można kombinować do woli. Cupcake to babeczka z kremem, a skoro z kremem to byłoby dobrze, gdyby babeczka bazowa nie wyrastała z górką na środku. Dlatego przepisy na bazę do cupcake’ów różnią się od przepisów na muffinki. Poniżej znajdziecie rewelacyjny przepis na czekoladową babeczkę. Babeczki są przepyszne, takie puszyste i czekoladowe. Uwielbiam
Rusty Forksztywno, dodać cukier puder, kakao, na końcu wmieszać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Krem wyłożyć na biszkopt, wyrównać, wstawić do lodówki. GALARETKI: 2 galaretki wiśniowe 2 szkl gorącej wody WYKONANIE: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do wystygnięcia, gdy zacznie tężeć wylać na masę czekoladowa. Wstawić do lodówki. MASA ŚMIETANOWA Z CUKIERKAMI: 500g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 100g
Dziś Ja gotujekrem do worka cukierniczego naszkicowałam sobie pyszczek lisa wykałaczką. Efekt futra lisa uzyskamy wyciskając krem przez tylkę Wilton 233 – najpierw jasny, a później pomarańczowy. Łodyżki wykonałam tylką nr 3, a listki tylką 352. Na łodyżkach ułożyłam kilka jagód. Oczy i nos lisa zrobiłam z chrupków czekoladowych. Ozdobiony tort wkładamy do lodówki. Tort lis - pomysł na dekorację Tort lis - pomysł
Trzeci talerzDostałam zamówienie od mojego brata na czekoladowe babeczki, bo 'dawno nie było' ;) Wczoraj późnym wieczorem kręciłam więc ciasto, bo ze względu na panującą na zewnątrz temperaturę nie dałam rady odpalić piekarnika w trakcie dnia. Dziś dorobiłam nutellowy krem i udekorowałam babeczki jeżynami, które zrywałam chwilę po 8 rano z dziadkowego ogrodu. PS jeszcze wczoraj o 23 kilka ciepłych babeczek
Słodkie inspiracjepasków). Biszkopt w tortownicy wysmaruj cienko masą budyniową, następnie paski biszkoptu wysmaruj powidłem oraz kremem budyniowym. Pierwszy kawałek zwiń jak roladę, ułóż na środku w tortownicy i do niego dokładaj kolejne kawałki. Schłódź w lodówce. Po kilku godzinach ściągnij obręcz tortownicy i ozdób polewą czekoladowo-śliwkową. Gotowe :) Po przekrojeniu tortu będą widoczne pionowe warstwy
Kulinarna (nie)codziennośćDziecinnie proste deserki na wspaniałym kruchym, czekoladowym spodzie. Delikatna bita śmietanka i soczyste malinki są dopełnieniem całości. Deserki z niewielką moją pomocą wykonała córcia ;) Spód: 150 g herbatników 80 g masła 2/3 tabliczki mlecznej czekolady z bakaliami Krem: 500 ml śmietanki 30% cukier do smaku ok 200 g świeżych malin Dekoracja: kilka kostek białej czekolady listki mięty
Smakołyki Asisklecę jakieś ciacho o nazwie "z niebem związanej". Akurat miałam ochotę na czekoladowy biszkopt z jakimiś chrupiącymi bakaliami, padło na płatki migdałowe, a że biszkopty ciemne to "niebo" wyszło pochmurne. Ciacho składa się z dwóch kakaowych biszkoptów pieczonych z płatkami migdałów i przełożonych kremem budyniowo- śmietankowym, na które wyłożyłam krem z bitej śmietany z niebieską galaretką i niebieską galaretkę
Maślane ciasteczkobiszkopt: 4 jajka 6 łyżek otrąbów pszennych firmy Kupiec 2 łyżki budyniu czekoladowego bez dodatku cukru 4 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao stewia wg. smaku (ja dałam 4 łyżki, ale przypominam, że moja słabo słodzi) krem: 1 kg serka homogenizowanego (polecam te we wiaderku z Lidla;)) 4 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćUżywając kremu żółtego i tylki o ścięciu prostym, robimy płatki, Robimy 3 pierścienie i coraz mniejszym obwodzie. 6. W miejsce okręgu w środku kładziemy posiekane rodzynki bądź czekoladę Smacznego:) Zobacz także: Babeczki czekoladowe Cookie Monster Babeczki
KreatywnePinymiskę ze śmietanką możemy wstawić do większej miski wypełnionej lodem, wtedy krem łatwiej i szybciej zgęstnieje), na koniec dodając czekoladę. Miętę siekamy drobno i delikatnie mieszamy z masą. W pucharkach układamy na dnie 2-3 łyżki pokruszonych ciasteczek, na które nakładamy warstwę czekoladowego musu. Wierzch również posypujemy ciasteczkami, na które układamy winogrona, wcześniej odpestkowane
sama złodyczŚmietankę z dwoma łyżkami cukru pudru ubijamy na puszysty krem. Do ubitej śmietanki dodajemy stopniowo rozpuszczoną czekoladę dokładnie mieszamy do równomiernego połączenia składników. Maliny wraz z pozostałym cukrem przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy na jednolity sos. Zmiksowane maliny przekładamy porcjami do pucharków kilka łyżek odkładamy. Następnie przekładamy mus czekoladowy. Włożyć do lodówki na minimum jedną godzinę . Przed podaniem
Andzia PichciMojprzepisna.pl | Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Tort, który ostatnio bije rekordy popularności wśród zamawianych tortów. Tort wygląda zjawiskowo, a składniki wcale nie są wyszukane. Proszę nie zrażajcie się długim opisem. Po prostu bardzo dokładnie opisałam każdy krok. Najchętniej wybierany smak, najbardziej zachwalany. Przepyszne połączenie czarnych i czerwonych, kwaśnych porzeczek, w różnych proporcjach, z naszego ogrodu, najlepszej jakości, pysznej, belgijskiej, gorzkiej(...)podkładzie do tortu o średnicy minimum 6 cm większym niż średnica tortu nałożyć odrobinę musu czekoladowego, rozsmarować. Położyć rant tortownicy, wyśrodkować, można wyłożyć dodatkowo rantem foliowym. Ułożyć pierwszy blat. Poncz podzielić na 3 części. Nasączyć 1 częścią ponczu. Frużelinę podzielić na 4 części, mus czekoladowy podzielić na 3 części. Wyłożyć 1 część frużeliny, delikatnie rozsmarować, wyłożyć 1 część musu. Wyrównać
moj przepis naTort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Mojprzepisna.pl | Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Tort, który ostatnio bije rekordy popularności wśród zamawianych tortów. Tort wygląda zjawiskowo, a składniki wcale nie są wyszukane. Proszę nie zrażajcie się długim opisem. Po prostu bardzo dokładnie opisałam każdy krok. Najchętniej wybierany smak, najbardziej zachwalany. Przepyszne połączenie czarnych i czerwonych, kwaśnych porzeczek(...)podkładzie do tortu o średnicy minimum 6 cm większym niż średnica tortu nałożyć odrobinę musu czekoladowego, rozsmarować. Położyć rant tortownicy, wyśrodkować, można wyłożyć dodatkowo rantem foliowym. Ułożyć pierwszy blat. Poncz podzielić na 3 części. Nasączyć 1 częścią ponczu. Frużelinę podzielić na 4 części, mus czekoladowy podzielić na 3 części. Wyłożyć 1 część frużeliny, delikatnie rozsmarować, wyłożyć 1 część musu. Wyrównać
moj przepis naosoby które potrzebują wersji bardziej fit wystarczy, że zamienią krem na jogurt grecki. Dalej będzie pysznie i deserowo ale troszkę lżej. Warstwę owocową podgrzałam, tak żeby owoce się rozpadły ale połączyłam ją dodatkowo z całymi owocami, żeby deser był bardziej treściwy. Wszystkim wielbicielom czekolady polecam przygotować sos czekoladowy i polać nim deser: niebo w gębie Wiem co mówię, ponieważ(...)Zdejmujemy z gazu. Gdyby owoce puściły bardzo dużo soku i po zdjęciu z gazu pozostawały bardzo płynne, można dodać płatek żelatyny. Owoce odstawiamy do ostudzenia. Deser składamy warstwowo: łyżka kremu, łyżka owoców, dorzucając do masy owocowej całe owoce. Podajemy schłodzone. Pyszny deser warstwowy Deska czereśniowa: Sklep10x.pl Wykorzystujemy owoce lata Deser można przygotować również w wersji fit Deser z mascarpone
RelaxtimeKakaowy biszkopt nasączony likierem wiśniowym przełożony kremem śmietankowym i frużeliną wiśniową. Ten klasyk zasmakuje każdemu łasuchowi. Średnica 18 cm. Biszkopt 4 duże jajka L 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej poł szklanki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 płaskie łyżki ciemnego kakao 4 łyżki zimnej wody Frużelina wiśniowa 400 gramów wiśni użyłam mrożonych(...)kopiasta łyżka maki ziemniaczanej cukier do smaku około 3 łyżki Krem śmietankowy 500 ml śmietanki kremówki minimum 30 % 250 gramów serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 opakowania śmietan fix Obłożenie tortu 200 ml śmietanki kremówki 100 gramów serka mascarpone 1 śmietan fix 1 łyżka cukru pudru Drip czekoladowy 1 tabliczka czekolady(100 g) 100 ml słodkiej śmietanki 30% trochę
Andzia Pichci