  Na wierzchu galaretka z rokitnika; ma oszałamiający kolor i bardzo ciekawy, również kwaśny smak. Torcik udekorowałam kandyzowanymi kumkwatami (przygotowałam je jak pomarańcze, ale pokroiłam na cieńsze plasterki(...)krem cytrynowy, posypać pokruszonymi amaretti. Schłodzić w lodówce. 50 ml kremówki zagotować. Zalać nią posiekaną czekoladę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Ostudzić. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno, partiami dodawać do czekolady, delikatnie mieszając łyżką. Wyłożyć na mus cytrynowy, wyrównać wierzch. Schłodzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Konfiturę mocno podgrzać, zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę. Wymieszać. Wylać na mus czekoladowy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto czekoladowe z polewą czekoladową 69

Mocno czekoladowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Idealne dla wszystkich wielbicieli czekolady, bo jest podwójnie czekoladowe. Składniki 150 g masła 270 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki czubate przesianego kakao 270 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka Polewa: 75 g masła 2 łyżki czubate kakao czubata szklanka cukru pudru Przygotowanie Jajka ubić(...)cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszać z przesianym kakaem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Masło stopić i wymieszać z mlekiem. Do masy jajecznej dodać suche składniki i masło z mlekiem, dobrze wymieszać – najlepiej mikserem. Formę typ tortownicy (moja prostokątna) wysmarować tłuszczem i posypać mąką, wlać ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika 175 stopni termoobieg, pieczemy

Wasze Przepisy
TARTA Z KREMEM KARMELOWYM I ORZECHAMI 95

albo najlepsza tarta, jaką w życiu jadłam! Spróbujcie i Wy! Ps, cukierniki, które wykorzystałam do przepisu to: Cukierki w czekoladzie CHRUPKI ORZECH – mocno chrupiące i mocno orzechowe. Delikatna czekoladowa masa zawiera dużą ilość orzechów zatopionych dodatkowo w pysznej czekoladzie. Cukierki w czekoladzie SŁONY KARMEL – pod kruchą czekoladą znajdują się dwie warstwy – jedna truflowa, druga delikatna i miękka(...)kąpieli. Oblewamy schłodzone ciasto. Dekorujemy cukierkami. Dużą ilością cukierków! Zobaczcie też NOWE czekoladowe słodkości marki ODRA, które już dostępne w sklepach! Ps. w wolnej chwili zapraszam Was do wysłuchania bajki marki Odra czytanej przez Piotra Fronczewskiego na Spotify: „Przygody Odrzańskich” The post TARTA Z KREMEM KARMELOWYM I ORZECHAMI first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Ciasto Rurociąg 139

Rurociąg wygląda bardzo ciekawie, dlatego też śmiało możecie je przygotować na święta, a także inne nadarzające się okazje. Do przygotowania ciasta możecie wykorzystać rurki z ulubionym nadzieniem, ja wybrałam czekoladowe, ale nachodzi mnie ochota na przygotowanie tego ciasta z rurkami śmietankowymi. Niedługo na pewno pojawi się taka wersja na moim blogu, dlatego też bacznie obserwujcie kolejne wpisy Zapraszam serdecznie(...)łyżki cukru pudru 1/5 szklanki gorącej wody 1 paczka rurek z nadzieniem czekoladowym Przygotowanie Formę o wymiarach 24×24 wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę herbatników. Śmietankę kremówkę, wcześniej schłodzoną ubijamy na puch, stopniowo dodając cukier puder, a następnie serek mascarpone. Do kremu wlewamy rozpuszczoną w 1/5 szklanki wody żelatynę, miksujemy do połączenia składników. Połowę

Przepiski.pl
MUS CZEKOLADOWY Z SOLONYM KARMELEM 147

była genialna decyzja! Mus czekoladowy z dodatkiem solonego karmelu jest najlepszym musem czekoladowym jaki w życiu jadłam! Nie można oderwać się od łyżki! Chcesz jeszcze i jeszcze i jeszcze. Smakuje fenomenalnie zarówno mocno schłodzony, jak i temperaturze pokojowej. Jedzony odrazu po przygotowaniu jest bardziej kremem niż musem. Musem staje się po schłodzeniu. W obu wersjach to rawdziwy raj dla podniebienia

Ostra na Słodko