krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:353/534)

Kostka wiśniowa 62

żółtka, zmiksować. Wyłączyć mikser, wlać czekoladową mieszankę, w 3 turach przesiewać wymieszane składniki suche, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, tylko do połączenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), boków niczym nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w temp. 180 st przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych(...)gęsty. Czekoladowa polewa, zawsze błyszcząca: 4 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki kakao 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Wykonanie: Ciasto pokroić na dwa blaty, pierwszy blat położyć na paterze lub talerzu. Wyłożyć 1/3 kremu, położyć

moj przepis na
Kostka wiśniowa 76

żółtka, zmiksować. Wyłączyć mikser, wlać czekoladową mieszankę, w 3 turach przesiewać wymieszane składniki suche, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, tylko do połączenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), boków niczym nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w temp. 180 st przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych(...)gęsty. Czekoladowa polewa, zawsze błyszcząca: 4 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki kakao 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Wykonanie: Ciasto pokroić na dwa blaty, pierwszy blat położyć na paterze lub talerzu. Wyłożyć 1/3 kremu, położyć

moj przepis na
Kostka wiśniowa 108

żółtka, zmiksować. Wyłączyć mikser, wlać czekoladową mieszankę, w 3 turach przesiewać wymieszane składniki suche, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, tylko do połączenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), boków niczym nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w temp. 180 st przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych(...)gęsty. Czekoladowa polewa, zawsze błyszcząca: 4 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki kakao 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Wykonanie: Ciasto pokroić na dwa blaty, pierwszy blat położyć na paterze lub talerzu. Wyłożyć 1/3 kremu, położyć

moj przepis na
Kostka wiśniowa 158

żółtka, zmiksować. Wyłączyć mikser, wlać czekoladową mieszankę, w 3 turach przesiewać wymieszane składniki suche, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, tylko do połączenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), boków niczym nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w temp. 180 st przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych(...)gęsty. Czekoladowa polewa, zawsze błyszcząca: 4 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki kakao 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Wykonanie: Ciasto pokroić na dwa blaty, pierwszy blat położyć na paterze lub talerzu. Wyłożyć 1/3 kremu, położyć

moj przepis na
Ciasta na zamówienie – co wybrać, by osłodzić podniebienia gości? 66

który odnajdziecie również w Polsce – https://lodziarniamis.pl/ . Poza standardową wersją istnieją również wariacje z owocami. Słodka beza i krem karmelowy z dodatkiem orzechów i daktyli sprawi, że Twoi goście zapomną na moment o diecie i kaloriach. Jeśli macie  Brownie. Ciasto czekoladowe typowe dla amerykańskiej kuchni. Ciemnobrązowy kolor, gęsta i wilgotna masa, oraz miłość do czekolady powodują, że po prostu

ProstePesto.pl
Ciasto z galaretką i mascarpone 150

Składniki: Biszkopt czekoladowy: –  4 jaja (temp. pokojowa) – 3/4 szklanki mąki pszennej – 1/2 szklanki cukru – szczypta soli – 2 łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem – 500 g serka mascarpone – 3-4 łyżki cukru pudru Galaretka – 2 galaretki truskawkowe – ok. 700 g truskawek – 750 ml wody Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy

I LOVE LIFE
Makowiec japoński z jabłkiem 94

skład,  mało cukru i dużo maku. Na blogu znajdziecie też inne świąteczne słodkie inspiracje: Ciasto marchewkowe z kremem Łatwy sernik piernikowy Korzenne ciasto jogurtowe z bakaliami Ciasto korzenne Keks piernikowy Sernik z żurawiną Ciasto rafaello dla leniwych   Ciasto czekoladowo-buraczkowe Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Sernik pomarańczowy Drożdżowy wieniec

Kulinarne przygody Gatity
Propozycja Sylwestrowych słodkości 144

1.Churros- CHURROS Pączusie serowe   Oponki serowe   Rurki z kremem kawowym   Szybkie rurki z ciasta francuskiego     Blok z ciasteczkami   Tiramisu   Herbatnikowiec     Stefanka bez pieczenia przekładana gotowanym serem   Kretowisko   Chatka   Piwoszki   Wafelki czekoladowe   Sernik straciatella Serniki

Sama słodycz i szczypta chili
Krakowski Karakter - knajpa z charakterem 129

sera z biała czekoladą, brownie, lody z buraków i orzechy włoskie (19 zł) Obydwa desery powalają na kolana! Krem karmelowy tworzy idealne połączenie z czarną porzeczką, smakuje obłędnie. Duet kozi ser i czekolada przepyszny, natomiast lody buraczane nieco łagodzą słodycz czekoladowego brownie. Bosko! Tak wiec ogólne wrażenia smakowe i wizualne bardzo przyjemne, natomiast epizod z twardą jak czort wołowiną

Kulinarne przygody Gatity
Piątki z piłką. Jeden 185

jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g mąki pszennej 65 g cukru 86 g ciemnej czekolady (58%) musy czekoladowe: 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g ciemnej czekolady (75%) 6 listków żelatyny 800 ml śmietany kremówki (38%) krem maślany: 125 g miękkiego masła 500 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli 3 łyżki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowe Ciasto z czerwonej fasoli (bezglutenowe) 240

żartowali ;)   A teraz potwierdzam ciasto jest niesamowicie pyszne !!    Delikatne jak biszkopt, mocno czekoladowe i nikt kto wcześniej go nie jadł nie zgadnie z czego jest zrobione :)   Takie ciasto z niespodzianką! Oryginalny przepis urozmaiciłam o krem z mascarpone i bitej śmietany, całość polewając sosem z czarnych porzeczek. Jako ozdoby użyłam kwiatów nagietka które również

W kuchennej krainie
MUS CZEKOLADOWO MALINOWY 148

śmietany kremówki cukier puder- ok łyżki tabliczka mlecznej czekolady maliny posiekane orzechy- krokant orzechowy  CUKIETERIA Wykonanie: Krem: Śmietanę kremówkę podgrzać, wrzucić do niej kostki czekolady, aż się rozpuszczą. Wymieszać. Odstawić na noc do ostygnięcia. Na drugi dzień ubijamy czekoladową śmietanę na sztywno. Możemy dosłodzić cukrem pudrem. Do salaterek lub miseczek waflowych wykładamy mus czekoladowy. Na wierzch wykładamy maliny, posypujemy

Z Majeczką w kuchni
Domowy chrupiący groszek ptysiowy 107

Świetna przekąska, pasuje do zup typu krem, sałatek. Można nim posypać także dość syte zupy z dużą ilością mięsa i warzyw. Polecam też groszek ptysiowy polany domową polewą czekoladową:) Smacznego:) Składniki: 75 g mąki pszennej 100 ml wody mineralnej 2 mniejsze jajka 25 g masła sól drobnoziarnista Wykonanie: Przygotuj garnuszek, w którym zagotuj wodę z masłem z odrobiną soli. Dodaj

Zasmakuj Kuchni
Krem pomarańczowy w pucharkach 130

jednej pomarańczy 4 łyżki soku pomarańczowego 4 łyżki cukru pudru (lub  według własnego smaku) posypka czekoladowa Śmietanę z cukrem ubić na sztywno. Dodać otartą skórkę z pomarańczy serek mascarpone  i  wyciśnięty sok z pomarańczy. Wszystko zmiksować. Przełożyć krem do pucharków, posypać posypką i ozdobić plasterkiem pomarańczy. krem pomarańczowy w pucharkach

O kuchni z uczuciem
Sernik z truflą 117

przez około 1 godzinę lub do momentu otrzymania gęstej masy czekoladowej (uważając, by masa całkowicie nie zgęstniała). Masę czekoladową umieścić w misie miksera. Dodać przesiany cukier puder, wlać likier i ubić (końcówki do ubijania białek) do zwiększenia objętości i otrzymania kremu o jaśniejszym kolorze.  Krem przełożyć na zimny sernik. Wyrównać. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce.  Przed podaniem

Kubki smaku

Proponowane wyszukiwania