krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:363/534)

Lodowy tort z porzeczkami i polewą 249

Okrągłą formę o średnicy 20 cm wyłożyć folią spożywczą i wylać na spód krem porzeczkowy. Wstawić do zamrażarki na co najmniej parę godzin. Pozostałą kremówkę ubić wlewając pod koniec 1/4 szklanki mleka skondensowanego. Wyłożyć na zmrożoną warstwę porzeczkową i wyrównać. Wstawić ponownie do zamrażarki. Polewę czekoladową przygotować jak tort lodowy będzie całkowicie zmrożony. Czekoladę posiekać i razem z kremówką podgrzewać

https:KKuchniaMniam
Tort maślano cynamonowy 193

Bardzo fajne połączenie kremu maślanego z cynamonem , świetnie się sprawdza na spotkaniach rodzinnych , bardzo szybko znika z talerzyków , zapraszam do wypróbowania . Składniki  1 kostka masła dobrej jakości  3 śmietany  ( po 200 ml ) spody do tortów czekoladowe  2 tabliczki czekolady mlecznej  4 łyżeczki cynamonu  1 pudełeczko malin ( do ozdobienia ) kakao ( do ozdobienia ) 2 łyżeczki kawy

Mój Smak
Ekstrymalnie czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym 139

żółtka (białka zachować).  Dodać kakao i zmiksować. o masy jajecznej wlać sos czekoladowy i zmiksować do połączenia. Pozostałe białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie (w trzech partiach) do masy. Tortownicę 20 cm wyłożyć papierem i przelać ciasto. Piec 35 minut w 180*C. Krem: 250 g mascarpone 250 g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru Składniki umieścić

Chocolate Muffin Blog
miodownik z masą kajmakową 482

pozostałymi blatami postępujemy tak samo. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 250 g masła, miękkiego 1 gotowej masy kajmakowej 70 g orzechów włoskich, zmielonych wykonanie: Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo masę kajakową, miksujemy. Na koniec dodajemy orzechy i mieszamy. dodatkowo: polewa czekoladowa Gotowe blaty przekładamy masą kajmakową. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Gotowe ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Polewy – jak je robić by były idealne w smaku i konsystencji? 99

czym szczególnie warto pamiętać? Polewy mogą mieć różne smaki i konsystencje. Popularne są zwłaszcza polewy czekoladowe – z czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej, a także te z dodatkiem śmietanki, masła lub – w wersji dla wegan – napoju sojowego. Polewy mogą mieć również inny smak niż czekoladowy. Nie mniej pyszne są te o smaku karmelowym, cytrynowym, kokosowym czy migdałowym. Coraz popularniejsze stają się(...)śliwek oraz delikatny krem budyniowy. Z kolei na serniku świetnie sprawdzi się polewa z czekolady gorzkiej i mlecznej z dodatkiem śmietanki. Polewa z mlecznej czekolady i śmietanki będzie również idealna na ciasta przygotowywane z myślą o dzieciach, np. urodziny, ale także na różnego rodzaju tarty z owocami, także te o smaku kakaowym. Wśród intensywnie czekoladowych polew znajdziemy też

Kuchcik gotuje
Cykl wielkanocny: Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Torta di ricotta e crema pasticcera) 174

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem pasticcera 2 żółtka 25 g cukru 25 g  m ą ki pszennej    500 ml mleka 1 cytryna Masa serowa 250 g ricotty 3 łyżki cukru pudru 3 białka Dekoracja 100 g gorzkiej czekolady 30 g masła czekoladowe jajeczka **** INGREDIENTI Pasta frolla 180 g di farina(...)Versate l'impasto dentro lo stampo punzecchiandolo con una forchetta.  Infornate l'impasto per circa 15 minuti in forno preriscaldato a 180 gradi. Lasciate a raffreddare leggermente. Krem pasticcera Ubijamy żółtka z cukrem na jasną i puszystą masę. S topniowo dodajemy  m ą k ę , nie przerywając mieszania. Zagotowujemy mleko

La grande e la piccola cuoca
Ciasto chałwowe z kajmakiem! 179

WARSTWOWE CIASTO Z CHAŁWĄ I KAJMAKIEM! PRZEPISY NA CIASTA! Rzadko robię ciasto z kremem, lub takie, które wymagają więcej niż 15 czy 20 minut mojej uwagi. Większość przepisów na moim blogu, to bardzo smaczne ciacha, które robi się bardzo szybko. Bo ja właśnie tak lubię spędzać czas w kuchni, szybko, prosto i smacznie. To ciasto też zrobicie dość szybko. Efekt(...)kroimy na trzy warstwy. MASY: - 1 puszka kajmaku - 1 budyń czekoladowy na 500ml - 300 ml mleka - 2-3 łyżki masła - łyżeczka mąki pszennej - 150 ml śmietany 36% - 100 g chałwy - 2 łyżki żelatyny w proszku  Na pierwszą warstwę ciasta, od spodu, wykładamy kajmak. Przykrywamy warstwą ciasta.  Przygotowujemy krem budyniowy. 200 ml mleka zagotuj w rondelku. Pozostałe

SMYKWKUCHNI
Cassata - Włoski tort z ricottą 351

wysokości ok. 50 cm na blat lub na podłogę. Dzięki temu zabiegowi biszkopt pozostanie idealnie równy. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Gdy ciasto całkowicie ostygnie, oddzielić boki nożykiem. Krem z ricotty: 750 g schłodzonego serka ricotta 300 g schłodzonej śmietany 36% 100 g cukru pudru 300 g owoców kandyzowanych (u mnie skórka z limonki i z pomarańczy, żurawina, morele(...)czekolady Owoce kandyzowane pokroić na mniejsze kawałki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Stopniowo dodawać serek ricotta cały czas ubijając. Delikatnie wmieszać do masy pokrojone owoce i płatki czekoladowe. Wstawić masę do lodówki. oraz: 50 ml likieru Maraschino lub likieru Amaretto 3 łyżki konfitury lub dżemu morelowego kandyzowane owoce do dekoracji Dekoracja: 400 g masy marcepanowej 125 g cukru

maniapieczenia
Piernik z kremem orzechowym i dżemem wiśniowym 222

cukier 400 g, kakao 60 g, przyprawa do piernika 3 łyżki, kefir 2 szklanki, jajka 6 szt, mąka pszenna 600 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, soda 1 łyżeczka, krem orzechowy: orzechy włoskie zmielone 300 g, mleko 225 ml, masło 300 g, cukier puder 220 g, polewa: czekolada mleczna 150 g, mleko 5 łyżek, dodatkowo: dżem wiśniowy 1 mały słoik(...)się puszyste, następnie dodajemy czekoladową mieszankę oraz przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Wszystko razem mieszamy mikserem na niskich obrotach do połączenia. 3 blaszki wykładamy papierem do pieczenia i ciasto rozlewamy równomiernie na każdą z nic. Ciasto pieczemy w 170 st.C przez ok. 25-30 min. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Krem orzechowy: Orzechy i mleko

kulinarne odsłony pati
Krem truflowy na dwa sposoby 111

Krem truflowy to nietuzinkowe połączenie smaku czekolady , rumowego aromatu i chrupkiej konsystencji orzeszków . Smakuje pysznie, a przy tym jest lekki i puszysty . Najprostszą do wykonania jest wersja tego kremu przygotowana z użyciem cukierków truflowych, które są dostępne na rynku praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Skąd wzięła się nazwa Krem Truflowy? Najpierw należy sobie zadać pytanie: Co to jest trufla? Trufla(...)się wzięła nazwa tych słodkich czekoladowych cukierków. Oczywiście z czasem zmieniała się nie tylko receptura ale i kształt cukierka. Dlatego obecne cukierki trufle niczym nie przypominają tych wykonywanych pierwotnie. Z drugiej strony, trufla (grzyb) jest wyborem bardzo luksusowym . Dlatego producentom tych słodkości bardzo pasuje, żeby nazwa tych czekoladek się nie zmieniła. O przepisie na Krem Truflowy Poniżej znajdziecie przepisy

SmartBake.pl
Rolada z kremem karpatkowym 204

pieczenia 2 łyżeczki kakao Skworcu  (klik) Szczypta soli Krem: 500 ml mleka 10 g cukru pudru 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 żółtko 0,5 szklanki cukru 125 g margaryny lub masła Dodatkowo: 250 g konfitury ananasowej 250 g kulek w zalewie – malinowych Polewa czekoladowa: 125 g margaryny 0,5 szklanki cukru 4 łyżki(...)powstania jednolitej gładkiej masy. Garnek owijamy folią aluminiową (aby nie powstał kożuch na wierzchu). Studzimy. Po wystudzeniu margarynę ubijamy na puch, dodajemy po łyżce masy. Mieszamy do uzyskania gładkiego kremu. Roladę rozwijamy ze ściereczki. Całą smarujemy ananasową konfiturą. Następnie rozsmarowujemy cały krem. Wierzch wysypujemy 3 łyżkami malinowych kuleczek. Roladę zwijamy bardzo szczelnie, ale staramy się aby nie wypłynął nam krem

VioletoweKucharzenie
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 163

krem: 4 łyżki mąki 200 g miękkiego masła 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego pomarańczowy barwnik spożywczy Dodatkowo: 100 g czarnej masy cukrowej 50 g pomarańczowej masy cukrowej posypka białe perełki Zbliża się czas Halloween... czas duchów, zjaw i upiorów oraz wesołej zabawy z ich udziałem. Aby nawiązać do tego święta przygotowałam dziś czekoladowe muffinki(...)tylko do połączenia. Przygotować formę do muffinek. Wyłożyć ją papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do ¾ wysokości (fot.1) . Piec w temperaturze 190ºC przez około 25-30 minut. Teraz przygotowujemy krem. Przesianą mąkę wymieszać z mlekiem i podgrzać na małym ogniu. Mieszać do momentu, aż mikstura zgęstnieje do konsystencji śmietany. Całkowicie wystudzić. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na puszystą

Świat Ciasta