Zgodnie z zapowiedzią dziś przepis na maślane bułeczki. Niestety, ciasto potrzebuje dużo czasu, żeby wyrosnąć, ale w niedzielę, kiedy nigdzie nie musimy się spieszyć będą świetną
Kraina Tysiąca SmakówJaki jest wasz sposób na zrobienie pysznego kompotu? Ja wrzucam owoce do zimnej wody, czekam aż się zagotuje, dosładzam do smaku i odstawiam do wystygnięcia. A
Kraina Tysiąca SmakówDzisiaj będzie może mało dietetycznie, ale każdemu panu, który lubi golonkę trzeba od czasu do czasu taką przyjemność zrobić ;) Czasami, gdy wędzimy wędliny na święta, wrzucam
Kraina Tysiąca SmakówMmm... muffiny chodziły za mną od dawna, wreszcie się zebrałam i wiecie co? Warto było! Jutro babskie spotkanie z P. i K. i mam nadzieję, że
Kraina Tysiąca SmakówUwielbiam kombinować z różnymi "zestawami" składników do spaghetti. Najbardziej lubię takie z sosem zrobionym ze świeżych pomidorów, a pora jest teraz idealna ;) Zamiast słoiczka paskudnego sosu
Kraina Tysiąca SmakówKolejny weekend na działeczce... W sobotę na śniadanie miały być jajka na miękko... Miały. Pojechałam rano po pyszny wiejski chleb, a kiedy wróciłam i wysiadłam z
Kraina Tysiąca SmakówBardzo się staram unikać chemii w jedzeniu, zwłaszcza tam, gdzie jest ona zupełnie niepotrzebna. Czytaliście kiedyś skład śmietany? Wbrew pozorom śmietana śmietanie nie równa ;)To samo
Kraina Tysiąca SmakówWczorajszy brak notek był efektem spontanicznego wyjazdu z koleżanką do Warszawy. Tak bardzo spodobał jej się skok na bungee w Zakopanem, że chciała jeszcze raz... no
Kraina Tysiąca SmakówNiby nic, ale jak to "nic" smakuje ;) Idealna kawka na upały, a przyrządza się ją może z 2 minuty...Kawę można przygotować w prosty
Kraina Tysiąca SmakówNa wstępie chciałabym nadmienić, że niniejszy artykuł powstał w całości z mojej inicjatywy i opisuje w nim swoje subiektywne odczucia. Pozwoliłam sobie zaczerpnąć zdjęcia ze strony
Kraina Tysiąca SmakówCaprese to pochodząca z południowych Włoch sałatka, która miała odzwierciedlać włoską flagę - czerwony - pomidory, biały - mozzarella i zielony - bazylia. Sałatkę polewamy delikatnie oliwą z oliwek.
Kraina Tysiąca SmakówCzytaliście kiedyś ile cukru jest w tych sztucznych napojach? A ostatnio coraz głośniej na temat syropu glukozowo-fruktozowego, którym producenci słodzą napoje. Dla nich jest on
Kraina Tysiąca SmakówLubicie nuggetsy? Ja uwielbiam, ale kiedy próbowałam tych fixów-mixów do ich przygotowywania zawsze okazywało się, że dla mnie jest za mało panierki! Dwie torebki to
Kraina Tysiąca SmakówZostało mi parę tych śmiesznych płaskich brzoskwiń, których nazwy nigdy nie mogę zapamiętać (wujek Google podpowiada, że UFO, ale pamiętam, że jest jeszcze jakaś bardziej profesjonalna
Kraina Tysiąca SmakówNie róbcie tej malinówki! Ja zrobiłam i już żałuję... ledwo co uchowałam dwa kieliszki, żeby zrobić zdjęcia... Dwa tygodnie czekania i co? Mała wieczorna degustacja, ot
Kraina Tysiąca Smaków