pszennej tortowej 100 g drobnego cukru 4 średnie jajka szczypta soli 25 g kakao 4 łyżki zimnej wody Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej) 400 g serka mascarpone (schłodzonego) 100 g cukru pudru 4 łyżeczki cukru waniliowego Czekoladowy ganache: 150 g gorzkiej czekolady (max 64% kakao) 150 g śmietany kremówki 36% Dodatkowo: wiśnie w zalewie (wydrylowane(...)szerokości 6 cm, - 1 pasek o szerokości około 2 cm. Serek mascarpone i śmietanę kremówkę 30% przełożyć do miski i miksować razem, do momentu, aż powstanie jednolity, dość gęsty krem (nie za długo, żeby krem się nie zważył). Pod koniec ubijania dosypać cukier puder i cukier waniliowy. Część kremu odłożyć na później, do ozdobienia dachu chatki. Wiśnie dokładnie odsączyć
Świat Ciastabudyniu i galaretki, w którym to dumnie prześwitują owocowe kryształy. Pycha! Jeśli znudziły się Wam( chwilowo) tradycyjne maślane kremy- wypróbujcie ten wariant- nada się również do przełożenia standardowego biszkopta. „Egzotyczna Fantazja” to połączenie smacznego ciasta, orzeźwiających owocowych smaków i deserowej, czekoladowej glazury. Składniki na biszkopt kolorowy: 9 białek 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)obok drugiego, potem jedno na drugim aż do wykończenia całości. Wyrównujemy. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni. Studzimy i kroimy na dwie równe części: Składniki na krem z owocami: 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 opakowania galaretki wiśniowej ½ owoców ananasa z puszki ½ owoców brzoskwiń
Domowe ciastaCiasto czekoladowe z czerwonym winem Przepis na ciasto dla dorosłych tzw. bolo de vinho. Ciasto czekoladowe z czerwonym winem ma intensywny smak z delikatną owocową nutą. Duża ilość kakao sprawia, że ciasto z czerwonym winem jest bardzo miękkie i czekoladowe, a cynamon, chociaż nie jest niewyczuwalny, dodatkowo wzmacnia smak czekolady. Przepis na ciasto czekoladowe na winie tzw. bolo(...)ciasto czekoladowe dla dorosłych z dużą ilością czerwonego wina. Ten sprawdzony i prosty przepis na ciasto czekoladowe na winie nie sprawi Ci kłopotu, ale jest to raczej ciasto dla dorosłych. Wino od tysięcy lat udowadnia, że jest uniwersalnym składnikiem wielu dań. Nie czekaj więc i zrób najlepsze ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonego wina. Ciasto czekoladowe z czerwonym winem
Cztery FajeryCiasto Ferrero Rocher – czyli czekoladowe ciasto z dużą ilością orzechów oraz masą czekoladowo orzechową! Ciasto jest dość drogie w przygotowaniu, ale smakuje obłędnie! Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 12 kawałków (tortownica 23 cm) Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej (3/4 szklanki) 80 g orzechów laskowych 7 jajek 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku(...)równe części. Masa: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijanie dodając wymieszany cukier puder z usztywniaczem. Serek mascarpone zmiksować z kremem Nutella. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie pomieszać całość za pomocą łyżki. Odłożyć do lodówki 1/3 masy, będzie ona potrzebna do dekoracji tortu. Do pozostałej masy dodać pokruszone wafle
KuchniaWeDwoje.plTort sprawdza się przy każdej okazji. Urodziny, rocznica, święta, no i oczywiście bez okazji Tort z musem pomarańczowym i czekoladowym jest lekki, pachnący i czekoladowy. Jest po prostu kuszący i smaczny. Składniki na biszkopt (tortownica 20 cm): 4-5 białek (jeśli macie nadmiarowe białko w lodówce, możecie je wykorzystać) 0,5 szklanki cukru 4 żółtka 1 szklanka mąki tortowej(...)łyżeczka cukru waniliowego 8 łyżek śmietany 12% Z podanych składników ubijam krem. Około 2/3 wykorzystuję na obłożenie boków i góry tortu. Do 1/3 można dodać dowolny barwnik spożywczy do mas tłustych i zrobić ozdoby. I w końcu gotowe Smacznego Artykuł Tort z musem pomarańczowym i czekoladowym pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem ptysiowy 1/2 kg sera mielonego białego [ dałam serki waniliowe ] 3/4 szkl.cukru pudru [ dałam mniej] 2 jednakowe galaretki 2 opakowania bitej śmietany w proszku "Śnieżka 1 szkl.mleka Dodatkowo: herbatniki kolorowe cukierki [ u mnie kolorowa posypka ] Składniki na polewę czekoladowa: 1 łyżeczka żelatyny 6 dag masła 4 łyżki cukru(...)gorącej wody i ostudzić. Do mleka wsypać bitą śmietanę w proszku i ubić mikserem. Delikatnie miksując ser dodawać do niego ubitą śmietanę i tężejące galaretki. Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem ptysiowy, a na nim rozłożyć herbatniki. Ciasto włożyć do lodówki na około 20 minut. Żelatynę namoczyć w około 4 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzać ją i dokładnie wymieszać
Moje domowe kucharzeniełyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 175 g cukru 225 g masła 100 g czarnej czekolady 4 jajka, roztrzepane 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 75 g wiórków kokosowych Krem: 450 g twarogu miękkiego 100 g masła, miękkiego 2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niebieski barwnik: pół lub całe opakowanie barwika w żelu około 5-10 ml Oczka(...)Wlać masę czekoladową do miski z mąką 4.Dodać jajka i wanilię, dokładnie wymieszać 5. Wrzucić wiórki czekoladowe i wymieszaj delikatnie 6. Przełóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami 7. Ostudzić babeczki całkowicie Piec: 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Krem: 1. Wymieszać wszystkie składniki i nanieść na wierzch ostudzonych babeczek najpierw przy pomocy nożyka bądź łyżeczki
KreatywnePinysody oczyszczonej 1/2 proszku do pieczenia 2 jajka 11 łyżeczek mleka KREM: 1 kostka masła 15 dag cukru pudru 1/2 l mleka 5 płaskich łyżek kaszy manny 2 łyżki cukru zapach migdałowy Dodatkowo: mocna herbata do nasączenia blatów i biszkoptów, podłużne biszkopty, wiórki kokosowe, powidła śliwkowe, polewa czekoladowa CIASTO: Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy suche składniki, mieszamy, robimy dołek, dokładamy
słodki bratekfareast-language:EN-US;} Składniki: Biszkopt ( forma 25x30cm): 4 jajka ( osobno białka i żółtka) ⅔ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Krem budyniowy: 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 2 szklanki mleka 200g miękkiego masła 2 łyżki nutelli Wierzch ciasta: 500g śmietanki kremówki 30% 2 łyżki(...)wykładamy na niego krem budyniowy na kremie układamy warstwę herbatników, smarujemy ją powidłami i przykrywamy drugą warstwą herbatników następnie na warstwie herbatnikowej rozsmarowujemy ubitą śmietanę kremówkę (śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz śmietan-fix’kse, ciasto wkładamy na noc do lodówki przed podaniem cisto posypujemy ciemnym kako i wiórkami czekoladowymi. Źródło: http://zmiksowani.pl/przepis/577412
Słodkie zapomnieniełyżka soku z cytryny, 2 łyżki oleju kokosowego RAW, szczypta soli. Polewa czekoladowa: 80 ml nierafinowanego oleju kokosowego, 3 łyżki karobu, 3 łyżki kakao, 1 łyżka melasy karobowej. Wykonanie : Formę wykładamy folią spożywczą. Składniki na spód blendujemy na klejącą masę. Wylepiamy nią formę. Składniki na krem laskowy blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Wlewamy ją na spód ciasta. Olej kokosowy
Jeść, by żyć w zdrowiudostać na super czekoladowe warsztaty. Tym razem pomysł znów przyszedł mi do głowy w najmniej oczekiwanym momencie- leżąc w łóżku z grypskiem, wysoką gorączką i wyglądając jak zombie na halloween! __________________________________________________________________________________________ Mam dla Was przepis na fantastyczny deser! Niesamowicie kruche, piwno-miodowe ( z dodatkiem piwa Książęce chlebowo-miodowe ) ciasteczka przekładane puszystym musem z białej czekolady i domowym kremem kasztanowym z wanilią(...)małe jajko – 1 szt * miód – 30 g * przyprawa do piernika – 0,5 łyżeczki * kakao – 0,5 łyżeczki * soda oczyszczona – 0,5 łyżeczki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KREM KASZTANOWY: Kasztany nacinamy , podgotowujemy 3 minuty, usuwamy skorupkę i cienką skórkę. Po tym czasie gotujemy je na parze przez ok.10-15 minut w ok. 200 ml wody, a następnie mielimy razem
Ostra na Słodkodeser składa się z kilku warstw herbatników przełożonych kremem orzechowym na bazie serka mascarpone i słodkim kajmakiem. Wierzch ciasta Ferrero Rocher jest posypany gorzką czekoladą oraz kakaem. Ten deser musimy przygotować co najmniej dzień wcześniej przed podaniem, aby herbatniki mogły zmięknąć. Ciasto Ferrero Rocher w smaku jest mocno czekoladowe z wyczuwalną nutą orzechów laskowych. Wykonując takie ciasto mamy niemal pewność(...)słodkiej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 100 g łuskanych orzechów laskowych 1 wafelek o smaku orzechowym (45 g) 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki likieru kawowego lub czekoladowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady do posypania 1 łyżka kakao dodatkowo pralinki do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Ferrero Rocher bez pieczenia: Suchą patelnię wstawić na gaz. Lekko podgrzać. Wsypać
Danka Pichcidosłownie rozpływa się w ustach. Nie jest za słodki. I ten wspaniały różowy kolor <3 Do przygotowania kremu do biszkoptowej rolady możecie użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych malin. Pamiętajcie też by zawsze sugerować się gustem dziadków. Jeśli wolą ciasta czekoladowe lub serniki, to poszukajcie innych inspiracji (tutaj) Ja upiekę jeszcze z moimi maluchami muffinki. Moja córeczka uwielbia(...)ciasto biszkoptowe: 4 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej) 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na malinowy krem do rolady: 200 g malin – świeżych lub mrożonych (wcześniej należy je rozmrozić) 400 g słodkiej śmietany 30% lub 36% 1 fix do śmietany 2 łyżki cukru pudru (można dać ciut
Słodkie okruszkikawy Arabica 100% 20 ml wrzącej wody Składniki na polewę czekoladową: 45 g czekolady gorzkiej 81% 30 g oleju kokosowego 5 g kakao opcjonalnie 3 g agaru lub żelatyny Miąższ kokosowy wymieszać w 100 ml letniej wody aby uzyskać gładką masę o konsystencji kremu lub gęstej śmietanki. Kawę zaparzyć w niewielkiej ilości wrzącej wody. Esencję kawową oraz olej(...)dodać do kremu kokosowego i dokładnie wymieszać. Następnie dołożyć serek mascarpone, mąkę kokosową, wanilię oraz odrobinę mielonej kawy. Całość wymieszać dodając odpowiednia ilość mąki aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Z masy formować małe kuleczki. Pralinki umieścić w pojemniku i schłodzić w lodówce lub zamrażarce aż stwardnieją. W tym czasie przygotować polewę czekoladową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (miseczka umieszczona nad garnkiem
Ola la LCHF