krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:348/534)

Serniczki z kremem orzechowym w 30 minut 121

piekarnika. W sezonie koniecznie ze świeżymi malinami, borówkami lub truskawkami, teraz nawet z mrożonymi owocami (bez rozmrażania), z kremami, czekoladą, wszelakimi bakaliami, masami, np. makową lub jak dziś orzechową lub same, klasyczne z wanilią. Można gotowe udekorować polewą czekoladową i posypać tartymi orzechami. No serniczkowo-orzechowo się zrobiło Dla mnie bomba! Przepis na 12 muffinek, u mnie wyszło 16 mniejszych

Zasmakuj Kuchni
Przepisy na świąteczne ciasta i inne słodkości 302

kuleczki Popękane ciasteczka piernikowe Popękane ciasteczka czekoladowe Torty: Miodownik z orzechami Tort bananowy Tort z topinamburem i czekoladą Tort czekoladowy z solonym karmelem Tort makowy Pijana śliwka Ciasta i inne słodkości: Moczka Ciasto Lion Pijany kokosowiec Ciasto orzechowe z kremem chałwowym Ciasto z kremem chałwowym Kostka kawowa Ciasto miodowe z brzoskwiniami Orzechowe babeczki Ciasto marchewkowe z kremem Cytrynowiec Ciasto Góra

Domowa cukiernia Ewy
Mieszanki musli: Fit / Cookiem&Cream - mojemusli.pl 138

Cream: płatki owsiane, granola (płatki owsiane, cukier, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, kaszka kukurydziana, pełnoziarnista mąka pszenna, kakao), ciastka z kremem (mąka pszenna, cukier, kakao, olej palmowy, skrobia pszenna, syrop g-f, subst. spulchniające, sól, lecytyna sojowa, aromat), muszelki czekoladowe (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka graham, kaszka kukurydziana, cukier, glukoza, kakao, olej słonecznikowy, mleko w proszku, lecytyna sojowa, aromaty, cynamon), biała czekolada

Candy Pandas
Ciasto czekoladowe z kremem serowo- pistacjowym 249

serowa z pistacjami to istna poezja smaków w sam raz na wielkanocny stół. Składniki biszkopt 5 jajek 1 budyń czekoladowy firmy Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao firmy Gellwe 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 500 g serka naturalnego 3 ugotowane żółtka 100 g miękkiego masła 150 g cukru pudru firmy Gellwe 3/4 szkl pistacji

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Miodownik (Stefanka) 264

się grudki. Jeśli masa będzie za rzadka, dodaj więcej kaszy. Pod koniec dodać sok i otartą skórkę z cytryny. Krem odstawić do ostygnięcia (może być letni), a następnie podzielić na 3 części i równomiernie przełożyć nim płaty miodownika. Polewa czekoladowa: 4 łyżki masła 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 4 łyżki kakao Przygotowanie: Mleko, masło i cukier zagotować. Następnie dodać

Mojewlasne.pl
CIASTO CZEKOLADOWE NA POMIDORACH 286

Dzisiaj mam dla Was ciekawy przepis na czekoladowe ciasto z pomidorami. Ciasto jest delikatne i wilgotne.Można je podawać posypane tylko cukrem pudrem albo przełożyć dżemem albo kremem. Można eksperymentować. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ

Przepisy Aleksandry
Garść wspomnień i ciasto kasztanowe. Czekoladowe...? 130

Poza tym świetnie się nada dla alergików, bo nie ma w nim ani mąki, ani mleka.  Ciasto kasztanowo-czekoladowe Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) 4 jajka 125 g masła 100 g ciemnej czekolady (58%) 500 g kremu z kasztanów 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Dodać krem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto jamajka 228

szklanki mąki pszennej (100 g)  1 budyń czekoladowy (sam proszek, 47 g) 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia + dżem malinowy do przełożenia warstwa galaretkowa 3 galaretki o smaku cytrynowym 3 szklanki wrzącej wody (750 ml) 5 bananów sok z cytryny krem śmietanowy 500 g śmietany 30%  150 g mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru

Ugotować
Tort truflowy – palce lizać 184

kakaowym biszkopcie genueńskim, nasączonym kawą z rumem i przełożonym masą truflową. Udekorowany wiórkami czekoladowymi i domowymi truflami. Całość mocno czekoladowa, sycąca, ale nie przesłodzona. Tort truflowy Składniki na ciasto: 7 jajek 250 g cukru pudru 7,5 dkg kakao krem 200 g czekolady gorzkiej 1/4 kostki masła 50 ml spirytusu i rumu skórka pomarańczowa cukier waniliowy 200 ml kremówki Tort

Gotowanie-uk
Amaretti z ganaszem czekoladowym czyli poWeekendowe Lakocie odc.116 127

pierwszy na moje urodziny i na pewno powtórzę ten wypiek. Przepis pochodzi z książki Cukiernia Lidla. Amaretti z ganaszem czekoladowym ciasteczka: 200 g mielonych migdałów 180 g cukru pudru 30 g maki pszennej 10 g maki ziemniaczanej 2 białka krem: po 100 g czekolady deserowej i mlecznej 100ml śmietanki UHT 30% 30 ml amaretto 20 g miękkiego masła Mielone migdały

Dzieje kuchennej Wiewióry
ciasto miodowe brazylianka 307

podsmażamy. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy do jabłek, mieszamy i zestawiamy z ognia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy, przykrywamy go drugim ciastem na który wykładamy masę jabłkową i przykrywamy ją ostatnim blatem ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Mini Pavlova 132

inaczej rozmiękną i zrobią się z nich „kapcie”.     kremówka 36% 150 ml, konfitura malinowa, wiorki czekoladowe Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px

Pociąg Do Kuchni
Babeczki cytrynowe z kremem cytrynowym i morelami 132

Jeszcze przed świętami upiekłam duże cytrynowe babeczki. Udekorowałam je kremem cytrynowym na bazie mascarpone i połówkami moreli. Babeczki ułożyłam na łące z żelków obsypanych cukrem i kwiatków ułożonych z czekoladowych drażetek. Składniki na 5-6 dużych muffin lub 10-12 małych: 100 g masła 200 g mąki 80 g płatków jaglanych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g drobnego cukru

Czerwień i błękit
Tort Makowy z Białą Czekoladą 207

Każdy biszkopt od wewnątrz smarujemy dość cienką warstwą konfitury.  Schłodzoną śmietankę z białą czekoladą ubijamy. Masę czekoladową dzielimy na 3 części  Jedną z nich smarujemy dolny biszkopt, przykrywamy warstwą kokosowo-makową, następnie wykładamy kolejną część kremu z białej czekolady, a na to kładziemy górny biszkopt. Całość pokrywamy pozostałą częścią masy. Brzegi tortu możemy

Słodka Strona
Brak tytułu 157

kremowy i aromatyczny budyń. Bez grudek i przypalonych garnków! Skuś się na "Budyń ulubiony": śmietankowy, waniliowy lub czekoladowy. Uwielbiam budynie Dr. Oetkera - zawsze się sprawdzają. Są aksamitne i kremowe i świetnie smakują. Sprawdzają się jako baza do kremów.   Perełki cukrowe sprawdzają się świetnie do dekoracji tortów, ciast i ciasteczek. Poręczne szklane opakowanie i dozownik pozwalają łatwe korzystanie

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania