białości i stopniowo zmiksować z zimnym budyniem. Na końcu krem dokładnie wymieszać z uprzednio rozdrobnioną chałwą. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno umieścić warstwę herbatników, połowę masy budyniowo-chałwowej, herbatniki, resztę masy i na końcu ponownie ciastka. Całość wstawić do lodówki na czas przygotowania polewy czekoladowej. W małym garnuszku umieścić masło/mleko/śmietankę oraz posiekaną czekoladę. Wszystko
Di gotujeniskokaloryczne warzywo często wykorzystuje się do przygotowania zup kremów, grillowania i zapiekania. A próbowaliście kiedyś wyczarować z cukinii coś słodkiego? Mój eksperyment zakończył się powodzeniem! Muffiny mają konsystencję brownie, z tym, że są trochę bardziej wilgotne. Nie są przesadnie słodkie - fani słodyczy mogą się pokusić o dodatkową polewę czekoladową lub po prostu oprószenie ich cukrem pudrem. Wartość kaloryczna wszystkich
Feel Eatpół i każdą połówkę posmarować powidłem ze śliwek i czekoladowym, budyniem jaglanym . Dekoracja: u mnie prażone orzechy ziemne i polewa z gorzkiej czekolady. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a ciasto jest pyszne! Najlepsze kolejnego dnia. Jeśli lubicie, można również nasączyć obie połówki ciasta mocniejszym alkoholem. P.S. Na cały deser (krem budyniowy, polewę i ciasto x2) zużyłam 2 gorzkie czekolady (powyżej
Qlinarnie i Qlinarniełyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki maku mielonego krem budyniowy: 1 duży budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki mąki ryżowej 1/4 szklanki cukru 700 ml mleka 100 g miękkiego masła galaretka: 500 g mieszanki owoców leśnych mrożonych 650 ml wody 2 galaretki truskawkowe wierzch ciasta: herbatniki maślane polewa czekoladowa 1 czekolada deserowa 6 łyżek śmietanki 30% Wykonanie: Jajka ubijamy razem
kgwjanczewoczekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Mus czekoladowy z ricotty Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pierniczki Pierniczki z lukrem królewskim Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierniczki z kremem kakaowo-miętowym Tiramisu kokosowe Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem
Moja smaczna kuchniajego wygląd. Dzięki zastosowaniu trzech różnego koloru mas i kremu ciasto prezentuje się bardzo efektownie. Sernik bez pieczenia jest bardzo szybki do zrobienia, także zabierajmy się za przepis! Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Wszystkim łasuchom życzę smacznego 😗 Składniki: spód: ciasteczka maślane 15 dag, ja użyłam ciastek z polewą czekoladową, masło 5 dag, warstwa serowa: ser twarogowy z wiaderka
kulinarne odsłony patiinnych o smaku kawy. Spód: 1/2 dużego opakowania herbatników czekoladowych 2 kostki czekolady mlecznej, rozpuszczonej 3 duże łyżki masła Wszystkie składniki umieścić w misie blendera. Miksować, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć do keksówki z wyjmowanym dnem (najlepiej silikonowa + szklane dno). Umieścić w lodówce na czas przygotowania kremu. Krem: 250 ml śmietany 36 % 250 g serka mascarpone
Chocolate Muffin Blogjednak trzymać w szczelnym pojemniku). Przygotowujemy krem. Mleko wlewamy do rondelka, podgrzewamy stopniowo dosypując wiórki kokosowe. Mieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła, ale nie gorąca (bo może się przypalić), wyłączamy grzanie i zabieramy się za nadziewanie ciasteczek. Orzeszki możemy udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce (wyjmujemy na godzinę przed
Rozpustne gotowanieTradycyjny przepis na tradycyjny wafel. Tym razem z nadzieniem czekoladowo- bakaliowym, z rozkruszonymi petit beurre'ami. Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 margaryna 2 łyżki kakao 1 szklanka bakalii 4 paczki ciastek „petit beurre” 2 szt. płyt z andrutów Wykonanie: Jaja ubić z cukrem na parze na gęsty krem. Następnie odstawić z ognia, wlać letnią rozpuszczoną margarynę , kakao oraz
Tradycyjna KuchniaSmakowite, czekoladowe i na dodatek z bananem - to musi być pyszny deser, jednym słowem: naleśnikowa uczta! Składniki: 2 jajka 500 ml mleka 3,2 % szczypta soli 180-200 gram mąki 1 łyżka kakao 3-4 łyżki oleju Ponadto: 4-5 bananów krem orzechowy 2-3 łyżki masła cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Odstawiamy
kgwjanczewołasucha, dlatego najwyższa pora na kolejny przepis na ciasto czekoladowe, tym razem nietypowe, bo z burakami ;) Składniki: Ciasto: 1 średniej wielkości ugotowany burak 3/4 kostki masła 150 g kakao 1,5 szklanki mąki 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka soli 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki wody Krem: 0,5 kostki masła 2/3 szklanki cukru szczypta soli
Taste Of My Daysoli Na krem: 250g masła, 330ml mleka, 50g cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 4 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego Dodatkowo: 2 opakowania okrągłych biszkoptów (110g - waga jednego opakowania), 1,5 słoika dżemu (300ml – pojemność 1 słoika), u mnie wiśniowego 2-3 łyżki przegotowanej wody 1 galaretka (u mnie o smaku wiśniowym), gotowa polewa czekoladowa Sposób przygotowania(...)suchego patyczka) i studzimy. Wierzch ciasta smarujemy resztą dżemu, rozrobionego z przegotowaną wodą (dżem wsiąknie w ciasto, przez co stanie się ono wilgotne). W międzyczasie przygotowujemy galaretkę i krem. Galaretkę rozrabiamy w 400 – 450 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia (nie może jednak całkowicie stężeć). Do garnuszka wlewamy 100 ml mleka, dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, żółtka, cukier, cukier
Nie tylko w kuchniwiórków kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła 100 g cukru pudru (lub mniej) 1 łyżeczka skórki z cytryny Przygotowanie(...)czekoladowe Ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Pieczemy ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Wyjmujemy ciasto do przestudzenia. W czasie, gdy ciasto stygnie przyrządzamy masę z serka śniadaniowego do przełożenia tortu marchewkowego. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy serek i wszystko ucieramy na krem
Korniszonki