krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:354/534)

Wigilia lubelskich blogerów kulinarnych - relacja 170

były dwa rodzaje śledzi - w śmietanie i z chili, sałatka jarzynowa, kanapki z pastą z grochu i wędzonym pstrągiem, krem piernikowy , pierożki z makiem z sosem karmelowym , paszteciki z farszem jak do piroga biłgorajskiego, tartaletki z kapustą i żurawiną, rolada czekoladowo-pomarańczowa i kilka innych pyszności. Na koniec nastąpiła bardzo przyjemna część. Uznałyśmy, że skoro wigilia, to i prezenty muszą

Pasja Smaku
Czekoladowe gniazda bezowe z mascarpone i frużeliną wiśniową 141

dodatkowo nie musisz kroić ich nożem, bo taką jedną, to każdy zje :) Tym razem postawiłam na czekoladową nutę, sami zobaczcie jak pięknie wyszło :) Składniki na 6 sztuk:   3 białka 160g drobnego cukru 2 łyżki kakao Szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny Krem: 200ml śmietanki 30% 125g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 op. śmietanfix Frużelina wiśniowa: 300g

Kuchnia w czekoladzie
Mini Eklerki Z Delikatnym Kremem Budyniowym - Krok Po Kroku 160

szkl mąki (170 gr) 100 gr masła/margaryny 1 łyżeczka cukru 4-5 jajek Krem budyniowy: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szkl cukru 2 żółtka 150 ml śmietanki kremówki 30 % Polewa czekoladowa 100 gr czekolady deserowej/mlecznej + 2 łyżki masła ( około 50 gr ) 1. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem i masłem/margaryna(...)wlewamy naszą miksturę z proszku budyniowego, żółtek i mąki ziemniaczanej. Energicznie mieszamy aż do uzyskania kremowego budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. 7. Śmietanę ubijamy i delikatnie mieszamy z budyniem. Następnie krem chowamy do lodówki do stężenia. 8. Eklerki przekrawamy w połowie i nadziewamy kremem budyniowym. Krem najlepiej przełożyć do szprycy i tak nadziewać. Na koniec polewamy czekoladą ( czekoladę roztapiamy w kąpieli

Gotowanie...to proste !
Tort czekoladowy z bezą i malinami 137

Ciasto czekoladowe (uwaga - wszystkie składniki muszą być w temp. pokojowej) 125 g miękkiego masła 100 g cukru 3 żółtka 150 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 35 g kakao 125 ml maślanki 120 g kwaśnej śmietany Beza 3 białka szczypta soli 150 g drobnego cukru 2 łyżki płatków migdałowych Krem 200 g śmietanki kremowej(...)łyżka cukru pudru (opcjonalnie) 150 g malin  Masło utrzeć z cukrem na jasny, puszysty krem. Dodać żółtka i ubijać do czasu, aż dokładnie połączą się z resztą. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodać do masy maślanej i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać maślankę i kwaśną śmietanę i wymieszać, aby składniki połączyły się. Rozgrzać

Słodkie inspiracje
Tort tiramisu na moje urodziny :) 382

tortowej (pszennej) 2 łyżki stołowe mąki ziemniaczanej szczypta soli 1 cukier waniliowy składniki krem: 3 łyżeczki żelatyny 50 dag sera mascarpone 3 łyzki cukru pudru 8 łyżek mleka 1 cukier waniliowy 25 dag śmietany kremówki 100 ml naparu kawy 100 ml likieru kawowego albo czekoladowego  10 dag posiekanej czekolady 2 łyżki kakao do posypania wierzchu(...)potem dodać przesianą mąkę – uwaga mąkę miksujemy na najniższych obrotach! Biszkopt przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C około 25 minut. Krem: Żelatynę  namoczyć w małej ilości zimnej wody. Serek mascaropne utrzeć z mlekiem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.  Śmietankę kremówkę ubić  na sztywno i połączyć z masą

Bon Appetit Małgorzaty
Mazurek kakaowo- kokosowy 170

formę 28x19cm:   300g mąki 3 żółtka 200g masła 100g cukru pudru 40g kakao Szczypta soli Krem: 100g margaryny zwykłej typu „Palma”, „Kasia” 100g cukru pudru Łyżka zimnej wody 50g mleka w proszku 50g kokosu Dodatkowo: Kilka kostek deserowej czekolady Kilka małych czekoladowych jajeczek Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy pozostałe składniki prócz kakao. Siekamy ciasto, a następnie zagniatamy(...)trakcie pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 20 minut. Po 15minutach ściągamy ostrożnie „kulki” i przypiekamy ciasto od góry. Jeszcze ciepłego mazurka możemy „napełnić” kremem: Margarynę topimy, dodajemy przesiany cukier puder i cały czas mieszamy. Następnie dodajemy jedną łyżkę zimnej wody i przesiane mleko w proszku. Energicznie mieszamy by nie było grudek. Możemy również wspomóc się mikserem

Kuchnia w czekoladzie
Waniliowy lekki sernik i przedszkolne prezenty 159

łyżeczki proszku budyniowego, lub mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa Bita śmietana do ozdoby Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy z masłem. Wykładamy na spód tortownicy(24cm) i dobrze ugniatamy. Całość chłodzimy w lodówce przez około 60 minut. Masa serowa: ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na krem, po trochu dodajemy oba serki, skórkę z cytryny i proszek

Mia Cucina Sofieta
Kawowy piernik 703

żelatyny 1/4 szklanki wody galaretka kawowa 1 szklanka wody 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej krem kawowy warstwa II: 500 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru pudru płaskie 1/5 szklanki wody gorącej kratka czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła pozostałe: 1/2 szklanki wina czerwonego orzechy pekan  Piernik(...)dekoracji. Formę wykładam papierem do pieczenia i przekładam  do niej ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół około 20 minut.Jak przestygnie nasączam piernik winem. Krem kawowy warstwa I: Mascarpone, kremówkę, puder, przekładam do misy i ubijam. Kawę rozpuszczalną i ziarnistą zaparzam razem w 1/4 szklance gorącej wody. Żelatynę namaczam w łyżce zimnej wody i rozpuszczam

wesoła kuchnia
Tort tiramisu 91

także przepisy: Tort czekoladowy z malinami Tort piernikowy Tort czekoladowy z owocami leśnymi Beza z owocami – Tort Pavlova Tort z nutellą i truskawkami Tort wiśniowy Tort bezowy z malinami Przygotowanie : 2 h + chłodzenie Składniki biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru (najlepiej drobnego cukru do wypieków) 1 szklanka mąki pszennej szczypta soli Składniki krem: 600 g śmietany

nietylkopasta.pl
Tort cappuccino 182

Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie delikatnie okrajamy boki i wyjmujemy z formy. KREM CAPPUCCINO : W garnuszku podgrzewamy śmietanę z białą czekoladą. Dodajemy saszetki cappuccino i dokładnie mieszamy, aż czekolada oraz proszek cappuccino dokładnie się rozpuszczą i połączą ze śmietaną, następnie zdejmujemy z kuchenki(...)przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Boki oraz górę naszego tortu smarujemy pozostałym kremem- wszystko ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Wyjmujemy z lodówki naszą szybkę z zastygniętą czekoladą i za pomocą noża, kroimy ją w poprzek tak, aby wychodziły nam czekoladowe paseczki. Tymi ładniejszymi paseczkami obkładamy boki tortu- a te mniej udane kładziemy na środek

Domowe Torty
Pomarańczowa chmurka 323

cukru pudru 1 łyżka świeżo startej skórki pomarańczowej Beza czekoladowa: 3 białka (w temperaturze pokojowej) 150 g cukru 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej 60 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Beza czekoladowa: Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy do niej, łyżka po łyżce, cukier. Na koniec dosypujemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy delikatnie(...)całkowitego stężenia. Masa śmietanowo-serowa: Śmietanę oraz mascarpone umieszczamy w misie i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Na koniec dodajemy cukier puder i świeżo otartą skórkę z pomarańczy. Masę od razu wykładamy na zastygniętą galaretkę. Wyrównujemy. Upieczoną na początku bezę czekoladową delikatnie układamy na śmietanowo-serowej masie. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

MyCookBook.pl
Biszkopt z kremem z białej czekolady i owocami. 76

Biszkopt, krem z białej czekolady i owoce. To moja propozycja dla Was na weekend.  Coś pysznego. Zrobiłam sobie taką przyjemność na urodziny.  Krem z białej czekolady to poezja. Jestem nim zachwycona. Oprócz tego,  że jest pyszny, to jest prosty w wykonaniu. Można go wykorzystać również do tarty,  lub przełożyć nim tort.   Pomysł na posmarowanie(...)minut.  Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Biszkopt można przygotować dzień wcześniej.  Schłodzona masę czekoladową, przełożyć do miski, dodać serek mascarpone  i zmiksować. Tylko do połączenia składników.  Wierzch biszkoptu nasączyć, wcześniej przygotowaną wodą z cukrem i cytryną, następnie wyłożyć krem z białej czekolady. Wyrównać powierzchnię i udekorować owocami.  Owoce posmarować dżemem. Będą ładnie błyszczeć

Agusiowe smakołyki
Czekoladowe muffinki z mlekiem w proszku i wafelkami. 122

takie pyszne muffinki. Zapewniam, że nikt im się nie oprze. Bardzo szybko się je przygotowuje, dosłownie w godzinkę. Ciasto jest mięciutkie i lekko sypkie za sprawą mąki ziemniaczanej, a krem bardzo mleczny i bardzo gęsty. Do tego posypka z wafelka. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 4 jajka pół szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao(...)łyżki mleka w proszku 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 150 ml zimnego mleka 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżki mleka w proszku 1 czekoladowy wafelek ( 50 g ) Wykonanie: 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Dodajemy kakao, mleko w proszku

Izabelawkuchni
WIŚNIOWO MAKOWA FANTAZJA 161

szkl. cukru,  1/3 szkl. maku, 1płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem ajerkoniakowy 1 budyń waniliowy,  1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ l mleka,  5 łyżek cukru,  1 kostka masła,  ½ szkl. ajerkoniaku Dodatkowo 2 paczki herbatników,  wiórki kokosowe,  polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto kruche z bezą: Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy(...)wodzie mąkę ziemniaczaną. Odstawiamy do stężenia. Biszkopt makowy: Białka oddzielamy do żółtek, białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i resztę składników. Pieczemy ok. 15 min. w 180 stopniach. Krem ajerkoniakowy: W ½ szkl. mleka rozrabiamy budyń i mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, do gotującego dodajemy budyń, studzimy. Masło ucieramy na gładką masę, dodajemy budyń i dalej miksując wlewamy alkohol

słodki bratek
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym 102

niespodziewanych gości lub nagłej ochoty na coś słodkiego. Ja je piekę, ponieważ uwielbiam ten czekoladowy smak z delikatnie orzechową nutą. Ciasto jest puszyste, zawsze pięknie wyrasta, więc nie ma opcji, aby się nie udało! A jeśli wolicie bardziej wymyślne słodkości to możecie je przełożyć dowolnym kremem. Polecam! (Forma o wymiarach 20 x 20 cm lub odrobinę większa)  1/2 szklanki(...)łyżka mleka 1 łyżeczka masła orzechowego (płaska) W niewielkim rondelku umieścić mleko, kawałki czekolady, masło oraz masło orzechowe. Całość co jakiś czas mieszając podgrzewać do momentu uzyskania gładkiej masy czekoladowej. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, a następnie kolejno połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ostudzoną masą czekoladową. Na końcu delikatnie wmieszać uprzednio ubitą pianę z białek

Di gotuje