krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:364/534)

Nastoletnie wypiekanie Pyszne i fit - Justyna Dragan 165

ponieważ zamierzam osobiście wypróbować kilka przepisów m.in. na fit tort kokosowo jaglany z czekoladą, wybuchowy blok czekoladowy na bogato, czy ciasto miodowo serowe z praliną słonecznikową to z pewnością Was o tym poinformuję. Już wiem, że pierwszy ogień pójdzie ciasto pomidorowe z kremem daktylowym, bo strasznie mnie ciekawi jego smak. Wracając do książki to została podzielona na 10 rozdziałów: ciasta

Cynamonowe szczęście
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 169

kładziemy dżem truskawkowy, a na dżem wykładamy masę chałwową. Czynność powtarzamy, czyli, herbatniki, dżem, krem i na górę herbatniki. - w rondelku podgrzewamy 100 ml. śmietanki kremówki, dodajemy 100 gr. gorzkiej czekolady i dobrze mieszamy do dokładnego rozpuszczenia się czekolady. - polewę czekoladową wylewamy na górę ciasta czyli na herbatniki i posypujemy ją krokantem dla ozdoby. - ciasto przykrywamy folią spożywczą, i wsadzamy

RITA food channel
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 177

kładziemy dżem truskawkowy, a na dżem wykładamy masę chałwową. Czynność powtarzamy, czyli, herbatniki, dżem, krem i na górę herbatniki. - w rondelku podgrzewamy 100 ml. śmietanki kremówki, dodajemy 100 gr. gorzkiej czekolady i dobrze mieszamy do dokładnego rozpuszczenia się czekolady. - polewę czekoladową wylewamy na górę ciasta czyli na herbatniki i posypujemy ją krokantem dla ozdoby. - ciasto przykrywamy folią spożywczą, i wsadzamy

RITA food channel
Przepisy na Wielkanoc 2087

pieczenia Jabłecznik z połówkami jabłek SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym   Sernik ze śliwką Sernik gotowany z bez pieczenia MAŁE SŁODKOŚCI Babeczki waniliowe z budyniem CupCake z czekoladą Mini ptysie z kremem budyniowym JAJKA Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane oliwkami Jajka faszerowane pieczarkami i porem Jajka faszerowane pieczarkami, porem

Lena Gotuje
Rolada brzoskwiniowa 128

stężeje). Ponownie zawinąć roladę i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny lub to stężenia kremu. Dekoracja: Do garnuszka wlać śmietanę, dodać olej kokosowy i podgrzać. Następnie dodać połamaną czekoladę i mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż powstanie nam jednolita polewa czekoladowa. Całą roladę z wierzchu posmarować polewą czekoladową (najlepiej wykorzystać w tym celu średniej grubości pędzel). Włożyć ponownie

Passions hobbies life
TORT SNICKERS 249

tortu przełamuje gorzka kawa. Dekoracja szybka, bo tort robiony spontanicznie kawy.    Składniki na biszkopt czekoladowy: 1 ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 masło 2 łyżki kako ¼ szklaki wody 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki Składniki na krem śmietanowy: 1 litr śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 batony Snickers Składniki

Słodki Zakątek
Masło kakaowe z awokado 92

zdrowy i słodki dodatek do naleśników np. ryżowych bez mleka , naleśników owsianych na słodko , naleśników budyniowych , czekoladowych .. placków, deserów, lodów, płatków, budyniów, pieczywa.. możesz je jeść w formie dipu, lub samo prosto z miseczki :-) Pomyśl chwilę.. być może ten właśnie krem zastąpi Nutellę, którą kupujesz swoim Dzieciom? Ilość kremu

AniaGotuje.pl
Thini, pasta sezamowa – Samasem (Kuchnie Świata) 164

lepszych past sezamowych jakie miałyśmy okazję jeść, bo jest najbardziej naturalna. Osobiście uzależniłyśmy się od kremu na wafle w postaci łyżki tahini wymieszanej z łyżeczką syropu klonowego (cudo ❤ ). Pasta jest bardzo wydajna i zamknięta w lodówce może stać dość długo. Warstwa czekoladowa: kasza jaglana, mleczko kokosowe, kakao, daktyle, syrop daktylowy. Warstwa sezamowa: kasza jęczmienna, jogurt sojowy, pasta sezamowa Samasem, syrop

Candy Pandas
Wypiekarnia – pracownia cukiernicza w Rzeszowie 153

komuś chce! Wchodząc raz, wiesz już, że wrócisz ponownie!   Sernik niebiański – z karmelem na czekoladowym spodzie. Wypiekarnię odwiedzamy w tygodniu tuż przed Bożym Narodzeniem. Tutaj także czuć świąteczny klimat. W menu są akurat przepięknie wyglądające babeczki z świątecznym w smaku kremem. Każde ciasto jest dopracowane pod kątem smaku oraz składników. O efekcie wizualnym nie wspominając!   Wypiekarnia

Raj dla Podniebienia
Top 10, czyli co czytaliście najchętniej w 2015 roku 167

patelni - walentynkowa kolacja ( klik )  Miejsce 6 Leśny mech ( klik )  Miejsce 7 Zupa krem z brokuła ( klik )  Miejsce 8 Papryka faszerowana kaszą kuskus, kukurydzą i kurczakiem ( klik )  Miejsce 9 Krajanka z ciasta francuskiego ( klik )  Miejsce 10 i ostatnie Ciasto czekoladowe bez jajek i masła ( klik

W poszukiwaniu inspiracji
Deser z czekoladową manną i mango 103

rondelku gotujemy mleko z cukrem. Dosypujemy kaszę manną oraz kostki czekolady. Energicznie mieszamy do powstania gładkiej czekoladowej masy. Masę przelewamy do pucharka. Płatki prażymy na rozgrzanej patelni, aż ładnie zbrązowieją. Połowę układamy na masie z kaszy. Owoce obieramy i blendujemy na gładki krem. Wykładamy do pucharka, posypujemy resztą płatków. Dekorujemy czekoladą

VioletoweKucharzenie
Malinowy Misz Masz 133

takich resztek zrobiłam z mamą malinowy Misz Masz. Resztki zostały nam po Misz Masz - Biszkopt czekoladowy z malinami , czego brakło dorobiłyśmy. Składniki: biszkopciki (my użyłyśmy resztek ciasta), nasączamy je kawą Masa malinowa:   300 g malin 1 galaretka malinowa 2 łyżki cukru Krem: 500 ml śmietany 36 % 3 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone + 200 g malin dodatkowo

Lili w kuchni
Rewelacyjne Ciasto "Pijak" 1092

łyżce) dodajemy budyń. Biszkopt smarujemy dżemem, na niego wykładamy ciasto makowo-kokosowe i rozprowadzamy krem. 50 ml wódki mieszamy z 50 ml mleka. Biszkopty moczymy w alkoholu, a następnie układamy na masie (możemy użyć samej wódki - bez mleka, wtedy oczywiście posmak alkoholu jest głębszy). Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę wraz z masłem. Gdy tylko składniki się rozpuszczą

Słodka Strona
Ciasto Jamajka 5833

nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Nasączenie sok z cytryny cukier zaparzona herbata Krem 600 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i wymieszać. Żelatynę rozpuścić(...)galaretki cytrynowe 4-5 bananów wiórki czekoladowe Składanie ciasta  1 blat ciasta nasączyć  i ułożyć na nim banany przecięte na pół wzdłuż. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody (dałam 800 ml wody zamiast 1 l ) Odstawić, aby lekko stężała i zalać banany. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia, a następnie nałożyć krem i przyłożyć drugim nasączonym blatem ciasta

O kuchni z uczuciem
Torcik waniliowo – CHAŁWOWY 106

wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 6. Chałwę wyjąć z opakowania i pokruszyć ją rękoma, jak najdokładniej. Dobrze pokruszoną chałwę wsypać do kremu, dodać 2 łyżeczki pasty waniliowej i wymieszać dokładnie mikserem. Krem chałwowy spróbować, jeśli będzie za mało słodki wtedy dodać 1 łyżkę cukru pudru. Składanie tortu: 7. Ostygnięty biszkopt wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia(...)blaszce wyłożyć połowę kremu, wyrównać. 9. Drugi krążek biszkoptu przyciąć z brzegów, aby miał mniejszą średnicę niż tortownica, tak około 19cm (jeśli włożymy biszkopt do blaszki, na środek to do brzegów tortownicy powinien być odstęp około 5-8mm). 10. Przycięty biszkopt położyć na ciasto w blaszce i nasączyć go pozostałą kawą. Na wierzch wyłożyć pozostały krem, wyrównać i ciasto

Mała Cukierenka
Metrowiec z dżemem 269

ciepłej wody 8 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Na krem: 3 szklanki mleka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 4 żółtka 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego kilka kropli aromatu (ekstraktu) waniliowego 250 g masła Na polewę czekoladową: 85 g masła 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 2 łyżki kakao Dodatkowo: kwaśny(...)suchego patyczka.  Jeśli mamy dwie takie same foremki to możemy obydwa ciasta pic jednocześnie.  Po upieczeniu ciasta przestudzić i pokroić na kromki około 1 cm. Krem: W garnuszku z grubszym dnem zagotować 2,5 szklanki mleka z cukrami i paroma kroplami aromatu waniliowego. W osobnym naczyniu wymieszać pozostałe pół szklanki mleka z żółtkami. Dodać mąką ziemniaczaną i pszenną

My sweet a life
Truskawkowy tort z niespodzianką i Lemon Curd 203

ułożyć w salaterce wyłożonej folią spożywczą (średnica ok. 10-15cm, mniejsza niż tortownica w której pieczemy biszkopt). Truskawki zalać zimną, tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Ciasto czekoladowe (tortownica 28 cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 1 szklanka maślanki(...)Wlej śmietanę kremówkę i miksuj na średnich obrotach do uzyskania gęstego kremu. Następnie wlej lekko tężejący (zimny) mus truskawkowy i miksuj do połączenia składników. Dodatkowo: Lemon Curd (przygotowany z 3 cytryn) 200 g masła 1 puszka frużeliny wiśniowej owocowa posypka Wykonanie: Przygotuj galaretkę z truskawkami i upiecz ciasto czekoladowe, ostudzić. Gdy galaretka całkowicie nam zastygnie wyciąg ją na talerz

Kulinarna (nie)codzienność
Tort czekoladowy z kremem oreo 175

łyżki kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku d pieczenia Krem: 330ml słodkiej śmietanki 30% 2 opakowania śmietan-fix 4 łyżki cukru pudru 1 serek mascarpone (250g) 8 ciastek oreo Dodatkowo: 1,5 tabliczki czekolady karmelowej 3 łyżki mleka 4 łyżki płatków białej czekolady 7-8 ciastek oreo 1/3 szklanki likieru np. czekoladowego  Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą(...)łyżką i przelewamy do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Pieczemy w nagrzanym do 180 st C piekarniku ok 40 minut (do suchego patyczka). Studzimy i kroimy na 3 płaty.  2. Krem: Śmietankę wraz z dodatkiem śmietan-fixu ubijamy na sztywną masę. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone, ubijamy na wolnych obrotach. Do masy dodajemy zmielone na miał ciastka oreo. Masę dzielimy

Kuchnia w czekoladzie
Urodzinowy tort Mimi z musem czekoladowym, truskawkami i ganache 151

ostudzone można wyłożyć z formy. Odkładamy do wystudzenia. Składniki na mus czekoladowy: 245 g mleka 55 g żółtek jaj 50 g cukru 20 g skrobi ziemniaczanej 40 g mlecznej czekolady 80 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 280 g ubitej śmietanki kremówki 36% Przygotowanie: Robimy krem budyniowy - dodajemy do garnka mleko, żółtka, cukier i skrobię. Podgotowujemy. Odstawiamy z gazu(...)cytryny, wodą i odrobiną cukru. Możemy dodać ulubiony dżem albo/i truskawki, a następnie dodajemy mus. Powtarzamy tak do ostatniej warstwy. Wkładamy do lodówki, aby stężało. Na końcu polewamy czekoladowym ganache (1/4 szklanki śmietanki i 150 g czekolady - śmietankę podgotowujemy i zalewamy czekoladę). Dodajemy dekorację. Ja udekorowałam własnoręcznymi bezami i cukierkami. Smacznego

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Sernik whisky z kremem Bailey 191

SKŁADNIKI: na spód: 200 g czekoladowych ciastek 70 g stopionego masła czekoladowego masa sernikowa: 500 g serka śmietankowego typu Philadelphia (absolutnie żaden light produkt) 300 g gęstej kwaśnej śmietany lub creme fraiche 2 jajka 150 g cukru 1 łyżka kakao 250 g czekolady w tabliczce (mlecznej) 80 ml kremu Bailey's kilka łyżek bitej śmietany na górną warstwę na obwódkę(...)serkiem dodać następne jajko. Dokładnie zmiksować. Wciąż ubijając dodać kwaśną śmietanę (lub creme fraiche) i kakao. Dalej ubijając wlewać ciepła czekoladę cienkim strumieniem do masy. Na koniec wmieszać krem Bailey's. Masę wylać do tortownicy na spód z ciastek. Piec w 180*C przez ok.45 min. Po upieczeniu jak każdy sernik masa jest wciąż dość płynna. Trzeba sernik odstawić

Sztuka gotowania w/g Samiry
Tarta czekoladowa 181

wiadomo CZEKOLADA to najlepszy afrodyzjak :D Przepis pochodzi z książeczki  "Czekoladowe radości" składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 kostki schłodzonego masła ( ja dałam 150 g) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 1 ugotowane żółtko 1/2 szklanki bitej śmietany ( do ozdoby - ja nie korzystałam) krem: 2 tabliczki czekolady deserowej ( ja dałam mleczną) 1 szklanka śmietanki(...)lekko się zarumieni. Śmietankę i mleko podgrzać , wrzucić pokruszoną czekoladę , podgrzewać , mieszając aż składniki się połączą, zdjąć z ognia. Jajka ubić z cukrem pudrem, wymieszać z masą czekoladową i podgrzewać na małym ogniu ( nie gotować) , aż składniki się połączą i będą mieć gęstą konsystencje.  Masę przelać do wcześniej upieczonego spodu. Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym

Cukier&Puder
Mus czekoladowy z tofu 64

Wegański, jedwabisty mus czekoladowy z tofu z dodatkiem masła orzechowego zadowoli niejedno podniebienie. Deser jest banalnie prosty do przygotowania, każdy sobie poradzi Ma aksamitną konsystencję, a tofu wcale nie jest wyczuwalne. Z dodatkiem malin tworzą rewelacyjny deser, idealny na Walentynki Składniki: 340 g silken tofu (jedwabistego) 200 g gorzkiej czekolady 3 łyżki masła orzechowego (gładkiego) 1/3 szklanki mleka sojowego(...)całkowitego połączenia składników. Dodać tofu i dokładnie zmiksować na gładki krem. Następnie przelać do kieliszków lub pucharków i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Gotowy mus udekorować malinami i startą czekoladą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser z czereśniami i kardamonem → Deser czekoladowy z chili → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami → Trufle czekoladowe → Deser orzechowo

Oryginalny smak
Ciasto walentynkowe serduszko 84

płaskie łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao szczypta soli Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku Serduszka: 3 galaretki truskawkowe 0,75 litra wrzątku Polewa czekoladowa: 100g czekolady mlecznej lub gorzkiej (lub pół na pół) ok 5 łyżek mleka(...)nożem po bokach tak aby galaretka wyszła z pojemniczka. Za pomocą małej foremki do ciastek (pierników) wykrawamy w galaretce słupki w kształcie serduszek i odkładamy je do lodówki *** *** Przygotowujemy krem: żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odkładamy do przestudzenia *** *** Schłodzoną śmietankę ubijamy wraz z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem. Do przestudzonej żelatyny (powinna mieć temperaturę ciała) dodajemy łyżkę ubitej masy

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania