krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:366/534)

Krówkowy miodownik 224

całość z karmelowym kremem i orzechową posypką :) SKŁADNIKI (blaszka 21x24 cm) blaty 80g masła 100g cukru 2 łyżki miodu  1 łyżeczka sody 1 łyżeczka octu 2 jajka 400g mąki pszennej masa krówkowa 1 puszka kajmaku 200g masła 1 budyń śmietankowy niesłodzony przygotowany w 2/3 ilości mleka podanej na opakowaniu dodatkowo podprażone orzechy laskowe i włoskie czekoladowe groszki/wiórki SPOSÓB(...)stopni i piec przez 8-10 min. Ciasto po wyjęciu z piekarnika jest bardzo miękkie, ale już po prau minutach robi się bardzo twarde. Ale spokojnie zmięknie od kremu i będzie bardzo delikatne :) To samo robimy z pozostałymi częściami ciasta. Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu zmniejszając zalecaną ilość mleka do 2/3. Studzimy, budyń powinien być zimny. Gdy blaty

DefinicjaSmaku
TARTALETKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I BORÓWKAMI (BEZ PIECZENIA) 141

dodatku cukru! 2- składnikowe korpusy owsiano-daktylowe wypełnione są 1-składnikowym musem z gorzkiej czekolady, a wierzch zdobią borówki amerykańskie. Prosto i pysznie! Pomysł na 1-składnikowy mus czekoladowy zaczerpnęłam z bloga Pauli  Wilkuchnia , który bardzo mnie zaciekawił i postanowiłam go wypróbować. Przygotowałam go z gorzkiej czekolady, gdyż jestem jej wielką fanką, ale również można użyć czekolady mlecznej(...)Następnie wodę odlewamy, a daktyle blendujemy na gładki krem. Do misy blendera wrzucamy płatki owsiane i mielimy na miałko. Następnie dodajemy masę daktylową i wszystko dokładnie miksujemy. Otrzymaną masą wylepiamy formy do tartaletek - u mnie wyszło 5 szt. o średnicy 8,5 cm. Wkładamy do lodówki. Mus czekoladowy: Czekoladę gorzką łamiemy na kawałki, dodajemy 30 ml wrzątku i rozpuszczamy

Kuchnia MagdaLeny
TARTALETKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I BORÓWKAMI (BEZ PIECZENIA) 141

dodatku cukru! 2- składnikowe korpusy owsiano-daktylowe wypełnione są 1-składnikowym musem z gorzkiej czekolady, a wierzch zdobią borówki amerykańskie. Prosto i pysznie! Pomysł na 1-składnikowy mus czekoladowy zaczerpnęłam z bloga Pauli  Wilkuchnia , który bardzo mnie zaciekawił i postanowiłam go wypróbować. Przygotowałam go z gorzkiej czekolady, gdyż jestem jej wielką fanką, ale również można użyć czekolady mlecznej(...)Następnie wodę odlewamy, a daktyle blendujemy na gładki krem. Do misy blendera wrzucamy płatki owsiane i mielimy na miałko. Następnie dodajemy masę daktylową i wszystko dokładnie miksujemy. Otrzymaną masą wylepiamy formy do tartaletek - u mnie wyszło 5 szt. o średnicy 8,5 cm. Wkładamy do lodówki. Mus czekoladowy: Czekoladę gorzką łamiemy na kawałki, dodajemy 30 ml wrzątku i rozpuszczamy

Kuchnia MagdaLeny
Lekki torcik miętowo - czekoladowy 65

okoliczność, miętę zatopiłam w torcie. Absolutnie całym torcie. W delikatnej miętowo - czekoladowej masie,  z chrupiącymi kawałeczkami pokrojonej miętowej czekolady.  W warstwie rozpuszczonej czekolady, która pokrywa powierzchnię biszkoptów. W puszystym biszkopcie, w formie miętowego suszu z herbacianej torebki. I oczywiście w ponczu. Spójna, lekka, intensywnie miętowo - czekoladowa kompozycja.  Zaskakująca, ale przez fanów mięty zostanie doceniona.  Drodzy miętolubni(...)sztywny krem,  wsypując pod koniec ubijania opakowanie śmietan - fixu. Pozostałe 50 gram czekolady kroimy dość drobno  i wsypujemy do masy śmietankowej, mieszamy. Składanie tortu: Biszkopt kroimy na trzy równej szerokości prostokątne kawałki. Pierwszy z nich wkładamy do formy keksowej,  ponczujemy zaparzoną i przestudzoną miętową herbatą.  Powierzchnię smarujemy 1/2 masy - polewy czekoladowej,  wykładamy

Kronika Piekarnika
Orzeszki czekoladowo - orzechowe 84

które kojarzą mi się ze słodkimi, ciężkimi wypiekami, ciastami z kremami, z czekoladą czy orzechami. Długie jesienne wieczory to również świetna okazja do rodzinnego wypiekania ciasteczek. U nas właśnie w jeden z takich ponurych dni powstały orzeszki z ciasta kruchego budyniowego z nadzieniem z nutelli, ale takiej domowej czekoladowo - orzechowej. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5szkl. mąki pszennej(...)tortowej 0,5szkl. mielonych orzechów laskowych 1 budyń czekoladowy bez cukru 60g 0,5szkl. cukru pudru 1 duży cukier waniliowy 32g 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150g masła 1 jajko kilka łyżek nutelli (użyłam domowej z tego przepisu:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/domowa-nutella-z-orzechow-laskowych.html) Sposób przygotowania: Mąkę pszenną tortową, zmielone orzechy laskowe, proszek budyniowy, proszek do pieczenia i cukier puder wsypałam

Waniliowe Improwizacje
Tort czekoladowo-malinowy 167

wymaga już nasączania, chociaż można to zrobić. Krem to połączenie najlepszej frużeliny malinowej i kremowego serka mascarpone. Pięknie się trzyma i prezentuje, a przede wszystkim jest bardzo prosty w wykonaniu. Przygotowanie tortu można rozłożyć na dwa dni, a w dzień przed planowaną uroczystością jedynie go poskładać. Moja wersja udekorowana skromnie okruszkami ciasta czekoladowego i świeżymi malinami. Mam nadzieję(...)szybko, jedynie do połączenia składników. Przelewamy do formy 18 -20 cm i pieczemy 70-80 minut do suchego patyczka. Wyjmujemy. Ciasto warto upiec dzień wcześniej, aby dobrze ostygło.  Krem: 500 g malin 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie  3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wodzie 1 łyżka soku z cytryny

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowa beza z malinami 166

Składniki: Beza – 3 duże  białka – 250 g drobnego cukru  – 15 g kakao -szczypta soli Krem – 200 g serka mascarpone – 1 łyżka cukru pudru – 1 żółtko – 1 cukier wanilinowy Polewa i wierzch – 500 g świeżych lub mrożonych malin – 1 łyżeczka soku z cytryny – 50 g cukru brązowego lub zwyklego Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy(...)mascarpone z żółtkiem oraz łyżką cukru pudru i 1 opakowaniem cukru wanilinowego. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę.  Polewamy sosem układamy pozostałe całe maliny. Gotowe : ) Artykuł Czekoladowa beza z malinami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Tort czekoladowo-truskawkowy 182

Wstyd się przyznać, że tort, który przygotowałem na walentynki dodaję dopiero w połowie maja. Jednak przez natłok obowiązków i innych spraw wyszło jak zawsze Tort czekoladowo-truskawkowy to doskonały pomysł na różnego rodzaju okazje – wspomniane wcześniej walentynki, rocznica ślubu, czy urodziny. Zdecydowanie jest to jeden z najsmaczniejszych tortów, jakie udało mi się zrobić i smakował każdemu kto go próbował(...)Cały tort (boki i górę) pokrywamy warstwą kremu. Teraz zaczyna się najfajniejszy etap robienia tortu, czyli dekorowanie. Posyp górę tortu holenderskim kakao, ułóż truskawki i dodaj potartą białą czekoladą. Oczywiście warto wykazać się kreatywnością i przygotować swój indywidualny wygląd tortu. Możecie także sięgnąć po inne owoce i dodatki, które dopasują się do czekoladowego tortu. Gdy tort będzie gotowy odstaw

Programista w kuchni
Kremowe ciasto o smaku czekoladowym z posypką orzechową 159

Ostatnio w sobotę włączyłam sobie telewizor i natrafiłam akurat na program kulinarny Nigelli Lawson. Wprawdzie była już połowa odcinka, ale brytyjska dziennikarka przygotowywała właśnie tort z

Kolizje Smaków
Miłosne wspomnienia i szczypta kobiecości 183

granatem i sosem jogurtowym 2. Krem malinowo-buraczany z miętą 3. Risotto milanese 4. Szafranowo-kardamonowa panna cotta z pistacjowym krokantem i karmelizowanym mango 5. Koktajl miłości „Love potion” 6. Pieczone gruszki z gorgonzolą, miodem i orzechami 7. Lody z kolorowym pieprzem (klik) 8. Trufle w hibiskusowym, różanym i truskawkowym pudrze (klik) 9. Czekoladowe serca W przygotowaniu tych wszystkich potraw(...)piękne, stylowe fartuchy z czekoladowej kolekcji przekazała na potrzeby Pracowni firma Empik . Nie wiem czy widzieliście całość kolekcji Czekoladowy Raj , jeśli nie - bardzo polecam. Jest niebywale "smaczna" i mocno czekoladowa! Emocje nie zdążyły jeszcze opaść, a już pojawił się powód do kolejnych kuchennych radości. Tym razem królować będzie kobiecość. Dosłownie i po raz pierwszy nie tylko kulinarnie. W końcu jednym

KUCHARNIA
Wafle domowe z kremem z mlekiem w proszku, pischinger 252

proszku i wafle w jej wykonaniu. W tym roku, jednak trafiłam na przepis u panimagoga i przepadłam. Masa do wafli wyniesiona z domu rodzinnego, to gęsta masa – krem. Tutaj w tym przepisie, wydawało mi się co chwila, że masa jest za rzadka, dodałam więcej mleka w proszku niż zalecane. Wafle smarujemy naprawdę rzadką masą, ale to ma niewątpliwy plus(...)masą czekoladową. I to też odróżnia wafle mojej mamy, która masę dzieliła na dwie części. Jedna była jasna a do drugiej dodawała kakao. Tak może zrobię i tym razem. Mimo, że ilość mleka w proszku była podobna w obu przepisach, z przepisu na wafle domowe mojej mamy, wyjdzie nam jedno opakowanie wafli. Z tego przepisu, otrzymamy kremu, który starcza

Mieszam w Garnku
Sernik z orzechami i masa kajmakową 331

szklanki wody, wrzącej, polewa czekoladowa Przygotowanie: 1. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Do miski wkładamy twaróg oraz cukier puder. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ekstrakt z wanilii, ponownie miksujemy. 3. Do twarogu dodajemy żalatynę, kolejny raz miksujemy. 4. W drugiej misie ubijamy śmietanę kremówkę, aż będzie miała konsystencję gęstego kremu. Stopniowo dodajemy(...)puszce do gorącej wody, następnie wykładamy ją jako kolejną warstwę sernika. Powtarzamy wszystkie czynności.(ser, banany, herbatniki...) 8. Na sam koniec, wierzch sernika posypujemy orzechami i polewamy polewą czekoladową. 9. Sernik wkładamy do lodówki (najlepiej

Kuchnia Pełna Pasji

Proponowane wyszukiwania