krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:354/534)

Tort śmietankowy z truskawkami i borówkami 121

mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy i delikatnie miksuję na niskich obrotach. Krem dzielę na pół. Truskawki kroję w kostkę, borówki na połowę, jeśli są duże. Pierwszy blat tortu nasączam 1/3 herbaty, wykładam połowę kremu, na to pokrojone truskawki, przykrywam drugim blatem, który również nasączam, na to drugą połowę kremu, borówki i przykrywam trzecim blatem. Ostatni blat również nasączam. Tort wstawiam(...)dodaję powoli rozpuszczoną czekoladę i miksuję do połączenia się składników. 2-3 łyżki kremu odkładam do miseczki i dodaję niebieski barwnik. Schłodzony tort wyciągam z lodówki, okładam cienką warstwą kremu, wyrównuję i wstawiam do lodówki na ok 30 minut. Następnie wykonuję drugą warstwę tynku, z niebieskiego kremu robię „ciapki” na torcie i rozprowadzam packą wyrównując. Tort wędruje ponownie do lodówki

Słodki sentyment
Ciasto COCA COLA 110

Niezwykle lekkie, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto z coca-colą. Składniki Biszkopt kakaowy: 1 szkl. mąki 4 jajka 2 łyżki kakao pół szkl. cukru 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem orzechowy: 150 g herbatników 150 g orzechów 3/4 szkl. coca-coli 2 łyżki cukru pudru 150 g masła Masa śmietanowa: 500 ml śmietany

Wasze Przepisy
Ciasto krówka bez pieczenia 186

siedem kubków Ciasto z rabarbarem Szarlotka Pani Ogonowskiej Ambasador z orzechówką Beza z owocami Brownie z kremem orzechowym Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Pieczone placki z cukinii (keto) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Trufle kokosowe (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Pulpety z kaszy

WegePrzepis
Proste szaszłyki z grilla 265

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasto babie lato 241

lodówki do stężenia. Wykładamy 1/2 część kremu, przykrywamy biszkoptem. Następnie rozsmarowujemy pozostałą część kremu, na niej rozsmarowujemy masę jabłkową i przykrywamy drugim ciastem kruchym. Obciążamy deseczką. Całość wstawiamy do lodówki, do stężenia mas. Następnie wstawiamy do spiżarki aby „oddało”. Polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto najlepiej przygotować dwa dni przed podaniem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto milky way 467

czubata łyżka kakao • 4 łyżki oleju • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: • 250 g masła - kostka • 150 g mleka skondensowanego, słodzonego* • szklanka mleka w proszku - pełnotłuste • łyżeczka pasty lub esencji z wanilii Dekoracja: Cukier puder oraz maliny lub polewa czekoladowa

AniaGotuje.pl
Orzeźwiające CIASTO Z OWOCAMI (porzeczki, borówki, cytryny) 305

mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka porzeczek (czerwone) Krem: 1 szklanka soku z cytryny 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta kurkumy ok. 100 g borówek Dodatkowo: roztopiona czekolada lub polewa czekoladowa borówki i porzeczki Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji

Via Gusto
Babeczki choinki 168

klik ), dziś przedstawiam wersję choinkową, ale to nie ostatni pomysł w tym roku. Baza to czekoladowo-pomarańczowe ciasto, do którego dla wzmocnienia smaku dodałam posiekanej, gorzkiej czekolady i kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Dekoracyjna choinka na czubku babeczki zrobiona z zabarwionego zielonym barwnikiem spożywczym kremem na bazie mascarpone, który jest idealnie sztywny, nie traci kształtu i się nie rozpływa. Posypane delikatnymi

Słodkie inspiracje
Placek cappuccino z kokosem 505

Miarka jednak się przebrała. Naszła mnie ochota na placek bez owoców, za to dużą ilością kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt, przekładany masą z kawą cappuccino, a po środku beza kokosowa, no i oczywiście wszystko

na moim stole...
Potrójna SŁODYCZ z pikantną NUtkĄ 219

Składniki: ciasto: 1 kostka masła 6 żółtek 0,5 kubka cukru muscovado 6 łyżek kakao 2 budynie śmietankowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kubki mąki

Luźna Kuchnia
Drożdżowa babka wielkanocna kokosowo-pomarańczowa 169

dodatkiem mleka kokosowego.W tej babce dodatkowo wykluczylam dodatek masla ,zastepujac je wylacznie tlustym,aksamitnym kremem kokosowym.Poniewaz smak i zapach mleka kokosowego jest bardzo ulotny,dodalam wiorki kokosowe,ktore ocalily delikatny kokosowy posmak.Babka pieknie urosla.Jest bardzo pulchna, mocno puchata,aromatyczna,pyszna a polewa czekoladowa zastapila u mnie przeslodzony lukier.Polecam! Skladniki: 400 g maki pszennej 70 g wiorkow kokosowych 3 zoltka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort Snickers. 263

mieli 3 równe warstwy wafli. Powstałe płaty waflowe złączamy kremem orzechowo-kajmakowym i pozostałym kremem smarujemy boki. Odstawiamy na 2 godziny do schłodzenia.  W rondelku zagotowujemy śmietankę i wrzącą śmietanką zalewamy pokruszoną czekoladę, wszystko energicznie mieszamy, aż powstanie nam gładka masa.  Polewą czekoladową polewamy nasz Snickers i dekorujemy wedle własnego uznania. Chłodzimy najlepiej 24 godziny w lodówce

Kuchnia Łukasza
Ciasto z truskawkami i bezą na oleju rzepakowym 378

również przepisy na: Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) Ciasto z truskawkami jest słodkie, pyszne i nie wiadomo kiedy znika Przygotowywałam ciasto podobnie jak ciasto na Tartaletki z musem czekoladowym, tylko zamiast masła wykorzystałam olej rzepakowy. Czemu akurat olej rzepakowy? Gdyż olej rzepakowy jest naturalnym źródłem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto czekoladowe z serkiem mascarpone i sosem owocowym. 733

między czasie można sprawdzić patyczkiem, czy ciasto już jest gotowe. Krem: Serek mascarpone mieszamy z sokiem z cytryny i cukrem na gładką masę. Upieczone ciasto studzimy na kratce, kroimy na dwa płaty i przekładamy warstwą owocową, mascarpone i znów owocami. Gotowe ciasto wykańczamy polewą czekoladową (podgrzewamy w kąpieli wodnej śmietankę i czekoladę aż do rozpuszczenia i dokładnego połaczenia

Z butelką mleczka w tle