krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:380/534)

Muffiny czekoladowe z...czekoladą 108

Pamiętacie czekoladowe ciasteczka z melasą , jakie niedawno Wam pokazywałam? Właśnie ten przepis wykorzystałam do upieczenia czekoladowych muffinek z dodatkiem kawałków gorzkiej czekolady. Zmniejszyłam tylko ilość mąki, żeby ciasto było bardziej lejące. W tym cieście nie ma proszku do pieczenia, więc można je śmiało podawać na ciepło. Czekolada zapieczona w środku stanie się wtedy apetycznie płynna. Ważne jest jednak, aby była(...)dobrej jakości czekolada, żeby podczas pieczenia nie rozwarstwiła się. Tych mufiinek nie trzeba dekorować kremami czy polewami. Ja posypałam lekko cukrem pudrem i zrobiłam odrobinę kakaowego lukru. Jeśli pokusicie się o podgrzanie babeczek przed podaniem, wtedy na talerzyku obok możecie ułożyć odrobinę śmietankowych lub waniliowych lodów. Wyjdzie pyszny i efektowny deser. Składniki: 350 g mąki pszennej 2 łyżki dobrego gorzkiego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Nawiedzone ciasto 157

kawy rozpuszczalnej) Krem pomarańczowy z mascarpone: 500 g serka mascarpone (schłodzonego) skórka otarta z 2 pomarańczy 1 szklanka cukru pudru barwnik pomarańczowy Polewa kakaowa: 100 g masła lub margaryny 100 g cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki wody Bezowe duszki: 2 białka (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru Dodatkowo: 4-5 okrągłych, dowolnych ciastek z czekoladową polewą(...)oprószamy mąką lub spryskujemy spray’em do pieczenia. Do dużej miski przesiewamy mąkę wraz z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i szczyptą soli. W drugiej misce miksujemy na gładki krem masło wraz z cukrem i ekstraktem z wanilii. Następnie, nie przerywając miksowania, kolejno dodajemy jajka. Cały czas miksując (na wolnych obrotach) dodajemy na zmianę mieszankę mączną z wymieszaną razem maślanką

MyCookBook.pl
CZEKOLADOWE CAKE POPS Z NUTELLĄ 352

albo inne party dla dzieci, czy też słodką, imprezową przekąskę dla dorosłych. Ja mam dziś przepis z myślą raczej o tych najmłodszych – idealny pomysł na Dzień Dziecka! Fantastyczne czekoladowe Cake popsy z nutellą z całą pewnością zachwycą … a taka dawka słodkości od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzi. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok.13 sztuk ) * pokruszone suche ciasto ( babka , biszkopt(...)mascarpone – 60 g * nutella – 50 g * czekolada mleczna – 100 g * olej – 1 łyżeczka * kolorowa posypka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Nutellę ucieramy z mascarpone na gładki krem, a następnie dodajemy do pokruszonego ciasta. Wszystko razem dokładnie zagniatamy, zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Po schłodzeniu porcjujemy ciasto i formujemy kule wielkości orzecha włoskiego

Ostra na Słodko
Prince Polo 164

ciasto, słodkie, z kremem i kokosowo-orzechową bezą. Poezja smaku <3 nie jest trudne do zrobienia, jednak trochę czasochłonne. Przepis dostałam od Basi, mojej koleżanki z pracy, która bardzo zachwalała to ciasto no i nie rozczarowałam się jego smakiem :) Jestem pewna, że i Was zauroczy. To jak, pieczecie? ;) Ps. Zajrzyjcie tutaj - http://www.chromecrm.com/ Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jajek(...)wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.Wystudzić. Po upieczeniu i wystudzeniu blaszkę odwrócić i obłożyć wilgotną ściereczką, papier się odmoczy i łatwiej będzie go zdjąć. Krem: 200 g masła 8 żółtek 5 łyżek cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, dodawać żółtka, jedno

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 8124

pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu 4-5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny (20g) 1 śnieżka + 200ml schłodzonego mleka (można zastąpić śmietanką kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów sok z cytryny Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania(...)piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem do blaszki. Krem jogurtowy: 7. Żelatynę zalać 1/2 szklanki gorącej wody i mieszać, aż się rozpuści. 8. Do mleka dodać śnieżkę i ubić na gęstą masę (można śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem

Mała Cukierenka
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 15055

pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu 4-5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny (20g) 1 śnieżka + 200ml schłodzonego mleka (można zastąpić śmietanką kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów sok z cytryny Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania(...)piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem do blaszki. Krem jogurtowy: 7. Żelatynę zalać 1/2 szklanki gorącej wody i mieszać, aż się rozpuści. 8. Do mleka dodać śnieżkę i ubić na gęstą masę (można śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem

Mała Cukierenka
Ciasto malinowe z pralinkami orzechowymi i kremem z nutelli 169

Ciasto wymyśliłam z okazji przyjęcia urodzinowego młodszego syna. Słodkie od kremów, ciasta i pralinek orzechowych, lekko kwaskowate to malin - po prostu idealne! Składniki na ciasto: 120 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka 3 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub łyżka cukru z prawdziwą wanilią 150 g drobnego cukru do wypieków 150 g mąki pszennej(...)temperaturze pokojowej. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika. Do gorącego dodać mleko i posiekaną gorzką czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego. W naczyniu lekko roztrzepać jajka rózgą kuchenną (nie ubijać). Dodać ekstrakt z wanilii lub cukier z wanilią, drobny cukier i wymieszać. Dodać jeszcze ciepły sos czekoladowy, wymieszać rózgą kuchenną. Wsypać

Czerwień i błękit
MOLLY CAKE – waniliowe ciasto do tortu 161

Jestem przyzwyczajona do lekkich biszkoptów lub do wilgotnych ciast czekoladowych. Ciasto Molly Cake wyszło takie pomiędzy – ciężkie i stabilne ciasto, które wg mnie wymagało dodatkowego nasączenia. Dlatego przy kolejnych próbach zmieniałam trochę ilość składników, aby osiągnąć stabilne i wilgotniejsze waniliowe ciasto do tortu. Ciasto idealnie sprawdzi się przy cięższych kremach, w torcie typu naked cake lub w piętrowym

Słodki Pomysł
Przepisy na ciasta z truskawkami 78

Jedzenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. Beza z truskawkami z kremem mascarpone przepis na: Qchnia Po Prostu 6. Tiramisu truskawkowe przepis na: Rita Creative 7. Ciasto budyniowa truskawka przepis na: Kuchnia Magdy 8. Truskawkowa chmurka przepis na: Cynamonowe Szczęście 9. Ciasto truskawkowe z budyniową pianką przepis na: Relaxtime 10. Ciasto czekoladowe z truskawkami przepis na: Brunetka w Kuchni (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

BabskiePorady.pl - Przepisy
Tort czekoladowy z kremem z czekoladową krówką – ciasto czekoladowe 90

prostu czekoladowe. Ciasto czekoladowe z krówką czekoladową z migdałami. Można je również podawać jako tort. Biszkopt czekoladowy : 120 g miękkiego masła, 6 jajek (jajka przed rozbiciem sparzyć), 200 g cukru, 120 g czekolady deserowej, 1 łyżka ciemnego kakao (ja dodałam czarne kakao), 120 g mąki pszennej (u mnie tortowa), masło i bułka tarta do wysypania formy krem : 50 g masła

królestwo garów
Rolada z galaretką i kremem z mascarpone 81

Robiłam już roladę czekoladową , truskawkową , a dzisiaj przyszła pora na roladę z galaretką. Jest bardzo delikatna i smaczna, a do tego świetnie wygląda. Dla małych i dużych, na zbliżający się weekend będzie w sam raz. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rolada z galaretką i kremem z mascarpone Składniki Składniki na ciasto: 4 jajka 80 g mąki pszennej 100 g cukru

To co lubię - gotuję i polecam
Kolorowe beziki 88

opcja na wykorzystanie białek, które zostają nam chociażby z czekoladowych ciasteczek . Składniki: 3 białka 6-8 łyżek cukru 6 czubatych łyżek mielonych orzechów 6 czubatych łyżek kokosa Dowolne barwniki spożywcze Białka ubijam na sztywno, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Po ubiciu białka z cukrem muszą mieć konsystencję gęstego kremu. Pianę dzielę na 4 miseczki. Do każdej miseczki dodaję

Słodki sentyment
Kolorowe beziki 95

opcja na wykorzystanie białek, które zostają nam chociażby z czekoladowych ciasteczek . Składniki: 3 białka 6-8 łyżek cukru 6 czubatych łyżek mielonych orzechów 6 czubatych łyżek kokosa Dowolne barwniki spożywcze Białka ubijam na sztywno, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Po ubiciu białka z cukrem muszą mieć konsystencję gęstego kremu. Pianę dzielę na 4 miseczki. Do każdej miseczki dodaję

Słodki sentyment
Ciasto czekoladowe z kokosem 355

prośbę rodziny. To ciasto jest niby zwykłe, proste bez kremów i mas a mimo to bardzo smaczne. Do pieczenia ciast  niezbędny jest papier do wypieków. Ja używam papieru do pieczenia firmy Stella . Oprócz papieru mają też spory wybór innych świetnych produktów, które z pewnością się wam przydadzą. Składniki: Ciasto czekoladowe: 250 g margaryny 250 ml wody

Ala piecze i gotuje
FitMuffiny z czerwonej fasoli bez mąki 138

łyżeczka proszku do pieczenia ¼ łyżki soli 2-3 łyżki czekoladowych chipsów, groszku, połamanej czekolady Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 180 stopni. Wyjmij fasolkę z puszki, odsącz z płynu i dokładnie przemyj na sicie pod zimną wodą. Przełóż do misy miksera. Wbij do fasoli jedno jajko. Zmiksuj na gładki krem. Wbij pozostałe dwa jajka, dodaj 2 łyżki oleju, 2 łyżki

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania